Nesen aizgāju no darba. Jāizvēlas strādāt vai studēt. Studējot iznāktu bezdarbnieka pabalsts(pirmie trīs mēneši ap 200eur , nākamie trīs -150eur,pēdējie trīs-100eur..pēc tiem 9 mēnešiem vispār jau vairs nekāds pabalsts nespīd)+stīpa 50-100EUR apmērā,bet....,tad iznāk vnk amatu apgūt un es nezinu vai šis amats man turpmākajā dzīvē noderētu(varētu atrast darbu atbilstošajā jomā).Pēc 9mēnešiem maz vai no stīpas vien jādzīvo+mazliet,kaut kāda nauda klāt,kas man ir iekrāta nebaltām dienām no laika posma ,kamēr strādāju, jo nav cilvēku ,kuri spētu mani atbalstīt ,kamēr pabeidzu studijas.
It kā būtu labi mācīties,bet iznāktu knapināties.
Studiju laikā kojas apm. par 10eur mēnesī.
Otrs variants strādāt, bet atkal nevar zināt par kādu algu atrastu un cik ātri īsti neder ar minimālo algu,jo jau paskatoties,cik dzīvokļi,istabas maksā-nevar ar tādu izvilkt.
Vēl no citas puses ,ja skatās- ja tomēr atrod darbu par normālu algu un var iekrāt studijām par augstāko izglītību,tad atkal jēdzīgāk būtu iet neklātienē studēt un iegūt ,kaut vai 1 līmeņa augstāko izglītību neviss vnk profesiju.
Varbūt varētu pakomentēt manis izvēlētās jomas (kādas iespējas atrast darbu, kādas prasības no darba devējiem ,var vnk apgūt amatu ,vai arī nepieciešama augstāka izglītība, lai varētu uzsākt darbu, vidējā alga, +- , ar ko jārēķinās, ja izvēlēšos kādu no šīm jomām);
*loģistika;
*reklāmas dizains;
*darba aizsardzības speciālists.
Zinu,ka ir iestādes, kurās ir atsevišķs amats ugunsdrošības speciālistam. Vai tur pietiek vnk apgūt īsos kursus, vai arī ņemt darbā tik tos,kuri ir izgājuši studijas 3 gadus?
Kā ir ar poligrāfijas jomu. Vairāk domāju par digitālo noformēšanu.