Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Skolniecēm var nākties pārskatīt garderobi musulmaņu dēļ!

 
Reitings 129
Reģ: 07.09.2015
Tajās Eiropas valstīs, kur strauji pieaug migrantu skaits no Austrumiem un Āfrikas valstīm, izglītības iestādes saskaras ar jauniešu dzimumdziņas radītām problēmām. Kas eiropiešu puikām meiteņu apģērbā un uzvedībā šķiet pašsaprotams, musulmaņu jauniešos izraisa vētrainu reakciju.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) līdz šim gan nav saņēmis šāda rakstura sūdzības – nedz no vietējo audzēkņu vecākiem, nedz iebraucējiem. Taču dienesta vadītāja Inita Juhņēviča pieļauj, ka nākotnē, musulmaņu bērnu skaitam Latvijā pieaugot, skolām var nākties pārskatīt un atsvaidzināt savus iekšējās kārtības noteikumus. Šis esot vienīgais veids, kā reglamentēt skolēnu ģērbšanos. Nevienā likumā vai Ministru kabineta noteikumos nav rakstīts, cik īsi drīkst būt skolnieču svārki vai cik caurspīdīgas blūzes. Arī iekšējās kārtības noteikumi visbiežāk aprobežojas ar vispārīgiem ieteikumiem – apģērbam jābūt tīram, kārtīgam, lietišķam. Centimetri vai gaismas caurlaidība netiek norādīti, jo, kā atzīst IKVD vadītājas vietniece Andra Šenberga, – ētikas un estētikas normas likumos nekad netiek liktas. Tās ir pašsaprotamas, taču ne precīzi ierāmējamas. Tāpēc arī tādas problēmas ar Saeimas paģērēto tikumiskās audzināšanas iekļaušanu mācību procesā.

"Tomēr citās kultūrās ētikas un estētikas normas būtiski atšķiras. Un kā atzīst I. Juhņēviča: «Uz ko mūsu puiši nereaģē, bēgļu puiši var reaģēt pilnīgi citādi.» Piemēram, mūsdienīgi treniņtērpi, kas teju pilnībā kopē cilvēka ķermeņa anatomiju, būs nopietns izaicinājums katram konservatīvam musulmanim, kurš audzināts ticības garā un pārliecināts, ka tikumīgas meitenes piesedz miesu, nevalkā augstpapēžu kurpes, pirms kāzām neielaižas dzimumsakaros un tādā garā.
Attiecībā uz situāciju Latvijas skolās šie pagaidām ir vien pārspriedumi, jo musulmaņu jaunieši ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi. Taču drīzumā situācija var radikāli mainīties – Latvijai potenciāli atvēlēto migrantu skaits strauji pieaug, un Vācija vispār vēlas atcelt kvotu griestus. Pati Vācija arī saskārusies ar problēmām skolās – šopavasar."

Kopējā bēgļu pārvietošanas plāna ietvaros daļa Vācijā iebraukušo migrantu tika izvietoti nelielajā Pokingas pilsētiņā Austrijas pierobežā. 200 sīriešu – tieši blakus vietējās ģimnāzijas sporta zālei. Skolas direktors Martins Thalhammers drīz vien bija spiests nosūtīt savu audzēkņu vecākiem vēstuli ar lūgumu pārskatīt atvašu garderobi, proti, pašu meiteņu drošībai, viņu rokām un kājām ir jābūt nosegtām, tāpat jāizvairās no pieguloša apģērba. Vēstulē skaidrots, ka Sīrijas pilsoņi ir galvenokārt musulmaņi un runā arābu valodā. Viņiem ir atšķirīga kultūra, un izaicinoši topi, blūzes, šorti un minisvārki «var radīt pārpratumus». Šī ir netieša norāde uz seksuāliem uzbrukumiem, ko piedzīvojušas jaunās sievietes ne vien Vācijā, bet arī citās valstīs, kur ir liels trešo pasaules valstu pilsoņu īpatsvars. Par daudzajiem izvarošanas gadījumiem īpaši satraucas Zviedrija.

Notikumu Pokingā plaši aprakstīja daudzi Vācijas mediji. Die Welt intervēja kādu vietējo politiķi, kurš anonīmi pauda atbalstu skolas direktoram, jo viņa spertais solis bijis absolūti nepieciešams: «Kad musulmaņu pusaudžu puikas dodas uz peldbaseinu, viņi apstulbst, redzot meitenes bikini.»
Ģimnāzijas direktors vēstules izplatīšanu savukārt skaidro šādi: «Tā ir mana atbildība atgādināt visiem, ka šeit sastopas divas kultūras.»
Drīzumā tās sastapsies arī Latvijas skolās.


http://nra.lv/latvija/150158-skolniecem-var-nakties-parskatit-garderobi-musulmanu-del.htm

----

Jūsu viedokļi? Atceros, ka šeit bija daudzas kaislīgas "bēgļu" aizstāves. Vai Jūs ievērosiet musulmaņu bēgļu īpatnības? Vasaras laikā staigāsiet garajās biksēs, kreklos ar garām piedurknēm un svārkos līdz papēžiem? Ko darīsiet ar Jūrmalu un citām peldvietām, valkāsiet, iecietības vārdā, Burkini?

Starpcitu, par šo pašu tematu arī vakar bija raksts un jau vecākiem no skolas puses Vācijā ir nosūtīta oficiāla vēstule:

"Vācijas skolnieču vecākiem tika nosūtītas vestules, kurās bija lūgts, lai vecāki nelaiž savas atvases uz skolu ģērbtas mini svārkos vai īsos šortos, vēsta "Utro".
Izglītības iestāžu vadība paskaidroja, ka šādi tērpi var provocēt bēgļu zēnus, kuri mācās skolā un ir islāmticigi. Tas var radīt lieku uzmanību meitenēm vai arī izraisīt vardarbību no zēnu puses.

Atteikšanās no šortiem un svārkiem ir viens no aizsardzības noteikumiem. Tiek minēts, ka daži vecāki bija neapmierināti par šādu lēmumu, ņemot vēra, ka līdz gada beigām Vācija plāno uzņemt vēl 800 tūkstošus bēgļu.
Vestulēs bija minēts, ka meitenēm nav ieteicams vilkt šādu apģērbu arī karsta laikā. "

http://bb.vesti.lv/news/mini-svarki-aizvaino-beglu-jutas?4312

Atgriežamies vidusslaikos? Prasīt bēgļus respektēt mūsu sabiedrības normas acīmredzot ir rasisms un Islamofobija...
11.09.2015 19:17 |
 
Reitings 129
Reģ: 07.09.2015
Sorry neredzēju to tematu, bet tur dažas rakstīja, ka nekas nav pieņemts. Nav taisnība. Vācijā tika nosūtīta oficāla vēstule ar "lūgumu" vecākiem, kā jau te minēju, lai meitenes netiktu vardarbīgi aizskartas. Es kopš skolas laikiem atceros, ka šie "lūgumi" praktiski bija noteikumi, kurus nācās vien pildīt...

Man personīgi ir kauns par eiropiešiem, mums kaut cik pašlepnums ir palicis? Visādi ieklīdeņi diktēs, kā mums Eiropā būs jāģērbjās, lai izvairītos no vardarbības.
11.09.2015 19:30 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
tads savarstijums tas raksts vien ir. Vai beegli vispar oficiali ir ko pierpasijusi par apgerbu? Izskatas, ka pasi eirpoiesi ar saviem stereotipiem sadu soli ir izdomajusi apsvert. vispar sviests, c'mon sie nav pirmie musulmani europa, tagad uztaisa baigo aziotazu.
11.09.2015 19:36 |
 
Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Šī ir netieša norāde uz seksuāliem uzbrukumiem, ko piedzīvojušas jaunās sievietes ne vien Vācijā, bet arī citās valstīs, kur ir liels trešo pasaules valstu pilsoņu īpatsvars. Par daudzajiem izvarošanas gadījumiem īpaši satraucas Zviedrija.


Vacija jau dzivoju pietiekami ilgi. Un nekas tads nav noverots. Vacija jau pirms si beglu uzplaukuma dzivojo daudz cittautibu, vairak par 8 miljoniem, no kuriem turki ir vairak par 1,5 miljoni, (un ari no citam valsim)un vini ir labi intigreti, ari skolas, ari meitenes ar galvassegu.

Esmu studiju laika studejusi kursa ar musulmaniem, darba vieta stradajusi. Vacu bekerija perku maizites pie pardevejas ar galvas segu. nekadu problemu.

Manuprat, nevajag milzu aziotazu taisit. Berni aigs saja vide un pielagosies, iemacisies Eiropas notiekosajam. Un tak tie nav alu cilveki, vai necivilzetas butnes. Cilveki ar augstaku izglitibu, kuri stradajusi cienijamus darbus. Un star pitu vinu kultura gimenei ir loti augsta vertiba.

Protams ir bailes un raizes no nepazistama, jo nevar paredzet ka bus.Un tiesam loti ldaudzi ierodas, Radit pozitivu gaisotni un radit labu piemeru. Vajag intigret, lai vini nav atstumti un neveido getto un nezin ko. Bet jabut atvertakam. Pacelot un iepazit pasauli, vairak saskarmi ar citam kulturam, tad bus vieglak saprast un pienemt citas kulturas.

Jaaptur notiekosais kars Sirijai , kas jau ilgst 4 gadus, lai viniem nebutu jamuk.
Un ari nometnes tur uz vietas ir parpilditas.
11.09.2015 19:36 |
 
Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
tads savarstijums tas raksts vien ir. Vai beegli vispar oficiali ir ko pierpasijusi par apgerbu? Izskatas, ka pasi eirpoiesi ar saviem stereotipiem sadu soli ir izdomajusi apsvert.


++++++
11.09.2015 19:37 |
 
Reitings 129
Reģ: 07.09.2015
Vacija jau dzivoju pietiekami ilgi. Un nekas tads nav noverots.


Vai ne ko? Tas, ka ar Tevi tas nav noticis, nenozīme, ka ar citiem tas nenotiek. Kāda iemesla dēļ Vācijas skola sūtītu vecākiem šadas "lūguma" vēstules? Jokam vai?
11.09.2015 19:38 |
 
Reitings 239
Reģ: 31.01.2014
Es arī esmu diezgan ilgu laiku dzīvojusi Vācijā un jāatzīst, ka nepiekrītu Grapefruit teiktajam tomēr pilnībā. Nesaku, ka visi musulmaņi ir vienādi, pašai ir ļoti daudz pazīstami inteliģenti arābu vīrieši, tomēr uz ielas, ja izej svārkos, tas ir trakums. Šeit pat nav runa par baigajiem mini un augstpapēžu kurpēm. Tak daudzi kā traki lien klāt iepazīties, svilpj un vēl visādi citādi izrāda ne ļoti patīkami savu uzmanību. Ja ģērbies tikai bikses, tad jā neko tādu nevar novērot, līdz ko ir svārki tā viņi kļūst kkādi dīvaini, pilnīgi bail staigāt svārkos. Neiedziļināšos baigi šajā problēmā, bet teikt, ka nekas tāds nav novērots, jo redz Vācijā viņi jau ir sen, ir pilnīgas muļķības. Tomēr eiropieši ir vairāk pieraduši pie īsiem svārkiem un mūsu ģērbšanās stila.
11.09.2015 19:47 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
skaidri un gaisi tur neko nepasaka, tapec vari vien filosofet talak. 'netiesa norade' ir un paliek tikai baumas.
11.09.2015 19:47 |
 
Reitings 1494
Reģ: 21.03.2009
Un tak tie nav alu cilveki, vai necivilzetas butnes. Cilveki ar augstaku izglitibu, kuri stradajusi cienijamus darbus. Un star pitu vinu kultura gimenei ir loti augsta vertiba.


Paga, kas tad izlaupa uz bāņiem kravas auto, veido vardarbīgas sadursmes nometnēs, aiz sevis atstāj mēslu jūru, un stāsta, ka karš nav tikai Vācijā, Nīderlandē, Dānijā, Zviedrijā u.c. ? Tiesību zinātņu doktori? :D
11.09.2015 19:48 |
 
Reitings 501
Reģ: 28.07.2015
Man musulmaņu imigranti tepat Muceniekos atstāja inteliģentu cilvēku iespaidu, jo atšķirībā no latviešiem, prot krievu valodu, ir jaunākie Iphone
11.09.2015 19:59 |
 
Reitings 129
Reģ: 07.09.2015
Es arī esmu diezgan ilgu laiku dzīvojusi Vācijā un jāatzīst, ka nepiekrītu Grapefruit teiktajam tomēr pilnībā. Nesaku, ka visi musulmaņi ir vienādi, pašai ir ļoti daudz pazīstami inteliģenti arābu vīrieši, tomēr uz ielas, ja izej svārkos, tas ir trakums.


Man ir zināmas divas meitenes, vienmēr bijušas super cilvēktiesību aizstāves, tagad ir pret bēgļiem...zini, kas mainījās? Kā sacīt, dabūja personīgo pieredzi un uz savas ādas izbaudīja "white whore" attieksmi no viņu puses. Protams var jau bāzt galvu smiltīs un to visu ignorēt, riskējot ar savu un valsts potenciālo drošību.

Pacelot un iepazit pasauli, vairak saskarmi ar citam kulturam, tad bus vieglak saprast un pienemt citas kulturas.


Jautājums ir...vai šīs citas kultūras pieņems mūsējo? Zini, uz to, uz kuru viņi brīvprātīgi atbrauca. Tas, ka Tu esi paceļojusi Tevi nepataisa par autoritāti, es arī esmu daudz ceļojis, mana pieredze rāda, ka visas kultūras tomēr nav vienlīdzīgas.
11.09.2015 20:01 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Sviests
Kaut kāds murgs, par kaut ko....

Neviens neietekmēs kā ģērbjas mani bērni.
11.09.2015 20:02 |
 
Reitings 501
Reģ: 28.07.2015
Diemžēl Latvija ir tik nožēlojama un nabadzīga vieta, ka pat bēgļi te nepaliks, tāpēc varat neuztraukties, varēsiet staigāt kā mauķeles.

Visi imigranti Muceniekos visi kā viens apstiprināja - dabūs vajadzīgo dokumentu un laidīs prom uz Zviedriju, Vāciju, UK pie radiem.
11.09.2015 20:05 |
 
Reitings 630
Reģ: 11.07.2009
nu varbut pietiks vienreiz par so temu?
11.09.2015 20:07 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Dzīvoju musulmaņu valstī jau trīs mēnešus, pirms pāris gadiem biju šeit piecus mēnešus. Nu nebūt nav tā, ka, redzot meitenes svārkos vai šortos ir- woou. Mans viedoklis vispār par musulmaņu cilvēkiem ir ļoti labs, cik esmu saskārusies varu teikt tikai to labāko. Varbūt esmu trāpījusies tādā sabiedrībā.


Es nebūt neaizstāvu bēgļus, bet neesmu arī tā, kas kategoriski iestāsies pret. Konkrēti par Latviju- mūsu zeme viņiem vajadzīga un kalpos kā tranzīta zona. Daudzi jau to atzinuši, ka šeit viņi nealkt palikt, kā vien nokārtot formalitātes un cilpot tālāk. Protams, kāds procents jau te paliks.
11.09.2015 20:13 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
pohyi par ģērbšanos! Es gribu dzīvot ilgi un laimīgi, līdz vecumdienām. Bet tam visam ir drauds, ka "Islāma valsts" uzlaidīs uz Eiropas un mums vecos labos ķīmiskos ieročus. Vot būs ballīte! (t)
11.09.2015 20:32 |
 
10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Es arī esmu diezgan ilgu laiku dzīvojusi Vācijā un jāatzīst, ka nepiekrītu Grapefruit teiktajam tomēr pilnībā. Nesaku, ka visi musulmaņi ir vienādi, pašai ir ļoti daudz pazīstami inteliģenti arābu vīrieši, tomēr uz ielas, ja izej svārkos, tas ir trakums. Šeit pat nav runa par baigajiem mini un augstpapēžu kurpēm. Tak daudzi kā traki lien klāt iepazīties, svilpj un vēl visādi citādi izrāda ne ļoti patīkami savu uzmanību. Ja ģērbies tikai bikses, tad jā neko tādu nevar novērot, līdz ko ir svārki tā viņi kļūst kkādi dīvaini, pilnīgi bail staigāt svārkos. Neiedziļināšos baigi šajā problēmā, bet teikt, ka nekas tāds nav novērots, jo redz Vācijā viņi jau ir sen, ir pilnīgas muļķības. Tomēr eiropieši ir vairāk pieraduši pie īsiem svārkiem un mūsu ģērbšanās stila.

+ jā, pilnīgi piekrītu!
11.09.2015 20:35 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
. Nu nebūt nav tā, ka, redzot meitenes svārkos vai šortos ir- woou.


Es kameer biju musulmanju valstii izvairiijos iet cilveekos, jo vinji uzreiz baraa trinaas apkaart un sekoja. Viens vilkaas metru aiz muguras, kameer nesaakaam iet uz policijas pusi. Vai ''neuzkriitoshi'' brauca liidzi ar auto. Vel kaads slepus fotografeeja.

Draudzenei ar ko tur biju bija musulmanju draugs (nu pazinja), kursh cik vien vareeja veeleejaas staigaat ar mums, jo pats teica, ka musulmanji nav labi cilveeki, iipashi pret baltajiem, un veeleejaas muus pasargaat.

Ok, braucot uz turieni, tu +- uz ko taadu sagatavojies, bet ierodoties sheit, vinjiem taa kaa buutu jaabuut pateiciigiem, bez sava islaama uzpieshanas, jaaintegreejas muusu sabiedriibaa.

Es negribu staigaat apkaart, uztraucoties par savu droshiibu, ka tik kaadam neliekas, ka plikas potiites noziimee neshkjiistiibu.
11.09.2015 20:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!