Haļavnais studentu etalons

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Nezinu,vai īstā vieta,kur prasīt,bet vai ir reāli iestāties kādā profenē,dabūt izziņu Rīgas satiksmei,ka esmu students un pēc tam vnk neiet? Patiesībā,vairāk interesē neveiksmes stāsti par šo tēmu,jo veiksmīgos jau es zinu un pašai ir bijis līdzīgi.
05.08.2015 20:00 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
vichy, nope, es tur nestrādāju un viņu pakalpojumus arī reti izmantoju. Ja paskatīsies diskusijas, kas nav saistītas ar Rīgas Satiksmi (Nesen bija diskusija par medicīnas kvalitāti un kukuļdošanu, tā ir pirmā, kas ienāca prātā, kur dažām bija līdzīga attieksme), arī tajās es ne mazākajā mērā nenododos stulbuma slavināšanai. Kaut kā nav mans.
06.08.2015 00:02 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Varēsiet cv ierakstīt - trīs nepabeigtas augstākās.
06.08.2015 00:21 |

Reitings 252
Reģ: 21.06.2015
Alexxxa,ka tik kādam nav sācies PMS?:-D:-D:-D
06.08.2015 01:47 |

Reitings 7408
Rosssa patiesību sakot, nav gan. Vienkārši piegriezusies tā ņerkstēšana.

"Neviens šajā valstī par mani nerūpēsies!". Mani gan nomoka cits jautājums - par ko te rūpēties? Te neviens nav gatavs pakaļu pakustināt, lai uzlabotu savu dzīvi, kur nu vēl ekonomisko situāciju kopumā.
Citēju vēlreiz mūsdienu vidējo latvieti (lai būtu saprotamāk, pasvītroju to, kas to visu raksturo vislabāk)
te nav runa par iespējām strādāt un pelnīt vairāk, būtu tik viegli, visi tā darītu

Redzi, vajag lai ir viegli. Ja ir jāpiepūlas, tātad nav jādara. Gribam iespējas dzīvot uz pabalstiem, kā tas ir iespējams Anglijā, bet negribam strādāt un maksāt progresīvos nodokļus, ko angļi dara, un neizsaimniekot valsts resursus (Jā, tos izsaimnieko arī atsevišķi indivīdi, nav vajadzīgs blats un augsts amats. Rekur tepat tēmas autore - lai dabūtu sev lētākus braucienus, ir gatava iztērēt diezgan paprāvu summu tās nodokļu naudas, ko būsim samaksājuši mēs - visi pārējie nodokļu maksātāji.)
Pie kam, tā vietā, lai domātu, kā vairāk nopelnīt, mēs nākam forumos, jautāt, kā labāk zagt. Pat to nevar izdomāt. Tad kad šitā šaurpierība sāk ikdienā grozīties gar degunu, piegriežas līdz tādam, ka rodas jautājums, vai tiešām viens krekliņš ar firmas logo ir svarīgāks par pašcieņu un paša darbā gūtiem panākumiem? Sekli, truli un tizli. Tādi cilvēki mums te ir arvien vairāk. Tas ir visur - TV, presē, par to runā uz ielām un raksta netā - par to, kā viss ir grūti, tikai visi gaida, kad kaut ko darīs kāds cits, ar sevi jau nesāks, nē.

Un elementāru morāles normu trūkums mūsu sabiedrībā ir viena no lielākajām problēmām.

Valsts ir tāda, kādi ir tās iedzīvotāji. Pie mums nospiedoši vairākumā ir amorāli dīkdienīgi dienaszagļi. Tas ir skumji. Un jā, mani kaitina, kad tādi atver muti, lai sūdzētos, ka viss ir slikti, vai lepotos ar to, kā atkal pašķiedušies ar to, kas viņiem nepieder.
Ja es nepazītu pietiekami daudz cilvēku, kas tikai ar darbu ir nopelnījuši tādu dzīvi, ka viņiem visa kā pietiek (Arī pati sev visu godīgi nopelnīju), ir kur dzīvot, ir mašīna, nav jāpārdzīvo par to, kā piepildīs ledusskapi un vai uz ziemu varēs atļauties zābakus, un pa laikam arī uz ārzemēm var aizbraukt.
Mums visiem ir divas rokas, divas kājas un galva uz pleciem. Kāpēc to nelieto, bet gaida, kad kāds visu uz paplātes pienesīs? Ok, izlaižam tiešām fiziski slimos, kas to nevar, bet kaut vai tēmas autore? Kas viņai? Ja redzētu tālāk par savu degungalu, sajēgtu, ka šitā ietaupot, viņai nekad nekā vairāk par pāris maiciņām gadā arī nebūs. Nesaprot, ka ja pacietīsies un piepūlēsies, rezultātā varēs tās maiciņas pirkt līdz nelabumam un arī autobusa biļetes cena vairs neuztrauks. Bet nē, kur nu...

Kāpēc mani tas kaitina? Nesen biju vienā pasākumā, kur tika uzskatāmi parādīts, kā tiek tērēta nauda, ko mēs katrs, tie, kas maksā, maksājam nodokļos. Un kā pieaug mūsu izdevumi (lasīt, paceļas nodokļu likmes), dēļ tiem, kas nemaksā nodokļus un izsaimnieko resursus.

Uz ko jūs cerat, tauta? Uz ko? Tas ir kā prasīt vecmāmiņai, lai uzcepj pīrādziņus, bet pirms tam pa kluso noēst speķi un pēc tam prasīt, kāpēc pīrādziņos tā nav.

Un nē, es par šito nebeigšu cepties. Man nav pieņemama tāda muļķības slavināšana.
06.08.2015 02:38 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
06.08.2015 02:40 |

Reitings 7408
Fionna, nepārsteidz. Tavi izteikumi šajā diskusijā tāpat liecina, ka pat tad, ja Tu censtos to izlasīt, domu Tu tāpat nesaprastu. Lai to saprastu, ir jāinteresējas par ko vairāk, nekā savu pēcpusi.
06.08.2015 02:48 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Bitch, BURN
06.08.2015 03:35 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
Alexxa -es piekrītu katram Tavam vārdam
06.08.2015 07:53 |

Reitings 620
Reģ: 22.10.2010
Fionai vieta Tvaika ielā, jau vairākās diskusijās iepriekš un tagad ir parādījusi, ka smadzenēs kaut kas smagi iztrūkst.
06.08.2015 07:53 |

Reitings 95
Reģ: 22.07.2015
Beidz nervozēt tik šausmīgi...no malas tas tiešām sāk izskatīties pārspīlēti.
06.08.2015 07:59 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Miljons plusu Alexxas rakstītajam 8-)

Par Fionnu gan nebrīnos, nav pirmā diskusija, bet tās animācijas, sakars tieši kāds? (t) Tā vietā, lai argumentētu savu viedokli, uztaisa sevi vienkārši par, nekautrēšos šī vārda, muļķi (t)(t)
06.08.2015 08:29 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Nav ienācis prātā, ka tā vietā, lai izmantotu tik nožēlojamas ietaupīšanas metodes, būtu daudz labāk un ilgtermiņā ienesīgāk, izdomāt veidu, kā pelnīt vairāk, ja jau Tev tagad nepietiek tam busam?
Njā, bet lai pelnītu vairāk, ir vairāk jāstrādā un vairāk jādomā.

