Labi apmaksāts VS Bezrūpīgs darbs?

Reitings 745
Reģ: 04.06.2013
Kādu darbu izvēlētos labāk - labi apmaksātu, pat ja līdz tam būtu tālāks ceļš jāmēro ceļā, būtu jāmācās daudz kas jauns, nebūtu viegli, konkurence liela vai arī tad labāk izvēlētos viegli pieejamu darbu, kur prasības nebūs lielas, taču arī sevišķi netiksiet mudināts uz izaugsmi, maksās mazu aldziņu, daudz nebūs jādara, daudz arī no jums neprasīs? *Situācijā, ja abi darbi nav atbilstoši jūsu studijām vai iepriekšējai darba pieredzei! :) Viedokļi?
07.08.2015 22:03 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ieteiktu domāt par nākotni - ko tu gribi sasniegt (kādu amatu, kādu atalgojumu) un kurš darbs drīzāk palīdzēs tikt pie mērķa. Droši vien pirmais vai varbūt jāmeklē vēl trešais variants. Ja ir izvēle, tad es noteikti nestrādātu "mierīgā" darbā ar mazu atalgojumu un nekādām izaugsmes iespējām, jo tas tavam CV neko nedos un arī jaunas prasmes neiemācīs, lai tu varētu virzīties tālāk.

Protams, cilvēki ir dažādi un viņu prioritātes tāpat. Ja tu neplāno nekādu sevišķu karjeru un gribi koncentrēties uz citām lietām, finansiāli esi gatava samierināties ar mazumiņu, tad var ņemt arī otro.
08.08.2015 16:24 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mans darbs ir lielā mēra "bezrūpīgs", taču nekādā gadījumā ne atbilstoši autores aprakstam. Tieši pretēji. Man šķiet, ka tas autores aprakstītais 2. variants drīzāk ir degradējošs un tādā darbā negribētu strādāt. Man svarīgs ir ne tikai atalgojums un izaugsmes iespējas, bet tā sajūta, ka es daru kaut ko derīgu, kas kalpo sabiedrības labumam, nevis deldēju krēslu.
08.08.2015 16:35 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Ir daudz citu faktoru.
1. Algas apjoms.. autores minētie 200 un 500-700 eur šķiet mulsinoši skaitļi, jo 200 ir mazāk par minimālo.
2. Cik ļoti tajā dzīves brīdī nauda ir vajadzīga. Ir atšķirība, vai dzīvo ar kādu kopā, nav papildus izdevumu, var iztikt ar mazāku naudu, vai arī dzīvo viens, vēl jānomaksā studiju kredīti, materiāli jāpabalsta kādi radi utt.
3. Kāda pašsajūta ir katrā no darbiem. Pēc pašas autores apraksta paliek iespaids, ka "bezrūpīgais" darbs viņai nepatīk (nejūtas novērtēta kā laba darbiniece, priekšniecībai par visu vienalga).

Par sevi atbildēt grūti... visu laiku domāju - tiešām vienā no darbiem alga tikai 200 eur, vai autore vnk sajauca taustiņus klaviatūrai :D
08.08.2015 20:40 |

Reitings 209
Reģ: 03.05.2014
Es ieteiktu ņemt labi apmaksātu, jo tur ir izaugsme un ar katru gadu paliks ar vien vieglāk ;)
08.08.2015 20:51 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Par tiem 200 eiro:

Ja jau cilvēks VAR iztikt ar 200 eiro mēnesī ienakumiem un nav izmisusi pēc 400-500, tad jāsecina, ka ar līdzekļiem mājsaimniecībā ir OK (ir, kas uztur). Nu ļoti labi!

Tad no 200 eiro darba jāiet prom un jāstājas bezdarbniekos. Bezdarbniekiem-jauniesiem ir daudz atbalsta pasākumu, ieskaitot apmaksatu praksi pie darba devēja, mobilitātes pabalstu, profesionalās izglītības iegūšanas iespēju, valodu kursiem.... Ar stipendiju ap 100 eiro mēnesī. Gandrīž tikpat, cik patreizejā alga.

Ja nepatīk ne darbs 1 ne darbs 2, labāk nečakarēties, bet apgūt kaut ko, lai iegūtu darbu 3 - ar normalu slodzi un normālu atalgojumu.
08.08.2015 22:42 |

Reitings 355
Reģ: 21.07.2015
Bet, ko nozīmē tālāks ceļš? No citas pilsētas? Cik ceļā iztērē?
Galvenais jau, kas Tev pāri paliek.
08.08.2015 22:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits