Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tomātu un gurķu pārprodukcija

 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Atbraucu pie mammas un viņai pilna siltumnīca tomātu un gurķu. Marinēt un sālīt vairs negribas, jo krājumi jau piepildīti un vairs negribas. Vai zināt vēl kādu variantu kā saziemot vai saglabāt, lai nav jāmet ārā?

Pateicos ;)
26.08.2015 16:55 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Nu gurķus var sataisīt tā sauktajos Latgales salātos, bet no tomātiem mums mājās vismaz labi iet vīriešu zapte.
26.08.2015 16:58 |
 
Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
No tomātiem var uztaisīt tā saucamo Vīriešu zapti, tomātus želejā, ja garšo.
No gurķiem vēl ir marinētie gurķu salāti. (Varbūt kāda zina, ko es domāju).
26.08.2015 17:00 |
 
Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Uztaisi tomātu zupu, ļooti garšīgi :)
Es tomātus, gurķus, kas paliek pāri iedodu kaimiņiem Rīgā, kuriem nav sava dārza. :)
26.08.2015 17:03 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Kamēr siltās dienas - Gaspačo (l)
26.08.2015 17:07 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Carrie tos Latgates salātus bez sīpoliem var taisīt? Man alerģija...
26.08.2015 17:10 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Var var, es reizēm to kā ātro variantu mājās taisu, jo negribu sīpolus mizot.
26.08.2015 17:13 |
 
Reitings 314
Reģ: 08.07.2015
Gurķi asā tomātu mērcē.

Gurķīšus nomazgājam un iemērcam auksta ūdenī uz 1 – 2 stundām. Man ir 4,5 kg gurķīšu.
Sagatavojam: Ķiplokus – 180 gr, Tomātu pastu – 150 gr (3 pilnas ēdamkarotes), Saulespuķu eļļu – 250 ml, Cukuru – 150 gr, Sāli – 31 ēdamkaroti. Darba procesa laikā mērcei pēc vajadzības var pievienot sāli. Etiķis 6% – 150 ml, Asā paprika – 1 tējkarote, Melni maltie pipari – 1 ēdamkarote.
Gurķiem nogriežam galiņus. Lielos gurķus gareniski sagriežam 4 daļās. Mazākos gurķus tikai gareniski. Ķiplokus saspiežam ķiploku spiedē. Pievienojam visas sastāvdaļas izņemot etiķi. Liekam uz mērenas uguns. Pēc 0,5 stundas gurķi peldēs mērcē. Nogaršojam mērci. Tai jābūt asai, bet ne sāļai un ne pārāk saldai. Sautējam gurķus vēl 15 minūtes. Pievienojam etiķi. Kopējais sautēšanas laiks – 40 – 45 min. Apsedzam katliņu ar vāku un ļaujam tam stāvēt 15 min. Saliekam gurķus sagatavotās sterilizētās 0,5 l burkās. Aplejam ar mērci un sterilizējam 25 – 30 min. Burkas aizvākojam apgriežam otrādi līdz pilnīgai atdzišanai.






Ļoti vienkārša marinēto gurķu un tomātu recepte, kurai vajadzēs minimumu laika un pūļu.
Produkti: trīs litru burkai vajadzēs, gurķi – cik ietilpst, tomāti – cik ietilpst, citronskābe – 0,5 tējk., sāls – 70 gr, cukurs – 1,5 ēdamk., lauru lapas – pēc garšas, piparu graudi – pēc garšas, sīpoli 2 – 3 gab, ķiploki 3 – 4 daiviņas, saldie pipari 2 – 3 gab, ķiršu, upeņu, ozola lapas – 3 – 4 gab, amarants – 1 zariņs
Sausas ,izkarsētas burkas dibenā liek dilles, mārrutkus, 3 – 4 ķiršu, upeņu, ozola lapiņas, amaranta zariņu (lai kraukšķīgi gurķīši). Salikt burkā gurķus vai tomātus, vai izveidot asorti. Pievienot garšvielas , 3 aspirīna tabletes. Uzmanīgi apliet ar vārošu ūdeni (1,5 – 2l), tā lai nesaplīst burka. Uzreiz aizvalcēt, apgriezt otrādi, silti sasegt un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai.




Mamms receptes
26.08.2015 17:17 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
Paldies Tavai mammai :)

Kā tie gurķi mērcē garšo? ļoti grūti iedomāties!
26.08.2015 17:23 |
 
Reitings 314
Reģ: 08.07.2015
Meitene6

Nu var teikt tādi diezgan asi
26.08.2015 17:25 |
 
Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Ķinas saldskābā mērce
Sastāvdaļas:
3 kg gatavu tomātu
300 g sīpolu
300 g paprikas
300 g burkānu
3 mazas bundžiņas ananāsu kompota
160 g cukura
90 g sāls
2 - 3 ĒK etiķa esences
2 - 3 ĒK kartupeļu cietes
½ TK maltu melno piparu
Gatavošana:Tomātiem izgriež kātiņa vietas un samaļ gaļas mašīnā. Burkānus sarēvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagriež. Sīpolus smalki sakapā vai izmaļ gaļas mašīnā. Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns 20 - 30 minūtes 20-30, līdz burkāni mīksti. 
Ananāsu kompotam nolej sīrupu, ananāsus sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl 5 – 10 minūtes. Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim. ! Nevārīt, jo tad var sanākt ķīselis! Karstu lej burkās un aizvāko.
* ja tomāti miltaini, tad kartupeļu cieti var nepievienot.
26.08.2015 18:50 |
 
Reitings 243
Reģ: 27.06.2012
O! Lieliski! Liels paldies visām par atsaucību! :)
26.08.2015 19:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!