Tie, kam ir tik, ar cik viņiem pietiek, visticamāk nav zaguši. Tā, lai pietiek, var nopelnīt. Bet, šo cilvēku noteikti nav miljonāru sarakstā. Jo viņiem nevajag tik daudz.
tiešām? maz ir tādu cilvēku, kas samierinās ar "mazumiņu", viņiem nav ambīciju, ja pietiek, abiciozam cilvēkam nekad nebūs gana.
Cita lieta ar miljonāriem, bet tai kategorijai principā ir putni galvā.
pēc tava komentāra šķiet, ka tev pašai kaut kas galvā žvadzina un čivina, paskaties uz pasaules slaveniem cilvēkiem, kas guvuši panākumus ar idejām savām, nevis tukšu žvadzināšanu forumos par to, kas ir labi, kas ir slikti. :-D
Pirmkārt, ar mazāko algu vienmēr būs slinkākie. Protams, ņemot utopiski, katrs cilvēks ir spējīgs būt gudrs un strādīgs, bet faktiski, kāpēc cilvēkam ir slikti apmaksāts darbs? Tāpēc, ka:
1) Trūkst izglītības, lai dabūtu labāk apmaksātu darbu. To var ārstēt, ejot kursos, kas maksā naudu, bet to var izdarīt, papildus kaut kur piepelnoties un naudu iekrājot.
2) Vēlme strādāt tikai noteiktu stundu laiku un neko vairāk. Tātad slinkums. Līdz tam, lai varētu atļauties pateikt, ka mana brīvdiena ir mana brīvdiena, ir jāaug, bet, kad esi izaudzis līdz tam līmenim, tad arī prātā jau esi pieaudzis līdz tam, ka saproti, ka vienmēr ir izņēmuma gadījumi. Jautājums ir tikai tajā, cik bieži tādi gadījumi ir.
3) Ir reāls slinkums kaut ko darīt. Tik daudzi cilvēki iet uz darbu, atsēž savas stundas un iet mājās, par to saņemot tik cik saņem. Viņi grib saņemt vairāk, taču negrib neko vairāk darīt, lai pierādītu sevi un nopelnītu to iespēju saņemt paaugstinājumu, attiecīgi arī labāku atalgojumu.
ļoti sekla domāšana. ir cilvēki, kam ir augstākā izglītība, bet šī profesija nav augsti atalgota vai strādā pavisam citādāku darbu, paskatoties uz lv algām un biļešu cenām, tās nav normālas, tie busi nav no zelta, lai maksātu tādu naudu, tāpat kā dzīvokļu cenas nereāli uzskrūvētas. ne visi ir slinki, kam ir maza alga, bet tu esi vīzdegunīga, jo uztver, ka tie ir sliktāki, slinki, paši vainīgi utt, bet neesi nemaz katrā cilvēkā iedziļinājusies, lai tā varētu spriest, kāpēc tā ir sanācis.
Ak, es aizmirsu - ja augstskola ir pabeigta, tad lielai algai ir jāpienākas automātiski. Tu pati raksti, ka Tev oktobrī beigsies atlaide, tātad Tu tikko skolu pabeidzi. Pierādīt sevi kā spējīgu darbinieku nav nepieciešams, to kompensē diploms, ja? Un valsts slimnīcās maksā slikti, to visi zin. Tad kāpēc sēdi par to minimālo valsts slimnīcā? Ja esi talantīgs ārsts, privātklīnikas Tev vietu atradīs.
atkal visu dzīves pārzinātāja visu zin labāk. meitene neapgalvoja, ka viņai ir slikts darbs utt, protams, ka gribas lielāku algu un ārsta alga, pret biļešu cenām un citiem izdevumiem nav liela.
Vispār, jaunos ārstus es nesaprotu, goda vārds nesaprotu. Visiem ir zināms, cik bēdīgā stāvoklī ir medicīnas nozare. Tā tas nav tikai tagad, tā Latvijā ir bijis jau sen. Kas jums liek iet mācīties par ārstiem? Viss, ko var dzirdēt valsts slimnīcās ir "Mums jau te mazas algas, kā maksā, tā strādājam". Tad ko lienat medicīnā, ja zinat, ka algas nebūs? Es zinu tikai dažus cilvēkus, kas strādā par ārstiem valsts slimnīcā, bet par algām nesūdzas - viņi dara to, kas viņiem patīk un, pirms vēl to uzsākt, zināja, ka dzīve būs kā gleznotājam - dari to, kas patīk, bet pelni no rokas mutē. Kur ir loģika izmācīties par ārstu un pēc tam izturēties kā kretīnam, lai gan iepriekš jau bija zināms, ka būs tā, kā ir? Es tiešām nesaprotu, kāpēc?
es zinu daudz labu ārstu un pateikšu kāpēc viņi tur strādā, jo ir empātiski pret cilvēkiem, tev tādas īpašības nav, tāpēc arī saki, ka nesaproti kāpēc strādā, viņi grib izdarīt labu, kādām palīdzēt, ārstu profesiju visvairāk apbrīnoju, jo pati to veikt nevarētu un tam nav nekāda sakara ar algas apmēru.
ir starpība starp citādi domājošajiem, kā tādiem un tiem, kas izrāda klaju necieņu pret līdzcilvēkiem
+++ kā reiz trāpīgi izteicis arī pati par sevi.
kas attiecas uz tēmu, neatbalstu tādu krāpšanos, bet tik dārgas biļetes arī neatbalstu, cenai nav īsti pamata, lai ko teiktu RS "pārstāve" alexxa. ja cena būtu zemāka, cilvēki uzvestos godprātīgāk.