Nemāku rīkoties? (nauda)

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vai es nemāku rīkoties ar naudu?
Mana alga ir ~500 eiro uz rokas, par rēķiniem mēnesī man aiziet 150 eiro, 130 - 170 eiro pārtikā un atlikums 200 eiro aiziet izklaidē, skaistuma procedūrās, apģērbam, transportam, sadzīves ķīmijai un kosmētikai, darba vajadzībām, katru mēnesi metamies pa 20 - 30 eiro dāvanām kolektīva jubilāriem. Mēneša pēdējā nedēļā man makā pūš vējš un nezinu kā lai savelku galus, ēst gribās, tik daudz ir, bet nekas ekstrā nesanāk. Vai es kaut kur dzīvoju izšķērdīgi, ka ir tāda nabadzības sajūta? :-/
Kā ir jums?
16.09.2015 13:36 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Aij, es nekasīšos. Nākošmēnes pierakstīšu katru savu pirkumu un tad atskaitīšos jums. :D
100 - 150 eiro var iztikt divatā. Ja viens ēd maz. :D
17.09.2015 15:03 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
kampanella tas ka metās pumpas pirms MR tas jau normāli daudziem :D Un protams ka dermatologs teiks ka seja vainīga ne kas cits. Bet nez pirmajā mirklī izlasot par ēšanas problēmām liekas ka vielmaiņu tomēr jāpačeko vai viss ok, tāpēc jau ar gribēju ieteikt tās kapsulas jo viņas tieši sakārto vielmaiņu :) Pati es viņas biju kādu ļoti īsu mirklīti palietojusi un arī uz savu ādu izjutu ka organismam pa labu nāca, deimžēl gan es esmu tāds cilvēks kas nespēj pie viena ilgi noturēties :D jā naktssveces eļļa arī laba ieta :) Man gan viņas negāja pie sirds jo gandrīz pilnībā izmainīja manu MR ciklu kas man dikti nepatika un uzreiz pārtraucu lietot jo man patīk mans cikls :D
17.09.2015 15:07 |

Reitings 17203
teika_spolite Nu garšas kārpiņas jau arī katram atšķirās :D Bet intereses pēc jau gribētos to pašu mandeļupienu izmēģināt, a ja nu man arī iegaršojas :D
17.09.2015 15:09 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Šis viss man jau sāk atgādināt http://cosmo.lv/forums/topic/185226-uz-ko-taupat/, kur dažas teica, ka ietaupa uz alkoholu, jo nedzerot :D
17.09.2015 15:11 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dantessa
Tu runā kā tāds mazs bērns! Ja tev dārzeņi, biezpiens, siers nav jāpērk, gaļu pērc no paziņām pa lēto, tavi izdevumi pārtikai vispār nevar tikt uzskatīti par objektīviem. Ja tev viss būtu jāpērk veikalā, iztērētu tos pašus 200-300 eur.
Šobrīd tavi komentāri ir nevietā, jo tikpat labi te var komentēt kāda skolniece un ar putām uz lūpām apgalvot, ka mēnesī pietiek ar 20 eur pārtikai un pēc tam diskusijā atzīties, ka pati pērk tikai našķus, jo ledusskapi piepilda vecāki. Nu tas ir tavs gadījums, tikai tev ledusskapi piepilda lauku labumi.
17.09.2015 15:12 |

Reitings 17203
Un tomēr pret pumpām man viss labāk palīdz tas ka nelietoju kosmētiku - sākumā nespēju izturēt ka nav uzlikta seja, bet tagad jau baigi forša sajūta ka seja izskatās daudz labāk un kosmētiku var pat nelikt, tik vakaros un rītos kārtīgi noskaloju seju un cenšos par daudz neuztraukties. arī protams aliņu dzeršana izsauc pumpas, tā kā labi ka bieži nedzeru.
17.09.2015 15:12 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Eu nu meičas, var ar tiem 100 arī iztikt, ja par velti šis
visa veida dārzeņi, arī ķiploki un sīpoli, biezpienu un sieru mums sagādā paziņas. Vistas gaļu mēs pērkam pa leēto no paziņas 10 kg, 13 eiro,

un
Un tas ir NESKAITOT šokolādes, banānus utt.

Es tiešām varētu iekļauties 100 :D
17.09.2015 15:13 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Šobrīd tavi komentāri ir nevietā, jo tikpat labi te var komentēt kāda skolniece un ar putām uz lūpām apgalvot, ka mēnesī pietiek ar 20 eur pārtikai un pēc tam diskusijā atzīties, ka pati pērk tikai našķus, jo ledusskapi piepilda vecāki. Nu tas ir tavs gadījums, tikai tev ledusskapi piepilda lauku labumi.

+ :-D
17.09.2015 15:14 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Nu, mums ar vīru aiziet vismaz 200 EUR mēnesī pārtikā, tas ir viennozīmīgi, turklāt alkoholu,kamēr esmu stāvoklī, neesam pirkuši vispār. Ēdu daudz augļus, dārzeņus. Piemēram, mellenes, riekstus, zemenes vasarā ēdu katru dienu vismaz 500 g un tas nebija lēti. Eļļu atzīstu tikai olīveļļu. Jāatzīst gan, ka gr. laikā sāku mazāk ēst gaļu, bet vīrs tāpat to ēd un izdevumi īpaši nemazinās. 100 EUR būtu grūti iekļauties, drīzāk neiespējami, jo piekrītu, ka labs, sabalansēts uzturs nav lēts. Protams, arī atkarīgs, ko izvēlas. Ja pērk visu bio, eko un visas čia/ godži ogas, tad aiziet ļoti daudz naudas, bet es uz to visu vairāk skatos, kā mārketingu, tāpēc reti lietoju šos "superefektīvos" produktus. Labāk iepērku kabacīti, burkānu un uztaisu sautējumu un zinu, ka ne tikai veselīgi, bet arī lēti.
17.09.2015 15:18 |

Reitings 1513
teika_spolite, pffs. Jūs pašas prasījāt kā es varu iztikt ar 100 eiro mēnesī es tikai sniedzu atbildi. Lai beigtu šausmināties par to.
17.09.2015 15:19 |

Reitings 17203
Mums arī vienu reizi mēnesī iznāk iegūt lauku labumus. No laukiem iegūstam vienu paku ar oliņām, tā mums apmēram mēnesi arī iet jo maz ēdam olas kā tādas un ja ēdam tad taisot pankūkas vai kādu kūciņu vairāk. Protams ir arī reizes kad tā pat uzcepam/uzvāram. Pa lielam ja paši pirktu tad tas būtu apmēram 1-2 pakas ar olām mēnesī.

Tad vel mums dod 2l lauku piena,es ar draugu viņu nedzeru tā kā mums tā pat nākas pirkt veikala pienu jo uz rūgšpienu es pat paskatīties nevaru bez šķības sejas.

Viss vairāk mēs ietaupam uz kartupeļiem pašlaik, jā tos mēs paņemam tā ka pietiek nedēļai vai divām, pat ilgāk ja reti ēdam kartupeļus.

protams vasarā tie labumi ir vel vairāk ko iegūt, bet tos tad paši ar laukos vācam un sagādājam jair laiks un nav daudz ko pa laukiem pašiem darīt. Tos pašus kartupeļus arī nopelnam jo vācam no lauka, šķirojam utt. Rezultātā, smaga darba dienu, bet visiem drauga mājiniekiem un manējiem ir kartupeļi :) tā pat jau ja ilgāk nebraucam tad iznāk pirkt tos kartupeļus un tur tad arī noapaļojas tie izdevumi uz 10 eur dienā vidēji, jo tā pašlaik mums pat iznāk drusku ietaupīt uz kartupeļiem, nau daudz, bet tomēr.
17.09.2015 15:20 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014

++++ :D :D :D :D
17.09.2015 15:22 |

Reitings 51
Reģ: 13.11.2011
Aiz gara laika izlasīju visu diskusiju..
es reāli nopirkšu pagaršot to pienu :D

Es esmu viena un piekrītu vienai meitenei,kura rakstīja,ka izdevīgāk paēst ārpus mājas.Tā bieži vien ir. Pie tam tik grūti pagatavot normālu ēdienu vienam cilvēkam (vēl nereālāk vienai ēdienreizei), tāpēc bieži manas ēdienreizes izskatās pēc uzkodām, ja ēdu mājās.
Vispār nav ne jausmas cik tērēju pārtikai.. Un vai ēst ārpus mājas skaitās pārtika vai izklaide? :D
Un vispār,arī saldumi man mēdz būt pārtikas vietā... vienai dzīvojot var ļoti eksperimentēt ar ēdienkarti.. nav obligātu ēdienreižu, kaut ko paķer un domā tikai par sevi. Tā ir ērtā puse šim statusam.

Atceros, ka studiju gados, kad piestrādāju pa vakariem veikalā, visus maksājumus maksāju pati(dzīvoju kojās), un pārtikai tērēju 15 ls mēnesī :)))) Toties vēl 20 vidēji aizgāja saldumos un dzērienos (pie nosacījuma, ka daudz pārtikas tika vesta no laukiem, arī tās pašas saceptās kotletes utt., un dzērieni tika pirkti uz vairākām meitenēm, protams). Tie gan bija laiki.. Toties tik radoši piegājieni tika izmantoti.. un randiņu bija daudz :))) ok,gadi 10 pagājuši, tagad tā vairs nevarētu (uzzināju, ka kojas tagad maksā 140 eiro no cilvēka!!! (2vietīgā istabā)), pati brīnos kā man tas izdevās.. bet nu prasības ātri aug, paaugstinoties dzīves līmenim. Un kāpēc lai tā nebūtu- tāpēc jau arī pelnam- lai labāk dzīvotu! :)

Vispār, nebiju domājusi neko komentēt.. :))

kāds vispār bija topiks? ā.. nu jā, es arī piekrītu, ka vīrietim ir jāspēj uzturēt "ģimene". Un man laikam dzīvē ir paveicies, ka ja ar kādu esmu kopā, tad šis jautājums ir tik pašsaprotams, ka nemaz netiek apspriests. Bet, ja esmu izvēlējusies būt viena (un pārsvarā es izvēlos. šo vnk piesaku, jo gan jau kāda uzmetīsies virsū, ka tieši tāpēc palieku viena), tad es spēju lieliski parūpēties par sevi pati, nemazinot ne dzīves līmeni, ne prasības pret to.

Lai visiem laba apetīte :))
17.09.2015 15:22 |

Reitings 1513

Cik jūs esiet seklas, dāmas. :D A ko es varu izdarīt, ka man ir tik labi drauga vecāki, kas mums iedot kaut ko no sava dārza un pašiem tas nav jāpērk? :D
Jā, es ar putām lūpās apgalvoju, ka MAN pietiek, jo jūs nesapratāt kā tas iespējams. Tad nu es paskaidroju. :D
17.09.2015 15:24 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Ko piesējāties kampanellai?

un tikai nevajag teikt, ka makaroni pa 1eur ir veselīgi!!! Pilngraudu makaroni un , peimēram, olu makaroni ir dārgāki. Un arī laba cūkgaļa ir dārgāka nekā RIMI nopērkamā, un ne katram ir iespēja pie kaimiņa puscūku nopirkt.

Es, piemēram, arī tagad lietoju tikai mandeļu krējumu, bet tikai tāpēc, ka tā ir nepieciešamība, lai gan domāju, ka to darīšu arī turpmāk, jo tauku procents tur niecīgs :D

Un Dantessa, vīriešu pazinēja, Tev toč vajadzētu paklusē par to, ko vīrieši grib ēst.
17.09.2015 15:26 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Mums vīra vecāki arī dod kaut kādus dārzeņus no laukiem, bet mēs nekad tos neapēdam. Kartupeļu maisu izmetām, jo kartupeļus ēdam ļoti maz, tomātus bija sadevuši tik daudz, ka beigās man jau slikti no viņiem bija, arī daļu izmetām, gurķus svaigos tāpat. Vienīgi tagad graužu viņu pašu marinētos gurķīšus, tos gan vienmēr apēdam.
Bet tā jau forši, ka iedod kādus lauku labumiņus, kauns jau arī teikt, ka neņemsim, vai, ka izmetam ārā, tomēr cilvēki centušies, audzējuši. Visādas zaptes arī ēdam ļoti maz, retu reizi ar pankūkām, bet viņi sadod daudz. Tagad pieliku tējai klāt upeņu ievārījumu, esmu dzirdējusi, ka labi palīdz, slimojot :)
Drīz sāks dot vēl n-tos ābolu kalnus, ko pēc iepriekšējo gadu pieredzes, arī laikam varēsim mest ārā tonnām. Nez, es ābolus vispār daudz ieēst nevaru. Un no tā treknā lauku piena / krējuma / sviesta man vispār slikta dūša paliek. Laikam tiešām izlepusi rīdziniece esmu :D
17.09.2015 15:29 |

Reitings 17203
Nu ja makaronus need katru dienu tad nav arī pasaules gals ja 1-2 reizes mēnesī uzēd tos lētākos nevis pilngraudu. Tomēr klāt tiek likti dārzenīši utt lai būtu labāk.

Rimi un maximā gaļu vispār nepērkam, mums netālu ir gaļas kombināts kur ir svaigāka un labāka gaļa un par saprātīgākām cenām, maximā un rimī iznāk pat drusku dārgāk tā gaļa. Cūkgaļa vispār man neiet pie sirds, reizi nedēļā ēdam, bet ja man būtu pilnīga piekrišana no mājiniekiem tad gaļu vispār neestu katru dienu, tā parasti tad taisam vistas gaļu, tītara vai liellopa.
17.09.2015 15:30 |

Reitings 17203
kampanella Kā jūs tā varat labu pārtiku izmest laukā :( Nu ja nevar tik daudz apēst tad vajag lūgt lai dod mazāk. No tomātiem tak var uztaisīt visādas mērces, tomātu pastas, zupas, pildītos tomātus.

No āboliem taisiet zaptes ziemai! tur baigi daudz var iziet! abolu maizi/kūku utt. Drauga laukos arī tūlīt ābolu sezona būs un tad mums arī būs daudz āboli un es jau štukoju ko no viņiem varētu sataisīt.

Vispār ja jums par daudz to pārtiku dod tad varbūt kādu daļu varat atdot citiem radiem un draugiem, lai tik nebūtu jāmet laukā labs ēdiens.
17.09.2015 15:34 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Mums vīra vecāki arī dod kaut kādus dārzeņus no laukiem, bet mēs nekad tos neapēdam. Kartupeļu maisu izmetām, jo kartupeļus ēdam ļoti maz, tomātus bija sadevuši tik daudz, ka beigās man jau slikti no viņiem bija, arī daļu izmetām, gurķus svaigos tāpat.

varbūt tāpēc arī jātērē paikai 300 eiro mēnesī, ka daļu no iedotā izmet? :D kas liedz pašai tos gurķīšus samarinēt, un tomātus iekonservēt, nevis mest ārā? viss ir attieksmē un vēlmē ietaupīt. Ja būtu svarīgi ietaupīt, gan jau aizdomātos, ko ar tiem iedotajiem labumiem izdarīt, lai nav jāmet ārā.
17.09.2015 15:36 |

Reitings 17203
Es vispār tā nevaru ciest ka met ārā pārtiku, pati to nespēju pieļaut, tādā ziņā pat labāk ka pa pārtiku atbildīga esmu es jo mammai kādreiz bija slikts niķis sapirkties vairumā to kas garšo un tad pēc tam jau nevar vairs apēst un sabojājas un jāmet laukā. Es turpretī skatos līdzi, ja vajag gaļu tad pērku, ja vel ir tad nepērku, ja ir dārzeņi tad nepērku, ja ir maz dārzeņi tad pērku un vecākos protams izlietoju pirmos. Tādām lietām gan jāseko līdzi lai nebūtu laba paika jāmet laukā.
17.09.2015 15:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)