saukt ātros,vai nē???

Reitings 292
Reģ: 30.11.2014
19.08.2015 20:12 |

Reitings 177
Reģ: 02.08.2015
Ir arī konsultatīvais diennakts telefons.

Par guļošajiem. Ir jāsauc Policija.

bet ziniet kā Policija man vienreiz pateica? Jūs tur būsiet/esat uz vietas? Teicu, ka nē un šie nometa klausuli.

Kāpēc ātriem ir šitā jābraukā muļķības, neuzskatu, ka uz katru neadekvātu, neprecīzu zvanu ir jābrauc! Būtu jāpajautā, tad personas kods, vārds uzvārds, kas izsauc?! Savādāk tā tiešām ir muļķošanās!
19.08.2015 22:01 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Neviens taču nestāv 2 dienas pie tukša ledusskapja un nebļauj, kāpēc tas ir tukšš, bet laicīgi iet un iegādājas nepieciešamo

..ja ir par ko.
19.08.2015 22:02 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Es atvianojos, bet manas omes ģimenes ārste ir tiešām slikta. Divus gadus ome gāja pie viņas un teica ka viņai sāpot (precīzi neazināšu teikt kur un kā), bet ģimenes ārste to pilnībā ignorēja, beigās kad ome tika pie speciālistes par pavisam citu lietu viņa pie viena pajautāja kas tas varētu būt un viņai uzreiz uz līdzenas vietas pateica ka tā ir kuņģa čūla. Nu ja gadās šādi ģimenes ārsti tad labāk lai sauc ātros kas uzreiz varēs pateikt kas par kaiti ja tāda ir, jo gadās arī ģimenes ārsti kas neveic gana efektīvi savu darbu vai arī vienkārši ignorē vecu cilvēku teikto, lai gan es neteiktu ka mana ome ir baigā čīkstētāja un pukstētāja kura bez iemesla ko tādu teiktu.

Es atvainojos, bet, ja neapmierina ģimenes ārsts, tad tas ir jāmaina. Jūs taču neejat pie ginekologa, kas jums nepatīk. Tieši tāpat ar ĢĀ, nepatīk - maini vai meklē vēl kāda cita speciālista viedokli, ja ir kaut kādas aizdomas.
19.08.2015 22:05 |

Reitings 2342
Kāpēc ātriem ir šitā jābraukā muļķības, neuzskatu, ka uz katru neadekvātu, neprecīzu zvanu ir jābrauc! Būtu jāpajautā, tad personas kods, vārds uzvārds, kas izsauc?! Savādāk tā tiešām ir muļķošanās!

Kā var zināt, kas zvana? Varbūt cilvēks šoka stāvoklī spēj izbļaut vien "Ak Dievs, ak Dievs...", kur nu vēl personas kodu nosaukt. Nemaz nerunājot par to, ka var zvanīt arī bērni, kuriem mamma paģībusi un cilvēki ar runas traucējumiem.
19.08.2015 22:07 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
A tevi apmierinātu tas ka ģimenes ārsts tik maz sajēdz ka nevarētu savu pienākumu pašā pamatā veikt un dēļ tā arī var rasties sarežģījumi un dziļākas veselības problēmas, vai pat nāve?

Neapmierinātu, tomēr es rastu iespēju nomainīt ģimenes ārstu, nevis par tādu pataisīt ātros!
Nav jau tā ka es tos ātros sauktu bez iemesla

Prieks par Tevi, tomēr mana pieredze rāda, ka vairums Tev nelīdzinātos!
19.08.2015 22:07 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es atvainojos, bet, ja neapmierina ģimenes ārsts, tad tas ir jāmaina. Jūs taču neejat pie ginekologa, kas jums nepatīk. Tieši tāpat ar ĢĀ, nepatīk - maini vai meklē vēl kāda cita speciālista viedokli, ja ir kaut kādas aizdomas.

Ilgi centāmies omi pierunāt ka jāmaina, bet vecs cilvēks ir vecs un mainīt viņa negrib, bet tagad tā jau vairs nav problema jo par kādām aizdomīgām kaitēm iet pie savas speciālistes par to runāt.
Ja jau būtu varējuši tā pierunāt mainīt tad uzreiz mainītu, bet viņa nevēlējās mainīt jo domā ka citi ārsti tās izziņas tā neizraksta pie specālistiem utt. bet nav jau tik traki, bet to jau ome nesaprot un grūti ieskaidrot.
19.08.2015 22:11 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Vairākus gadus atpakaļ mammai palika ļoti slikti, asinsspiediens bija ļoti augsts, sāpēja krūtīs, trūka elpa, zuda samaņa, pulss gāja pāri 100/min. Izsaucu ātros. Atbrauca brigāde, pieslēdza kardiogrammu, iešpricēja zāles, pateica, ka izskatās pēc VD un paprasīja par viltus izsaukumu 15Ls. Kopš tā laika ātros vairs nesaucu. Ja spēju, tad braucu uz slimnīcu pati, ja nē, tad kāds aizved.
19.08.2015 22:13 |

Reitings 17203
Prieks par Tevi, tomēr mana pieredze rāda, ka vairums Tev nelīdzinātos!

Nu man žēl ka tādi cilvēki ir mūsu pasaulē, bet ko tur padarīt? Jātrisina kaut kā ir tā problēma ka cilvēki beigtu zvanīties AP vai pašvaldības paolicijai jo lūkviņiem runāties gribās. Es jau ar lielāko prieku kādu tādu vecu cilvēku kam gribētos parunāties uzklausītu un pavadītu kopā laiku lai tik viņiem būtu vieglāk.

Katram ir savas zāles, citiem tās vienkārši ir sarunas un smaidošas sejas kuras atskatās :)
19.08.2015 22:15 |

Reitings 1224
Reģ: 17.08.2015
Nu, bet ja tam bērnam ar 38 temperatūru ir slikti? zāles nepalīdz, nosist nespēj, tad labāk jau arī izsaukt!
Šādā gadijumā vecākiem ar personīgo automašīnu vai taksi ir labāk doties uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu.
19.08.2015 22:29 |

Reitings 17203
Šādā gadijumā vecākiem ar personīgo automašīnu vai taksi ir labāk doties uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu.

A kāpēc ātros nevarētu saukt ja tiešām ir slikti? un ja nu tā mašīna nav vai nav nauda taksim? Kas tad lai bērns mokas un mirst nost?

Ja tiešām ir slikti ar veselību tad jau tas nav viltus izsaukums, runa jau iet kad tiek izsaukts ja cilvēkam nekas nekaiš, bet gan gribās parunāt.
19.08.2015 22:34 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Visa problēma jau ir tajā, ka valdība labāk budžetu novirza VID un tamlīdzīgu vitāli nepieciešamu ēku būvniecībai par milzu naudu, lai ergonomiskāk varētu no cilvēkiem piedzīt katru nopelnīto kapeiku, bet 40 eur par cilvēka dzīvības glābšanu lūk nav. Vēl nesen redzēju ''ātro'' mašīnu, kura visa ir vienkārši jau sapuvusi no rūsas, brīnos, kā tā vispār nav izjukusi.
19.08.2015 22:35 |

Reitings 17203
Un ar to vešanu arī ir kā ir, ja aizvedīsi vel nāksies stāvēt rindā un bērnam mocīties kamēr viņu vispār kāds pārbaudīt, ar ātrajiem viss ir tiešām ātri un uzreiz kas ir arī reizēm tiešām vajadzīgs.
19.08.2015 22:36 |

Reitings 1170
ar ātrajiem viss ir tiešām ātri un uzreiz

Arī ātro pacienti slimnīcās bieži vēl gaida vairākas stundas līdz kāds ārsts tiem pievērsīsies.
19.08.2015 22:43 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Latvijā nav nācies saskarties ar kaut kādu ātrās palīdzības maksu vai nepareizu diagnozi. Cik ir nācies saukt ātros - vienmēr atbrauc labi speciālisti un izdara savu darbu godam, bet tas bija n-tos gadus atpakaļ...

Kanādā par ātrās palīdzības izsaukšanu nekas nav jāmaksā, bet viņi nekā neārstē pacientu - vnk var izmērīt temperatūru, veikt kardiogrammu, izmērīt spiedienu un apmēram konstatē stāvokli (nedod nekādus pretsāpju līdzekļus vai kā savādāk - neārstē), tad piedāvā vest vai nevest uz slimnīcu. Un jāmaksā tikai tad, ja izmanto ātrās palīdzības transportu kā taxi braukšanai uz slimnīcu - 40$.
19.08.2015 22:44 |

Reitings 998
Reģ: 08.04.2015
Esmu vismaz 4x saucis ātros.
Parasti savā rajonā kāds bomziic guļ atsledzies, īpaši rudens/ziemas periodā, tad saucu.
Vienreiz bija sajuta, ka 112 runā ar mani tādā attieksmē - Ko Tu vispār iedomajies, kapec pazvaniji?!?
19.08.2015 22:44 |

Reitings 17203
Arī ātro pacienti slimnīcās bieži vēl gaida vairākas stundas līdz kāds ārsts tiem pievērsīsies.

Bet tā pat tas būs ātrāk nekā pierakst'ties pie tiem ģimenes ārstiem utt. Tad es labāk esmu gatava to visu atmaksāt lai tikai noskaidrotu kas pie vainas nekā mocīt to bērnu/pieaugušo kam ir slikti un likt vel ilgāk gaidīt.
19.08.2015 22:47 |

Reitings 231
Reāls piemērs - manai māsai šodien mazajai IT KĀ mēnešreižu sāpes - cietās, cietās, kā jau mēnešreizes - jā, sāp. Aizvedām uz slimnīcu, plīsusi cista. Kas VĒL, ja ne ĀP izvērtēs? Pie JEBKURĀM pārmērīgām sāpēm, katastrofālas pašsajūtas IR jāsauc ĀP! Tur ir vajadzīgi izmeklējumi, apskate, lai noteiktu cēloni. Nu cik var pazemināt? Nu un, ka tērē naudu? Labāk tā!
19.08.2015 22:49 |

Reitings 231
Man patiešām nav skaidra šī cilvēku kaunināšana. Es par to maksāju milzīgus nodokļus, katru dienu ar savu darbu. Lai tās omes ved.
19.08.2015 22:50 |

Reitings 1170
Lai tās omes ved.

Jā jā jā.. un pēc tam visos TV ekrānos šīs pašas omes kviec, ka ļaunās slimnīcas viņas naktī ir izrakstījuša un pat nav izsaukušas limuzīnu vai vismaz 4 zvaigžņu numuru noorganizējušas! Vai varbūt piedāvāsi daļai tiešām mirstošo pacientu pakaļ nebraukt, bet tā vietā labāk nogarlaikojušās omes pavizināt?
19.08.2015 22:59 |

Reitings 17203
Jā jā jā.. un pēc tam visos TV ekrānos šīs pašas omes kviec, ka ļaunās slimnīcas viņas naktī ir izrakstījuša un pat nav izsaukušas limuzīnu vai vismaz 4 zvaigžņu numuru noorganizējušas!

Gribu redzēt ka kāda ko tādu teiks :D Nevajag jau arī pārspīlēt, varbūt kāds tāds arī gadās, bet visi jau tādi gan nav.
19.08.2015 23:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits