Tās, kuras pametušas studijas - ko darījāt tā vietā?

Reitings 5
Reģ: 09.08.2015
Esmu nolēmusi, ka šogad pametu universitāti. Tā vienkārši sēdēt un neko nedarīt, protams, nevaru, tādēļ vēlos pajautāt tām, kas izdarījušas tādu pašu izvēli kā es - ko jūs darījāt studiju vietā? Strādājāt? Izgājāt kursus kādai profesijai? Braucāt uz ārzemēm? Es nezinu, ar ko man īsti sākt un ko darīt.
09.08.2015 19:52 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Jā es pametu studijas pēc pirmā kursa, pietrūka laikam motivācijas vai kāds, kas no malas pasaka, ka tā ir kļūda. Studiju laikā biju sākusi piestrādāt par viesnīcas administratori, tā arī nostrādāju kādus 2 gadus, pēc tam bija labāks piedāvājums valsts iestādē. Kur arī strādājot pat vēl neuzsāku studuijas, bet tāpat pēc 4 gadu pauzes sapratu, ka bez izglītības nekur un iestājos atkal skolā, kuru veiksmīgi pabeidzu un ieguvu labi apmaksātu darbu specialitātē. Šogad turpināšu studijas.

Manuprāt ir vērts pārtraukt studijas, tikai tad, ja ir skaidrs plāns ko un kā grib darīt tālāk, ja plāna nav, tad tā vienkārši ir mirkļa iegriba.
10.08.2015 08:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
"Mirkļa iegriba":) Skaists vārds, mirkļa iegriba. Studijas nepatīk, neinetresē, parādu tik daudz, ka jāstudē papildus viens gads par maksu.

Un NEtērēt neplānoti papildus 2000 eiro ir "mirkļa iegriba".
10.08.2015 08:42 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vienīgā reize kad es pametu mācības es tiešām ar pametu tāpēc ka es pus gada laikā sapratu ka - JĀ, tas nav man! Godīgi sakot no vienas puses arī pašreizējais mani ne uz visiem 100 % apmierina, bet tas jau ir dēļ tā ka dēļ iepriekšējās slodzes, pašlaik man negribās darīt NEKO, bet saņemšos un darīšu, vismaz tik pāris mēneši atlikuši un sāk jau pārņemt tāds mierīgs prāts jo ja pat nedabūtu to papīru, mani tas pārāk neuztrauc jo godīgi sakot esmu ieguvusi to ko gribēju, pieredze, pamata zināšanas lai varētu pašmācības ceļā turpināt ja gribēsies.

Par tevi runājot, ja jūti ka tev šīs studijas riebjas, tu negribi ne labot parādus, ne tev šīs studijas patīk vai varbūt pat rodas jau riebums pret to, tad labāk ej prom no tā un miers. Pēc tam viss ko varu ieteikt darīt ir meklēt darbu + varbūt iziet kādus kursus vai ko tādu, varbūt kāda cita profesija tevi piesaistīs dzīvē.

Ja gribi iet prom jo vienkārši ir slinkums, tad savāc sevi grožos un pabeidz to! Pēc tam varēsi atelpot ka gan saņēmies un pabeidzi, gan arī papīrs rokā :)
10.08.2015 08:49 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Izglītības iegūšanai, laiks nekad nebūs velti izšķiests.

Ko jūs visas kladzināt vienu un to pašu. Protams, izglītība vajadzīga, to neviens neapstrīda.

Bet ja cilvēkam nav naudas, studijas tai pašā laikā var pabeigt jebkad. Tāpēc jau nevajag iekāpt milzīgos pārādos un Latvijā diemžēl arī ar visām augstajām izglītībām darbs netiek tev pretī mests.

Un nevienam civēkam nav jāturpina studēt tas , kas nav iepaticies, ja nepatīk jāpamet un jāmeklē jauna nozare, kas šķiet saistoša.
10.08.2015 08:57 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Un nevienam civēkam nav jāturpina studēt tas , kas nav iepaticies, ja nepatīk jāpamet un jāmeklē jauna nozare, kas šķiet saistoša.

Manuprāt, ja ir jāveido šāda diskusija, tad jau laikam cilvēkam īsti nav skaidrs, vai meklēt jaunu nozari vai vienkārši mest nost parādu dēļ.
Varu arī teikt, ka neinteresē un riebjas mācīties, tāpēc, ka daudz parādu. Kad ar darbiem +/- viss ir kārtībā, tad arī neliekas vairs tik bezjēdzīgs un dziļš bezdibenis tās mācības.
10.08.2015 09:01 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Nu ja nav skaidrs, ko vēlas darīt nākotnē pauze jau nāk tikai par labu. Jo tajā brīdī, kad saproti, ka viss, tev nepatīk tas ko tu mācies, studiju maksa jau nepazūd :D tev taču neviens labais gariņš uz budžetu nepārceļ tikai tāpēc lai tikai tu pabeigtu. Pašai jāsaprot ir vai nav? gribi vai nē?

Un pastrādāšana par ļaunu nenāks, nosegsi daļu parādu, kas sēž un lauž sprandu. Pēc tam ar lielāku sparu meklēsi alternatīvas ko studēt tālāk.
10.08.2015 09:06 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
57days

Tur ir arī vārdiņš "manuprāt", bet tas viss nosauktais ir sekas nolaidībai vai slinkumam, un to, ka studijas cilvēkam nepatīk un neder var saprast arī pēc pirmā kursa, kad kaut vai augstskolas ietvaros var tač pamainīt studiju programmas, domāju, ka arī tagad to var izdarīt, ja ir vēlme un pašreizējā izvēle nesaista.
10.08.2015 09:15 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
lasu un reāli šķiet nožēlojami, ka meitenei kas tāds jāprasa forumā. vai pašai savu domu vispār nav? pati nezina, ko grib darīt/nedarīt, bet pamet to, kas ir ....
varbūt tev patiktu atbilde- sēdēt un pirst dīvānā? atrast čali, kas tevi uzturēs un pašai neko nedarīt? sēdēt uz vecāku kakla?
10.08.2015 09:43 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es gluži neteiktu, ka pametu, bet nu jā...tā sanāca, ka biju sakrājusi lielos parādus un beigās vienkārši nesaņēmos visu uz sitiena nokārtot vai meklēt kādu citu risinājumu...tā nu man karājas gaisā tā izglītība, ik pa brīdim uzpeld doma, ka jāpabeidz, bet kā lai saņemas pēc vairāk kā gada... :-( esmu bijusi skolā, runājusi, visu noskaidrojusi, maksāju arī studiju kredītu šobrīd...Bet nu tolaik studēju vakaros un gāju uz NVA, kur viņi mani noveda līdz riebumam un beigās aizgāju arī no turienes, ar iemeslu, ka negribu darbu, jo jāpabeidz mācības... Viss ir nonācis tik tālu, ka nejauši no gaisa nokrita fantastisks darbs un šobrīd izglītība būtu jāpabeidz esošā darba dēļ, lai būtu papīrs un nebūtu iemesla mani atlaist (t)
Ko Tev darīt - nezinu, bet 22 gadi vēl nav nekāda traģēdija, lai studētu ;-)
10.08.2015 09:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits