Lūdzu, lūdzu, atver! Rīgas Valsts 1. ğimnāzija

Reitings 122
Reģ: 24.03.2013
Sveikas!
Tātad, kā jau noprotat pēc virsraksta, runa ir par 1. ğimnāziju. Ar nākamo gadu vēlos uzsākt mācības šajā skolā. Ar nākamo nedēļu jau zvanīšu un pieteikšos uz kursiem. Iemesls, kādēļ veidoju šo diskusiju ir tāds, ka ir sakrājušies jautājumi, uz kuriem vēlos atbildi, kā arī nav pietiekoši daudz info un atsauksmes par šo skolu kā es to vēlētos. Pirms ķeros klāt pie jautājumiem, vēlos bilst, ka man ir milzīga apņēmība teicami mācīties, klausīties un darīt. Savas teicamās sekmes cenšos veidot arī šogad, kas līdz šim tīri labi izdodas.
Un lūk, mani jautājumi:

1. Kārtošu iestājeksāmenus gan angļu valodā, gan matemātikā. Ja, piemēram, es nenolieku minimālo punktu skaitu matemātikā, lai tiktu šajā skolā, tad punktus līdz eksāmena nokārtošanai es varu papildināt ar angļu valodas eksāmena punktu skaitu? Respektīvi, vai angļu valodas punktu skaits var palielināt iespēju tikt iekšā ğimnāzijā, ja nenokārtoju matemātikas eksāmenu ar minimālo punktu skaitu?

2. Matemātiku mācos uz stabilu 7. Vai man ir izredzes "pavilkt" mācības šajā skolā, ņemot vērā matemātikas līmeni šajā skolā?

3. Vai skolā var tikt, nokārtojot tikai angļu valodas iestājeksāmenu? Un, ja jā, tad, ko jūs par domājat? Vai būtu vērtīgāk arī matemātiku kārtot, ņemot vērā, ka šajā skolā ir vajadzīgas labas matemātikas zināšanas?

4. Esmu izlasījusi bagātīgu info par cilvēku pieredzi šajā skolā, taču vēlos saņemt pēc iespējas plašāku informācijas klāstu par jūsu pieredzi Tātad, lūdzu, pastāstat par savu pieredzi šajā skolā! Vai skolēni ir izpalīdzīgi, skolotāji pretīmnākoši? Lūdzu neskopojaties ar informāciju. Viss, ko jūs uzrakstīsiet par šo skolu, man būs ārkārtīgi svarīgi un noderīgi.
20.09.2015 01:23 |

Reitings 340
Reģ: 22.05.2011
Kā jau te dažas pareizi saka, ne angļu val., ne visiem citiem priekšmetiem tiešām nav nozīmes, lai tu tiktu uzņemta. Svarīgi tikai matemātika un arī tikai eksāmens (es neatceros, vai skatījās arī, lai nav liecībā ļoti zema atzīme matemātikā vai nē, bet vai tev ir 7 vai 10 iestāšanās konkursā ir vienalga).

Eksāmena uzdevumi ir specifiski, tas nav tieši tas pats, ko mācies skolā.

7 nebūt nav laba atzīme, es ar savu 8,7 netiku, tiesa pietrūka nedaudz, ja būtu pacentusies būtu tikusi
Zinot, cik ļoti atšķiras vērtēšanas kritēriji dažādiem skolotājiem, manuprāt, pēc šī neko nevar pateikt. Ir tādi, kas par pilnīgi pareiziem darbiem liek max.8 - tad attiecīgi 7 ir ļoti ok atzīme, ja kādreiz kaut kas nav uz 100%. Ir, kas dod 10 par salīdzinoši viegliem darbiem - pie tādiem 7 būtu teicami nē, bet nu tā normāli.

Pēc 12. klases nevienu neinteresēs kurā skolā esi mācījusies, bet gan tavas zināšanas un eksāmenu rezultāti.
Eksāmenu rezultāti, manuprāt, ir diezgan atkarīgi no tā, kur esi mācījusies. Protams, labi māca daudzās skolās, ne tikai Rv1ģ, bet nu tur sagatavo labi, ne velti virs 80% skolēnu matemātiku noliek uz A līmeni. Skumt šausmīgi, ja netiec, nevajag (apdomā laicīgi vēl citus variantus), bet ir noteikti vērts mēģināt.
20.09.2015 20:30 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja stāties filoloģijas fakultātē, tad A līmenis matemātikā tāpat nebūs vajadzīgs :)

1. ģimnāzijas kursi ir slaveni ar to, ka tur tiešām IEMĀCA. Neredzu iemeslu, kāpēc cilvēks, kas nv stulbs un tiešām GRIB un CENŠAS, nevarētu pēc siem kursiem nokārtot iestajeksāmenu.

Ar šī brīža 7 tur pamaz sakara.
20.09.2015 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits