Man sirsnińa iesāpējās.. Meitene manā vecumā sēż sabiedriskajā un raud. Gribēju apjautāties vai būs viss ok, bet nobijos no pretreakcijas. Ko jūs darītu?
Man liekas, ka apraudāties publiskā vietā jau tā ir neērti un nepatīkami, pēc iespējas ātrāk gribas tikt prom no visu skatieniem, kur nu vēl sniegt interviju.
Cilvēkam dienā minimāli nepieciešams vismaz 10 mg C vitamīna, bet ieteicamā deva ir ap 100 mg (grūtniecēm, sportistiem, smaga darba strādniekiem — līdz 150 mg).
Ja runā par pārdozēšanu, tad tas ir atkarīgs no organisma vielmaiņas īpatnībām un cilvēka hroniskām slimībām (gastrīts, kuņģa čūla, nieru mazspēja). Vairums cilvēku dienā var uzņemt līdz pat 2000 mg C vitamīna, un viņiem neradīsies nekādi blakusefekti. Savukārt dažiem jau no 500 mg lielas diennakts devas parādīsies caureja un citi gremošanas traucējumi.
Ir pierādīts, ka C vitamīnu iespējams pārdozēt, dienā lietojot 7–10 g. Tā rezultātā var rasties nieru darbības traucējumi (jo C vitamīns nierēs izgulsnējas oksalātu kristālu veidā), alerģiska reakcija un gremošanas traucējumi.
Es no friziera. Un sieviete no friziera ir kaada? Pareizi! Laimiga!