"Domāšana ir ļoti grūts darbs, tāpēc tik maz cilvēku ar to nodarbojas" /H.Fords/
Alexxa! Pirmkārt, kādam jebkurā gadījumā būs jāpaliek ar vismazāko algu, pie kam ne jau tāpēc, ka viņš nebūtu spējīgs uz lielāku. Otrkārt, mūsu valsts devīze ir "Krāp un bāz savā kabatā, kamēr ir iespēja!" Šo lozungu nemeklē uz ielām, tur tu to neatradīsi, pat uz reklāmas stabiem ne. Tas nāk no pašas tautas, kura ievēl deputātus, kuri nosaka tādu politiku, kura provocē tautu uz to pašu. Un to visu vēl pavada vispārējs stulbums. Mūsu valstī domājoši cilvēki nav vajadzīgi, tos uzreiz aizsūta 5 mājas tālāk vai nu tāpēc, ka netic, ka viņi spēj domāt, vai arī tāpēc, lai viņi netraucētu.
06.08.2015 08:31 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Domāju, ka aizejot uz RS ar gāzes baloniņu... nu tu saprati :D
06.08.2015 08:34 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Selīna :D :D
06.08.2015 08:43 |

Reitings 7408
Pirmkārt, kādam jebkurā gadījumā būs jāpaliek ar vismazāko algu, pie kam ne jau tāpēc, ka viņš nebūtu spējīgs uz lielāku. Otrkārt, mūsu valsts devīze ir "Krāp un bāz savā kabatā, kamēr ir iespēja!" Šo lozungu nemeklē uz ielām, tur tu to neatradīsi, pat uz reklāmas stabiem ne. Tas nāk no pašas tautas, kura ievēl deputātus, kuri nosaka tādu politiku, kura provocē tautu uz to pašu. Un to visu vēl pavada vispārējs stulbums. Mūsu valstī domājoši cilvēki nav vajadzīgi, tos uzreiz aizsūta 5 mājas tālāk vai nu tāpēc, ka netic, ka viņi spēj domāt, vai arī tāpēc, lai viņi netraucētu.

Skudrulāci, nepiekritīšu gan, ka tauta mums ir tā apbižotā un valdība tautu uz to ir provocējusi.

Pirmkārt, ar mazāko algu vienmēr būs slinkākie. Protams, ņemot utopiski, katrs cilvēks ir spējīgs būt gudrs un strādīgs, bet faktiski, kāpēc cilvēkam ir slikti apmaksāts darbs? Tāpēc, ka:
1) Trūkst izglītības, lai dabūtu labāk apmaksātu darbu. To var ārstēt, ejot kursos, kas maksā naudu, bet to var izdarīt, papildus kaut kur piepelnoties un naudu iekrājot.
2) Vēlme strādāt tikai noteiktu stundu laiku un neko vairāk. Tātad slinkums. Līdz tam, lai varētu atļauties pateikt, ka mana brīvdiena ir mana brīvdiena, ir jāaug, bet, kad esi izaudzis līdz tam līmenim, tad arī prātā jau esi pieaudzis līdz tam, ka saproti, ka vienmēr ir izņēmuma gadījumi. Jautājums ir tikai tajā, cik bieži tādi gadījumi ir.
3) Ir reāls slinkums kaut ko darīt. Tik daudzi cilvēki iet uz darbu, atsēž savas stundas un iet mājās, par to saņemot tik cik saņem. Viņi grib saņemt vairāk, taču negrib neko vairāk darīt, lai pierādītu sevi un nopelnītu to iespēju saņemt paaugstinājumu, attiecīgi arī labāku atalgojumu.

Otrkārt, nevaino valdību, vaino pašu tautu. Ja tikai tie kas šobrīd ir pie varas, būtu tādi zagļi, bet visi pārējie godīgi, šitie jau sen būtu sasēdināti mājiņās ar restotiem lodziņiem. Paskaties, kas notiek, kad valdībā nomainās cilvēki, parādās, tā teikt, jaunas sejas. Nekas nemainās. Kāpēc? Paskaties uz šīs diskusijas dalībniecēm. Nav ne pašcieņas ne kauna. Kāpēc viņas vēl nav bagātas? Tikai tāpēc, ka nav tikušas pie iespējas zagt vairāk. Tiktu valdībā, nekas nemainītos, pašas saņemtu gana lielu algu, lai nevajadzētu zagt, bet... Kāpēc nezagt, ja var zagt? Jo mūsu tauta pa lielam dzīvo nevis ar domu, ka zagļi jāsoda, bet ar devīzi "Ja jau viņš var, kāpēc lai es nevarētu?"
Nesen kaut kur izlasīju lielisku frāzi šajā sakarā. "Mūsu valstī tauta zog (Aplokšņu algas no kurām nodokļi netiek maksāti) un zog valdība. Labāk būs tikai tad, kad tā vieni, tā otri iemācīsies, ka zagt var no ienākumiem, nevis no izdevumiem."

Piekrītu tam, ka domājošus cilvēkus te nemīl. Traucē taču slaistīties, zagt un žēloties. Paskaties kaut vai uz šo diskusiju. Pasaki cilvēkam, ka viņa darbības ir amorālas, bet tā vietā, lai censtos laboties, tas cilvēks Tev atbild "netēlo tagad svēto, ja?"

Patiesību sakot, nav vainīgs neviens, izņemot katru pašu. Kas gribēs, izsitīsies arī godīgā ceļā līdz normālai dzīvei. Kas būs par slinku un vairums mūsējo tādi ir, paliks tur, kur ir un vainos visus, izņemot sevi, ka nejēdz izmantot savu galvu, lai nodrošinātu sev labu dzīvi.
06.08.2015 09:18 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Mani tas pat vien sagaida oktobrī (pilna maksa par mēnešbiļeti)...
Apsvēru pirkt to Citadeles karti un braukt ar maršruteni līdz darbam + 1km kājām no gala pieturas, bet no darba līdz mājām tāpat ar maršruteni vai ar vilcienu, ja nu gadās līdz Origo (2,5 km) aiziet.. Bet jā, tik un tā tie ir ~40 EUR/mēn. Ar mašīnu izdevīgāk nav - lētākā a/s blakus manam darbam ir 30EUR/mēn. + vēl degvielu klat..:-/
06.08.2015 09:36 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Visu mūžu studentu arī nenosimulēsi.. Varbūt ir vērts par tādu tiešām kļūt? Būs gan atlaides, gan galva gudrāka. Beigās varbūt lādzīgs cilvēks sanāks..
06.08.2015 09:45 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
tā vietā, lai domātu, kā vairāk nopelnīt, mēs nākam forumos, jautāt, kā labāk zagt

pilnīgi piekrītu. bet 50 eiro mēnesī Latvijā man tomēr šķiet daudz par daudz.
06.08.2015 10:02 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Visu mūžu studentu arī nenosimulēsi.. Varbūt ir vērts par tādu tiešām kļūt? Būs gan atlaides, gan galva gudrāka. Beigās varbūt lādzīgs cilvēks sanāks..

++
06.08.2015 10:12 |

Reitings 7408
50 eiro mēnesī Latvijā man tomēr šķiet daudz par daudz

Tas nav par daudz. Paskaties uz to no otras puses. Šoferiem algas vajag, cilvēkiem, kas tos autobusus apkopj un uzkopj arī vajag algas, tantēm, kas sēž klientu apkalpošanas centros - algas vajag, degviela nav lēta, sliedes, pa kurām brauc tramvajs ir jāuztur kārtībā. Un tā ir tikai daļa pakalpojuma izmaksu. 50€ par iespēju vizināties ar visiem transportiem līdz nelabumam, tas nav daudz. Tā ir adekvāta cena. Un ne jau visiem vajag tos talonus par 50€. Tādam, kas strādā darba dienās un uz darbu/mājās brauc, teiksim ar 32 autobusu, viņam e-talons maksā vien 30€. Ir jāizvērtē, kas kuram nepieciešams. Ja 50€ par e-talonu ir par daudz, varbūt ir laiks izvērtēt iespējas mainīt dzīvesvietu uz tādu, kas tuvāk darbam vai darbu uz tādu, kas tuvāk mājām?
06.08.2015 10:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits