Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

saldējam?

 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Ko mēdzat saldēt? Ja paliek pāri kāds produkts, bet beigsies drīz termiņš, bet žēl mest ārā. (t) un vai gatavos produktus arī saldejat?
10.09.2015 11:33 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Nē, es vienmēr visu metu ārā, kam pat tuvojas temiņš. Un piena produktiem, lai es tos lietotu, ir jābūt termiņam vēl vismaz uz nedēļu, lai es tos ēstu. Nekad, neko nesaldēju.
10.09.2015 11:36 |
 
Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
Es parasti saldēju tikai ogas un jēlu gaļu. Produkti kuriem beidzas termiņš vai kāda dien notecējusi parasti termiski apstrādāju un tad nav nekāda vaina. Piena produkti parasti aiziet pankūkās, kūkās utt.
10.09.2015 11:38 |
 
Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Saldēju ogas, zaļumus, gaļu.
10.09.2015 11:43 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Es arī metu ārā, esmu tāda saimnieciska, ka labi, ka reti sanāk tā darīt...

Tikai svaigā gaļa, ogas.
10.09.2015 11:46 |
 
Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Mēdzu saldēt tikai gaļu, piemēram, uz atlaidēm sapērku vairākas vistas filejas un tās arī uzreiz saldētavā.
Arī ogas saldēju.
Gatavu ēdienu nekad neesmu saldējusi.
10.09.2015 12:12 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Saldēju gandrīz visu :D

Papildus jēlai gaļai, zivīm, svaigiem zaļumiem, ogām u.c., es saldēju arī olas, olu baltumus, maizes šķēles (ja iepirkts par daudz), mājās gatavotas kūkas u.c. konditorejas izstrādājumus, sviestu, sieru, mājās gatavotus buljonus porcijās, sautējumus, zupas, plovus, iepriekš sagatavotas porcijas smūtijiem...

Pie mums svētdienās veikali ir ciet un darba dienās ir vaļā tikai līdz 18:00 vai 20:00 (t) Tā nu nodrošinos, lai ir viss maltī'tēs pagatavošanai.
10.09.2015 12:15 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ēdienu metu laukā ļoti reti. Izjūtu pārak lielu cieņu pret katru ēdamo kumosu. Tā ieaudzināts.
10.09.2015 12:16 |
 
Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Un piena produktiem, lai es tos lietotu, ir jābūt termiņam vēl vismaz uz nedēļu, lai es tos ēstu. Nekad, neko nesaldēju.

Un tevi nemaz nemulsina ik šādi produkti ir veselīgi?
10.09.2015 12:17 |
 
10 gadi
Reitings 448
Reģ: 31.01.2009
Favel, kā saldē buljonu? Taisi koncentrētāku?
10.09.2015 12:17 |
 
Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Saldēju ļoti daudz no zaļumiem, gaļas, zivīm, un tādus produktus, kam tas nenāk par skādi.
10.09.2015 12:19 |
 
Reitings 10006
Reģ: 19.11.2014
Pašlaik saldētavā ir:
sablenderētas zemenes ar cukuru (ziemā tik forši rauga pankūkas ar tādām uzēst),
sagrieztas dilles, pētersīļi,
saceptas sēnes,
mencu filejas.
Gaļu ļoti reti saldēju. Ja nu ir nopirkta un pēkšņi plāni mainās, tad iemetu, lai nesabojājas.
Dažreiz mēdzu ielikt kādu jogurtu, ja galīgi nekārojas, bet termiņš iet uz beigām. Garšīgi, starpcitu!
Tā neko vairāk īpaši nevaru iedomāties. Ir saldēts arī buljons, taču vairs tā nedaru. Ērtāk tomēr šķiet sākt zupu nedaudz ātrāk vārīt, nekā speciāli aizņemt vietu saldētavā.
10.09.2015 12:24 |
 
Reitings 10006
Reģ: 19.11.2014
Jā, maizi arī saldēju, ja sapirkta par daudz un redzu, ka neapēdīsim.
10.09.2015 12:27 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
saldēju tikai un vienīgi ogas...pārējo iepērku tik daudz,zinot ka apēdīšu noteiktajā laikā un iekļaušos derīguma tremiņā!
10.09.2015 12:29 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Es arī karstaja laikā našķojos ar saldētu jogurtu, piešauj klāt banānu, vai kādu citu augli, salej trauciņos un pēc dažām stundām jau ēdams.
Buljonu saldēju maisiņos, kas ir 'aizrāvējami', tos var ņemt arī lidmašīnā.
Vistas fileju mazās porcijās sev, jo esmu vienīgā, kas vistu mājās ēd. Vienmēr ir viena kastīte ar malto liellopu un gulašs. Dārzeņi un ogas.
10.09.2015 12:33 |
 
Reitings 1111
Reģ: 29.01.2009
Man ir pārāk maza saldētava, bet labprāt saldētu visu, ko var :-D Pagaidām tur ir tikai ogas, zaļumi, ogu saldējums un drusku sēnes. Gaļai un pelmeņiem pat nav vietas.
10.09.2015 12:51 |
 
10 gadi
Reitings 2720
Reģ: 29.01.2009
man saldētavā pašreiz stāv tikai zemenes blenderētas ar cukuru un bērzu sulas un frī kartupeļi:-D
nemēdzu neko saldēt, vienīgi gaļu un ūdeni lai būtu ledus kubiņi
10.09.2015 12:59 |
 
Reitings 85
Reģ: 02.11.2012
Mana saldētava ir pilna līdz malām. Saldēju ļoti daudz ko. Sākot ar pašu ierastāko: gaļu, zivīm, daždažādas ogas - gan ar cukuru biezenī, gan vienkārši, protams, kaudzi ar dažādiem zaļumiem, vasaras ražas dārzeņi - cūku, sviesta, zaļās pupiņas, zirnīšus, vārītas bietes, tāpat sēnes. Pašus pirmos dārza mazos burkāniņus pat sagriezu, ieliku maisiņā un sasaldēju. Bet vispār arī sasaldēju vienu kabaci.. aaah. un protams, arī viskautko gatavu - kādreiz paliek pāri kāda gaļas mērcīte - saldētavā, kāda procija zupas - saldētavā. Arī buljonus pa porcijām. Ja ēst gatavojot paliek pāri - tomātu pastu. Pilna saldētava ar lauku sviestu konditorejas izstrādājumiem. Tāpat sierus, ja zinu, ka netiks apēsts.. arī pat ķirbi, mīklu un visādus ogu sīrupus padzērieniem :-) manā saimniekošanā saldētavai ir liela nozīme :-D
10.09.2015 13:28 |
 
10 gadi
Reitings 4077
Reģ: 02.01.2011
tikai gaļu
10.09.2015 13:30 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Cik es zinu, tad man saldētavā glabājas tikai zivju pirkstiņi, pelmeņi, saldējums un reizēm ledus :D
Draugs vēl mēdz glabāt jau pagatavotu gaļu...
10.09.2015 15:13 |
 
Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Manā saldētavā atrodas cūkgaļa, vistas gaļa, maltā gaļa, pelmeņi, zirņi, ogas, saldējums.

Produktus, kam beidzies termiņš un neapēstās vakariņas, kuras zinu, ka vairs neēdīs neviens, metu podā.
10.09.2015 15:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits