Natalijas V. māsa invalīde

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vakar ziņu kanālus pāršalca zinaja par Natalijas Vodianovas māsu, kura dēļ garīgās un fiziskās atpalicības redzamām pazīmēm ir izdzīta no kafejnīcas un pēc tam pusi dienas pavadījusi policijas iecirknī. Tā kā meitenes invalīdes māsa ir pasaulslavena modele par kuru ļoti labrāt raksta mediji, lieta ir tik tālu nonākusi, ka runā pat par tās kafejnīcas slēgšanu.
Ko jūs domājat?
14.08.2015 14:03 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Padziivojot arpus Latvijas, saprotu, ka Latvija un arii tada Krievija ljoti atpaliek no taa kas notiek citur. Mums ir pienjemts sleept invalidus un visus savaadaakos (sheit domaaju cilveekus, kuri nav ljauni) no sabiedriibas, mes kaunamies par to, citur shadus cilvekus megina "iesaistiit" sabiedriibaa. Tadi cilveeki maacaas, iet koledzaa, nebaidas radities uz ielas un citi vinjus pienjem. Pie mums invaliidam pat nav iespeejams aizbraukt uz Jurmalu, jo musu stacija atpaliek par gadiem 30 un vilcieni arii... Citur cilveeki invaliidkreeslaa stradaa lielveikalos kasee, sheit - darbu dabut ir gruuti un pasham invaliidam ir bail pat meginaat, jo pie mums invaliidi ir norakstiiti. Man liels prieks, ka shaads skandaals noticis! Neko daudz jau vinjsh nedos, bet aizdomaaties liks...
14.08.2015 18:26 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Padziivojot arpus Latvijas, saprotu, ka Latvija un arii tada Krievija ljoti atpaliek no taa kas notiek citur. Mums ir pienjemts sleept invalidus un visus savaadaakos (sheit domaaju cilveekus, kuri nav ljauni) no sabiedriibas, mes kaunamies par to, citur shadus cilvekus megina "iesaistiit" sabiedriibaa. Tadi cilveeki maacaas, iet koledzaa, nebaidas radities uz ielas un citi vinjus pienjem. Pie mums invaliidam pat nav iespeejams aizbraukt uz Jurmalu, jo musu stacija atpaliek par gadiem 30 un vilcieni arii... Citur cilveeki invaliidkreeslaa stradaa lielveikalos kasee, sheit - darbu dabut ir gruuti un pasham invaliidam ir bail pat meginaat, jo pie mums invaliidi ir norakstiiti.

Katram jau sava pieredze, bet nepiekritu tam ka apraksti situaciju Latvija, vismas no manas puses ir cita pieredze. Mana fakultate Latvija ari studeja meitene ratinkresla, bija iclveki ar redzes traucejumiem, un zinu ari no citam fakultatem. Ir pieredze ari, ka cilveki ar ipasam vajadzibam strada. Ir cilvekiem ar ipasam vajadziba dazadi projekti un iespejas stadat, pat fondi. Pasakumos, pilsetas svetko vienmer piedalas. Ir panakumi paraolimpiskas. Tas, ka vinus ikdiena nepamani, nenozime, ka vini butu nenodarbinati, Latvija jau to izjuti savadak, jo ir mazaks iedzivotaju skaits n citi faktori. Bet katram jau sava pieredze. Es uzskatu, ka Latvija saja joma ir laba virziena
14.08.2015 18:39 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Grapefruit

protams, ka mans viedoklis nav vieniigais, ipasi, ja es nedzivoju Latvijaa, es varu tikai spriest par to, kaa es to atceros pirms aizbraucu, pirms 3 gadiem. Bet cilvekam ratinjhkreeslaa nav iespejams aizbraukt uz jurmalu, iekapt tramvajaa, vienigi, ja vins parvacas uz juglu, jo tur iet jaunie tramvaji, tomeer veel ir tik daudz elementaaras lietas, kur Latvija pieklibo... Es biju Riigas centraa ar berna ratiem,taa diena man bija shausmiiga, ja jau ar ratiem nevar tikt, kur nu ratinjkreeslaa, bet tas jau cits staasts...
14.08.2015 18:47 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
wee, BCT var iegūt arī kā dzemdību traumu.
Neesmu mediķis, bet skrīningos to neuzrāda gan.

Vispār, Latvijā attieksme pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir graujoša. Te uz ielām to ir krietni mazāk kā ārzemēs un pieļauju, ka tieši iepriekš minētā iemesla dēļ.

Man parasti sariešas asaras, kad ieraugu kādu cilvēku ar īp.vajadzībām, jo zinu, cik smagi ir ar to visu cīnīties un dzīvot.
Tās, kuras šausminās- mēs neviens neesam no tādām lietām pasargāti. Šodien korķējam šampi, rītdien varbūt vairs ne.
14.08.2015 23:58 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Slavenibas? Ne redzeta, ne dzirdeta
15.08.2015 10:52 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Un ko lidzes kafenes slegsana? Peksni visi saks milet invalidus? Problema ir daudz dzilaka un jamekle pavisam citi veidi ka ar to cinities.
15.08.2015 10:54 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Nja. Meitenes,kad veikalā kāds izlaist bērnelis nogāžās gar zemi,sit galvu,kajas ,rokas,plēš matus mammai,jūs bez emocijām paejat garām. Apsargi nemet arā. Esmu redzējusi arī,ka tiešām vesels bērns psihodams sit citus utt. Tas tātad ir pieņmemi un ar to nav jācīnas,bet ar bērniem ,kam ir BCT ,kas ir praktiski nekustīgi,jeb pārvietojās ar problēmām,tādejādi neradot draudus citiem ir jaizolē? Apsurds. Mūsu sabiedriba nav pieradusi pie šādiem cilvēkiem,bet meitenes mīļās,tas tiešām var notikt ar jebkuru. Neviens jau neliek Jums iet klāt tam bērnam un papaijāt galvu,bet iet garām ar nosodošu skatienu nevaig. Ne jūs zināt ,kam tie cilvēki gājuši cauri,ne kas vēl viņiem priekšā. Un nevaig jaukt ar psihiskām saslimšanām,kas tiešām var apdraudēt citus!
15.08.2015 12:46 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ja kādam gribas palasīt par ko ir runa http://www.theguardian.com/world/2015/aug/14/natalia-vodianova-supermodel-sister-russia-disability

Bet palasot šķiet, ka daža laba nebija mājās, kad tika dalīta empātija un līdzcietība :-/
15.08.2015 13:04 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
NordicBelle
Guardin ir atgremojis to ko Natalija teica intervija RT. Pirmaja lapat ir links uz pilno interviju un vinas FB ierakstu, kur stasts ir detalizetak izklastis.
15.08.2015 15:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits