studējot nestrādāju - draugam tas nepatīk

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveiki visām!

esmu studente, nestrādāju jo vecāki var manu ikdienu un studijas finansēt. Nemetu naudu uz visām malām, ekonomēju, ļoti respektēju to, ka varu saņemt atbalstu no vecākiem.
Mans draugs gan studē, gan strādā un bieži vien dzirdu no viņa pārmetumus, ka es studiju laikā nestrādājot un man esot pārāk daudz brīva laika.
Ko jūs domājat par šo?
Man darbs un karjera ir svarīga, bet tas ka pagaidām nestrādāju mani nepadara par sliktāku vai slinkāku cilvēku. Ko jūs domājat par cilvēkiem, kurus finansē vecāki un viņi paši nestrādā kamēr studē? Vai jums ir bijis tāpat?
Šai situācijā aizdomājos par sievām kuras vispār finansē tikai viņu vīrieši un pašām nav nekas jādara...kā šie vīrieši to vispār pieļauj? Vai viņus tiešām nedusmo ka šī sēž mājās un nekā nedara?

Padalieties pieredzē un domās. :-)
09.08.2015 13:39 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tāpat, potenciālajiem darba devējiem cilvēki ar darba pieredzi studiju laikā ir viens no lielākajiem bonusiem, jo norāda uz cilvēka spēju savienot vairākas lietas vienlaikus.

Un no tā nāk tādi "speciālisti", kas studējuši paralēli darbam, bet kvalitatīvi izglītību nav guvuši, toties ir pastrādājuši maksimā :-P
09.08.2015 17:58 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Blacksmith, gan jau ir arī kādi turīgi onkuļi, kam puiši patīk, tā kā nezaudē cerību! ;-)
09.08.2015 17:59 |

Reitings 209
Reģ: 03.05.2014
Man bija jāstudē 2,5 gadi un strādāt sāku tikai pēc prakses, kad bija palicis vairs tikai pusgads ko mācīties. Draugs to saprata. Nevienam nekādu iebildumu nebija.

Tas ir tikai normāli, ja vecāki atbalsta, kamēr nostājies uz savām kājām.
09.08.2015 18:00 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Es nekad agrāk nedomāju, ka man mainīsies viedoklis šajā jautājumā, bet dzīve tomēr parāda, ka ne vienmēr viena puse ir balta un otra melna. Es smagi rāvos no pusaudzes gadiem pilnas slodzes darbā, kuru apvienoju ar studijām un samērā daudz paspēju sasniegt, kamēr citi jaunieši manā vecumā pirmo reizi no vecāku pūra tikai izrāpās. Jā, toreiz skatījos uz šādiem jauniešiem ar žēlumu, ka dzīves skolu nav īsti redzējuši, darba pieredze tik vēlu utml, bet tagad pati esmu gaidībās un, lai cik dīvaini nebūtu, jau plānoju no dzimšanas bērnam atvērt krājkontu un krāt naudu, lai viņam nav tā jāraujas studiju laikā, lai varu viņu nodrošināt līdzīgi, kā šīs diskusijas autori. Tomēr visai skaistajai darba pieredzei bija daudzas ēnas puses- biju noskrējusies kā suns, mācībās arī varēju sadzirdēt vairāk, ja nebūtu tā nogurusi. Daudz ko nepaspēju ieraudzīt arī privātajā dzīvē. Gribu, lai manam bērnam būtu izvēle-studēt un baudīt studiju laiku. Ja viņš izvēlēsies arī strādāt, tad, protams, tikai priecīga būšu, bet izvēli gribu sniegt.
09.08.2015 18:05 |

Reitings 3647
erde varu tikai vienu pateikt.. tev būs nākotnē ļoti, ļoti grūti ar tādu cilvēku.. principā.. blakus tādam, būs neiespējama pašizaugsme, jo visi tavi panākumi viņam skaudīs.

+++

Tā gan taisnība, diemžēl... :-/
09.08.2015 18:06 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
un domājams, ka puisis līdz ar tavu izlaidumu dikti gaidīs, kad sāksi stiept lielo piķi mājās, jo visu šo laiku to neesi darījusi. vispār- ja jau puisim skauž uz ko tādu, viņš ar tevi ir nepareizo iemeslu dēļ.
09.08.2015 18:13 |

Reitings 3647
Pārsvarā vidusmēra vīrietis no jaunības strādā pilnu slodzi un nemaz nevar atļauties lauzt savu gateršķika likteni, jo jāstrādā un jāmaksā par savu dzīvi.

Zinu situāciju, kad tēvs smagi strādāja un sūtīja dēlam naudu studijām un dzīvošanai. Pēc četriem gadiem domāja, ka dēlam būs izlaidums, bet izrādījās, ka dēls vēl otrajā kursā studē - negāja uz lekcijām, nenokārtoja eksāmenus.. Visādi gadās
09.08.2015 18:17 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Ja vien mācības nav kādā praktiskā sfērā, kur tās tiešām vitāli nepieciešamas, tad uzskatu, ka mācības būtu jāspēj apvienot ar darbu, vismaz pēdējos kursos.

Saprotu, ka tie studenti, kas mācās par ārstiem, ķīmiķiem, elektriķiem, būvdarbu vadītājiem u.c. nevar izlaist lekcijas, jo tām ir tīri praktiska nozīme, bet ja tu mācies piemēram par ekonomistu vai politalogu, kur lielākoties lekcijas sastāv galvenokārt no klausīšanās, tur gan studentam ir jāspēj pašam sevi uzturēt-tātad apvienot studijas ar darbu. Turklāt, šīs lekcijas iegūst lielāku lietderības koeficientu, ja teoriju ir iespējams salīdzināt ar praktisko daļu.

Pati sāku strādāt 3šājā kursā. Pie tam, mans lekciju grafiks bija tāds, kad uz lekcijām bija jāierodas 2X nedēļā un pēcpusdienās. Ja tev ir līdzīgs grafiks, tad pilnibā saprotu tava drauga neapmierinātību ar tavu nestrādāšanu.

Turklāt, jo ātrāk sāksi strādāt, jo tālāk tiksi karjerā. Darba devēji tomēr joprojām darba pieredzi novērtē vairāk kā izglītību. Patiesībā, nožēloju, ka nesāku strādāt agrāk, būtu dzīvē tikusi tālāk kā esmu tagad. Turklāt tā neatkarības sajūta no vecākiem ir fantastiska. Man labāk patīk ierasties pie saviem vecākiem kā ciemiņam, atvedot līdzi cienastus un dāvanas, kas iegādātas par manu naudu, nevis braukt pie vecākiem pienākuma dēļ, lai saņemtu kabatas naudu nākamajai nedēļai.
09.08.2015 18:19 |

Reitings 339
Reģ: 04.08.2013
es arī tagad nestrādāju, jo laiku veltu tikai studijām, bet darba pieredze man ir, jo vasarās strādāju.
šobrīd patiesībā ir tā, ka es diezgan nevaru sagaidīt, kad man būs brīvāks studiju grafiks un varēšu strādāt, jo man tik ļoti nepatīk, ka vecākiem joprojām mani ir jāuztur.

Es arī nesaprotu dažus savus vienaudžus, kuriem, piemēram, lekcijas ir 4 dienas nedēļā un tajā pašā laikā arī ne līdz vakaram. Šādā gadījumā es noteikti kaut ko strādātu, kaut vai tajā pašā hesītī, jo arī tā ir pieredze.
09.08.2015 18:19 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
marissa Ja tu domā, ka atrast naudīgu geju vieglāk kā naudīgu heteroseksuāli tad tu stipri maldies.
09.08.2015 18:25 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Neizlasiju visus komentarus,bet vai varetu but ,ka puisim ir kauns,ka vecaki dod naudu,lai jus varetu dzivoties?
09.08.2015 18:41 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tev nav jājūtas vainīgai par to, ka vecāki tevi sponsorē.
Nākamreiz, kad draugs tev kaut ko pārmetīs, vari tiešā tekstā pajautāt, vai viņam skauž? :D
09.08.2015 18:52 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
marissa Ja tu domā, ka atrast naudīgu geju vieglāk kā naudīgu heteroseksuāli tad tu stipri maldies.

Nesaku, ka vieglāk, bet gan jau nav arī neiespējami.
09.08.2015 19:02 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Manuprāt, tā nav tava drauga darīšana un Tev pašai jāpieņem lēmums. Pēdējos kursos varētu sākt meklēt darbu tīri tāpēc, lai neesi ar grādu kabatā un pilnīgi bez jebkādas pieredzes.

Man pašai nebija variantu - studēju un strādāju. Bet pirmo gadu varēju atļauties nestrādāt, par ko esmu pateicīga mammai.
09.08.2015 19:11 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Uzskatu, ka pirmajā gadā, kamēr iekārtojas, aprod ar mācībām un jaunu vidi, var sēdēt vecākiem uz kakla, bet pēc tam jau tā kā būtu jāizlien no vecāku ligzdas un jāsāk sava dzīve, it īpaši 23 gadu vecumā. Tiešām liekas dīvaini, ka nav nekādas pieredzes....Padomā, kamēr tu sēdi un urbini degunu, citi tavā kursā jau strādā, beidzot skolu viņi darba devēju acīs būs labāki speciālisti nekā tu, jo viņiem būs elementāra darba pieredze, kaut vai dabā ar cilvēkiem, atbildības nešanu utt.

Protams, ja vien tev studijas nav ļoti smagas, tā ka tu sēdi pie grāmatām.

Jebkurā gadījumā, man būtu kauns tādā vecumā sēdēt vecākiem uz kakla. Es pēc pirmā kursa sāku strādāt, un biju neatkarīga no mammas, protams, ieskaitīja kādu naudiņu (kā jau mamma) bet tās nebija lielas summas. Un tagad man tiešām prieks, ka mamma to naudu, kura viņai paliek pāri, iztērē sev, nevis manai dzīvošanai. Prieks, ka mamma pēc 20 gadu rūpēm par mani, var atvēlēt laiku sev, pabraukāt pa pasauli, aizbraukt uz Spa utt.
09.08.2015 19:23 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Runājot par puisi, izcelšos ar nepopulāru viedokli. Normāls čalis, vienkārši grib, lai viņa meitene beidzot ir neatkarīga un aprod ar to, ka dzīve viss nenāk viegli, ka nauda neaug kokos. Manuprāt, tas ir tikai liels pluss vīrietim, ka mudina, savu sievieti beidzot ieiet pieaugušo dzīvē.
09.08.2015 19:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, te ir jājauta - ko tu tajā brīvajā laikā dari? OK, pilna laika studijas, katru dienu, teiksim, līdz 14:00. Ko pēc tam?

Vai tu, kā te viena meitene saka, pēc tam dodies vismaz 2-3 reizes nedēļā uz bibliotēku studēt? Esi izlasījusi visas studiju kursa aprakstā norādītās grāmatas? (Tu vispār zini, kādas ir katram tavam studiju kursam ieteicamās grāmatas?)

Vai arī tu pa vakariem vismaz 2-3 reiz nedēļā apmeklē kādus kursus, tur, fotogrāfijas kursus, valodas kursus, lietvedības kursus, da kaut vai manikīra kursus?

Vai tu darbojies kādā organizācijā, projektā, partijā, labdarības organizācijā?

Vai tu meklē iespējas kaut kur pa savai studiju nozarei iziet praksi labā uzņēmumā?

Vai arī tu katru dienu tikai apmeklē sporta zāli, uztaisi ēst un paskaties seriālu?

Ja pēdējais variants, tad, iespējams, puisim nevis skauž, bet māc rūpes par tavu nākotni. Tā patiešām ir, ka bez darba pieredzes uz tevi darba tirgū diezko labi neskatīsies, lai vai cik bakalauri un maģistri tev nebūtu.

BET - tā ir tava darīšana, kā tu dzīvo. Ne viņējā. Viņam nav tiesību PĀRMEST, ir tiesības tikai mudināt :)
09.08.2015 19:46 |

Reitings 441
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju visus komentārus, bet- tā kā pati no savām 6 gadus garajām studijām strādāju 4 gadus un uzturējusi sevi pati + ar darba pieredzi esmu kopš 16 gadu vecuma, vispār nevaru saprast, kā cilvēkam 23 gados var nebūt nekādas pieredzes. Varu teikt tikai to, ka mana esošā pieredze man ir devusi ļoti daudz.

Protams, ir bijuši brīži, kad ar naudām ir bijis grūtāk un parādījušies neparedzēti tēriņi- tad vecāki ir palīdzējuši. Un tas arī ir normāli.

Man ir žēl vecāku, kas savu jaunību ir rāvušies melnās miesās, lai sasniegtu to līmeni, kādā dzīvo šobrīd (acīmredzot atļaujoties pāris simtus katru mēnesi atsviest savam jau sen kā pilngadīgajam bērnam), un nevis atveltītu to naudiņu sev- braucot biežāk ceļojumos, dzīvojot plašākos apartamentos, pilnveidojot sevi ejot uz kādiem kursiem, utt., bet atdodot izlutinātam bērnam, kurš to vien gaida, lai visu pasniegtu uz paplātes. :)
09.08.2015 19:49 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Kopš kura laika cosmo ir mamma ? Ja man vīrs aizrādītu saruna būtu starp mani un viņu un šajā vietnē domas neprasītu, jo uzrodas te mammas kas sāk analizēt ko dari un nedari.
Ja ir iespēja nestrādāt lūdzu, Latvijā te tāda situācija, ka visiem ir jāraujas melnās miesās, studijas, darbs i to ar algu 1000 eiro jo tikai tā var izdzīvot. Vot atradušas pareizās (e)
09.08.2015 19:52 |

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Sanjiita un kāpēc lai vecāki nedalītos ar savu bērnu, nekad neiedomāšos ka mīloši vecāki skoposies savam bērnam palīdzēt un domās ka tas izlaists. Vai tiešām vecāki nevar darūt sev prieku daloties ar savu bērnu? Sabiedrība iet uz galu
09.08.2015 19:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits