DARBS-atmosfēra, privātie vs valsts pārvalde

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Jau gadu strādāju lielā, starptautiskā, prestižā uzņēmumā.
Alga laba, bet mazāka nekā varētu teorētiski būt manā amatā (pati vainīga - saņēmu tik, cik sākumā prasīju).
Bet mans "iekšējais" klients uzņēmumā ir problemātisks. No labas situācijas uz sliktu viss var mainīties vienā mirklī. Kolektīvā un vadības līmenī tie ar kuriem saskaros parasti ir vai nu labi pret mani noskaņoti vai slikti, neitrālo ir maz :D Tie kuri noskaņoti negatīvi, man traucē ar savu prasīgumu :( Cīnos ar sevi, pati uzskatu, ka esmu izdarījusi diezgan daudz un laba darba. Bet kad aizgāju uz pāris nedēlām atvaļinājumā, kamēr manis nebija situācija pēkšņi pasliktinājās (savu lauciņu nevaru atstāt bez ievērības ne mirkli) un tagad vadība uzskata, ka man ir jāizstrādā žilbinošs attīstības plāns utt. Tas nekas, ka pati vadība un mani priekšgājēji nav 4 gadu laikā ne pirkstu pakustinājuši lai kaut kāda attīstība notiktu. Es par to skaļi pateicu tad saka, ka nav svarīgi, ka citi to nav varējuši, galvenais, ka man gan tas ir jāpaveic. Mans darbs īstenībā ir cīņa ar vējdzirnavām :D Ir tiešām interesanti, mīlu savu profesiju, bet tas nenormālais presings kas ir...Liek aizdomāties, ka es gribu ja ne vieglāku darbu, tad tādu, kur ir labāks psiholoģiskais klimats. Jā, ka iespējams, gribu pastrādāt valsts pārvaldē. Jo es par sevi skaidri zinu, ka strādāšu labi arī "maigākos" apstākļos, bet ņemot vērā, ka neesmu nekāda dižā karjeriste un tuvāko gadu griezumā man pietiek ar algu 800 eur, tad jā, gribas ko labāku. Rakstu šo visu pieredzes apmaiņai un pie reizes konkrēti jautājumi:
1) Tie kas strādā valsts pārvaldē - kādā jomā un vai patīk?
2) Vienalga privātie vai valsts - kurā uzņēmumā ir labs psiholoģiskais klimats?
3) Vai mazos uzņēmumos vispār mēdz būt normālas, labas algas?
4) Vai pēc tam kad esi nostrādājis valsts pārvaldē, vai pēc tam vispār ņem atpakaļ uz privātajiem?
16.08.2015 15:29 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Kādā profesijā strādā un kāda tev ir izglītība?
Es strādāju personāla vadībā.
Valsts pārvaldes iestādes ir ļoti dažādas, ja tu esi administratīvais darbinieks (grāmatvedis, lietvedis, personāla speciālists, jurists), tad algas atkarīgas no līmeņa, ministrijā būs lielāka alga kā tās uzraudzībā esošajās institūcijās), bet lielākā institūcijā jomas var būt šaurākas, prasības specifiskākas, piemēram tava pieredze PR privātuzņēmumā būs kā diena pret nakti valsts kantorī. Nav garantija ka dabūsi darbu. Mēs neko nevaram atbildēt ja nezinām uz kādu vietu pretendē, jo 800 EUR kādā profesijā valsts iestādē ir daudz, paskaties publiskajos pārskatos cik kurš pelna, vienā vietā tā pati profesija var ļoti atšķirties.
16.08.2015 18:03 |

Reitings 743
Veikalu tīkla Lats ir mazas algas un prasa no tevis ļoti daudz, dažus gadus atpakaļ tur pretendēju uz savu profesiju bet piedāvāja algu 300 eiro citā amatā, iepirkuma daļā. Es nodomāju, ko viņi lieto, jo birojs gan bija kruts, bet darbinieki nav nekādā vērtē (e)
16.08.2015 18:07 |

Reitings 4
Reģ: 16.08.2015
Strādāju vienlaicīgi gan Valsts gan privātajā sektorā. Abās strādāju profesijas ietvaros un algas atšķirība ir. Atšķirība ir arī attieksmē pret darbiniekiem, ja valsts sektorā Tevi uztver, kā cilvēku, tad privātajā plus/mīnus no Tevis nonstopā tiek prasīts un bieži vien par daudz. Lai nesāpētu galva valsts iestādēs, silti iesaku nenokļūt čūsku bedrē(lasīt sieviešu kolektīvā), jo intrigas parasti tiek vērptas uz velna paraušanu, jo ir vairāk brīva laika nekā privātās firmās.
16.08.2015 18:46 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Esmu strādājusi gan privātajā, gan valsts iestādē. Man liekas, ka nav īsti tādas vienojošas pazīmes visiem privātajiem uzņēmumiem un visām valsts iestādēm. Sliktākā atmosfēra ir sieviešu kolektīvā, kur lielākā daļa tā pēc 40, īsts odžu midzenis.
16.08.2015 19:03 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
++++Inky
++++Nikola
Atmosfēra no cilvēkiem atkarīga nevis no amata, pieredzes vai darba vietas tipa (publiskais/privātais). Ja nepatīk, meklē citu darbu, kur būtu normālāks kolektīvs.
17.08.2015 07:52 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Valsts pārvaldē Tu kā ierēdnis nenes personisku atbildību par kļūdām,

no kura laika tad šis ir? Neesi dzirdējusi par disciplināratbildības likumu un pārējiem?
Nes un kā vēl nes atbildību par savu rīcību!
17.08.2015 08:08 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
4) Vai pēc tam kad esi nostrādājis valsts pārvaldē, vai pēc tam vispār ņem atpakaļ uz privātajiem?

Viss atkarīgs no ieņemamā amata un spējām. Ja cilvēks ir bijis sēdošs ieliktenis vai kā citādi slinks nekā nedarītājs, tad pašvaki būs vietās, kur vajadzīgs sava amata pratējs.
17.08.2015 08:49 |

Reitings 743
Pēc CV sarežģīti pateikt kurš ir bijis ieliktenis un kurš nav. Un kas ir ieliktenis pēc definīcijas? ;-) :-)
17.08.2015 08:51 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Es paceļu diskusiju.
Salemana, arī mans lauciņš ir personāla vadība.
Tad mani interesē - kuras tad ir tās valsts pārvaldes kur ir grūts darbs?
Es meklēju citu darbu, bet negribētu vēlreiz iegrābties...jo strādāju gan čūsku midzenī(šķietami draudzīgā), gan tiešām psiholoģiski smagos apstākļos.
10.09.2015 18:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)