Nemāku rīkoties? (nauda)

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Vai es nemāku rīkoties ar naudu?
Mana alga ir ~500 eiro uz rokas, par rēķiniem mēnesī man aiziet 150 eiro, 130 - 170 eiro pārtikā un atlikums 200 eiro aiziet izklaidē, skaistuma procedūrās, apģērbam, transportam, sadzīves ķīmijai un kosmētikai, darba vajadzībām, katru mēnesi metamies pa 20 - 30 eiro dāvanām kolektīva jubilāriem. Mēneša pēdējā nedēļā man makā pūš vējš un nezinu kā lai savelku galus, ēst gribās, tik daudz ir, bet nekas ekstrā nesanāk. Vai es kaut kur dzīvoju izšķērdīgi, ka ir tāda nabadzības sajūta? :-/
Kā ir jums?
16.09.2015 13:36 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Salemana 9.punktā varētu ekonomēt :-P
17.09.2015 14:01 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Agī pasaki to savam vīrietim, ka nepirksim nevienu konfekti, riekstu vai sāļos grauzdiņus. Es gribu redzēt kā tas beigsies ;-) 25 eiro ir minimāla summa našķiem, pērkoties Rimiapskatos uz lentas ko citi džeki pērk, 50% ir našķi nevis paika, kaudze šokolādes sieriņus, čipsu, jogurtu, uzkodu, saldētas picas un bulkas un tā varu turpināt.

Vot gribu redzēt 100 latnieces pirkumus mēneša garumā ar pilnvērtīgu pārtiku, nevis makaroni ar kečupu un cīsiņš ;-)
17.09.2015 14:04 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Salemama, man likās, ka runa iet par brokastīm, pusdienām un vakariņām. :D
Pārējie našķi , šokolādes utt., nav iekļauti manā sarakstā, tie iet pie citas naudas klāt. :D Jā, ar nasķiem un lietām bez kurām mēs varētu arī iztikt, sanāk pie 200 eiro.
17.09.2015 14:06 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Salemana - par vīriešu našķiem diemžēl ir taisnība, jo parasti sapērkam šokolādes un tādas lietas, lai mājās būtu...un es pat nemanu par kuru laiku tas viss pazūd :D
17.09.2015 14:07 |

Reitings 743
Pārējie produkti neko daudz nemaina, lai pagatavotu sarežģītāku ēdienu vajag vairāk naudas ieguldīt, gribi zivi - maksā, tirgū strauta forele 6 eiro kilogramā, vajag 700 gr foreles vienām vakariņām, plekstes 6 eiro kilogramā, tas pats.
Ja mēs ēstu katru dienu brokastis maizītes, mums būtu jāmaksā vēl vairāk (t) mēs ēdam putru vārītu pienā ar sviestu vai ievārījumu, sēklas uzberam, vai pieliekam banānu labākai garšai.
17.09.2015 14:11 |

Reitings 14
Reģ: 23.07.2015
salemanas saraksts vismaz beidzot parāda ieskatu, ja neko tādu nepērk un cik daudz tomēr naudas aiziet. Man godīgi sakot tēriņi ir vēl lielāki, jo, piemēram, gaļu, sieru, kefīru, jogurtus pērku krietni vairāk.
17.09.2015 14:11 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Dantessa vakar pusi dienas man centās pierādīt, ka iztiek ar 100eur mēnesī, smējās par to, kā es pērku mandeļu pienu un čia sēklas, teica, ka tā ir izlaidība, bet tagad izradās, ka pati vēl otru simtiņu notriec neveselīgos našķos un šokolādēs :D You really made my day!
17.09.2015 14:12 |

Reitings 1513
Ja mēs ēstu katru dienu brokastis maizītes, mums būtu jāmaksā vēl vairāk mēs ēdam putru vārītu pienā ar sviestu vai ievārījumu, sēklas uzberam, vai pieliekam banānu labākai garšai.

Arī mēs ēdam putru vai musli ar jogurtu. Maizītes vispār neēdam. Es tad nezinu cik daudz ir jāēd, lai tā auzu vai 4 graudu putras paka nepietiktu ilgam laikam. Tāpat ir ar olām. Olu paka vismaz 3-4 dienām pietiek, citreiz nedēļai.
17.09.2015 14:14 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu ok 2 cilvēki ar 100 tas ir švaki, bet nu kādiem130 līdz 150 var gan. Jau lasot Salemana tevis ielikto es redzēju vairākas lietas uz kurām mēs piemēram netērējam. Tās pašas bagetes, ēšana ārpus mājas. eļļu mēs nelietojam. Pienu pēdējo nedēļu uz akciju pērku pa 56 centiem. Biezpienu mēs ļoti reti ēdam un parasti ja to vajag tad drīzāk salātiem vai kam tādam.
Našķus mēs arī nepērkam un ja pērkam tad par to naudu kas paliek pāri pēc nepieciešamā iepirkšanas.

Jogurti un kefīrs tiek arī ļoti reti pirkt, jojogurts visiem ir piegriezies un kefīru mēs pērkam parasti kad ēdam pupiņas vai sagribās kas varbūt ir 1 paka 2 mēnešos, jogurtu pat retāk.

Kakao mēs nedzeram, vismaz ne vasarā, kaut kādu piena spēku ar nepērkam, par gaļu varu piekrist cenās, mēs pērkam apmēram no 600-800 gramiem dienai, bet ņemam vērā ka tas ir priekš 4 cilvēkiem un vel paliek pāri nākamajā rītā.

Minerālūdeni es dzeru, bet atkal tas tiek ņemts tikai ja iekļaujamies summā un paliek pāri, ja nē tad attiecīgi nepērkam.

visādas nopērkamās salātu mērces utt. pa lielam nepērkam, burku zupu arī nepērkam. Darbā neviens need. draugs strādā galdniecībā un uz darbu ņem līdzi iepriekšējā vakarā pārpalikušovai arī to ko pašam sagribās, vai tās būtu maizītes vai arī ko uz vietas pagatavo jo ir virtuve.

Mums ir dienā limits - 10 euro pa kuriem ir jānopērk pārtika priekš 4 cilvēkiem, mēs plānojam visu pērkamo tajā pašā dienā vai dienu iepriekš, tieši reiķinot līdzi lai iekļaujamies summā.

Pa brīvdienām mums nauda mazāk iziet jo tās ir vairāk atslodzes dienas un nekāda gatavošana baigā nav ja vien ļoti nesagribās.
17.09.2015 14:14 |

Reitings 1513
Dantessa vakar pusi dienas man centās pierādīt, ka iztiek ar 100eur mēnesī, smējās par to, kā es pērku mandeļu pienu un čia sēklas, teica, ka tā ir izlaidība, bet tagad izradās, ka pati vēl otru simtiņu notriec neveselīgos našķos un šokolādēs

Kampanella, nu, es mazliet pārprātu. Neuzskatu, ka našķi iet pie pārtikas kā tādas, tā drīzāk aiziet pie izklaides naudas. Vismaz tiem man ir savs nodalījums.
Tak jā, beidz piekodināt cik pareizi un veselīgi tu ēd. Ēstu tu tik veselīgi jau sen būtu notievējusi un nečīkstētu. :D
17.09.2015 14:16 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
makaronu paka maksā vidēji 1 eiro, mēnesī apēdam 2 pakas = 2 eiro

Es bieži pērku Barilla makaronus vai Rimi seduction lielos makaronus, paka (500 grammi) maksā nedaudz virs eiro, bet tikpat labi naudas ekonomēšanas nolūkos var pirkt Dobeles makaronus, kuri nereti ir atlaidēs un paciņa maksā 0.69 centus :) Neticu, ka ir būtiska atšķirība, tā kā ja papēta atlaižu bukletus un visu pārējo, iepirkties var krietni izdevīgāk. Ir atsevišķi produkti, kurus par pilnu cenu nekad nepērku, piemēram, Kāruma sieriņi, jo regulāri ir atlaidēs un maksā apmēram par 30 % lētāk nekā parasti. Līdzīgi arī ar daudziem citiem produktiem :)

Bet nu jā - klasiski, diskusija pārtop pavisam citā gultnē, mums ģimenē 2 cilvēkiem mēnesī ar 200 noteikti pietiek, reizēm ēdam arī ārpus mājas, citreiz šķiet, ka tā pat sanāk izdevīgāk, jo ja gribas ko interesantāku pagatavot, daudz naudas aiziet, lai sapirktu visus nepieciešamos produktus. Tiesa, kartupeļi, burkāni, ogas, āboli, bumbieri, sviesta pupiņas un citas lietas aug dārzā, tad nu nereti izmantojam tos, lai pagatavotu vakariņas vai kādu saldo :)
17.09.2015 14:18 |

Reitings 17203
Makaroni arī maksā lētāk nekā 1 eur, bet tur nu atkarīgs kādus pērk.
17.09.2015 14:18 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Dantessa vakar pusi dienas man centās pierādīt, ka iztiek ar 100eur mēnesī, smējās par to, kā es pērku mandeļu pienu un čia sēklas, teica, ka tā ir izlaidība, bet tagad izradās, ka pati vēl otru simtiņu notriec neveselīgos našķos un šokolādēs You really made my day!

Es arī tagad gardi pasmējos :D :D :D
17.09.2015 14:19 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Salemana
Man liekas, ka augļu pozīcijā tiek tērēts par maz ( es nevarētu iekļauties 10eur) un viena sviesta paka mēnesī arī liekas par maz. Neizskatās, ka tavā sarakstā varētu kaut ko ieekonomēt. Jau tāpat baigi ekonomiski.
17.09.2015 14:19 |

Reitings 17203
kampanella es paskatījos tās cenas tevis nosauktajiem produktiem, godīgi varu pateikt ka tādas nevarētu atļauties pirkt jo tas tiešām iznāk pārāk dārgi priekš mana maciņa un ir arī iespējams atrast ko līdzvērtīgu vitamīnu daudzumā lētākos produktos.
Par to mandeļu pienu runājot, nu jā ja veselība neļauj dzert parasto tad nu tiešām nekas cits jau neatliek kā dzert to ko kārojas.
17.09.2015 14:20 |

Reitings 743
Atzīstiet, ka saviem izdevumiem nesekojat līdzi. Es savu naudas plūsmu pārvaldu precīzi pierakstos visu 'līdz sīkakai detaļai, tādēļ tik precīzi spēju aprakstīt visu ko pērkam mēnesī.
Es lai nu kā censtos ekonomet, uz pārtiku tas neizdodas, ir neplānotas situācijas, kā piemēru minot ciemiņus, vai svētdienas vakarā kārojas garšīgas kūciņas ar mascarpone pildījumu, vai plātsmaizi ;-)
17.09.2015 14:24 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es tomēr arī sliecos drīzāk piekrist kampanellai, te cosmo bieži kāds viņai uzbrūk, bet nu šoreiz es tiešām neredzu par ko. Tad labāk to naudu notriekt godži ogās, mandeļu pienā un citās ekstrās, nekā šokolādēs un našķos :D
17.09.2015 14:24 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Dantessa , es vakar arī minēju, ka neuzskatu, ka ēstu ļoti veselīgi, teicu, ka man sagribās arī picu un maķīti ik pa laikam, un sušī arī varu pieēsties. Zinu savas svara un vielmaiņas problēmas, vari neatgādināt. Nav jau runa par svaru, bet to, ka tu pārmeti, ka esmu izlaidīga, nopērkot mandeļu piena vai kvinojas paciņu. Pat, ja nediskutējam par veselīguma faktoru, tad tici man, notriekt simtiņu šokolādēs un našķos, noteikti ir daudz kārt izlaidīgāk kā mani varbūt 30-40 eur mēnesī par maniem ekstra produktiem :D
17.09.2015 14:26 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es, piemēram, nesaprotu, kam vajadzīgs sviests. Ne reizi neesmu to pirkusi.
17.09.2015 14:27 |

Reitings 17203
Salemana es arī sākumā skaitīju līdzi katram produktam lai tiešām iekļautos summās, tagad jau tas vairs nav nepieciešams jo varam iekļauties zem 10 eur pat un paliek drusku kas pāri. Attiecīgi ja arī mēs izvēlamies kādu dienu ko glaunāku taisīt tad ja iztērējam vairāk tad arī no nākamāsdienas naudas noņemam nost un nākamajā dienā ēdam vienkāršāk.

Nu lai jau katrs tērē to naudu kā vēlās, bet es tiešām domāju ka visām tām super labajām godži ogam vai kas nu vel var atrast kādu aizstājēju te pat no vietējiem, pie tam tas vairāk būtu piemēroti mūsu platuma grādiem.

Mums katram ir tādi izdevumi kādi ir un kādus varam atļauties. Es labprāt izmēģinātu tās pašas godžī ogas vai mandeļu pienu, bet ja finanses neatļauj tad tur nu neko nevar darīt kā tik strādāt vairāk lai pelnītu vairāk un varētu ko foršāku nopirkt. Pašlaik tiek pirkts tā lai vis būtu apmierināti, paēduši un nepārietu pāri naudas limitam tēriņos, bet plikus makaronus gan mēs needam vispār,tas pat nav iedomājams :D
17.09.2015 14:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)