negaidīti viesi, drauga māte

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas dāmas! :-)
Gribētu uzzināt jūsu domas par kaut ko, ar ko es sadzīvoju jau trešo gadu. Tēma ir "negaidīti ciemiņi". Nēesmu tas cilvēks, kuram patīk negaidīti ciemiņi, patīk kad viss ir saplānots. Lieta tāda ka mana drauga mātei ir atslēga no mūsu dzīvokļa un šad tad viņa negaidīti ierodas pie mums, arī īpašos gadījumos, kad gribējās būt vieniem :-D
Vai arī atnāku mājās no darba, nogurusi, gribas iemesties gultā un te slēdzu durvis vaļā un šī sēž istabas vidū, atvainojas 10x bet nākamreiz dara to pašu.
Nē, nepatīk man, ka es savā mājās brīžiem nejūtos kā SAVĀ mājā. Arī uz brokastīm, kad abi ar draugu divatā gribējām paēst, šitā atnāca bez jebkāda brīdinājuma "un kur ir mana kafija?" teica uzreiz kad ienāca.
Jocīgs cilvēks viņa ir. Saprotu ka esam dažādi. Es esmu diez gan atturīgs cilvēks, negribu tikt traucēta vai arī kādu citu traucēt viņa personīgajā dzīvē.
Kā jūs uz šo visu reaģētu? Vai jums ir bieži negaidīti ciemiņi? Vai patīk kad atnāk kāds pilnīgi nebrīdinot? Gribētos padiskutēt, dzirdēt dažādus viedokļus. :-) :-)
21.09.2015 17:03 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu nav jau cita risinājuma, kā vienkārši mātei normāli pateikt, ka nākamreiz lai vismaz piezvana, kad taisās nākt ciemos. Un ja viņa nostāda fakta priekšā, ka nāks trešdien vakarā, pašai arī nav jāsēž mēmai kā zivij, bet tā arī jāsaka, ka būsiet aizņemti, lai nāk citu dienu! Nevajag baidīties pateikt "nē", neviens nav nomiris no tā, ka otram normāli atsaka.. Un klusēšana un nekā neteikšana problēmu arī neatrisināts, viņa visdrīzāk nemaz nesaprot, ka Tev (vai jums?) nepatīk, uz kamēr viņai tas netiks pateikts, arī nesapratīs.
21.09.2015 17:58 |

Reitings 154
Reģ: 21.03.2014
Kur problēma, nomaini atslēgu!! Vai arī draugs ir kaut kāds memmesdēliņš?
Man ar mammu attiecības ir ļoti labas, bet privātajā dzīvē viņa vispār nejaucas. (t)
21.09.2015 18:07 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
pasaki, ka savas atslēgas pazaudēji un drošības labad mainīsi slēdzeni, vecim piekodini nekādā gadījumā mātei atslēgu NEDOT!!!
21.09.2015 18:14 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Ja vīrietis atteiktos, tad es laikam pateiktu - es vai māte. Ja māte, tad labāk jau uzreiz, nevis vēl pēc pāris gadiem vai kāzām un pēc bērniem.

Kadi berni, ja mate visu laiku sveci pietur :-D Tur lidz berniem netikt. Janu vienigi pa starpbriziem, kad mate aiznemta sava maja.
Ja es nevaretu izturet, tad pateiktu visu ka ir. No sakuma draugam, ja nereagetu, tad matei.
Savu toposo vira mati noliku pie vietas, tagad ir ideals miers. Bet mums bija savadaka situacija.
21.09.2015 18:20 |

Reitings 630
Reģ: 11.07.2009
pasaki, ka savas atslēgas pazaudēji un drošības labad mainīsi slēdzeni, vecim piekodini nekādā gadījumā mātei atslēgu NEDOT!

sis deretu, ja negribi, ka pati teici attiecibas bojat ar runasanaos :-D
21.09.2015 18:21 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man neliekas, ka tas ir normāli. Es izrunātos ar draugu un palūgtu, lai viņš attiecīgi izrunājas ar savu mammu. Es laikam gribētu nošauties ja mana vīramāte šitā darītos .. :D
21.09.2015 18:32 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Es nespētu to izturēt. Tāda paša iemesla dēļ savulaiku mainīju dzīvokli, jo dzīvokļa saimniece laikam aizmirsa, ka tad, ja ir izīrējusi dzīvokli svešiem cilvēkiem, nav normāli joprojām ierasties nebrīdinot. Regulāri gadījās situācijas, kad ierados dzīvoklī un viņa jau bija priekšā. Iznāku no vannas ietinusies dvielī, bet šī slēdz vaļā dzīvokļa durvis un nāk iekšā. Ar steigu pārcēlos. Tādus cilvēkus vienkārši nespēju ne saprast, ne izturēt. Es runātu ar draugu un pateiktu, lai viņš risina šo situāciju. Savās mājās ir jājūtas kā mājās, nevis visu laiku jāstreso kurā brīdī atkal ieradīsies nelūgtais viesis.
21.09.2015 18:39 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Šausmas.. neizturētu. Besī, ja nevar atslābināties pat savā dzīvoklī.
Negaidīti ciemiņi man ir bijuši precīzi 2 reizes un abas reizes esmu bijusi reāli dusmīga. Jo? Pirmkārt, katram vakaram tomēr kaut kas ir mazliet ieplānots. Nu kaut vai tas pats elementārākais "vot šodien gan beidzot no visa atpūtīšos". Otrkārt, tas, ka uzskati cilvēku, pie kura ciemosies, par kārtīgu personu, nenozīmē, ka dzīvoklis šim cilvēkam vienmēr būs piemērots ciemiņu uzņemšanai. Var gadīties, ka pietrūcis spēka un laika dzīvokli uzpost, vai arī dzīvoklī padarbojies un aizmirsis sakopt kāds dzīvokļa biedrs. Rezultātā neērti jutīsies abi - gan viesis gan tas, pie kā ciemojas.
21.09.2015 20:09 |

Reitings 39
Reģ: 14.09.2015
Nu ja nevari saņemties un pateikt pa šiem 3 gadiem, tad nomaini slēdzeni. NEAIZMIRSTI PĒC TAM IEDOT ARĪ JAUNO ATSLĒGU :-D Es nevarētu tik ilgi izturēt, ka kāds nāk neaicināts manā mājā, bet nu pacietība Tev ir.
21.09.2015 20:15 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Man ir tāda vīramāte.:-D Sākumā mani tas līdz asarām noveda un tracināja ārā, ka viņa neprotas pat pie durvīm piezvanīt, bet speras iekšā. Bet māja ir ģimenes kopīpašums un viņai ir tiesības ierasties. Labi, tas nenotika bieži, bet tomēr notika. Tagad es par to vairs nestresoju, neskrienu pucēt malas, tiklīdz viņa pār slieksni pārkāpusi. Toties vīrene pasākusi pirms ierašanās zvanīt, jo reizēm viņa atjēdzas tukšā mājā. Mums ir labas attiecības un es pie negaidītiem ciemiņiem esmu pieradusi. Bieži atskan durvju zvans un kāds bez brīdinājuma uz tēju ieskrien.
21.09.2015 20:17 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Pavisam vienkārši :-D

Tavs draugs: Mīļo Māmulīt šitā Tev mazbērnus neredzēt! Varbūt nākamreiz pabrīdini pirms nāc ! :-D
21.09.2015 20:24 |

Reitings 3871
Loti nepatiikama diskusija.Visu tacu var izrunaat!Es justos loti slikti ja zinaatu,ka manas meitenes par mani saka-sii!!!(t)
21.09.2015 20:25 |

Reitings 249
Reģ: 17.07.2014
Loti nepatiikama diskusija.Visu tacu var izrunaat!Es justos loti slikti ja zinaatu,ka manas meitenes par mani saka-sii!!!

jā protams var izrunāt, bet katr pašam būtu jābūt smadzenēm, lai saprastu ko nevajag darīt:-|
21.09.2015 20:31 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Pilnīgs farss.
Nopērc tai vecenei kaķi
21.09.2015 20:35 |

Reitings 3871
Peonies-visi cilveeki nav apveltiiti ar takta sajuutu.Te jau var redzeet,cik taktiski tiek paarrunaata sii situaacija-sii,vecene uttTas neliecina,ka runaataajs ir taktiskaaks par to drauga mammu.
21.09.2015 20:55 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Pasaki draugam - mīļais, es gribētu tevi sagaidīt mājās pēc darba kaila, nu tu jau saproti, bet tā nekad nenotiks, jo nevaru zināt vai tavā vietā pie durvīm neuzradīsies tava māte.
Ja neproti samotivēt vīrieti, tad pamet, audz, pilnveido sevi kā sievieti, līdz būsi nopelnījusi čali, kas nabassaiti ar māmuli jau sen būs pārgriezis. A vīreni izmainīt tu nevari, tur visu nokārtot var tikai un vienīgi dēliņš pats.
21.09.2015 20:55 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Man tas nešķiet normāli, ka šādi tava drauga māte dara. Laikam nav apjēgusi, ka viņas dēls ir jau pieaudzis vīrietis ar draudzeni (t) Man ļoti nepatiktu, ja pa manu māju kāds, kurš tur nedzīvo, šiverētu. Ok, ciemos atnāc, bet ne ar atslēgu pats ienāc, kad nevajag! Justos neērti. Tfu.

Nesapratu - kas ar to kaķi? Gribēja jūsējo? :D Uzdāviniet viņai kaķēnu, lai priecājas. :) Vismaz kāds kaķīts dabūtu jaunas mājas. (l) Nu, tiešām, uzdāviniet! Viņai labi, un kaķītim būs labi. Vai arī TIEŠI jūsējo grib? Nu, nekas, uzdāvināsiet citu, aiz durvīm tak kaķēnu neizmetīs.:-) Vai suni.
21.09.2015 21:10 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Peonies-visi cilveeki nav apveltiiti ar takta sajuutu.

Tad vajag tādiem cilvēkiem tiešā tekstā pateikt: zini, ko, proties un nevelcies šurp neaicināta. Kā savādāk runāt ar tik stulbiem cilvēkiem? Ja pieklājīgi sakot nesaprot un ja nav smadzenes, lai pati aizdomātos, tad vajag pateikt tiešā tekstā. Nevar visu dzīvi savās mājās dzīvot stresā domājot, interesanti vai mani apakšveļā pirmais ieraudzīs draugs vai viņa mutere.
21.09.2015 21:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ne vienmēr es no sajūsmas kūleni metu, ja uzrodas pārsteiguma viesi. Tomēr.. manuprāt, drauga mamma nav vienkārši ciemiņš.. viņa ir ļoti Tuvs cilvēks Tavam mīļajam.

Man nebūtu iebildumi, ja drauga vai mani vecāki nāktu, kad vēlētos :)

Mājokli cenšos uzturēt pastāvīgā kārtībā.. arī ledusskapī kaut kas ēdams parasti atrodas :D

Es justos loti slikti ja zinaatu,ka manas meitenes par mani saka-sii!!!
+++
Jābūt kaut kādai elementārai cieņai pret sievieti, kura piedzemdējusi un izaudzinājusi Tavu vīrieti par tādu cilvēku, kuru iemīlēji.. :-/
21.09.2015 22:43 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Nu visas mātes nespēj savus bērnus atlaist, grib kontrolēt, lai viss ok dzīvē...vnk.nespēj pieņemt ka bērns liels jau.
Un var dzīvot patstāvīgi.
Mammas ir dažādas.

Bet uz galvu arī nevar krist.
Kaut uzskatu ka ar vīra mātēm vaig visu pa labo atrisāt...jo tomēr kaut vai svētkos ,bet jātiekas.
22.09.2015 00:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)