Kurš lielāks egoists...

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Esmu kopā ar savu draugu jau gandrīz 2 gadus. Joprojām nevaram viens otram "pieslīpēties" un sāku domāt - vai vispār vajag? Jūtas un viss pārējais mums ir, trūkst saprašanas, atbalsta, kompromisa... Viņš vēlas apprecēties un bērnus tagad, bet es vēl labprāt dažus gadus strādātu, attīstītos profesionāli, atpūstos, baudītu dzīvi. Viņš nav gatavs pat uz sarunu par to, ko vēlos es. Es tikai dzirdu no viņa puses "es gribu, man vajag" un, kad saku, ko vēlētos, egoiste izrādos es. Protams, esmu laimīga, ka man viņš ir, bet dažreiz šķiet, ka viņš vēlas, lai es pakļaujos viņam visā, ka man nav nekādas izvēles iespējas... Tas ir arī mazākās lietās - viņš izvēlas visu - kā man ģērbties, cik ilgi satikties ar draudzenēm, vai strādāt, kad doties atvaļinājumā, utt. Viņš ir izteikti vīrišķīgs, stingrs, bet tajā pašā laikā ļoti mīl mani. Tad jautājums jums, meitenes, - cik daudz jūs esat pielāgojušās vīrietim? Es baidos pazaudēt sevi attiecībās ar viņu, būt pilnībā atkarīga, kad to saku viņam, tas tiek uzskatīts par neuzticību un nepārliecību savās jūtās pret viņu. No tā mums rodas problēmas, man pat paliek bail viņam ko jautāt, jo zinu, kāda būs reakcija un neapmierinātība par manu vēlmi vai izvēli! Bet varbūt es esmu tā egoiste, jo tomēr man ir manas lietas, kurās arī nevēlos baigi piekāpties vai kuras atstāt... :-/ es tomēr cenšos pārliecināt viņu, ka es varu apvienot savas intereses un vēlmes ar attiecībām, bet viņš pat negrib to dzirdēt...
17.08.2015 14:14 |

Reitings 41787
Reģ: 11.02.2015
bāc, garām!!!

Es savu vīru arī uzskatu par "noteicēja" tipu, bet tikai līdz tādai robežai, ka: * mani sabārs, ja par ilgi aiztusēšos ar draudzenēm un par daudz iedzeršu * atklāti pateiks, nē šito nevelc, tev nepiestāv (nevis viņam nepatīk) * pačīkstēs par dažiem maniem draugiem, ar ko viņš ne tik ļoti grib pats kontaktēt, bet nav aizliegts man tikties.

ok, ja esmu neizlēmīga un jautāju savam draugam viedokli par to, kura kleita viņam labāk patīk un man labāk izskatās utt, tad jā, pirkšu to, kuru viņš akceptēs, ja akceptēs...bet tā, ka manā vietā izvēlas man kleitu, kuru es negribu, tas būtu par daudz

Ja mīlestība liela, vari mēģināt audzināt . Ja jaucas par daudz tavā telpā, tā arī pasaki, ka jomas x, x, x ir tava personiskā telpa un nevēlies, ka viņš tur kaut ko nosaka vai regulē. Un strikti pie tā turies un nepiekāpies.

+++
17.08.2015 15:20 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tas ir arī mazākās lietās - viņš izvēlas visu - kā man ģērbties, cik ilgi satikties ar draudzenēm, vai strādāt, kad doties atvaļinājumā, utt

Es nemaz neļautu ,lai mani tā izrīkotu. Man ar tādiem nav pa ceļam. Labi-es prasu padomu kā ģērbties draugam, bet tas pirms pasākumiem ,ja nevaru izvēlēties un tad ļauju vnk no 5 apģērbu kombinācijas izvēlēties vienu visatbilstošāko, bet drēbes pērku , izvēlos pati es.
Es pati izvēlos, cik bieži,kad ,kur ,cik ilgi satikties ar draudzenēm.
Atvaļinājuma pavadīšanas veidu arī izvēlos es.
Dažkārt ,pietrūkst padomu, ievirzīšanu piem.,kaut vai par izglītības jomu, darba jomu. Ne jau tā-tev jāiet strādāt tik tur,vai arī jāapgūst tik tas, bet gan ,kad otram būtu tālredzīgāka domāšana , spētu ilgtermiņā domāt un paredzēt kā apm. viss izvērtīsies,ja darīšu tā vai tā.
17.08.2015 15:26 |

