Piemēram, Norvēģijā, ja nevari maksāt kredītu mājai, tevi neatstāj bez dzīvesvietas, bet aprēķina jau samaksāto un par tādu summu izsniedz mazāku dzīvesvietu. Latvijā bez sirdsapziņas pārmetumiem cilvēku pataisa par bomzi. Tā kā šo aspektu no Norvēģijas labprāt redzētu Latvijā.
Varat arī rakstīt, kas Latvijā ir tāds, ko labprāt redzētu valstī, kur dzīvojat :-)
Un nesaki, ka tas netiktu izmantots savtīgos nolūkos.
Tā jau ir cita veida domāšana. Tāpat kā ar lietussargiem, ko var paņemt veikalos, kafejnīcās, utt, ja pēkšņi sākas lietus. Ja Latvijā veikali tā darītu, diez vai tie lietussargi tiktu atgriezti :-(.
Senāk ziemeļnorvēģijā nebija tik daudz imigrantu un riteņus cilvēki varēja atstāt ielu malās. Tagad tā vairs nedara, jo imigranti zog visu, kas nav piesiets. Tāpat arī atstāj traktorus tāpat ārā un, lai nesarūsētu bāka, atstāj pilnu bāku, bet imigranti to degvielu zog. Ja godīgi brīžiem ir patiešām kauns.
Fantasy007 valstī kurā es dzīvoju, vajadzētu pamācīties no latviešu apkalpošanas kultūras un tīrības uzturēšanu apkārtē, restorānos uc...Latvijā ir daudz kas pieejams, tikai naudu tam visam vajag! Te naudas ir, bet diži tērēt nav kur :D
Varat nesapņot. Atslēgas frāze ir valstij nav naudas. Un jo tālāk jo mazāk tās naudas būs. Nerunājot par to ka visādi rungaiņi āboltiņas un mežvieti jāuztura. Vēl bez tā daudz svarīgu lietu jāfinansē - bēgļi jāuzņem, Grieķijai jāpalīdz, sveša armija jābaro ... Kādi tādā situācijā vilcieni un ceļu kvalitāte? Ir nesalīdzināmi svarīgākas lietas darāmas. A vietējie penzionāri un citi lohi tik skrien uz vēlēšanām un balso lai tik krievi pie teikšanas netiktu un tik murgo par to ka TV Panorāmā teica ka mēs dzīvojot uz pārējās pasaules fona ļoti labi. :-D:-D:-D:-D:-D
Meitenes, es nezinu, ka viņi to visu kontrole. Es nestrādāju tur nodokļu sistēma. Es tikai stāstu, ka notiek citās valstīs. Un protams, ka tu nevarēsi iesniegt deklārācija 50 ādas kurpes, bet tikai kādas vienas vai divas, jo diez vai te vvajag tieši 50 kurpes. Un mani, ka nodokļu maksātāju, ši sistēma apmierina vairāk, nekā kad mani nodokļi iet uz Gaismas pili vai uz bezjedzīgiem komandējumiem (piemēram, Ukrainā par ukrainas sportu kaut ko uzzināt).(t)
Es esmu kategoriski pret! Šajā ziņā uzskatu, ka tieši dēļ tās budžeta vietu politikas augstākās izglītības līmenis ir tik zems. Ja katrā programmā būtu 5-10 budžeta vietas, tas būtu ideāli. Jo tad labākie studenti tiktu budžetā, bet, tie kas nevelk, lai maksā vai iet strādāt. Un rotāciju katrā semestrī. Tad būtu stimuls studentiem. Un arī pasniedzējiem būtu labākas algas un stimuls taisīt kvalitatīvas lekcijas. Un objektīvu pasniedzēju lekciju kvalitātes un studentu zināšanu vērtēšanas sistēmu. Nevis kā tagad, ka dažādās specialitātēs mācās 60+ budžeta studenti, par kuriem valsts izgrūž milzīgu naudu, bet no lielākas daļas tāpat sanāk zābaki, nevis labi speciālisti, kas pēc tam strādā amatos, kur nebūt vajadzīga augstākā izglītība.
Julenok, kurās valstīs tā ir? Jo es tiešām nesaskatu saistību starp nodokļiem un ādas kurpēm, ka no nodokļu maksātāju naudas tu vari atgūt samaksu par ādas kurpēm, kur vienīgais iesaistītais nodoklis ir PVN. Gribētu uzzināt par šo vairāk.