Nemāku rīkoties? (nauda)

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vai es nemāku rīkoties ar naudu?
Mana alga ir ~500 eiro uz rokas, par rēķiniem mēnesī man aiziet 150 eiro, 130 - 170 eiro pārtikā un atlikums 200 eiro aiziet izklaidē, skaistuma procedūrās, apģērbam, transportam, sadzīves ķīmijai un kosmētikai, darba vajadzībām, katru mēnesi metamies pa 20 - 30 eiro dāvanām kolektīva jubilāriem. Mēneša pēdējā nedēļā man makā pūš vējš un nezinu kā lai savelku galus, ēst gribās, tik daudz ir, bet nekas ekstrā nesanāk. Vai es kaut kur dzīvoju izšķērdīgi, ka ir tāda nabadzības sajūta? :-/
Kā ir jums?
16.09.2015 13:36 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
teika, tas ir aptuveni, cepjot kūku veikalā pagrābju 2 sviesta pakas, un augļiem noteikti iet vairāk, vīrietis ēd banānus daudz, pēc darba pirms sporta treniņu 2 banāni nosit apetīti, banāni 1,40kg, 1 ķekarā ir 5 - 6 banāni kas analogi 1,40 eiro, banānos vien aiziet savi 5 eiro mēnesī, nemaz nerunājot par to ka augustā apēdām vismaz 2 arbūzus :-D un šomēness tāpat, garšo mums svaigi spiesta apelsīnu sula, 2x mēnesī atļaujamies nopirkt Rimi veikala 2 maisiņus ar sulu apelsīniem = 4 eiro. (t)
Vai tas ir izšķērdīgi, vai tas ir vienkārši pilnvērtīgs, dažādots ēdiens, bez liekām luksus precēm, kā tīģergarneles, jūras veltes, mīkstie sieri vai Itāļu šķiņķis.

Viens vīna vakars divatā ar olīvu burciņu, kaperiem, nedaudz šķiņķa un sieriem, vismaz 1 labam vīnam ir 20 eiro ;-)
17.09.2015 14:30 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es nesaprotu, kā to visu var atcerēties, Salemana :D
17.09.2015 14:32 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es, piemēram, nesaprotu, kam vajadzīgs sviests. Ne reizi neesmu to pirkusi.

mēs sviestu izmantojam cepšanai jo cepta gaļa garšo labāk pēc mūsu mājinieku domām sviestā nekā eļļā cepjot, tur tadarī mums aiziet sviests. Arī kādu reizi uz maizītes, vai ja satvaicē dārzeņus tad tāda garda ekstra ir drusku sviestiņu pielikt, bet tas arī nav ne vienmēr. Kuskusam arī liekamsviestiņu klāt. visādām putrām arī tiek likts sviestiņš klāt. Kartupeļu biezputrai utt.
17.09.2015 14:32 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Smiekliigi tas, ka dazhas taas, kuras te ar putaam uz luupaam breec par smalko un pareizo uzturu, pashas izskataas peec siveeniem 8-)

Ko jums juusu pareizais uzturs dod, ja geeni suudiigi un dirsu pakustinaat nevarat 8-)

Man uz eeshanu nauda nav jaaekonomee, tachu neeedu ne pareizi, ne smalki, jo vienkaarshi tam esmu par slinku, kaa arii, lai cik shausmiigi tas neizklausiitos, liekaa svara man nav, pat mazliet pietruukst liidz normaalam kjermenja masas indeksam.

Kad aizbraucu uz dzimteni ciemos, tad vispaar manas paartikas izmaksas, taa rupji pareekjinot, vareetu iekljauties kaada truukumcieteeja budzetaa. Nesaprotu, kur un kaa juus Latvijaa tos simtus meenesii norijat paartikaa.
Ar savu miitnes valsti nesaliidzinaashu, jo te ir cits ienaakumu liimenis, kaa arii viirietis peerk paartiku un maksaa, kad eedam aarpus maajas, taa ka es pat iisti nezinu, cik teeree paartikai, kaa arii mani tas neinteresee.

Taa bij liriskaa atkaape. Kas attiecas uz teemu, tad autore vareetu samekleet normaalu viirieti, tas taa, secinaajums, iemetot aci vinjas citaas teemaas. Ja vecis ar Latvijas liimenim ljoti normaalu algu nevar nopirkt paartiku savai sievietei un apmaksaat vinjas reekjinus, tad, pie velna, taadu, phe. Bet, redz, gluzhi preteeji, te jau no drauga par viiru kljuvis. Aitas Latvijaa nekad neies mazumaa.
17.09.2015 14:33 |

Reitings 743
Miss Joker tu dzīvo ar vecākiem?
17.09.2015 14:33 |

Reitings 17203
kampanella Es atvainojos par šo nesmuko jautājumu, bet vai svara problēmas tev ir dēļ veselības vai tomēr no tā ka ko ēd par daudz un par maz kusties? Šis man vienkārši tā interesē. Nav jātbild ja nevēlies.
17.09.2015 14:34 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Dantessa
Vai nu tu nekad neesi veikusi pārtikas produktu iegādes uzskaiti vai arī pati negatavo vai arī par pārtikas iegādi rūpējas kāds cits no tavas ģimenes. Tavi apgalvojumi ir mazliet absurdi. Olas pakā ir 10 gab. Ja pieņem, ka brokastīs cilvēks ir paēdis no 1 olas, tad diviem cilvēkiem paka pietiek max 5 dienām. Bet nu parādi man cilvēku, kurš būs paēdis no 1 olas... (t)
Putraimus parasti pārdod 1kg iepakojumā. Nu 50-100g putraimu vienai porcijai apmēram vajag. Tātad to paku divi cilvēki noēdīs 5-10 reizēs. Tātad nepilnas vai mazliet vairāk kā nedēļas laikā.
Bet nu var jau būt, ka tu ar dzīvesbiedru pārtiekat no 1 olas brokastīs vai ēdamkarotes putras :D
17.09.2015 14:34 |

Reitings 17203
Es nesaprotu, kā to visu var atcerēties, Salemana
Ja cilvēks katru dienu skaita savām finansēm līdzi tad ļoti labi var iegaumēt aptuvenās vai pat precīzās produktu cenas. :D
17.09.2015 14:35 |

Reitings 377
Reģ: 29.01.2009
man 60 eiro mēnesi aiziet tikai jogurtiem...
17.09.2015 14:35 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Meitenes, nu nav jau tā, ka es pārtiktu no tām godži ogām un mandeļu piena, nevajag pārspīlēt. Es tādām lietām varbūt iztērēju 30-40 eur mēnesī, vienkārši vakar to tā pieminēju tāpēc, ka 100eur pārtikai mēnesī savā prātā nespēju aptvert. Un lielāko summu man sastāda tieši gaļas / zivis, dārzeņi, siers, bez kā nevaru, nevis iepriekš minētās preces. Ēdu es gan putras, gan gurķus un tomātus, gan citas vienkāršas lietas. Nu nav tā, ka pārtieku tikai no ārzemju brīnumiem .
To pašu mandeļu pienu varbūt 2 reizes mēnesī nopērku, nav jau tā, ka trekterēju litriem.
Toties es sev principā cenšos neatļaut šokolādi, čipsus un tamlīdzīgas lietas, protams, kādreiz sakārojās, bet ne ikdienā. Arī biezpiena sieriņus un saldinātos jogurtus vairumā nepatērēju un neviens man neiestāstīs, ka tur ir kaut kas labs veselībai. Bet es arī nevaru pateikt, ka ēstu es 100% pareizi un veselīgi, kā jau vakar biju minējusi, man ir kur augt, jo apkārt ir cilvēki, kas tiešām ēd ļoti tīri un perfekti pareizi. Es vēl cīnos ar sevi, jo kā jau minēju iepriekš, bērnībā biju pieradusi ēst daudz un neveselīgi, un visus ieradumus nav tik viegli mainīt uzreiz.
17.09.2015 14:36 |

Reitings 743
Manam dzīvesbiedram vajag brokastīs - 3 olas, biezpiena paku, graudu maizi.
Muslis man arī garšo, lētāki Rimi musli maksā 2 - 2,5 eiro, ar vienu paku pietiek 2 ēdienreizēm 2 cilvēkiem. Es musli nepērku jo klāt ir ļoti daudz cukurs un ļoti ātri aiziet. Neizdevīgi.
17.09.2015 14:37 |

Reitings 17203
Salemana Jā pašlaik dzīvoju un esmu atbildīga par pārtikas pirkšanu, ēst gatavošanu un vispārējiem ēdiena izdevumiem. Pati izvēlējos šo izvēli lai palīdzētu mātei, atvieglotu vismaz viņai ikdienu utt.
17.09.2015 14:38 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es laikam nesākšu uzskaitīt savus tēriņus un ēdienkarti, citādi mani te apraks :D un arī miquela uzreiz būs klāt...
17.09.2015 14:41 |

Reitings 4320
pashas izskataas peec siveeniem

es ļoti ceru, ka gluži tā es neizskatos, sasmīdināji, tik resna vēl neesmu :D

MJ nav nekā slēpjama, esmu jau to te rakstījusi daudz, man bija tā, ka pirms vairākiem gadiem strauji nometu lielu svaru, badojoties, pēc tam kādu laiku ēdu veselīgi un svars stāvēja uz vietas, bet pēc tam kaut kā sāku pieņemties svarā, jo nedaudz palaidos. Būtībā man ir tā, ja es esmu laimīga un ar dzīvi apmierināta, man ēdiens ir liela bauda un grūti no tā atteikties, savukārt, ja mani kas nomāc, tad ēst negribu vispār. Attiecīgi pēc kāzām vīrs mani laikam nedaudz pārlutināja ar visādiem restorančikiem un citiem labumiem. Tā nu kaut kā sanāca uzresnēt. Kopš vasaras sākuma ļoti cenšos vairāk piedomāt pie uztura un daudz arī ar riteņiem braukājām un bija citas aktivitātes, bet svars stāv uz vietas jau vairākus mēnešus un notievēt vairs neizdodas. Nu , jā, badoties es vairs neesmu gatava. Nezinu, vai nedaudz pačakarēta vielmaiņa vai kas, bet svars nedaudz pazeminās tikai tad, ja ēdu zem kādām 1200kcal, un uz to es ilgstoši neesmu spējīga, dažas dienas noturos un tad atkal ēdu vairāk. Un neēdu jau es baigi daudz, vidēji 1500-1700kcal, brīvdienās varbūt līdz 2000kcal kādreiz sanāk. Protams, notievēt gribās, bet nav arī tā, ka tas šobrīd būtu mans mērķis nr. 1. Ikdienā esmu pārņemta ar citām lietām un uz svaru tā neieciklējos, bet nu, kad Cosmo sāk atgādināt, ka lēnām jau sāku pārvērsties par sivēnu, tad laikam būs jāsāk atkal vairāk piedomāt pie tās ēšanas un svara :D
17.09.2015 14:48 |

Reitings 17203
kampanella Nu traki ka tā notiek, bet cerams ka ar to varēsi tikt galā :) Vispār varbūt tev ar vielmaiņu ir problēmas, man te mammuks vienu laiku dzēra tādas kapsulas ar dažādu sēņu pulveri iekšā(ja nemaldos tad tur bija 5 dažādu sēņu sajaukums), tur viss bija dabisks viņās iekšā un itkā esot tieši paredzēts priekš tā lai stabilizētu vielmaiņu kā tādu, paceltu imunitāti un arī laikam ja pareizi atceros tad arī pret pumpām ja metās, tas gan jau viss ir saustarpēji saistīts organismā. Mana mamma bija ļoti apmierināta viņas lietojot un pat juta uzlabojumus veselībā, detalizēti gan neesmu prasījusi kādā ziņā, bet no imunitāte tiešām esot bijusi labāka.
Ja interesē varu viņai apjautāties par tām kapsulām, ja nu tas tev varētu ar vielmaiņu palīdzēt un savest organismu kārtībā :)
17.09.2015 14:55 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Es, piemēram, nesaprotu, kam vajadzīgs sviests. Ne reizi neesmu to pirkusi.

Man sviests VIENMĒR ir ledusskapī - noder gan zivi cepot, gan ietaukojot veidnes cepšanai, kūkām, u,tml.
Naudas taupīšanai es iesaku iepirkties vienā reizē uz visu nedēļu, nevis katru dienu iet veikalā, nopērkot kaut ko klāt, bez kā patiesībā var iztikt. Bet nu pieļauju, ka mani par šādu ieteikumu nolinčos, jo diez vai lielākā daļa cosmiešu ēd otrreiz un pat trešo reizi uzsildītu zupu vai sautējumu :D Lai gan, piemēram, pupiņu zupa tieši kļūst tikai garšīgāka, sildot atkārtoti :)
17.09.2015 15:00 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Teika spolīte. , Es ēst gatavoju pati. Mums daudz kas nav jāpērk : visa veida dārzeņi, arī ķiploki un sīpoli, biezpienu un sieru mums sagādā paziņas. Vistas gaļu mēs pērkam pa leēto no paziņas 10 kg, 13 eiro, kas pietiek vismaz 2 - 3 mēnešiem.
Cukurs vispār mums iet ļoti maz 3 mēnešiem paka, tāpat kafija. Sviestu vispār nelietojam.

Nu kopumā sanāk pie 100 eiro visam ko vajag.
Un tas ir NESKAITOT šokolādes, banānus utt. Tā jau atkal ir cita nauda.

Un jā, man vajag maz lai paēstu. Pa lielam draugs ēd viens. Man arī pietiek brokastīs ar vienu olu un tomātu.

Un Kampanella, tā našķu nauda pa lielam ir draugam , nevis man. :D Tā kā nekasies.
17.09.2015 15:00 |

Reitings 4320
MJ , paldies par cenšanos palīdzēt, bet es jau tagad dzeru daudz visādas dermatologa un kosmetologa izrakstītas kapsulas :D Tā jau jūtos kā 50 gadīga tante.
Un pumpas metās no hormoniem man, nevis no uztura, vismaz tā saka visi dermatologi, pie kuriem esmu bijusi. Sāku dzert naktssveces eļļu, kas tieši ir hormoniem un palika labāk, vairs nemetās pumpas uz muguras un dekoltē, kur agrāk metās. Ar seju vēl cīnos. Bet parasti tieši pirms MR sametās. Pēc tam ir nedaudz miers atkal. Ginekologs saka, ka pēdējais laiks dzemdēt, tad pumpas vairs nebūšot :D
17.09.2015 15:01 |

Reitings 42
Reģ: 17.09.2015
Ar 100 eiro mēnesī divatā nav iespējams normāli iztikt. 8-)

Taisnība tam, kas te rakstīja, ka vīrieši nevar bez našķiem, jo īpaši kad ir kādi tusiņi ar aliņu... (t)
17.09.2015 15:01 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Miss Joker
Neko neesi palaidusi garām, neizmēģinot godži ogas un mandeļu pienu. Ne vienā, ne otrā nekā garšīga nav :D
17.09.2015 15:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)