Pati piederu pie pirmās subkultūras jau 9 gadus. Ar to sāku aizrauties 16 gadu vecumā, tagad man ir 25. Manā draugu un paziņu lokā ir dažādu subkultūru pārstāvji un varu teikt tikai labāko par šiem cilvēkiem, jo sabiedrībā bieži valda aplami uzskati par to, ka, piemēram, dredi smird, ka panki ir netīrīgi un agresīvi, ka goti uzturas kapsētās un ir apsēsti ar nāvi utt., taču iepazīstot cilvēkus var saprast, ka liela daļa no šiem uzskatiem ir tikai mīti un aizspriedumi, kuros cilvēki dzīvo. Vismaz man nav nācies sastapties ar agresīviem pankiem vai depresīviem, par nāvi domājošiem gotiem. Visi ir mākslinieciski cilvēki ar savu dzīves uztveri, veidu kā parādīt sevi pasaulei. Ceru, ka ar laiku sabiedrības aizspriedumi mazināsies un šādi cilvēki netiks uzskatīti par drausmīgiem tikai tāpēc, ka neizskatās normāli. Manuprāt, ir labi, ja jaunieši šādi mēģina atrast sevi, savu stilu, būtību. Jauniešiem tie ir eksperimenti sevis meklējumos. Ir tādi kā es, kuri saglabā šo visu arī tad, kad jau ir pieauguši. Tas dara pasauli tikai krāsaināku, pilnāku ar dažādiem interesantiem cilvēkiem. :)