Reitings 202
Krievu valodā precējusies saka "zamuzhem", kas tulkojot sanāk "za muzhem" jeb "aiz vīra". Tieši tā viņš arī uzskata, ka sieviete ir aiz vīra, seko viņam, atbalsta un saprot. Šobrīd esmu tādā situācijā, kad cenšos saprast - cik tas ir pieņemami man, jo šobrīd tas ir kļuvis diezgan apgrūtinoši, bet zaudēt attiecības ir žēl! :-/
17.08.2015 15:29 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Jums katram ir pavisam atskirigi dzives merki un gimenes modeli galva.manuprat,jusu attiecibam agri vai velu pienaks gals. Man virs nekad nenoteiktu,cik ilgi drikstu but ar draudzenem. Un nekad jau ta navbijis,ka pazustu ar vinam uz nedelu. Padoma,vai jums pa celam.agri vai velu viens no jums uzstadis ultimatu. Tev vahg vel laiku,lai vairak sapetu? Manuprat,berns un kazas netrauce veidot karjeru. Protams,ja ir berns,tu peksni nevari aizlidot uz dubaiju,bet viss ir jusu galvas. Te slepjasdaudz diskutejamu teemu un aizspriedumu. Jautajums,vai tu esi gatava nopietnamattiecibam vai ari velies vairak brivas attiecibas ?
17.08.2015 15:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
ja es teiktu, ka joma stils un apģērbs ir joma, kurā viņš jaukties nevar, tad viņš nepiekristu un teiktu - Tu vilksi tikai to, ko es vēlos.

Šis ir par daudz. Es uz tādu frāzi atbildētu, ka neesmu viņam ne verdzene, ne kalpone un viņš nenoteiks, ko man ģērbt un ko neģērbt. Es laikam pat ieteiktu paprovocēt un paskatīties, kas notiks, ja tomēr ģērbsi to, kas viņam nepatīk. Cik tālu viņš ies un ko darīs?
Attiecību modelis ir neveselīgs, tāpēc frāze:
jo cilvēks man tiešām ir dārgs un tuvs...

liek domāt, ka zemapziņā tu vēlies būt pakļauta un viņa autoritārisms ir tas, kas tevi pievelk.
Es teiktu, ka problēmas sakne ir tavā bērnībā. Kāds attiecību modelis bija taviem vecākiem? Vai visu noteica tēvs? Vai tieši pretēji- tēvs audzināšanā nepiedalījās?
17.08.2015 15:36 |

Reitings 41787
Reģ: 11.02.2015
Ā, un piemirsu - nezaudēt savu gaumi, stila izjūtu, draugus, pašnoteikšanos tomēr nav egoisms..
Ja tevī viņš VISU vēlas pārveidot pa savam, man tavā vietā gan būtu milzīgas šaubas - ko tad viņš manī mīl??? :-/
17.08.2015 15:40 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Krievu valodā precējusies saka "zamuzhem", kas tulkojot sanāk "za muzhem" jeb "aiz vīra". Tieši tā viņš arī uzskata, ka sieviete ir aiz vīra, seko viņam, atbalsta un saprot.

Vispirms lai apprec un tad sāk gudri, atvainojos, d***t par to, ko kurš vārds nozīmē. Labi, lai būtu-sieviete seko vīram, atbalsta, saprot, bet tādā gadījumā vīrietis sievieti dara pasakaini laimīgu, lolo, lutina viņu tieši tā, kā viņa to vēlas. Tas strādā tikai tad, ja tas ir divvirzienu ceļš.

Tavā gadījumā-viņš ir tāds ņuņņa, ka laikam neko vairāk nespēj kontrolēt un noteikt, tāpēc cenšas kontrolēt savas draudzenes, pat ne sievas, dienas režīmu un šmotkas.

Neļauj viņam sev iestāstīt, ka viņš nu nez kāds mužiks un baigā personība.
17.08.2015 15:41 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Izklausās, ka vīrietis audzina savu nepilngadīgo meitu..

Ir attiecībās kādi nerakstīti likumi, ko būtu vērts ievērots, manuprāt... piemēram, nestaigāt pa randiņiem ar citiem.. nedzerstīties ar draudzenēm bāros (bez vīriem) utt.

Tomēr šeit jau izlausās par traku.. es nevarētu dzīvot ar tadu diktatoru kopā. Jābūt arī kādai elementārai cieņai pret Tavām vēlmēm un izvēlēm :)
17.08.2015 15:42 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
++++++ reina
Lai gan atbilde uz pēdējo jautājumu skaidra- viņš mīl to, ka kāds pakļaujas viņam.
17.08.2015 15:42 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Nesaprotu šos attiecību modeļus. Sieviete čīkst, cik draugs ir slikts, visu kontrolē, bet pati ir ļāvusi tam tik tālu nonākt.
Runājot par manām attiecībām, es nekad neesmu ļāvusi, ka kāds kontrolēs katru manu soli, to, cik ilgi un kur es tikšos ar draudzenēm. Abi ar draugu neesam tādi, kuriem ir vēlme valdīt pār otra cilvēka dzīvi vairāk nekā pār savējo.
17.08.2015 15:51 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Viņš vēlas apprecēties un bērnus tagad, bet es vēl labprāt dažus gadus strādātu, attīstītos profesionāli, atpūstos, baudītu dzīvi.

Ja negribi vēl tagad bērnus, tad pagaidi un vēlāk...Vienīgi,ja viņš tā steidzas un grib bērnus,tad varbūt tas vien nozīmē,kad nebūs gatavs gaidīt tik ilgi ,kamēr tev tas sāks palikt aktuāli, bet jautājums ir tāds- vai tev vajag vīrieti,kurš vēlas,lai upurē visus savus dzīves plānus, nesasniedzot to ,ko vēlies, iespēju ar laiku attīstīt karjeras iespējas,saņemt paaugstinājumu, lielāku algu,labāku darbu un tad palikt stāvoklī,lai materiāli sev un bērnam varētu sniegt vairāk nekā tagad?
Manuprāt, šādos nozīmīgos jautājumos mums jādara kā mums labāk būs neviss tik daudz jāpakļaujas otram.
Tu jau būsi galvenā,kas audzinās bērnu. viņam jau karjeras ziņā iespējas nemazināsies kā nāks bērns ģimenē, bet tev varbūt visādi...un beigās vēl pateiks- sēdi mājas ,audzini bērnu un nekādas vairs strādāšanas:D
17.08.2015 15:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Izskatās, ka Tev tas pašai iet labi pie sirds, pretējā gadījumā sen jau būtu tikusi galā.

+++

Un man nav ne 5, ne 7 gadi, kā arī draugs nav mana māte/tētis, kas piemeklēs drēbes un virzīs vēlamā gultnē. Līdz ar to jā, es uzskatu, ka Tevi viss apmierina. Viedokļi te izskanējuši daudz un visas kā viena saā, ka tas nav piēļaujami. Savukārt, Tu oponē, ka viņš esot labs.. Jautājums jau nebija par to.. Man laikam jautājums, kāpēc jāveido tēma, ja viss apmierina (t)
17.08.2015 17:21 |

Reitings 202
Es laikam pat ieteiktu paprovocēt un paskatīties, kas notiks, ja tomēr ģērbsi to, kas viņam nepatīk. Cik tālu viņš ies un ko darīs?

liek domāt, ka zemapziņā tu vēlies būt pakļauta un viņa autoritārisms ir tas, kas tevi pievelk.
Es teiktu, ka problēmas sakne ir tavā bērnībā. Kāds attiecību modelis bija taviem vecākiem? Vai visu noteica tēvs? Vai tieši pretēji- tēvs audzināšanā nepiedalījās?

