Cik pelnam?

Reitings 201
Reģ: 19.06.2012
Meitenes, vai Jūs uzskatāt, ka pelnāt:
* maz
* normāli
* vidēji
* pietiekoši
* ļoti labi ?

Un kādas summas jums šķiet labas?

* līdz 1000eur
* 1000-2000eur
* 2000-3000eur
* 3000- 5000eur
* virs 5000eur ?
23.09.2015 17:05 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
piemēram, ādas apavi Latvijā reti kad būs nopērkami par pievilcīgu cenu, bet sajūtas, tādos staigājot, stipri labākas nekā, piemēram, lētajos ražojumos.
Ja patīk bieži mainīt garderobi, tad, protams, neatmaksājas drēbēm tērēt milzīgas summas, bet, ja to dara reti, būtu muļķīgi pirkt lētu preci, kas jau pēc pāris mazgāšanas reizēm izskatīsies apbružāta. Man, piemēram, šausmīgi riebjas iepirkties un es ļoti "pieķeros" lupatām, tāpēc labāk pērku daudz maz kvalitatīvas drēbes (ne brendu, nesatraucieties :D ) Un, iespējams, ka beigās mazāk naudas ir iztērējis tas, kurš pērk maz, bet labas drēbes, nekā tas, kurš iepērkas ļoti daudz, bet topiņus pa 5 eiro :)
25.09.2015 15:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tā kā man gaume arī nav tik mainīga un svārstīgia, man patīk doma ka nopērk vienu maku, no ādas, kvalitatīvu un tad staigā līdz ieplīst vai jau redzami ir jāmaina. Pašreiz staigāju ar maku kurš jau man būs 2-3 gadus? Nu baigi forš maks, labi velkājas :) Un tā kā man viņš ar ļoti patīk, tad par to vel lielāks prieks.

Man arī nepatīk pirkt tādas drēbes kuru kvalitātei neuzticos jo ja es ko pērku, tad man tas ļoti parasti patīk, bet ja tas ātri saplīsīs tad es būšu ļoti vīlusies un apbēdināta, otru tādu pašu gan es arī nepirktu.

Bet ir arī pieredze ka drēbes pa ļoti lētu cenu tomēr velkājas ļoti labi arī, tas nekas ka necils nosaukums, tam pa lielam manās acīs nav nozīme, galvenais ir kvalitāte un ja pat kādam mazam uzņēmumam tā ir gana laba, tad tur es arī iepirkšos. Es savas drēbes neizvēlos pēc zīmogiem, bet gan tieši pēc kvalitātes un sajūtas.
25.09.2015 15:33 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Varūt jāprasa savādāk-kas jums skaitās "kvalitatīvāks apģērbs" par citiem apģērbiem?
lai der, un lai nav neko japarsuj. Tracina bikses, kleitas vai svarkus meklet. lai neizstaipas . Audums un viles lai normali nosutas. Man tiesa ir viena videji darga bluze sovasar pirkta, nu loti patika fasons un krasa, bet suvuma kvalitate drausmiga. Jau perkot zinaju ka vienai vasarai tikai, brinums ka nav vel noplisusi.Labs audums, bet suvums drausmigi nekvalitativs. Bet patika, un it nekur citur tadu vai lidzigu neatradu. Pat par dargam naudinam. nu i suds ar visu, izmetisu un pirksu nakamo tadu pasu.ja bus:-D
25.09.2015 15:36 |

Reitings 683
Reģ: 21.09.2015
Pilnīgas mulkības. Brends nekad nenosaka kvalitāti. Tas ir TIKAI vārds. Viss. Ja patīk pārmaksāt,kamēr tādā pat kvalitātē var nopielt par 10x zemāku cenu,uz priekšu,bet uzskatīt ka tas vārds virsū uzreiz garantēd kvalitāti ir MEGA stulbi. Viss tāpat tiek ražot s kīnā.
25.09.2015 15:37 |

Reitings 17203
Varūt jāprasa savādāk-kas jums skaitās "kvalitatīvāks apģērbs" par citiem apģērbiem?

Materiāli, pirmkārt, tīra sintētika man neiet pie sirds. Arī protams piemēram blūzes, ir tādas kuras briesmīgi burzās, bet ir arī tādas kuras ir paredzētas kā negludināmās blūzes un tās jau ir citā cenā, bet toties tik labi izskatās, nu to atšķirību uzreiz var redzēt. Mana radiniece nesen pasūtīja tādu blūzi, nu velns kā es vinu ieraudzīju tak uzreiz bija redzams ka tā nav lētā gala blūzīte un jā, tā tas arī bija. Bet viņa to blūzi nobidoja jaunu e-bay pa pāris paundiem un tā arī bija labas firmas.

Piemēram mēteli tagad meklēju ebay, jo lūk mūsu veikalos pa kaut cik saprātīgām cenām vilnas/vilnas sajaukuma mēteli nevar atrast, pietam vel tādu klasisku kas neiet ārā no modes. Jā vienu tādu es redzēju, bet nu 500 eur es netaisos maksāt par vienu drēbes gabalu.
25.09.2015 15:40 |

10 gadi
Reitings 45
Reģ: 03.03.2010
Esmu projektu vadītāja un pelnu 1500- 2000 un uz augšu.
Viss atkarīgs no manis. Manuprāt, laba alga ir 2000, par mazāku es nezinu kā izdzīvotu.
25.09.2015 15:42 |

Reitings 17203
bet uzskatīt ka tas vārds virsū uzreiz garantēd kvalitāti ir MEGA stulbi.

Tur jau tā lieta, ka es neuzskatu ka tas brends uzreiz diktē kvalitāti, bet gan velkājot tās drēbes, viņas pašas ir to pierādījušas ka ir tā kvalitāte, BET jā ir arī nācies saskarties ar to ka esmu ieguvusi dārgo brendu kleitu, smuka viņa bija, bet godīgi sakot, tā kvalitāte bija briesmīga un kā es nospriedu, tā laikam ir vienreiz velkamā kleita :D

Tas tā pat kad pērk modes skatēs prezentētās drēbes, velns viņas pārdodas pa dārgo, bet vot tie diegi un šuvumi mēdz arī bieži ātri plīst un diegi nāk laukā, šito gan es redzēju pati gan arī vairāki pazīstami kas ir iegādājušies tādas drēbes to arī ir apstiprinājuši, lai gan pieņemu ka ne vienmēr tas arī ir tik dzelžaini teikts un tā būs.
25.09.2015 15:46 |

Reitings 23705
bet ir arī tādas kuras ir paredzētas kā negludināmās blūzes un tās jau ir citā cenā, b
mulkibas, man ir dazads tadas bluzes un nav traki dargas.
25.09.2015 15:47 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Rīdziniece, neizrauj no konteksta manis teikto. Jebkura profesija ir cienāma, tāpat kā cilvēki, kas to dara. Šeit konkrēti atvainojos meitenēm.
Ja turpina tevis minētos arodus par kurpniekiem, santehniķiem un atslēdzniekiem, un manis teikto par to, ka es tiecos savus ienākumus palielināt (jā, arī es kādreiz strādāju kafejnīcā par trauku mazgātāju - pieredzi krāt ar kaut ko katrs sāk), tad, ja es sāktu kādu no šiem darbiem darīt (privātais sektors), tad ar laiku mans mērķis noteikti būtu dibināt uzņemumu, kurā es pati vairs nebūtu maizes cepēja vai santehniķis, bet organizētu viņu darbu un savu uzņēmumu. Es nesaprotu to domu, kādēļ ir jānoliek mazāk atlagotas profesijas, vai, tiesi otrādi, cilvēki, kas pelna daudz? Katrs cīnās un strādā savu mērķu, labklājības, ideju vārdā.
25.09.2015 15:48 |

Reitings 23705
Lieta jau tada ka visi nevar but uznemeji. Un loti labi ka taa. Ja kas santehniki un elektriki tagad ir dargi un uz izkersanu. vel pec gadiem 10 tadi bus vispar deficits,
25.09.2015 15:51 |

Reitings 683
Miss joker- Gan jau piekrīti ka tie brendi domāti cilvēkiem kuriem patīk pārmaksāt un Izrādīties. Pats pērkot brendu lietas un pedējā laikā labas nebrendu,sāku to saprast.
25.09.2015 15:52 |

Reitings 17203
mulkibas, man ir dazads tadas bluzes un nav traki dargas.

Es precīzi nemācēšu teikt kas tās ir par blūzēm utt, nu super dārgas iespējams jau arī nav, bet tā konkrētā blūze maksāja kaut kādus 100 līdz 200 paundus orģināli, man tas liekas padārgi, citiem varbūt nē. Tiešām neiedziļinājos tik ļoti tajā kas konkrēti tas ir,bet jā, tomēr uz cilvēka auguma uzreiz varēja tomēr pateikt ka tai blūzei ir ļoti laba kvalitāte, 101 blūzi esmu redzējusi, bet to ieraugot man viņu sagribējās lai gan tas modelis pat nebija nekas tāds īpašs, ļoti vienkārša, un tas jau nebija tikai dēļ tā ka neburzās, bet viss kopējais skats bija pilnīgs tai blūzei. Lai gan man vispār acs ir trennēta lai ieraudzītu pašas dārgākās preces :D Nekad nemeklēju neko pēc brendiem vai modes aktualitātēm, bet vienmēr uzeju kaut kādas dārgo brendu drēbes :D
25.09.2015 15:56 |

10 gadi
Reitings 45
Reģ: 03.03.2010
Man šķiet diezgan aprobežoti pirkt tikai brendu lietas, nu ja es iestarpinos Jūsu sarunā.
Man galvenais, lai kvalitatīvi un dārgi ir džinsi, apavi, soma, pulkstenis un maks. :D pārējais var būt vienalga kādā cenā, kaut vai 5 eiro, galvenais, lai labi izskatās un nav slikts materiāls.
25.09.2015 15:56 |

Reitings 4775
Vispār jau cik runāts ar santehniķiem un elektriķiem, tieši viņi jau arī pelna tās labās algas. Man viens zināms santehniķis stāstīja, ka pat krīzes laikos viņa alga bija virs 1500 eiro, šobrīd ap 3000 eiro mēnesī, bet nu viņš arī strādā nenormāli daudz, brīnums, ka sieva no viņa vēl nav šķīrusies :D Pamēģiniet dabūt kādu santehniķi vai elektriķi, ja taisāt remontu, piemēram, - man bija jāgaida nez cik, kamēr viņiem izbrīvēsies laiks, cik liels pieprasījums pēc viņu pakalpojumiem ir. Par divu stundu darbu viņi prasa vismaz 40 eiro.
25.09.2015 15:57 |

Reitings 17203
Miss joker- Gan jau piekrīti ka tie brendi domāti cilvēkiem kuriem patīk pārmaksāt un Izrādīties. Pats pērkot brendu lietas un pedējā laikā labas nebrendu,sāku to saprast.

Nu jā protams ir liela daļa kas pērk brendu drēbes lai izrādītos, it īpaši ja nopērk ļoti bezgaumīgu gucci somu kur viņu logo ir visur uzdrukāts, jā tas man tiešām liek domāt ka vai nu cilvēks grib parādīt to cik viņam naudas, vai arī vienkārši viņam ir ļoti slikta gaume.

Es personīgi tomēr pērku tās drēbes dēļ kvalitātes, vai ērtuma, jo piegriezumi ir labāki, nošuvumi precīzāki, krāsas tomēr tik ātri neizbalē utt. Jā vienmēr ir iespēja ka tā dārgā brendu prece arī būs slikta, bet ja tā notiks, tad es to vienkārši nepirkšu vairāk. Bet ir tiešām vairāki apavi kuri labi velkājas un ir arī, bikses, krekli utt.
25.09.2015 16:06 |

Reitings 23705
Vispār jau cik runāts ar santehniķiem un elektriķiem, tieši viņi jau arī pelna tās labās algas. Man viens zināms santehniķis stāstīja, ka pat krīzes laikos viņa alga bija virs 1500 eiro, šobrīd ap 3000 eiro mēnesī, bet nu viņš arī strādā nenormāli daudz, brīnums, ka sieva no viņa vēl nav šķīrusies Pamēģiniet dabūt kādu santehniķi vai elektriķi, ja taisāt remontu, piemēram, - man bija jāgaida nez cik, kamēr viņiem izbrīvēsies laiks, cik liels pieprasījums pēc viņu pakalpojumiem ir. Par divu stundu darbu viņi prasa vismaz 40 eiro.
zinu, un tiesi to jau ari saku.

man zimols vai brends liekas apgerbs viena eksemplara piemeram no Lagerfelda vai cita modes dizainera. parejais ir massu produkcija kas ker mulkus ar savu vardu.

tapat ka viena dokumentala filma zinatniski ar analizem pieradija ka letie kremi sejai ir nereti pazt labaki par dargo galu. Jo dargs ir vards un iepakojums. bet durasuz to keras. smiekligi faktiski.

gribi krutu labu apgerbu/ej pie suvejas ja nevari atlauties simtiem tukstosu dizainera tev vieniagi suto apgerbu.

bet perkot massu zimolu netelo kruto, tas ir smiekligi ja godigi.:-D
25.09.2015 16:09 |

Reitings 17203
Šarlote_ Jā santehniķi mums ir gandrīz vai izmirstoša suga, tāpēc viņiem arī pat ir labāki ienākumi.

Mums arī nāca labot veļasmašīnu...velns parāvis tas vecis izlaida veļasmašīnu cauri testa režīmam lai viņa nostabilizētos un par to 5 min darbu man viņam bija jāmaksā 40 lati toreiz. Pēc tam kārtīgi pameklējot internetā pati atradu kā to programmu palaist un tas ir glābis mani no vel diviem meistara izsaukumiem :D Nolāpītās veļasmašīnas ar saviem elektrības gļukiem :D Uz pus sekundi pazudīs mājās elektrība un veļasmašīna aizies pa pieskari un vajadzēs "restart" taisīt :D
25.09.2015 16:10 |

Reitings 683
Miss joker- bet tu nejūties pārmaksājusi? Man piemēram visam no apgērba ir galvā
uzlikti limiti,par cik dārgāk principa pēc nepirkšu. Piemēram apavus,dārgāk par 60 euro nepirkšu,lai kā arī patiktu lai nepārmaksāju ;)
25.09.2015 16:13 |

Reitings 4775
Man piemēram visam no apgērba ir galvā
uzlikti limiti,par cik dārgāk principa pēc nepirkšu.

o, jā, man tāpat :D bet nu man piemīt izteikts žīdisms :D
taču esmu ievērojusi, ka vīriešiem kaut kā ir lētāk atrast lētas, bet labas lietas :D
25.09.2015 16:21 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Man, piemēram, šausmīgi riebjas iepirkties un es ļoti "pieķeros" lupatām, tāpēc labāk pērku daudz maz kvalitatīvas drēbes

Mn arī ir tas pats. Un kad man nauda atļauj, es pērku vienu un to pašu divos eksemplāros (bet dažādas krāsas). Jo, piemēram, labus apavus vasarai es meklēju divus gadus, tapat arī ar baletkām. Krušturi kopš aizvēras LaSenza meklēju trīs gadus. Vienīgais, kas man patīk no lēta gala, ir somas un maiciņas.
25.09.2015 16:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits