Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vingrošana un vielmaiņas uzlabošana ar skriešanu!

Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Nu tad sarosamies,mums jauna tēma! :)
Tātad kā jau pēc virsraksta redzat tēma būs par vielmaiņas uzlabošanu.Mani interesē tie cilvēki,kuri skrien katru dienu vai gandrīz katru dienu-proti-vismaz 5 dienas nedēļā!Kāda tad ir tā dzīve tiem kuri ļoti daudz skrien?Kā ar vielmaiņu?Un vai tiek pielietoti vēl kādi papildus vingrinājumi lai izskatītos labāk un uzlabotu vielmaiņu?
Jo ir tā,ka vēlos sākt skriet un vingrot lai uzlabotu vielmaiņu un protams izskatītos labāk,bet kā ar to motivāciju tie skrējēji tiek galā?Paskrienu 300 m un jau elpas trūkst.Tapēc skriešana liekas smaga un ātri piekūstu.
Padalieties arī ar pieredzi tie kuri ir mēģinājuši uzsākt sportošanu ar skriešanu,būs ļoti jauki ka padalīsieties ar info! :-)
Lai jums visiem jauka šī diena! :-P(l)
09.09.2015 22:03 |

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Skriešana ir jaiemīl. (l)
tev būtu jāsak ar pareizu elpošanu, lai skrienot nemainas ritms. :-) elpošana, gan dzīvē ir svarīga, gan it īpaši skrienot! ;-):-P

Es sāku skriet bez jeb kāda iemesla. Pamodos un pateicu sev "Beidzot sāc skriet!" :-D un iedarbojas. Haha.
Skrienu dieZgan regulāri un ar citiem vingrojumiem nenodarbojos.

Par vielmaiņu neko nezinu,jo man arī iepriekš viņa nav bijusi slikta,bet varbūt pārak maz laiks pagājis.
Bet esmu ievērijusi, ka pēdejā laikā biežāk gribu ēst. :-D
09.09.2015 22:13 |

Reitings 47
Reģ: 13.07.2015
Man liekas,ka mana vielmaiņa tad,kad es skrienu ir labāka :D
Man arī sākumā ir grūti,bet es skaitu soļus. 4 soļi ieelpa,4 soļi izelpa un sākumā skrienu ar mūziku un nedomāju neko citu ,kā tikai par dziesmu,kas skan,tā nu man izdodas ieskrieties,tā ka vairs nepiekūstu tik ātri un tad jau arī ir tas prieks skriet
09.09.2015 22:19 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Skrien lēnām. Sāku ar 3 km, kad jau pusē likās, ka mirstu, bet nu varu arī 10 km noskriet. Atgādinu sev, ka viss ir galvā... ja skrienu un liekas, ka vairs nevaru - saku sev, ka varu. Un varu.
09.09.2015 22:22 |

10 gadi
Reitings 3167
Reģ: 13.11.2011
Es arī vienu dienu pamodos un izdomāju, ka gribu iet skriet. Arī es sākumā nevarēju daudz noskriet, visu laiku prasījās apstāties, jo trūka elpas un kaut kur dūra. Bet ar katru reizi es sev nospraudu mērķi, aizskriešu līdz meža galam bez apstāšanaas utt. Elpoju divus soļus ieelpa caur degunu un divus izelpa caur muti. Sākumā skrēju daudz regulārāk gan pa lietu, sniegu un karstu svēlmi, vienīgi tagad esmu palaidusies. Un nu jau mierīgi varu noskriet lielaakus gabalus.
09.09.2015 22:53 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Internetā ir atrodami dažādi plāni, kas palīdz uzsākt skriešanu un tikt līdz pirmajiem 5km. Pati esmu sākusi skriet ļoti nesen, cīnos, bet patīk. Man ir 2 maršruti, kurus skrienu - 5km pa līdzenu reljefu un 4km aplītis pa mežu ar kalniem un lejām. Ja izejot no mājas eju pa labi, tad sanāk iesildīties uzkāpjot kalnā, tad 2km pa mežu, kur taciņa lēnām virzās uz leju un ir tikai daži pauguri, kur jāskrien augšā, tad 1,5km pa asfaltu un stāvs kalns, kurā uzskriet nevaru, bet kāpjot daļēji "atsildos". Nu, re, bet šodien es aizskrēju pa kreisi, kas nozīmē skriet 2km uz augšu. Plaušas dega, pulss 90% no max pulsa, ātrums nožēlojams, bet prieks milzīgs. Un nākamreiz būs labāk, jo vienīgais veids kā trenēties skriešanai, ir skrienot :-)
09.09.2015 23:16 |

Reitings 583
Reģ: 29.01.2009
Man nesanāk 5x nedēļā. Labi, ja 4x, jo darba grafiks specifisks. Skrienu apmēram 4km, īpāsi netiecos skriet 10km, kā arī maratonos piedalīties neplānoju.Man tas ir efektīvs līdzeklis svara samazināšanai, kā arī pašsajūtas uzlabošanai. Skrienu apzināti lēni, jo nevēlos audzēt muskuļus uz kājām. Galvenais ir elpot vienmērīgi un ja sākās kkādas duršanas, tad nedaudz samazināt tempu, lai izlīdzinātu elpošanu. Man lielāka problēma ir mūzikas atrašana, jo tā man ir ļoti svarīga veiksmiga treniņa sastāvdaļa.. Esmu izmeklejusies spotify krustām šķērsām un neatrodu neko īsti savai gaumei.
10.09.2015 14:24 |

Reitings 5533
Sanzen, Spotify ir jauns pakalpojums skrējējiem - https://www.spotify.com/no/running/
10.09.2015 14:36 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Spotify ir jauns pakalpojums skrējējiem

Izskatās interesanti, izmeklējos krustu šķērsu, bet izrādās, ka Androidiem vēl nav pieejams. :(
10.09.2015 14:55 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Vīrs sāka skriet, tad nu es pakaļ :D

Skrienu apmēram 3 gadus, bet ne katru dienu, 2-3x nedēļā 10 km. Pirmās pāris reizes laikam noskrēju apmēram 6 km, tad pārgāju uz 8, rēķinot, ka tos noskrienu stundā. Tagad vismaz gadu skrienu 10, pāris reizes 15, bet tas nāk pasmagi.
Normālais temps apmēram 1 km 6,5 min., 2 soļi ieelpa, 2 izelpa - tad skrienas viegli, var pat papļāpāt, lai gan nepatīk, jo elpošanai tomēr traucē.

Lai netrūktu elpa, galvenais izvēlēties atbilstošu skriešanas ātrumu, palēnām tipināt, bet tempu palielināt pēc kāda laika.
10.09.2015 15:16 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Esmu mēģinājusi skriet bet sapratu, ka galīgi nav mans. Pēc skriešanas nejūtu tādu nogurumu un nejūtu muskuļus, tā, kā to gribētos. Sapratu, ka cardio slodze pildot aerobikas vingrinājumus man patīk daaaaaudz labāk. Jūtu gan piekusumu, gan redzu, kā muskuļi daudz labāk strādā un svars mainās.
Tagad esmu iemīlējusies vingrojumos(l) sākumā aktīvi nolekat, tupties, atkal celties varēju 20 min. Tagad pusotru stundu uzturēt slodzi varu (l)
10.09.2015 16:10 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Nezinu, vai skrienu daudz, bet aptuveni 20 km nedēļā cenšos noskriet. Skrienu sākot no 4 līdz 10 km reizē. Kad sāku skriet šī gada martā, knapi noskrēju 3km, bet tā kā jau februārī pierakstījos skriet 10km Lattelecom maratonā, atpakaļ ceļa jau nebija.:-)

Kā šeit jau teica, skriešana ir jāiemīl.
Ir jānopērk pareizie apavi, citādi varat palikt kā es - bez nagiem kāju īķšķos. Nav jau uzreiz jāpērks Asics, es nopirku Puma par 55 EUR un esmu pārlaimīga.
Jānopērk apģērbs, kurā ir ērti skriet. Es, piemēram, nepirku sporta legingus, man nepatīk tā sajūta, pat kad velku tos virsū, man ir parastie īsie un garie legingi. Sporta krūšturi gan nopirku.
Vēl iegādājos maciņu telefonam uz rokas, lai nav telefons jātur rokā, skrienot.
Austiņas man ir labas, nekrīt ārā kad skrienu, citādi vēl pie šī būtu jāpiedomā.
Jālejuplādē kāda aplikācija skriešanai (piemēram, Endomondo) - mani ļoti motivē, kad redzu, ka aizskrēju ātrāk/tālāk/vairāk, nekā sākotnēji bija iecerēts. Vēl Endomondo rāda cik kalorijas esi nodedzinājis - tas protams ir ļoooti aptuvens skaitlis, bet nu prieks jau ir, ka nesēdēji un nerīji kaut ko, bet paskrēji, un kādu kūciņu esi sadedzinājis.:-D + var tajā aplikācijā paaicināt draugus-skrējējus, un mani, piemēram, arī motivē, ja "Kristīne jau kuro dienu skrien 5km, a es tik aizbildinos ar laika apstākļiem/darbu/utt.":-D

Par to elpošanu. Draugs, kas nodarbojās ar vieglatlētiku teica, ka jāelpo ir tā, kā ir ērti. Nav kaut kāda standarta, kas domāts visiem - 3 soļos ieelpoju ar degunu, četros izelpoju ar muti. Es dažreiz 3 km varu noskriet vienīgi ar degunu ieelpojot/izelpojot, citreiz tajā pašā 3jā kilometrā jau ar muti kā zivs bez ūdens. Te svarīgāk atrast savu tempu - ja jūti, ka nevari elpot, ir jācenšas paskriet lēnāk līdz atradīsi to tempu, kurā jūties komfortabli un vari noskriet ilgi. Kad sāku skriet man tas bija 6:20min/km, tad 6:10, tagad 5:55...

Par to vielmaiņu. Domāju, ka tā ir uzlabojusies, sākot skriet. Arī vairāk tagad piedomāju pie tā, ko ēdu. Piemēram, mazāk cenšos ēst maizi, jo citādi jūtu, ka vēderā kaut kāds milzu gabals, kuru nevaru sagremot, un ar tādu nevaru paskriet pat pēc 3h.
Varbūt tas tikai man tā, bet mazāk gribās junk food arī.

Bet es jau amatieris tāds vien esmu.:-)
10.09.2015 16:35 |

Reitings 22
Reģ: 16.07.2015
Madara_ta pareizi saki ka skriešana ir jāiemīl,savādāk tikpat ātri cik sākšu tikpat ātri arī apniks. Un būtībā cenšos pareizi elpot bet tas varbūt tikai pašā sākumā,pēc mēneša jau gan izturība būs labāka gan arī ar elpošanu vieglāk!
Zzebiekste jā mūzikai arī ir liela nozīme! :))
Rolla es arī skrienu lēnām jo ,ja skrietu ātri tad ātri piekustu!
NordicBelle kas tie par plāniem?Kā man rakstīt lai atrastu? :) ā laikam Tu jau man uzrakstīji nākošajā komentārā par to plānu! Paldies! :))
11.09.2015 21:45 |

Reitings 5533
Skriešanas plāni ir treniņu plāni, kas mērķtiecīgi un efektīvi palīdz trenēt izturību, ātrumu utt, piemēram, šis - http://www.runnersworld.com/getting-started/the-8-week-beginners-program
11.09.2015 21:53 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Es savlaik skrēju 5km distanci tuvu 3min/km .... jeb tuvu 20km/h ... :-D
11.09.2015 22:01 |

Reitings 5533
Good for you! 8-)
11.09.2015 22:06 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Ticat vai nē bet šadu ātrumu-izturību izkopu nieka 2 gadu nopietnā treniņā (nav man nevienu brīdi bijis kāds treneris vai trenējies kādā sporta skolā - pat treniņa plāns man nebija principā nekāds - viss bija savā galvā savā ziņā izfantazēts - tas man personīgi bija vispārsteidzošāk - laikam bija baigais talants bet nu tagad nēesu skrējis jau vairākus gadus).... protams arī pirmstam biju skrējis bet ar nenopietnu attieksmi (vidēji 3 mēnešus gadā paskrien un 9 neskrien)
11.09.2015 22:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits