Nemāku rīkoties? (nauda)

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vai es nemāku rīkoties ar naudu?
Mana alga ir ~500 eiro uz rokas, par rēķiniem mēnesī man aiziet 150 eiro, 130 - 170 eiro pārtikā un atlikums 200 eiro aiziet izklaidē, skaistuma procedūrās, apģērbam, transportam, sadzīves ķīmijai un kosmētikai, darba vajadzībām, katru mēnesi metamies pa 20 - 30 eiro dāvanām kolektīva jubilāriem. Mēneša pēdējā nedēļā man makā pūš vējš un nezinu kā lai savelku galus, ēst gribās, tik daudz ir, bet nekas ekstrā nesanāk. Vai es kaut kur dzīvoju izšķērdīgi, ka ir tāda nabadzības sajūta? :-/
Kā ir jums?
16.09.2015 13:36 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Es varbūt vienīgā izlasīju Salemanas garo komentāru vai citām tas liekas normāli?
Mans vīrietis nestrādā gaterī un nevar trauciņā paņemt līdzi ēdienu, birojā pat nav virtuve un visiem goda lieta iet ēst uz kafejnīcu!

Ok, tas, ka nav virtuve - tā ir problēma, bet tik tizli izteikties ir jāprot. Neredzu neko pazemojošu ēdiena ņemšanā uz darbu trauciņos. Manā ex darba vietā, piemēram, kafejnīcas nav un tuvākais ir konditoreja, kur vairāk par bulciņām nedabūsi. Visi ēd līdzpaņemto ēdienu. Nestrādāju gaterī.
Patiesībā, manuprāt, reāli stulba darba vieta, kur nav virtuves. Sanāk, ka pat kafiju nevar uztaisīt?
18.09.2015 11:21 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
palomare, manam vīram arī darbā nav virtuves un pat ir aizliegts kaut ko gatavot - laikam tāpēc, lai smaržas, sildot ēdienu, neizplatītos pa visu biroju.
18.09.2015 11:28 |

Reitings 220
Aizejot prom no pārtikas tēmas,
Mana alga ir ~500 eiro uz rokas, par rēķiniem mēnesī man aiziet 150 eiro, 130 - 170 eiro pārtikā un atlikums 200 eiro aiziet izklaidē, skaistuma procedūrās, apģērbam, transportam, sadzīves ķīmijai un kosmētikai, darba vajadzībām, katru mēnesi metamies pa 20 - 30 eiro dāvanām kolektīva jubilāriem.

man ar 200 noteikti pietiktu izklaidei. Skaistuma procedūras pēc iespējas var veikt mājās vai pa lēto pie meistarītēm mājās. Apģērbu katru mēnesi nepērku (nu jā, protams, vajag gadalaikiem piemēroties, bet man ir daudzas drēbes, apavi no iepriekšējās sezonas, šo to sanāk piepirkt klāt, bet nejau katru mēnesi), kosmētiku arī nē (dekoratīvo kosmētiku reti pērku, kopjošo, protams, vajag biežāk). Pat ja pērk kosmētiku katru mēnesi, vai tiešām atjauno visu kosmētikas plauktu saturu? Tas pats ar sadzīves ķīmiju, tiešām katru mēnesi visi krājumi izbeidzas? Varbūt pērc lielākus iepakojumus. 20-30 eiro dāvanām.. Absurdi, es nemestos.
18.09.2015 11:29 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
palomare, manam vīram arī darbā nav virtuves un pat ir aizliegts kaut ko gatavot - laikam tāpēc, lai smaržas, sildot ēdienu, neizplatītos pa visu biroju.

mums ir virtuve darbā, bet tā simboliski kafijas pagatavošanai. Aizliegts ēst ēdienus, kas piesmaržina biroju, jo regulāri nāk klienti uz vizītēm. Būtu stulbi atnākt kā klientam uz juridisku konsultāciju un sēdēt kotlešu smakā.
18.09.2015 11:36 |

Reitings 220
Nu tas, ka katra ir paša izvēle ņemt ēdienu līdzi vai iet ēst uz kafejnīcām - tas man ir skaidrs, bet sašutums bija par to, ka kādam sava ēdiena ņemšana līdzi ir kaut kas tāds, ko īsteno tikai gatera strādnieks un ir zem goda lietas.

Interesanti par tām smaržām, mums nekur ārpus virtuvēm nekādas smaržas neizplatījās.
18.09.2015 11:48 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
būtu pakašķejusies bet vakar bija slinkums tāpēc tikai palasīju. es ar nemāku ar naudu rīkoties dažkārt žel ka nodzeu diezgan daudz un tml.
18.09.2015 19:09 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Nevis Tu nemaki riikoties, bet alga par mazu. Tev ir paveicies ar mazam summam, kas aiziet rekiniem, tiesham loti maz.
18.09.2015 19:39 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Mad, Tu tiešām atkal pastāvīgi dzer? Kāpēc?

Autorei - nedomāju, ka esi izšķērdīga vai nemākulīga apieties ar naudu. Protams, taupīt var vienmēr (pārtikai, manuprāt, Tu tērē pilnīgi adekvātu summu, bet taupīt varētu, teiksim, izklaidēm: nevis tās atmetot pavisam, bet, piemēram, kinoapmeklējuma vietā rīkot kino vakarus mājās utt.), bet priecīgāks prāts būs tad, ja tērēt varēsi cik vēlies. Iesaku meklēt iespējas piepelnīties, lūgt algas pielikumu.
18.09.2015 19:49 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ar to ka darbā nav virtuves gan nav jālielās. Tas ir lētais kantoris .
19.09.2015 11:18 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Manā skatījumā šī summa ir normāla alga Latvijā.Ir cilvēki,kuri strādā par minimālo un ir dzīvi.
Iesaku mazāk pirkt šmotkas,manikīru taisīt pašai,mazāk iet tusēt un naudas visam pietiks.Je sākt skaitīt un plānot savus izdevumus.Ir vel variantrs,mainīt darbu un pelnīt vairāk!Uz priekšu!8-)
19.09.2015 15:17 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Kartupeļu maisu izmetām, jo kartupeļus ēdam ļoti maz, tomātus bija sadevuši tik daudz, ka beigās man jau slikti no viņiem bija, arī daļu izmetām, gurķus svaigos tāpat.

Man būtu kauns to rakstīt, zinot, ka dzīvojam vienā no nabadzīgākajām Eiropas valstīm.(t) Ēdiena mešana ārā nudien nav prāta darbs. Ja mums kādreiz kaut kas paliek pāri neapēsts, iznesam pie kāpņu telpas kaķīšiem vai putniem, roka neceļas mest ārā ēdienu. Turklāt nav jābūt super pavārei, lai izdomātu veidus, kā dārzeņus pagatavot ziemai vai arī vienkārši neņemiet, ja Jums nevajag. Citi cilvēki ar to ģimeni pabarotu. Turklāt stāstīt vienā brīdī, cik ļoti atbalsti veselīgu uzturu, savukārt, nākamajā lielīties, ka met ārā dārzeņus...jā, dažādi cilvēki dzīvo:-D
19.09.2015 15:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man gan sanāk regulāri mest ārā pārtiku. Man arī riebjas mest ārā pārtiku, bet, ja tas tomāts ir sapelējis, nu ne kaimiņam, ne kaķītim vairs neatdosi. Un man regulāri kaut kas nostāv ledusskapī stipri vien par ilgu.

Cenšos pirkt tik, cik reāli vienā reizē var apēst, bet iepakojumiem izmēri ir tādi, kādi tie ir.

Ēst kaut ko, tikai tāpēc, ka drīz sabojāsies, un pofig, ka man negaršo vai negribas - to es nevaru.
19.09.2015 21:40 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Kad man pietrūka manas algas, es darīju sekojoši:
1. Katru mēnesi pēc algas lapiņas saņēmšanu (jo tā atnāk 2-3 dienas pirms algas) sēdos un rakstīju plānu, cik daudz naudas man obligāti jātere šomēnes (pārtika, rēķini, dzimšanas dienas nauda, transport sutt). To visu atņēmu no naudas summas, kuru es saņēmšu, lai zinātu, kas man paliek "pa tīro". Un izdomāju, cik daudz es varu atlikt.
2. Krājkastīšu sistēma, kura man ļoti palīdzēja sistēmatizēt manu naudu. Man bija 3 krājkastītes: viena melnājām dienām, otra kādam sapnim (piemēram, ceļojums vai kurpes pa 100 eiro, vai vēl kaut kas). Treša bija paredzēta atvēršanai mēneša beigās, ja man nepietiks naudas (ja naudas pietika līdz nākamai algai, tas vis gāja uz "melnas dienas" krājkastīti). Katru mēnesi cenšos ielikt vismaz 20 eiro, lai būtu "drošības spilvens"
3. Iepirkšanas: parasti uzmanīgi sekoju visām atlaidēm - ja veikalā ir akcija šokoladēm vai alkoholam, iepērku uzreiz 2-3 vienības (jo parasti šis lietas vienmēr iztērējas), tāpāt arī ar grīķiem, kafiju, mineralūdeni utt. Tāpāt arī uz kosmētiku - ja manai matu maskai ir akcija (piem., Trākājās dienās), tad nopērku uzreiz 3 iepākojumus, lai man pietik ilgājām laikām. Un arī ar apģērbiem - iepērkos 2 reizēs gadā uz atlaidēm. Jo modei īpaši nesekoju un man ir pie vienas vietas, vai tā jauna kolekcija ir vai nē. Un pērku kvalitātīvas mantas, lai, piemēram, bikses nesaplīst svarīga notikumā laikā, jo ir nošūti ar sliktiem diegiem utt. Vispār, ģimenēm ieteiktu 2 reizes gadā braukt uz Eiropas outlētiem un tur iepirkties.
20.09.2015 18:12 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
kampanella, jā, tos ābolus man var droši dot. :-D:-D Izskatās, ka mums šogad nav ābolu gads.
21.09.2015 09:50 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
neatceros vai es te komentēju vai nē :D nezinu īsti ck mēs tērējam pārtikā. varētu tikai tādu aptuvenu ciparu minēt, lai gan katru mēnesi tas ir atšķirīgs. ir tādas mazās vājības, kuras maksā diez gan padaudz - laba marinēta gaļa un kafijas pupiņas. tās ir lietas, bez kurām ir grūti..
21.09.2015 10:18 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
nu, ļoti informatīva diskusija. pirmo reizi cosmo redzēju precīzu atskaiti par to, kur paliek paikas nauda un realitātē tā jau arī ir. tik pat pozitīvi šķita pirmie komentāri, ka autore nevis tērē pārāk daudz, bet dzīvo lv - tīra patiesība.

nu, man grozoties, kā gribās, paēst garšīgi, sanāk ļoti dārgi. it īpaši, kad ledusskapī jāuztur gaļas gabals otrai pusei, gan saujiņa mīdiju, garnelīšu, jūras kokteilīša. kuskuss ļoti, ļoti garšo, taču ir jūtama atšķirība, pērkot pašu lētāko kuskusu vai to, kurš ir par eiro dārgāks. neēdot gaļu, sanāk daudz tērēt visādos sieros, jūras produktos.. arī darbā nav mikrenes, kurā uzsildīt mājās gatavotu ēdienu, savukārt ēst ārpus mājas, meklējot kaut ko bez gaļas, tāpat sanāk savi 3eur dienā stabili. savā pilsētā varu nopirkt ļooooti maz ko, īpaši dārzeņus, kuri labi izskatītos (tomāti, gurķi ir savi, tos nevajag). jābrauc iepirkties uz rīgu, ne-sezonas produkcijai attiecīgi cena augšā, bet nepirks tak puķkāpostu, kuram puse galviņas ir melnīgsnējas. par 150eur vēl varētu padomāt, bet stabili aiziet ap 200eur nooooooteikti, lai ņammīgi paēstu. skarbi :D
21.09.2015 13:26 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Kapec katru menesi japerk drebes? UN tapat, vai tiesam katru menesi, visa gada garuma kadam darbaa ir jubileja? Vai ari jus tur apsveicat pilnigi visus darbiniekus, vienalga, pazist vai nee?! Jeezus, es nekad ne par ko nemestu 30 euro katru menesi . Lai tad atlaiz. Nepraats!
23.09.2015 10:35 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kartupeļu maisu izmetām, jo kartupeļus ēdam ļoti maz, tomātus bija sadevuši tik daudz, ka beigās man jau slikti no viņiem bija, arī daļu izmetām, gurķus svaigos tāpat.

Man būtu kauns to rakstīt, zinot, ka dzīvojam vienā no nabadzīgākajām Eiropas valstīm. Ēdiena mešana ārā nudien nav prāta darbs. Ja mums kādreiz kaut kas paliek pāri neapēsts, iznesam pie kāpņu telpas kaķīšiem vai putniem, roka neceļas mest ārā ēdienu

šī man jau liekas totāla galejība :D interesanti, cik daudz ir cilvēki, kas ne reizi nekad neko neizmet ārā, visu uz šķīvja uzlikto apēd ( kaut vai ciemos, restorānā, pat, ja negaršo ). Nekad cilvēkiem nesabojājas ne neapēsts biezpiens, krējums vai piens. Nu beidz. Nesmīdini. Es nezinu nevienu cilvēku, kas kādreiz nebūtu izmetis ārā ēdienu.

ņam ņam ja saki, ka šogad nav ābolu gads, kas zina, varbūt nedos mums tos atkal daudz, bet, ja nu tomēr, tad mierīgi varu atdot, padošu ziņu :)
23.09.2015 10:44 |

Reitings 7682
Tak liek miltu mērces mierā!Tādas tak sen neviens negatavo!
Tu kubiete esi vienkarsdi neordinara persona :D :D :D Visaam jamacas no tevis jo tikai tu zini kaa jadzivo, ko drikst, ko nedrikst, kas atlauts un kas nee. Tikai tu esi informeta par to kurs kautko gatavo vai nee. Padalisies ar petijuma rezultatiem jo es tajos netiku ieklauta, vakar bija griki ar maltas galas miltu merciti. ;-)
23.09.2015 10:56 |

Reitings 7682
Smiekliigi tas, ka dazhas taas, kuras te ar putaam uz luupaam breec par smalko un pareizo uzturu, pashas izskataas peec siveeniem

Smiekligas esat jus. Smiekligas bez gala.

Jus tiesam iedomajaties, ka kampanella ed tikai ogas un uzdzer mandelu pienu? Taa vismaz pec jusu slimigas reakcijas izskatas.
23.09.2015 11:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)