Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Garsvielas

 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Jūs izmantojat dažādas garšvielas, vai vienkārši sāls/pipari/tml? Ja lietojat garšvielas, vispār sāli izmantojat? Izmantojat svaigās (garšaugus?) vai samaltās, paciņās? Kā iemanījāties saprast, kuram ēdienam kuras labāk, kuras ar kurām der kopā, kuras nesavienot? Kuras izmantojat visbiežāk?

Kaut kā tā. :D es parasti apjūku tajā daudzumā, un nesaprotu ko un kā un beigās iztieku ar sāli/pipariem un oranžajām kartupeļu garšvielām pie visiem ēdieniem.
16.09.2015 18:13 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ķiploki,sīpoli,dilles,pētersīļi ir obligāti.un daudz dažādu santa maria garšvielu. Tikai ne vegeta.tas izmisumā ja nekā nav,vai tām kas nemāk gatavot.
16.09.2015 18:17 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es garšvielas beru pēc čuja - parasti sanāk, bet ir gadījies, ka draugs atzīst, ka nav labi :D
Kad eju veikalā, laiku pa laikam pieeju pie garšvielu plaukta, kas liekas interesants, to nopērku (ārzemēs arī kaut ko mēdzu pirkt).

Attiecībā uz zaļajiem garšaugiem - lietoju tikai klasiskos (dilles, pētersīļi, baziliks), citus mēdzu šad tad pamēģināt, bet viņi parasti ir tādā kvantumā, cik man nevajag (ja es gribu 2 lapiņas rozmarīna, man riebjas pirkt veselu iepakojumu), tāpēc biežāk, kad neder parastie zaļie, eju pie žāvētajiem.

Sāli lieku kā visi, piparus melnos nelietoju, nepatīk, tikai šad tad citronpiparus, ķiplokpiparus - asumam lieku dažnedažādos čili.
16.09.2015 18:19 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Man patīk testēt garšvielas!
Tiesa, ne reizi neesmu pirkusi un, domājams, ka nepirkšu garšvielas, kas paredzētas gaļai, zivīm. Tādas man nepatīk!

Es arī beru uz čuju! :-D Ik pa laikam pamaisot un pagaršojot ēdienu!
Ir bijis, ka piparus beru, beru un kā ieberās!!! Oii! Par stipru, bet vienmēr apēdu!
Kad draudzējos ar vīrieti, viņš uzreiz protestēja - nepatīk stipri/asi ēdieni!
Tā nu pagatavoju viņam, atliku un gatavoju tālāk sev :D
16.09.2015 18:29 |
 
Reitings 630
Reģ: 11.07.2009


Nesen nopirku Anniņas garšvielas. Sastāvā nav sāls.
Lietoju svaigu baziliku (to, ko Rimi var nopirkt podiņā). Ja ir nepieciešamība lietoju svaigus ķiplokus un sīpolus nevis kaut kādus pulverīšus.
Dilles un petersīļus gan no paciņas, gan svaigos.. atkarībā vai ir svaigais variants ledusskapī.

Protams maltos piparus, omletēs citreiz pieliku čillī no paciņas. Un protams sāli, bet ļoti minimāli.

Visā visumā izmatoju dažādas garšvielas un augus atkarībā no tā kāds ēdiens tiks gatavots!!!
16.09.2015 18:32 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Tā nu pagatavoju viņam, atliku un gatavoju tālāk sev


Kad vēl pie vecākiem dzīvoju, katru reizi atliku sev pusgatavu ēdienu un tālāk gatavoju pati, jo visur bija sīpoli, VISUR!! :-D es viņus tā ienīdu, neēdu neko kur bija sīpola gabaliņš. Tagad pati visam piegriežu. :D
16.09.2015 18:39 |
 
10 gadi
Reitings 3851
Reģ: 29.01.2009
izmantoju daudz un dažadas, visvairāl lietoju Santamaria
topā man ir garšviela vistai, gaļas kopējā un ķiplokpipari- ar šīm viss labi garšo un var pagatavot jebko.
vel izmantoju kaltētas dilles un pētersīļus-zupām un salātiem.
16.09.2015 18:41 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Sali izmantoju tikai so, nerafinetu un mineralus nezaudejushu.

http://www.dolphinfitness.co.uk/en/profusion-himalayan-rose-pink-crystal-salt-coarse-500g/57314/?ladid=uk

Tadas lietas ka garsvielas, garsaugus un zalumus izmantoju visus pieejamos.

Slinkumu medzu lapit ar sadu garsvielu maisijumiem.


Vegetatas un buljonua kubikus nelietoju.
16.09.2015 18:51 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Man ir garšvielas visam-vistas gaļai,cūkgaļai,zivīm,salātiem,zupām,ceptiem ēdieniem,sautējumiem,kartupeļiem,rīsiem,maltai gaļai,picai,citronpipari,ķiplokpipari,ķiploku sāls un tā tālāk:-D kad pērku,vienmēr skatos,lai būtu bez sāls,to,ja nav,lieku atsevišķi.
Parasti nemēdzu jaukt kopā,lieku arī čuju
16.09.2015 18:54 |
 
Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Sāls, pipari, ķiploki.. vistai citreiz citronskābi lieku. Pa retam magi kubiciņus!
16.09.2015 19:01 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
lietoju daudz un dažādas garšvielas. patīk dažādu zemju garšvielas. praktiski nelietoju garšvielu maisījumus. Sāli lietoju maz. Un, ja lietoju, tad tikai jūras vai himalaju.
Lielos daudzumos lietoju ķiplokus, sīpolus, pētersīļus. To apvienpojums ar tuč,tuč olīveļļu ir itāļu virtuves pamatgarša. Un itāļu virtuve man ļoti garšo.
Tāpat man patīk austrumu garšas. kuru pamatā ir kurkums, ingvers, sinepju sēklas.
Grašo arī karijs, dažādu veidu pipari, rozmarīns, timiāns, baziliks, origano.
16.09.2015 19:10 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ir diezgan daudz garšvielu, regulāri lietoju gan ne visas. Beru pēc iedvesmas.

Parasti cenšos ievērot principu, ka jaucu kopā ne vairāk kā kādas 4-5 dažādas lietas (un arī, atkarīgs no ta, kuras valsts kulinārijas imitācija top). Ir šis tas, kas man liekas, ka "piestāv" kopa un attiecīgajam ēdienam, to arī jaucu.
16.09.2015 20:13 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mans garšvielu plauktiņš plīst pušu :D
Lietoju rozā vai zilo sāli, dzirnaviņās pipari.. melnie, 5 veidu pipari, čili pārslas, dažādi zaļumi kaltēti (pirkti vai no dārza), daļu no zaļumiem saldēju (koriandra lapas, jo no kaltētām nav liela jēga),
tad ir kardamons (tējai pārsvarā lietoju), tā pulveris (bulciņām), kumīns plovam..
Sinepju pulveri aktīvi lietoju lai gurķīšus padarītu asākus.. :)
Ir dažādi zaļumu miksi specifiskām receptēm.. :)
Vismaz daļiņu būšu nosaukusi :D
16.09.2015 21:49 |
 
Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Izmantoju tikai piparus un kariju. Vairs neko, ne cukurs ne saals maajaas nekad nav
16.09.2015 21:52 |
 
Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Dievinu garšvielas, bez tām netop neviens ēdiens. Citronpipari, ķiploku sāls, karijs, oregano, baziliks, itāļu garšvielas (dzirnaviņas), timiāns, Santa Maria kartupeļu garšvielas, un tā tālāk. Atkarīgs, ko taisu ēst. No svaigajiem produktiem laikam sanāk tikai sīpoli un ķiploki, podiņos neko nepērku, jo vienmēr sabojājas - tik bieži nesanāk gatavot. Ja lietoju garšvielas, sāli nelietoju. Melnos piparus vispār nekad.
Kā iemanījos, pie kura ēdiena kuras garšvielas - eksperimentējot un reizēm izgāžoties :-D
16.09.2015 21:53 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kādai ir pieredze ar apelsīnu ziedūdeni. Pērkot rožūdeni, pamanīju.. gribētos pamēģināt :)
16.09.2015 21:55 |
 
Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Visbiezak izmantoju - sojas meerci, chilli piparus gan svaigus gan no pacinas, piri-piri saali, sarkano papriku no pacinas, baziliku, kjiploku (tos kuri jau sakapati burcinjaa)

Loooooti nepatik , ka te visur petersiljus un oregano liek jo man negarsho
16.09.2015 21:57 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Garšvielas lietoju daudz, dažādas un visam kam, turu vislielākajā virtuves atvilktnē :-D Mājās vienmēr ir vairāku veidu sāls (Himalaju, rupjā jūras, Maldon, ozolmizās kūpinātā jūras sāls un Herbamare garšaugu sāls), pipari (melnie, kajennes, vairāku veidu čili, baltie, rozā un aromātiskie. Fiksam bērienam - 5piparu mix), kaltēti garšaugi un klasiskās garšvielas. Maisījumus atzīstu tikai indiešu garšvielām,jo tos pati nemāku samaisīt. Mans pēdējais atklājums ir gaļas ēdienu gatavošana ar kanēli, ļoti gardi :-P
16.09.2015 22:07 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kormīt, dod pieci! Es pēdējoreiz pērkot rožūdeni, nopirku arī to apelsīnūdeni, bet pagaidām abas pudeles stāv draudzīgi blakus plauktā neaiztiktas. Abus biju domājusi desertiem, bet šobrīd tā slaidā līnija neļauj īpaši izvērsties :-P
16.09.2015 22:12 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
NordicBelle, man kaut kā šķiet, ka Tu vispār ļoti garšīgi gatavo.
16.09.2015 22:13 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Kas tas rozā sals un Himalaju? Es sāli kā tādu nekur neberu, pat vistu varu plikā ūdenī, jo šķiet ka sāls ir slikts. :-)
16.09.2015 22:15 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits