Sveikas!
Vienmēr esmu bijusi vīna cienītāja (īpaši sarkanvīna), bet gandrīz nekad nemāku izvēlēties pareizos! Vai ir kādi knifiņi, kā zināt kāds būs vīns (piemēram zinu, ka lētie Itālijas, Francijas, Čīles vīni būs drausmīgi, toties lētie Kalifornijas vai Austrālijas salīdzināmi baudāmi).
Vai nu vispār uzrakstiet lūdzu kaut ko noderīgu saistībā ar vīnu:-P
Es joprojām meklēju vīnu, kas man varētu garšot. Visi pussaldie liekas skābi, nebaudāmi. Nu vismaz tie, kuri līdz šim izbaudīti. Tā kā mani arī šis jautājums interesē.
Ne vienmēr lēts vīns ir slikts un dārgs labs. Es izvēlos vīnu pēc tā ar ko grasos to lietot. Pie gaļas vai sieriem ņemu kādu "smagāku", piemēram no Malbec šķirnes vīnogām, citreiz Chianti, Merlot man drausmīgi negaršo. Ar Malbec reti var nošaut greizi :) Pie augļiem izvēlos rozā vīnu no Francijas Anjou reģiona (visi mūsu plaša patēriņa veikalos nopērkamie garšo apmēram vienādi, tāpēc var neiespringt). Ja gribas jūras veltes, zivis vai kādus salātus un baltvīnu, tad viennozīmīgi favorītos ir Jaunzēlandes Marlborough reģiona Sauvignon Blanc (šie gan mēdz būt atšķirīgi, bet negaršīgs ne reizi nav trāpījies).
Vēl viens variants ir uzticēties kādam konkrētam zīmolam. Piemēram Finca Flichman vīni nekad nav pievīluši:
Bet parasti uz etiķetēm pudeles otrā pusē ir norādīts ar ko konkrētais vīns labi sader :)
Man ļoti garšo pussaldais. Knifiņš - jo dziļāka iedobe pudelei apakšā, jo labāks būs vīns. ;-)
Mani iecienītie ir Gruzijas vīni - Old Tbilisi. Vēl Talisman, Telavuri. Arī merlot un chardonnay vīni ir garšīgi. :-)
Es arī piekritīšu par Gran Castillo vīniem. No visiem piedāvātajiem noteikti atradīsi savu garšu.
Man pašai garšo salds vīns un es pērku Kagor vai Gran Castillo.