Esmu gājusi un pirkusi un pēc tam valkājusi (un joprojām valkāju) to, kas patik man, viņa reakcija ir pārmetumi, ka tērēju naudu tam, ko nevajag un viņš grib, lai ļauju viņam man nopirkt to, ko viņš vēlas. Protams, esmu pateicīga utt., bet kam man lupatu, kas man nepatīk? Tad komentē, ka šo vari nevilkt vairs (kad velku to, kas patik man). Sviests!!!

Es piekrītīšu, ka man vienmēr patikuši vīrieši ar lielo burtu, bet šobrīd tas šķiet iet pāri robežām. Diemžēl tēvs daudz nav piedalījies audzināšanā, un, iespējams, tagad izbaudu tā sekas. Vienmēr esmu gribējusi blakus stipru vīrieti, bet tagad pati netieku galā :( vājš un bīdāms mani tikai tracinās, tas ir viennozīmīgi. Ehh neizskatās, ka šis viss beigsies pozitīvi ;(
17.08.2015 17:29 |

Reitings 202
Meksikanka,
Neapmierina, tur jau tā lieta! Vienkārši vēlos saprast, vai tas vispār ir tas, kas man ir vajadzīgs, ja skatos uz attiecībām perspektīvā! Šobrīd jau ir sakrājies un ir par daudz, tāpēc arī tēma. Bet ļoti novērtēju viedokļus, jo no malas citreiz objektīvāk var spriest...
17.08.2015 17:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mūsu attiecībās ir sfēras, kurās esmu vīram pilnībā pakļauta un arī tādas, kur galavārds būs vienmēr man. Protams, tas viss nav "akmenī cirsts" un vienmēr var par to diskutēt un meklēt kompromisus, taču tā via tā šīs sfēras pastāv. Mūs tas apmierina, bet tādas galējībās, kā katra soļa noteikšana - kā ģērbties, kur un uz cik ilgu laiku iet u.tml. tas izklausās jau slimi...
17.08.2015 18:07 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Pamet viņu. Un izvēlies īstu vīrieti kurš tev vismaz reizi pusstundā tev teiks jā dārgā.
17.08.2015 18:17 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
viņš izvēlas visu - kā man ģērbties, cik ilgi satikties ar draudzenēm, vai strādāt, kad doties atvaļinājumā, utt.

es nevarētu ar tādu cilvēku nodzīvot pat nedēļu - ES izvēlos, ko man ģērbt, ar ko un cik ilgi tikties un kur un cik daudz strādāt vai atpūsties, un NEVIENS man nenorādīs. Es varu konsultēties, aprunāties, vienoties ar savu draugu, bet lai kāds manā vietā izlemtu.. no no no!

Man tas šķiet pazemojoši, noteikti būtu tāāādi skandāli no manas puses par šīm lietām, ka pat necenstos pieslīpēties vai apsvērt turpināt attiecības. Bet tā esmu es, iespējams kādai kontrole no vīrieša puses šķiet glaimojoša un asociējas ar vīrišķību. :-/ Vidējais pirksts sejā tādiem vīriešiem
17.08.2015 18:22 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vienmēr esmu gribējusi blakus stipru vīrieti, bet tagad pati netieku galā vājš un bīdāms mani tikai tracinās, tas ir viennozīmīgi. Ehh neizskatās, ka šis viss beigsies pozitīvi ;(

Šeit tiek vienā maisā jauktas vairākas īpašības..
Pagaidām lielākais vīrišķīgums, kas tiek izcelts tekstos, ir sievietes izkomandēšana, kā arī viņas vēlmu nerespektēšana. Atvaino, bet, manuprāt, tas nemaz nav sevišķi vīrišķīgi... :-/
17.08.2015 18:24 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Ísts vírietis nav tikai tas, kas slimígi kontrolé.
17.08.2015 18:25 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
man arī ir pieslīpēšanās problēma attiecībās, bet citādāka, par citiem tematiem. teikšu godīgi...es nezinu vai tas ir vispār atrisināms,jo manējais arī šausmīgi ietiepīgs ir un sauc mani par egoisti.

ja kāds man pastāstīs pieslīpēšanās formulu-uzdāvināšu medaļu
17.08.2015 18:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits