Esmu strādājusi pirmsskolā, tagad gadu strādāju sākumskolā.
Par savu izvēli esmu laimīga, jo sākumskola bija mans mērķis jau augstskolā. Lai gan sanāca strādāt pirmsskolā, arī par to posmu esmu priecīga - strādāju ar vecāko grupu.
Un tās ir pilnīgas muļķības, ka pirmsskolas skolotājam ir mazāka atbildība - tā nav. Pirmsskolā ļoti daudz ko ieliek jau saknē un to laikam saprot tikai tie skolotāji, kas ir strādājuši gan, gan. Katrā vietā ir savas atbildības, kas ir vienlīdz svarīgas.
Par tēmām - jā, pirmsskolā tās izvēlas pats un pielāgo gadalaikam, tā brīža aktualitātei utt. Bet arī skolā, ja nav jāmāca konkrēti no vienas grāmatas, ir iespēja izpausties - reizēm es nemaz nestrādāju ar grāmatu, bet izmantoju tikai mācību programmu, pēc kuras tad gatavoju stundas. Arī ar grāmatām variēju - vienu lietu no vienas grāmatas, otru no citas. Bet es strādāju mazā skolā, pieļauju, ka milzīgā skolā ir jāmāca no konkrētām grāmatām un viss, nekāda atkāpšanās ceļa.
Un, jā, alga, tā gan ir lielāka. ATvaļinājumi tādi paši + skolēnu brīvlaikos iespēja atpūsties no skolēniem un iespēja sakārtot un saorganizēt savu darbu. :)