Tikai Rīgā saņem tās 1000+ algas un ar ne visi, bet vismaz vidējā līmeņa darbinieki.
Bet ārpus Rīgas, kur darba tirgus sastāv faktiski no pašvaldības iestādēm 1000+ saņem tikai nodaļu direktori un daži, kas strādā augstos amatos kādā no nedaudzajiem uzņemumiem.
Elekriķi :-D Tikai tie kas strādā ST (sadales tīklos) Uzņemumos, pansionatos u.c elektriķim maksā kapeikas :-D
Protams neoficiāli var nopelnīt tos 1000+ eiro pa haltūrām, bet laukos kur tuvāko 10km rādiusā dzīvo pāri tūkstoši cilvēku, nenopelnīsi šādu summu :-D Elektroinstalācijas ir pēdējais, ko cilvēki mājās remontē :-D
Pārējie varētu arī nopelnīt, par galdniekiem skatoties ar ko nodarbojas (ar koka karotēm tiešām 1000+ eiro mēnesī nenopelnīsi) Jāizgatavo masīvkoka mēbeles vai ko tamlīdzīgu.
Es runāju par augstākās raudzes meistariem savā jomā, un pieminu šīs profesijas, jo zinu konkrētus piemērus. Protams vidusmēra elektriķis ar vidusmēra prasmēm un ambīcijām saņems grašus. Tāpat kā galdnieks, kurš māk uztaisīt tikai parastu karoti.
Un protams lielākoties tā nav cietā alga, bet kopējie ienākumi ar papildus haltūrām. Bet tas nemaina lietas būtību.
Starp citu, kāpēc haltūra uzreiz ir = ar neoficiāli?
Par mazpilsētām, patēvs strādā kokasptrādes uzņēmumā, nekādu diži kvalificēto darbu nedara, alga gan lēkā amplitūdā no 600-750, bet mazpilsētai tas ir diezgan pieklājīgi.
Interesanta tēma. Cilvēki neprot uzrakstīt teikumu, bet pelna kosmosu. Vai šī nav iespēju zeme?
Šī ir gan iespēju zeme :) nav vienmēr jāprot pareizi rakstīt, lai labi pelnītu, it īpaši uzņēmējiem, un tādus es zinu desmitiem. Nezin ne kā komatus likt, ne kā vārdu pareizi uzrakstīt, bet nauda teju kokos aug.
Jāpiekrīt Lex,
Mans bijušais šefs, kam pieder neliela, bet ļoti ienesīga IT kompānija, rakstīja vienkārši drausmīgi. Katru dokumentu un pat nopietnāku e-pastu man nācās pārlasīt, labot un koriģēt (tas bija viens no maniem patstāvīgajiem darba pienākumiem). Viņš šobrīd strauji attīsta savu uzņēmumu, bet es ar savām labajām latviešu valodas gramatikas prasmēm joprojām strādāju algotu darbu un līdz savam uzņēmumam ne tuvu neesmu tikusi :)
freya Programmētāji vispār nemāk rakstīt. Daži raksta e-pastu kā ficking sql queriju vai beizdz locīt vārus, jo ir taču svarīgi, lai mainīgais jeb tā identifikātors būtu nemainīgs.
Blacksmith, ō jā, pilnīgi Tev piekrītu. Ne velti programmētāji nekādas dokumentācijas parasti neraksta un ar klientiem nekomunicē, citādi klientiem tiešām "ausis novīstu" :D