Dzīve BEZ piena un piena produktiem uzturā

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Sveikas, jaukās, šajā burvīgajā sestdienā!

Vēlējos papļāpāt ar meitenēm, kuras piekopj virsrakstā pieminēto dzīvesveidu (piespiedu kārtā vai savas izvēles dēļ - vienalga). :)

Lieta tāda, ka nesen uzzināju, ka man ir alerģija pret pienu un piena produktiem. (Pret pašu pienu, Alfa un Beta -laktoalbumīnu un visvairāk pret kazeīnu). Tad nu izslēdzu visus produktus, kas satur pienu no sava uztura.

Bet patiesībā iet ļoti grūti. Biju kefīrmīlis, maizītes nevarēju iedomāties bez sviesta, biezpiens brokastīs bija īsts našķis. Tāpēc meklēju alternatīvas, kā varētu sakārtot savu uzturu.

Tad nu īsti pie apspriežamās tēmas: kā jūs veidojat savu uzturu? Piemēram, ko smērējat uz maizītēm? Es pagaidām graužu sausas (piemēram, ar tomātu pa virsu :D ). Kas ir produkti, no kuriem esat atteikušās vispār un kuriem ik pa laikam tomēr sakāt "jā"? (Piemēram, kūkas... nu vairumā taču ir sviests! :D ).

Patlaban es vienkārši par visu esmu apmulsusi un gribu parunāt ar kādu līdzīgo :)
19.09.2015 17:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mincis, uztver šo ka iespēju eksperimentēt un atklāt daudz jauna pārtikas jomā :)

tev problemas sagādā tikai pieradums, nekas vairāk.
20.09.2015 21:12 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
man tieši ir laktozes nepanesamība, un pat lietojot bez laktozes jogurtu vai kefīru sametas ap vēderu greizi...Tur laikam jāizpēta dziļāk ko vēl nepanes mans organisms, bet tā lietoju sojas, mandeļu, kokosa vai auzu pienu un viss kārtībā, pamēģini varbūt tev arī nebūs problēmas!!!
Es domāju ka bez piena produktiem pilnīgi var iztikt, kādu pusgadu nelietoju piena produktus un īstenībā nemaz neprasijās...tagad atsāku lietot bet kunģjis pretojas...(e)
20.09.2015 22:37 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013

Sasaldē augļus,sablenderē un vualā- saldējums bez piena!

Avokado! Brokastu gradums(l):-D
Saspaidīts avokādo, nedaudz sāls, laima vai citrona sula, dažādi zaļumi,dažreiz tam visam klāt tomātu, gurķi, vai tikai visādus zaļumus, kā sīpolus, pētersīļus..
To pastu vnk ielieku uz salātlapām,vai sataisu tos kā rolus, no sākuma paņemu lielu salātlapu, tad ielieku tur tomātu, gurķi, burkānu, piparmētru, vēl citus salātus, pētersīļus, tad uzsmērēju gvakamoli, sarullēju un gatavs :)

Šad tad vnk avokādo apcepju un ierullēju arī dažādās salātlapās, vēl pupiņas var pielikt un vēl visu ko

21.09.2015 10:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits