Pēkšņi vairs nesakrīt laika līnija ar draugu

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es. Darba līgums līdz nākamā gada novembrim. Tad decembrī kārtošu valodas eksāmenu un neatkarīgi no rezultāta došos prom.

Viņš. Vēl gadu studē. Vakar pateica, ka viņam ir sarunāta darbavieta pēc studiju beigām, ko viņš ļoti vēlas uz nākamā gada oktobri. (darba alga turpmākos 5gadus - 450 eur).

Plānojām kopā doties prom, es mācos jau no jūnija intensīvi, bet viņš kaut kā nekustējās tai virzienā. Ilgāk vilkt vairs nevarēju, gribēju saprast,  ko viņš gaida. Vakar bija saruna - pateica, ka ir svarīgi ar labiem rezultātiem pabeigt studijas, tāpēc nemaz nesāks tagad valodu mācīties. 
Turpinot sarunu, atklāja, ka viņam ir tā sarunātā vieta. Nu negrib viņš nekur braukt, to man vajadzēja jau sen saprast, bet es šobrīd esmu neizpratnē, ko darīt. Tā idille, ka kopā strādājam, plānotās kāzas 2017.gada vasarā, bēbītis - burbulis saplīsa.

Loģiski, ka ja viņš to vietu oktobrī dabūs, attiecības beidzas.
Bet ja tas "sarunātais" nenotiek, tad viņš var sākt mācīties - gadiņu varu arī viņu tur pagaidīt viena.

Bet kas notiek šobrīd? Izņemot to, ka esmu vīlusies un man sāp, ka viņš nav gatavs izkāpt no komforta zonas manis dēļ un sekot man, (kur varētu pelnīt vairākus tūkstošus mēnesī darot to pašu darbu, kas viņam te sarunāts). Mēs dzīvojam kopā. Man jāizvācas? Ignorēt situāciju un turpināt kopā dzīvot un tad skatīties, kas notiek pēc gada, attiecības uzturot kaut kādas draudzīgas ar seksu, bet jau bez kopīgajiem plāniem?

Sēžu birojā, kaut darbs beidzies, un nesaprotu kā rīkoties, jūtos stulbi braukt mājās. Aizskar, ka viņš tik ļoti baidās no pārmaiņām (vai grib stabilitāti - manuprāt absurds, bet kāda starpība ko es domāju), ka vai nu es palieku (tas mani tiešām sagraus, es jau sen zinu, ka man vajag kaut uz brīdi aizbraukt), vai attiecības beidzas. Es esmu vainīga, kaut gan plāns bija braukt kopā un viņš visu izmainīja. Es nesaprotu.

Par algu atšķirību lūdzu nekomentēt. Tā ir realitāte, jo abi esam ārsti.
25.09.2015 19:33 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Energizer komentāru izlasot, neviļus nāk prātā-"zaļš gurķis marinēts savā stereotipu sulā".

Man ir viena draudzene, kurai bija ilglaicīgas, neprogresējošas attiecības. Viņi pat pāru terapiju izmēģināja, kas reiz pielika treknu punktu. Tika prasīts katram atsevišķi uzzīmēt nākotnes māju un tad īsi apskaidrot, kas bildē ir 'kas'. Vīrietim sanāca piepildīta bilde-ij māja, ij suns, dārzs, mašīnas....tikai mana draudzene nebija nekur redzama. Un tas viņai bija īstais signāls, kā gan viņa bija tik akla un muļļāja attiecības bez nākotnes. Protams, viņa bija vienīgā, svēti pārliecinātā, ka viss taču būs labi. Pati nespēja noticēt savam naivumam.
Kāda ir Jūsu kopīgā nākotne 'viņa acīm'? Ir jābūt savstarpējai cieņai, izpratnei, tas arī ir mīlestības pamatā. Strādājot LV, ļoti reāla situācija būs rukāt 2 darbos abiem, vienam otru redzot vien dažas reizes mēnesī-jo vecums vairs ne īsti studenta, kad var kojās dzīvot un braukt ar studenta atlaidi sab.transportā-gribas cilvēka cienošus apstākļus.

Tas tā, statistikai, no manas grupas 13 studentiem, 8 strādā ārzemēs. Nekad neesmu nožēlojusi izvēli aizbraukt, bet aizbraucot sāku visu no nulles. Ir vērtīgāk piepildīt savas vēlmes, izzināt savas varēšanas robežas.
26.09.2015 09:08 |

Reitings 3084
Tak nomierinies ar to valodu-to var izmācīties arī Vācijā. Ja Tev būs vieta slimnīcā, bet viņam gribēšana braukt līdzi (pusgadu intensīvos kursos, plus var iet uz slimnīcu voluntēt sev interesējošā jomā).
26.09.2015 09:10 |

Reitings 2353
Ieva, es arī negribētu braukt prom no LV,jo zinu,ka man svarīgāk ir būt blakus savai ģimenei , rūpēties par vecākiem, būt tur,kur esmu uzaugusi, Tas man daudz daudz nozīmīgāk par vēlmi nopelnīt vairāk...ar Tavu draugu varbūt ir līdzīgi, ka viņam iekšā nav tā vēlme pamest te visu. iespējams, no sākuma piekrita,lai Tu būtu mierīga, bet īstenībā nemaz negribēja...pēc gada,kad brauksi prom varbūt viņš sapratīs,ka negrib Tevi zaudēt un aizbrauks līdzi ,neskatoties uz citiem apstākļiem un valodas nezināšanu.. To jau nevar zināt. Katrā ziņā Tev iesaku iet uz savu mērķi un braukt prom,ja esi to vēlējusies darīt.
26.09.2015 09:39 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Pēkšņi vairs nesakrīt laika līnija ar draugu

Kādas vel laika līnijas? Te viss sāsts ir par naudu. Nesaku kas tas slikti. Braukā, šķiries, bet jāsaprot patiesie nolūki.
Ne visi deļ šmotkām spējīgi sunītī nostāties citai tautai. Es visādus "doičland" negribu ne dzirdēt, ne redzēt.
26.09.2015 10:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Šī ir tā situācija, kad dusmoties vienam uz otru ir bezjēdzīgi.. jo abas puses var pilnībā saprast.

Lēmumu par nākotni ārzemēs neesi jau vakar izdomājusi, ja jau rūpīgi tiecies uz mērķi.
Tā ir tikai normāla parādība, ja vēlies dzīvē iegūt stabilitāti. Latvijā ārstam to ir grūtāk realizēt, ja par to pašu darbu saņem 10x mazāku algu..

Manuprāt, par tik eksistenciāliem jautājumiem vairāk būtu jāsatraucās vīrietim, esot attiecībās. Ja jau ir doma par skaistajām kāzām un dzimtas turpinātājiem..

Šobrīd sanāk situācija tāda, ka abi nākotni redzat savādāk.. skatoties citos virzienos.

Manai draudzenei bija ļoti līdzīga situācija. Kas notika? Abi paraudāja..
Tagad viņiem ir katram sava ģimene. Nezinu par bijušo, bet draudzene tagad priecājas par savu izvēli :)

Es upurēju savus LV karjeras plānus un, mīlestības vadīta, pārcēlos. Protams, sākt daudz lietas no jauna nav vienkārši, jo īpaši svešvalodā.. Tomēr man ir prieks, ka vecākiem nākotnē nebūs jāknapinās no Latvijas pensijas vien, jo viņiem ir meita, kas palīdz.

Nevar jau zināt, kā situācija pavērsīsies, kad būsi svešumā.. Varbūt 2. pusīte Tev tomēr izlems pievienoties :)
Tak nomierinies ar to valodu-to var izmācīties arī Vācijā. Ja Tev būs vieta slimnīcā, bet viņam gribēšana braukt līdzi (pusgadu intensīvos kursos, plus var iet uz slimnīcu voluntēt sev interesējošā jomā).
+++
26.09.2015 11:13 |

10 gadi
Reitings 44009
Reģ: 11.02.2015
Hāhh.. mums apgrieztās lomās līdzīga situācija :D Vīrs grib braukt prom, pārcelties, skatās visu laiku Discovery raidījumus par dzīvi citās valstīs :D Jo ir labs speciālists savā jomā, bet šeit to, protams, novērtē ar grašiem.
Man patīk ierasta vide, nepatīk pārmaiņas, vispār esmu lauku cilvēks, turklāt šeit šobrīd esmu iesākusi brīvprātīgu darbošanos labdarībā, kas, līdz ar manu aizbraukšanu, paliktu novārtā.. (t)
Bet nu parunājām par to - esmu gatava pārvākties, bet tuvākajos 2-3 gados, lai pa to laiku mana sirdsjoma iekustas, varu piesaistīt citus aktīvus palīgus, kas paliktu manā vietā (*fingers crossed*).

Līdz ar to jā - šķiet, ka jūsu gadījumā dzīves mērķi ir pārāk atšķirīgi. Bet skriet pagaidām gan nekur prom neskrien. 1) praktiskais apsvērums - abiem diviem jums šobrīd izdevīgāk sanāk dzīvot kopā jebkurā gadījumā 2) varbūt tiešām laiks palīdzēs draugam pierast pie domas par braukšanu prom. Bet, ja nē - tad nē.
26.09.2015 12:32 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kas ir laika līnija? Es to drīzāk sauktu par dažādiem mērķiem un dzīves ceļu.
26.09.2015 18:39 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Es arī domāju, ka jādomā par sevi pirmkārt. Cik es zinu situācijas, kad sieviete pakārto savu dzīvi vīrietim, tās nekad nav beigušās labi. It sevišķi jau, ja sievietei ir savi sapņi un lieli mērķi.
Protams, ir sievieties, kas var dzīvot vīrietim pie sāniem un darīt visu, ko grib vīrietis. Bet tu neizskaties pēc tādas, kas to spētu, turklāt arī vīrietis neizklausās pēc tik spēcīga vīrieša, kas spētu tevi nodrošināt gan materiāli, gan citos aspektos. Tāpēc atliek tev vien domāt par sevi un savu nākotni un tad jau redzēs vai jums būs tālāk lemts vēl pastāvēt viens otram blakus.

Simts plusi šim viedoklim! Ja pati būtu tādā situācijā, brauktu prom pat ja tas nozīmētu salauztu sirdi un sāpes par attiecībām, kuras nav izdevušās. Ir cilvēki, kuriem dzīvē ir svarīga karjera un nākotnes perspektīvas, ne tikai plika mīlestība un kopā būšana gan laimē, gan nabadzībā. Pēc autores atzinumiem un teiktā, redzu, ka viņa ir spēcīga sieviete, kura neatmetīs ar roku saviem sapņiem un mērķiem vīrieša dēļ. Lai cik skarbi tas neizklausītos, es teikšu, ka tas ir pareizi, jo kamēr aiz muguras nav laulībā nodzīvoti 30 gadi, nekad nevaram zināt vai šīs attiecības būs tikpat skaistas vēl pēc gadiem 10 vai 20. Vai labāk būs attapties pusmūžā un saprast, ka pazudināji savus sapņus tikai dēļ vīrieša, kurš, iespējams, vairs nebūs blakus? Vismaz man liekas, ka dzīvē uzticēties var tikai un vienīgi pats sev, un ja sirds un prāts saka, ka jābrauc, tad jābrauc. Īpaši ja sākumā arī puisis piekrita braukt, tad tagad savas sievietes nostādīšana fakta priekšā, ka viņš nekur braukt negrib, ir vairāk kā zemiski.
Novēlu lai veicas un izdodas nonākt pie pareizās izvēles! :)
26.09.2015 18:47 |

Reitings 2337
Situācija laikam joprojām turpat.
Pēc 2 dienām vīrietis man pateica, ka valodu mācīsies, centīsies, cik spēka, ka viņš to apsola.
Protams, momentālu darbību negaidu, bet nu sirdij mazliet vieglāk, jo varbūt, tomēr..

Šodien uzgāju iespēju aizbraukt Rīga-Berlīne turp-atpakaļ (ar autobusu gan, bet nu vienalga!) pa EUR 1,80. Nopietni. Zvanu draugam, piedāvāju braukt uz maniem dzimšanas dienas datumiem, uz ko viņš man novelk klausulē " nē nu var jau.. ", pēc 15 min atsūta ziņu, ka ir atradis, ka var uz Porto aizlidot pa diezgan lētām naudām.
Bet runa jau nav par naudu. Es gribu uz mērķa zemi braukt un ceļot un izmantot savas valodas zināšanas praksē un man tur patīk un gribu vēl un vēl mēģināt runāt utml., turpretī viņš izvēlas sērfot, kad ir izdevība braukt paskatīties vidi un izmantot valodu, ko solījis mācīties.

Attiecības nepārtraukšu līdz prombraukšanai, bet vairs šo jautājumu neapspriedīšu un necepšos par to. Drauga nostāja skaidra - tāpēc (publiski, lai varētu pie tā turēties) apsolu viņu nezāģēt par to, ka viņš nekādus soļus nesper tajā virzienā un ļaušu dzīvot. nu nesakrīt mums tā degsme par šo lietu, viņā nav tās necik.

Mazliet satraucos par to, vai nebojāju viņam dzīvi, jo principā viņš varētu sev pa šo gadu meklēt kādu, ar ko kopā veidot dzīvi šeit uz vietas, jo grib ģimeni un bērnus - bet viņš itkā man pirms dažām dienām ir nosolījies mācīties. Kā ar to?
29.09.2015 20:36 |

Reitings 2337
Un, ja kādu interesē, varu iemest linku, kur vēl iespējams kkādos datumos ir palikušas biļetes Rīga-Berlīne turp-atpakaļ pa 1,80 EUR :D
29.09.2015 20:37 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
izskatās, ka draugs tev ir no miermīlīgajiem un nosvērtajiem, kas nelabprāt iziet uz konfliktu un labāk paklusē nekā strīdas, ne tā? manuprāt, viņš daudz ko saka tikai tāpēc, lai būtu miers mājās un tu viņu nezāģētu un neko viņam nepārmestu. Vai nu viņš pats vēl īsti nezina, ko grib, vai arī baidās tev pateikt patiesību, ka labāk paliktu Latvijā. Tad nu ir divas iespējas - vai nu viņš nomīzīs tev iebilst un brauks līdzi, tikai lai nebūtu skandāla no tavas puses, vai arī dzīve viņu piespiedīs saņemties un pateikt, ko pats patiesībā vēlas, kad vairs nebūs atkāpšanās ceļa un iespējas novilcināt laiku.
29.09.2015 20:47 |

Reitings 2337
Šarlote_
Iespējams, jo viņš tiešām nemāk risināt konfliktsituācijas, viņš vnk no tām aiziet, pārslēdzas uz citu tēmu, aizmirst (iespējams, jo neko par to arī nerunā), aizbildinās, ka ir noguris pēc darba. Bet nu jā, es taču nepārmetīšu cilvēkam to, ka viņš ir tāds, kāds ir.

Mazliet biedē atbraukšana no Berlīnes atpakaļ, jo ar visām tām emocijām būs grūti kopā būt ar viņa vilcināšanos šai jautājumā.
29.09.2015 20:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits