Dod Dievi'ni otram doti, otram doti, Ne no otra mīļi lūgti, mīļi lūgt!
Si tema ari jau apnikusi, censos maz par to lasit un uzzinat.
Esmu par beglu uznemsanu, bet ir ari skeptiski aspekti momenti pedeja laika jo vairak.
Es uzskatu, ja esi ludzeja, prasitaja loma, tad izturies ar cienu cita valsti, nejau taisi nemierus konkretaja valsti. Un kad redzeju ka ar doto partiku metajas, tiesam skumji palika.
Tie kuri muk no kara, tie tiesi paliek tuvakajos regionos, tie kuri jau solo talak tie ir neligali imigranti, un dodas labakas dzives meklejums. Tiesi ka taja bilde ielikts. Ja begrtu tiesi no kara, patvertos pirmaja valsti bez nemieriem. Bet ta tiesam ir nelegala robezu skersosana.
Patika vakar raidijumam redzetais, ar Streipu kur sarunas. Ka Griekija un Turcija parkapj visus Sengenas zonas noteikumus. Viniem ir jasarga Sengenas robezas, bet tur tak nekas nenotiek, ta jau jeb kurs, ar jebkadiem nolukiem var ieklut.
Un mani parsteidza viena reportaza, ka vina ir tadu passaprotamibu dodas cela, un ta ka viniem ir tiesibas un tikai ta, jau visu dzivi izplanojusi.
Diezvai kaut kas Sirija mainisies, 4 gadu laika klust tik sliktak, vajadzeja jau uzreiz iejaukties. Bet kas tad apgada sos ar municiju? Kam tur Vacija isti piegada ierocus?Tagad Krievija ari iesaistisies cik sapratu.
lidz sim man ir pozitiva pieredze ar musulmaniem, un cik jau no viniem Latvija paliks, nedomaju ka bus problemas. Pilnigi normali cilveki, kuriem ir cita religija un need atseviskus produktus. To ko cilveks nav iepazinis, saskaries no ta baidas. Cilveki dzivo steriotipos, ko televizija redzejusi par musulmaniem ta tik doma, vai jauc ar ekstremistiem. Japaplasina redzesloks.
Latvija to var , es latviesus uzskatu par intelegentiem cilvekiem.
Eiropai vispar naskak jadoma par pecnacejiem, lai neizmirtu, 2 -3 bernini katra gimenei ka norma. ko sakiet ? :D
Bet iespejams jau dalu no viniem aizsutis atpakal, tie kuri tas sirijas pases sapirkusies, un kuri no mierigiem negioniem nak.
Es vispar domaju, visas alstis jabut stingrakai robezkontrolei, ari uz udeniem, bet tur jau kads mafijas pirmsts, kas tur pa lejas dalu ganjau nopelna looti uz so..