Vecā, ne tik labā tēma (bet ar jaunu odziņu)

Reitings 34
Reģ: 24.09.2015
Sveikas, meitenes zeltenes!
Nu, klau! Man ir tāda problēma-klapata. Kādu laiku atpakaļ aizgāju no darba, jo piedāvāja labāku. Tikai viens bet - darbs sākās pēc mēneša (precīzāk - apmācības), un man to mēnesi vajadzēja nodzīvot bez naudas. Labi, domāju, neprasīšu jau vecākiem, labāk paņemšu kredītu. Pēc tam sāksies apmācības, man samaksās naudu par tām un tad arī atdošu. Apmācības sākās un es uzzināju, ka mums tās neapmaksā!!! Zinu, mana vaina, ka neapjautājos, bet konkurentu firmā, kurā strādāju pirms tam, šīs apmācības tika apmaksātas, tāpēc man likās, ka šī joma vienmēr tiek apmaksāta, pat apmācības. Izrādās nē. Nu, labi. Bet man ir divi kredīti. Nedaudz vairāk kā 100eur vērtībā katrs, nekas daudz. Bet apmācības man ilgs līdz novembrim ar pārtraukumiem, strādāt sākšu ar jau algu tikai novembra vidū, kad būs nokomplektējusies jauna grupa, kad visi būs apmācīti. Tātad alga būs ap 15 decembri. Nav tā, ka es izvairos maksāt, nav tā, ka es nezinu, kad varēšu samaksāt, es zinu un kā saņemšu algu, samaksāšu. Bet kredītiestādes to nepieņem. Viņiem gaidīt līdz oktobrim nesanāk. Es jau ieskaitu viņiem pa nedaudz, bet tiešām ļoti nedaudz, kad paliek pāri no manas iztikas, bet viņiem tie soda procenti aug un nekas nesanāk. Tātad, kā lai ieskaidro viņiem, ka es samaksāšu decembrī? :D Kā, lai apstādina soda procentus līdz decembrim? :D Es mēģināju, pastāstīju visu savu situāciju, ka man vispār, vispār, vispār nav ienākumu, uz ko viņi man atbildēja - pajautājiet draugiem, lai samaksā Jūsu kredītu. |-)
24.09.2015 12:08 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Palūdz, lai draugs aizdod vai pagarini termiņu.
24.09.2015 19:25 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kazino strādāsi? Paprasi vecākiem naudu. Ja vēlies tēlot pieaugušo, uzņemies atbildību par izdarīto.
24.09.2015 22:26 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Soda procenti būs brutāli. Vārbūt kāda banka vai iestāde var pārkreditēt - aizdot naudu ātrā kredīta atdošanai un saplānot garāku atmaksas termiņu ar samērīgākām procentu likmēm.
24.09.2015 23:03 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Ko autore neatbildi nevienai par kredīta pagarināšanu?
24.09.2015 23:10 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
ārbūt kāda banka vai iestāde var pārkreditēt - aizdot naudu ātrā kredīta atdošanai un saplānot garāku atmaksas termiņu ar samērīgākām procentu likmēm.

Šis izklausās sakarīgākais ieteikums, BET... Sliktākais ieteikums, bet tomēr ieteikums, ir vienkārši turpināt skaitīt naudiņu kaut pa eiro, vai neskaitīt nemaz. Kredītvēsturē ķepsis ir jau par to vien, ka esi ņēmusi ātro kredītu, nekādu lielāku kaitējumu sev nenodarīt. Situācija, protams, muļķīga, bet kur tad paliek tā nebanku kreditoru lieliskais PR - cik neesmu dzirdējusi pa TV, ka ar viņiem, redz, ir iespējams dažādi vienoties un re, kad cilvēks mēģina to darīt un nav tā, ka vienkārši par parādsaistībām neklapē ne ar ausi, nekādu vienošanos vairs pēkšņi noslēgt nav iespējams.
24.09.2015 23:12 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāpēc tu nevari vienkārši katru mēnesi pagarināt? kamēr nav uzsākta parāda piedziņa, tu vari to darīt
un kad ir parāda piedziņa, viņi nevar bezgalīgi ilgi tev soda naudu skaitīt klāt, viņiem ir jāizveido tev parāda atmakas grafiks, kur katru mēnesi maksā vienu summu, kamēr samaksā
24.09.2015 23:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es nesaprotu, kur problēma paprasīt tiem pašiem draugiem vai vecākiem??? Nav jau jāsaka, ka kredīta segšanai, bet vnk iztikai, kamēr esi bez algas. Kāpēc nez kas jāizdomā, ja var pavisam vienkārši visu atrisināt?
25.09.2015 00:05 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
nē, nē, es nevaru prasīt vecākiem, mums tad būs liels strīds. viņi jau vienreiz teica, ja paņemšu kredītu, mana dzīve ir galā.

Vispār jau strīds ar vecākiem, šādā situācijā, būtu mazākais par ko uztraukties...
Un ja vecākiem ir nauda, tiešām viņi tev uzrieztu muguru? Katrā ziņā, es labāk lūgtu palīdzību ģimenei, zinu, ka neviens jau par tādu situāciju nepriecātos, bet atbalstu es saņemtu tā vai tā. Atmaksātu to kredītu un turpmāk tādas muļķības nekad nedarītu. Tev iesaku to pašu - runāt!
25.09.2015 00:23 |

Reitings 34
Reģ: 24.09.2015
Meitenes, vecākiem es neprasīšu, Jūs nezinat manu situāciju, to es nekad, nekad, nekad mūžā nevaru atļauties. Man nav tādas attiecības ar viņiem.
Pagarināt jau varu, bet pagarināšanas maksa tam 100eur kredītam ir 28eur. Un man piemēram ir lieki 5eur, to es pārskaitu viņiem, bet kā pagarināšu viņi to neņem. Tā lūk.

Artemezeija, paldies par ideju, bet kazino nevaru strādāt, pa dienu man ir skola un tad naktīs kazino darbs - baidos, ka ko tādu nepavilkšu. Kaut arī...ja uz kādām divām nedēļām tur var pastrādāt. Vai vari pateikt ko vairāk par savu piedāvājumu? Varbūt ir vērts tās 2 nedēļas negulēt, ja vismaz 100eur varēšu nopelnīt.
25.09.2015 22:45 |

Reitings 617
Reģ: 17.08.2014
Tev piedāvāja "labāku" darbu, kur apmācības neapmaksā. Tu pirms darba līguma parakstīšanas, izlasīji kārtīgi visu sīki un smalki, varbūt vēl kāds zemūdens akmens ir apslēpts ap jauno darba vietu.
Nu ja Tev ir 2 saistības, pieņemu, ka pamatsumma ir 100€, tad par katru kavējuma dienu tiktu rēķināti 0.75€ procentos + vēl ntie zvani no iestādes ar naudas atgūšanu, e-pasti, vēstule uz dzīvesvietu, tad Tavi vecāki visu uzzinātu un nekas labs beigās neiznāktu.
Sausais atlikums - pagarini, pārkreditē vai ar putām uz lūpām meklē iespējas, lai piepelnītos.
P.S. Skaties uz šo situāciju daudz reālāk un nopietnāk, nekā caur rozā brillēm no sērijas "ai, kas būs, tas būs".
25.09.2015 23:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits