saukt ātros,vai nē???

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
19.08.2015 20:12 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja jau mēs izvērtējam dažus atsevišķus cilvēkus tad uz tādu cilvēku rīcības pamatu vispār nevarētu atsaukties uz nevienu izsaukumu. Vai nu būs vecs stulba onka, muļķa māte kas par savu bērnu uztraucas, vīrietis kurš uzskata ka viņa kuņģa sāpes ir pasaules gals vai jaunietis kam vienkārši pohas ir.

Mana drauga opi arī aizsūtīja ar smagām veselības problēmām par ātru prom no slimnīcas, rezultātā diemžēl cilvēks tagad ir zem zemes.
19.08.2015 23:08 |

Reitings 17203
Un drauga opi aizdzina prom tieši ar 38 temperatūru sakot ka tas nekas nav un tam arī rezultāts bija tāds ka aizdzina prom un rezultātā tiešām lūduz beigas bija skumjas.
19.08.2015 23:09 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Nevajag jau arī pārspīlēt, varbūt kāds tāds arī gadās, bet visi jau tādi gan nav.

Jā, par limuzīnu pārspīlēju, tomēr ļoti daudzi tādi ir, jo atšķirībā no ātrajiem, slimnīcas uzreiz redz pacienta stāvokli un var ātrāk izbeigt šo "auklēšanos".

Neviens jau nesaka, ka ātros saukt nedrīkst, vairāk jau uzsver to, ka vajag nedaudz padomāt pirms to dara. Piem., ja braucot ar mašīnu redz, ka kāds zemē guļ, nevis uzreiz piezvanīt ātrajiem, bet gan apstāties un pārliecināties, ka kādam tiešām ir slikti, nevis kāds opis nopircis jaunu telefonu sadomājis izgulties zālienā selfijus taisīt! :D
19.08.2015 23:16 |

Reitings 17203
bet gan apstāties un pārliecināties, ka kādam tiešām ir slikti, nevis kāds opis nopircis jaunu telefonu sadomājis izgulties zālienā selfijus taisīt!

Atkal pārspīlējums un patiesībā parastie cilvēki kuriem par medicīnu nav tik liela sajēga nevar tomēr noteikt vai tam cilvēkam ir viss ok.

Kā jau teicu, cilvēkam var palikt uz mirkli slikti, noģībt un pēc mirkļa piecemties un aiziet, bet cits atkal noģībs, atsitīs galvu un tur gulēs, bet visi viņu ignorēs un domās ka kaut kāds dzērājs guļ. Nu jā tad kad ziņās rādīs ka cilvēks mirs no galvas traumas un lēkmes(kaut kā tāda) tad jau padomās divreiz.

Cik es skatos ja ārsti kaut ko izdara nepareizi tad ir kašķis ka kā tā varēja utt., bet no otras puses arī pofig, lai tiek paši gandrīz vai galā utt.

Tātad rezultātā par cilvēkiem tikai sāks uztraukties tad kad viņš jau būs miris un tad jau ir par vēlu diemžēl.
19.08.2015 23:28 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Atkal pārspīlējums un patiesībā parastie cilvēki kuriem par medicīnu nav tik liela sajēga nevar tomēr noteikt vai tam cilvēkam ir viss ok

Tik daudz, kā uzsaukt un pajautāt, vai viss kārtībā vai lai staigā un iet gulēt mājās, var visi.
19.08.2015 23:37 |

Reitings 177
Reģ: 02.08.2015
Darla

Jā jā jā.. un pēc tam visos TV ekrānos šīs pašas omes kviec, ka ļaunās slimnīcas viņas naktī ir izrakstījuša un pat nav izsaukušas limuzīnu vai vismaz 4 zvaigžņu numuru noorganizējušas! Vai varbūt piedāvāsi daļai tiešām mirstošo pacientu pakaļ nebraukt, bet tā vietā labāk nogarlaikojušās omes pavizināt?

Piekrītu nu gan. Tā ir!
19.08.2015 23:44 |

Reitings 1170
Atkal pārspīlējums un patiesībā parastie cilvēki kuriem par medicīnu nav tik liela sajēga nevar tomēr noteikt vai tam cilvēkam ir viss ok.

Tur jau tā lieta, ka tas nav pārspīlējums. Protams, neviens neprasa, lai garāmgājējs diagnozi uzstāda, bet vismaz iespēju robežās pārliecināties par dzīvības pazīmēm gan var, kā arī pēc nepieciešamības var izpildīt dispečera norādījumus, lai nelaimē nonākušais vispār spētu sagaidīt ātro ierašanos.
Par tiem pašiem dzērājiem - ja pašam negribas smērēt rokas, tad vismaz pamēģināt piesaistīt citu uzmanību - var būt atradīsies kāds drosmīgāks.

Kā nu jau bijušā ātrās palīdzības darbiniece varu pateikt, ka es labāk aizbraucu nevajadzīgi uz 10 izsaukumiem, kur cietušais veiksmīgi ir pamodies un pats mājās aizgājis, nevis uz vienu, kur cietušais ir nomiris vai guvis neatgriezeniskus bojājumus tikai tāpēc, ka uz vietas līdz manai atbraukšanai neviens nav viņam palīdzējis!
19.08.2015 23:44 |

Reitings 17203
Lielākoties tomēr jebkurš cilvēks kurš sauc ātrsos arī pārbauda vai tam cilvēkam viss labi un ja pat ir dzeršana pie vaines tas nenozīmē ka viss labi jo vecākam cilvēkam var arī palikt rezultātā slikti vai arī var atlūzt karstā saulē un tad arī var dabūt smagu saules dūrienu un slikti palikt.

Ja es sauktu ātros tad pārbaudītu vai viss labi, be ja es uzskatu ka tomēr nav labi tad izsauktu ātros, ja pat beigās izrādītos ka cilvēks sadzēries tik guļ, labāk ir izsaukt nekā ignorēt un riskēt ar cilvēka veselību vai pat dzīvību.

Un kā vispār neklātienē var kārtīgi mediķi izvērtēt kuram vajag to palīdzību vai nē? Te jau minēja ka cilvēks gāja bojā tikai dēļ tā ka mediķi neatsaucās uz to ka cilvēkam sāp kāja un ja tādā garā visi mediķi darītu tad pie nekā laba tas nenonāktu un beigās visi varētu vainot mūsu pašu medicīnu ka neatsaucās uz palīgā saucieniem.

Labāk lai aizbrauc un pārliecinās ka viss labi nekā noignorē un tad pēc tam diemžēl dēļ tā cilvēks smagi mokas un pat mirst.

Labāk būt atsaucīgam un censties palīdzēt līdzcilvēkam nevis paiet garām bez emocijām. Liela daļa sabiedrības jau pat nepieies klāt tam bez samaņā guļošajam cilvēkam jo uzreiz uzskata ka vienīgais iemeslis ir dzeršana, bet vienmēr tak tā nav, tad vismaz pieiet klāt un pārbauda un tad izsaka secinājumus, bet pat to jau daudzi nedara.

Un ja pat ir sadzēries utt. Labāk lai viņu kāds cenšās pamodināt lai aizved lai tai saulē karstajā neguļ.
19.08.2015 23:58 |

Reitings 1170
Lielākoties tomēr jebkurš cilvēks kurš sauc ātrsos arī pārbauda vai tam cilvēkam viss labi

Jā, tomēr tā daļa, kas to nedara ir gana liela, lai tas spētu kropļotu visu sistēmu.
20.08.2015 00:15 |

Reitings 17203
Meklēt vainīgos ir viegli, bet vai tiešām jūs pašas ejat un katru pārbaudat, vai vispār liekaties viņus redzam?

Jā, tomēr tā daļa, kas to nedara ir gana liela, lai tas spētu kropļotu visu sistēmu.

Mūsu sabiedrībā viss jau kropļo sistēmu jo nekad nekas nav labi, it īpaši kad runa par latviju un latviešiem. Vainīgos mēs mākam meklēt kamēr tas neietekmē mus.

Un kas tad mēs tagad pilnīgi visiem uz ielas guļošajiem metīsim nikolaju un nepalīdzēsim? Vecos cilvēkus ignorēsim? Lai mirst nost un pūst savā dzīvoklī. . Tā arī nevar, ir jāmeklē normāli atrisinājumi kā ar to tikt galā nevis tikai uz vainīgajiem ar pirkstiem jārāda.
20.08.2015 00:28 |

Reitings 231
Reģ: 29.01.2009
Un kas tad mēs tagad pilnīgi visiem uz ielas guļošajiem metīsim nikolaju un nepalīdzēsim? Vecos cilvēkus ignorēsim? Lai mirst nost un pūst savā dzīvoklī. . Tā arī nevar, ir jāmeklē normāli atrisinājumi kā ar to tikt galā nevis tikai uz vainīgajiem ar pirkstiem jārāda.

+ 1

Tieši tā. Kā būtu ar vienkāršu sabiedrības ilglaicīgu informēšanu, tās pašas kampaņas par insultu, man ļoti patika, ka pieturās bija izlīmēts ātrais ABC, kā atpazīt, kādas darbības jāveic.

Un par tām omēm - nopietni, tik traki jāpārspīlē? Tie ir veci cilvēki, kam citreiz vienkārši vecuma marasms ieslēdzas. Tāpēc tagad visus pēc kārtas kaunināt un ar pirkstiem rādīt?
Kāpēc ir jāciešas zobus sakodušam, kaitina šī varoņu tēlošana. Tiklab es varu arī pat ne pārspīlēt, bet atsaukt atmiņā, kad manai vecmāmiņai (kas ir pilnīgi racionāla) bija jāpacieš nemitīgs pazemojums no medmāsām, kas viņu kaunināja katru reizi, kad bija jāiznes pīle, jo ome bija lauzusi gūžu un pati aiziet nevarēja. Vai arī visas šitās tantiņas, kas ciešas līdz pēdējam un, kad jau bezmaz nāvei no nagiem izrautas guļ palātās un atvainojas par katru sīkumu, kas medmāsām ir jādara.

Vēlreiz minēšu - tāpēc arī ātrā palīdzība atbrauc - tie ir profesionāļi, kas izvērtē, vai būs nepieciešami tālāki izmeklējumi vai arī vienkārši jāinjicē zāles (un jā, citreiz ir liela atšķirība, vai injicē vai norij zāles). Ja reiz tas ir tik nenormāli dārgi, lai meklē citu risinājumu, pietiek kaunināt, tiešām.
20.08.2015 02:48 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Esmu 100% par saukshanu. Pati ne reizi vien esmu saukusi, jaa, arii gulosham bomzim ielas viduu. Ja nav kaada kaite, tad vismaz aizvediis uz patversmi/atskurbtuvi nevis bomzis tiks pie apsaldeejuma uz ielas. Arii pieiesu klaat bomzim paarliecinaaties vai viss ir kaartiibaa. Protams, driikst pieiet tikai no kaaju puses, lai pati pa galvu nedabuutu un taapat arii nesniegtu bomzim maaksliigo elpinaashanu pat cauri plastmasas maskai, bet noteikti malaa nestaaveetu.
bija jāpacieš nemitīgs pazemojums no medmāsām, kas viņu kaunināja katru reizi, kad bija jāiznes pīle, jo ome bija lauzusi gūžu un pati aiziet nevarēja

Taa gan bija klaja riebekliiba no personaala puses. Taapeec arii turpinaashu uzsveert to, ka medpersonaalam ir jaabuut pienaaciigaam algaam, atvaljinaajumiem un normaalai slodzei, lai nav taa ka darbinieki "izdeg", nocietinaas un peec tam naak aaraa ljaunums un slikta attieksme pret pacientiem.
Vairākus gadus atpakaļ mammai palika ļoti slikti, asinsspiediens bija ļoti augsts, sāpēja krūtīs, trūka elpa, zuda samaņa, pulss gāja pāri 100/min. Izsaucu ātros. Atbrauca brigāde, pieslēdza kardiogrammu, iešpricēja zāles, pateica, ka izskatās pēc VD un paprasīja par viltus izsaukumu 15Ls.

Vispaar sho vareeja apstriideet. Tas nu nekaadiigi nevareeja buut viltus izsaukums, jo bija gan simptomi, gan paziimes kas arii var noraadiit uz dziiviibai biistamu staavokli. Neba pacientam tagad pasham sev buutu jaauzstaada diagnoze.
20.08.2015 03:56 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Vēzis vēlīnā stadijā + metastāzes. Ļoti šaubos, ka viņa aizgāja, jo neatbrauca ātrie...
Es jau nesaku, ka, ja ātrie būtu uzreiz atbraukuši, tad tantīte mūžīgi dzīvotu, bet tas, ka viņai bija jāamputē kāja (jo sākumā viņai pateica, ka nav tas nekas nopietns, lai tikai dzer pretsāpju līdzekļus un nezvanās par tādiem sīkumiem - pēc tam jau viņa arī baidījās otrreiz zvanīt) visu to krietni paātrināja, Tev tā nešķiet?

Ja hroniskie pacienti dzertu savas zāles, kā vajag, nevis šodien dzeršu, bet rīt nedzeršu, tad būtu mazāk bezjēdzīgu izsaukumu
Atzīšos, vienreiz man sanāca būt šo neapzinīgo hronisko pacientu kategorijā (s) Bet nu tā situācija nebija tāda, kur es būtu varējusi paciesties un aiziet pie ģimenes ārsta.
20.08.2015 06:21 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Nu, bet ja tam bērnam ar 38 temperatūru ir slikti? zāles nepalīdz, nosist nespēj, tad labāk jau arī izsaukt!

1. temperatūru 38 nosist nevajag.
2. Parasti tas notiek tā - vecāki redz temperatūru, izsauc ātro palidzību un iedod Nurofēnu. Uz atbraukšanas brīža temp. jau 37,2.
20.08.2015 08:09 |

Reitings 17203
julenok Es domāju tā ka tam bērnam ilgāku laiku nepaliek labi, ka bērns piemēram nevar gulēt dēļ tās temperetūras jau kādu laiku, ģimenes ārsta iedotās zāles nelīdz utt. bērnam jau slikti kādu nedēļu, tad sauc.
20.08.2015 09:40 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pēc raksta rodas sajūta, ka ātros vispār nedrīkst saukt nekad. Ja nomiris - policija, ja slikti - policija. 40 eur - par ko? kāpēc tik dārgs izsaukums? benzīns viņiem no zelta?
Klapēt ciet to bodīti un miers, ja jau saukt nekad nevar.
20.08.2015 09:56 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Es visus komentārus neizlasīju, tikai atcerējos reiz situāciju, kad pašai vasaras karstumā palika slikti. Un es saļimu ceļā uz Julglu, uz ietves pie koka.

Irnoniskākais bija tas, ka man garām pagāja pašvaldības polciija, kura pasmīkņāja, ka ta nu gan meitene - "gaišā dienas laikā tādā stāvoklī".. Iespaidīgi. Bet pagāja garām. Garāmgājēji gan apstājās viens pēc otra, piedāvāja ūdeni, izsaukt ātros. Sieviete, kura ieraudzīja pašvaldības policiju, pieskrēja pie viņiem, pasauca, šie pienāca, pateica, ka nav viņu atbildība, lai pašas saucam ātros. Un galu galā lai iedod ūdeni un būs jau ok, ātrie neskriešot tāda sīkuma dēļ. Beigās tik ilgi šie tur diskutēja, kamēr jau sagaidīju savu draugu, kuram braucot minēju, ka nav labi, lai atskrien pakaļ, kas bija vismaz 30min līdz viņš atbrauca un aizveda mani uz slimnīcu.
Ok, man nebija nekas traks, bet galu galā man likās, ka pašvaldības policijas pienākumos bija kaut pašiem mani aizvest, ja nu man tiešām būtu bijis kas nopietns? Pa lielam, es biju pusģībusi, un parunāt, pastāstīt neko nevarēju.

Es tomēr parasti cenšos noskaidrot, ja ir tāda situācija vai es varu kā palīdzēt, ja cilvēks nereaģē, es daudz nedomāju un esmu saukusi ātros.
20.08.2015 10:34 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kaut kā no nepareizās puses tiek pieiets problēmai, kas patiesībā ir finansējuma, ne izsaukumos.. :(
20.08.2015 10:41 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Undersun
Kāpēc tu gaidi, ka citi tev skries palīgā?! Garāmgājēji nav tava mamma, kas redz, kad tev slikti.
Ja cilvēks bezsamaņā, apkārtējie sauc ātros. Bet ja esi pusnemaņā, apkārtējie nevar zināt kāpēc tu tur zem koka tupi-piedzērusies vai apnarkojusies. Priekšdienām ņem vērā-ja paliek slikti, uzreiz garāmgājējiem jāsaka, lai sauc ātros. Divus vārdus - izsauciet ātros- jebkurš cilvēks pie samaņas var pateikt. Un tici man, tavu lūgumu izpildītu pat bērns.
20.08.2015 10:51 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Un ātro aizstāvībai varu teikt, ka man dažreiz pat acīs asaras sariešas, kad redzu, ka ātri ar sirēnām traucas pa ielu un kvartālu tālāk ieraugu "cietušo" - kārtējo piedzērušos bomzi, kas ātrajiem atbraucot, uzslienas un aizstreipuļo prom ātros saucot necenzētos vārdos. Ja to dzērāju nebūtu tik daudz, policija nebūtu undersun noturējuši par kaut kādu dzērāju.
20.08.2015 10:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits