Svaicinātas, dāmas!
Kopš TV parādījusies šī dziesma
https://www.youtube.com/watch?v=YBHQbu5rbdQ, manu prātu nodarbina jautājums. Man nav īsti skaidrs, pēc kā tiek noteikta sievietes vērtība. Atcerējos vēl TV redzētās reklāmas ar saukli "Tu esi tā vērta!". Neatceros, kādam produktam bija šis sauklis. Pirms dažām dienām sēdēju bārā, netālu sēdēja divas sievietes, viena raudāja, otra viņai teica :"Nu, beidz! Tu esi vairāk vērta!"
Tā mans prāts sāka pārdomāt situāciju.
Man ir skaidrs, pēc kā nosaka nekustamā īpašuma vērtību. Kad pirku māju, zināju, kāpēc man jāmaksā tāda cena. Kopš iegādes dienas šī īpašuma vērtība ir tikai augusi, bet tas joprojām ir mans īpašums un tāds paliks, kamēr pats neizlemšu, ka man to vairs nevajag.
Man ir šķirnes suns. Nesen kucēnu nopirku. Skaidrs, ka šī suņa cena ir tāda tāpēc, ka tas ir tīras šķirnes suns ar labiem ciltsrakstiem. Ja es no šī suņa izaudzināšu izstāžu medaļnieku, suns joprojām būs mans un tāds paliks, ja neizlemšu to pārdot.
Es to stāstu tāpēc, ka nesaprotu sekojošo - kas veido sievietes vērtību un, kāpēc tad, kad esmu šo, manā skatījumā iedomāto, vērtību nosedzis, sieviete pati ir tiesīga izlemt, kad viņa būs vērta vairāk, pieprasīt nosegt šo papildvērtību un, gadījumā, ja es atsakos to darīt, vai neesmu spējīgs, ir tiesīga mani pamest?
Varbūt jūs man viesīsiet kādu skaidrību, kas ir tā mistiskā vērtība un kā tas vispār strādā? (t)