Haļavnais studentu etalons

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Nezinu,vai īstā vieta,kur prasīt,bet vai ir reāli iestāties kādā profenē,dabūt izziņu Rīgas satiksmei,ka esmu students un pēc tam vnk neiet? Patiesībā,vairāk interesē neveiksmes stāsti par šo tēmu,jo veiksmīgos jau es zinu un pašai ir bijis līdzīgi.
05.08.2015 20:00 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
visur būtu pārāk aizdomīgi, bet augstāk minētajā diskusijā var palasīt cik centīgi aizstāvi savu pozīciju tikai mazliet pamainot izteikšanos, bet tevi labi var sazīmēt.

s80 bija traka un pilnīgi citādāka kā tu, kur nu viņas draudzeni cormeum tev pielīdzināt.. viņa ir korekta savos izteikumos un neuzspiež nevienam savu viedokli.
10.08.2015 18:51 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
visur būtu pārāk aizdomīgi

Tavam interneta pārlūkam augšā ir sarkans krustiņš. Izmanto to. Tepat šajā diskusijā meitenes aizstāvēja manu viedokli. Kuras no tām ir mani feiki vēl?

Vāks ar jums, dāmas.
Neesi 2 diennaktis online, kaut kas nav labi. Kāds domā tāpat, kā Tu, atkal nav ritīgi. Jūs te manuāli uzrakstiet, kā ir jābūt un iesniedziet administrācijai. Līdz tam jāsamierinās ar to, ka visi nedomā vienādi, bet atrast divus cilvēkus ar līdzīgu domāšanu, nav neiespējami. Tepat tās e-talonu tīkotājas cik ir? Arī visas ir vienas feiks?

Kamēr Tu drukāji savu, es palasīju to diskusiju, par kuru Tu saki, ka man nekad nebūtu tāda viedokļa. Zini, iespējams būtu, bet esmu pārāk konservatīva, lai pamēģinātu. Tajā pat laikā varu teikt, ka mani nesatrauc, ko citi gultās dara. Tagad pameklē diskusiju par Praidu un varēsi palasīt, ka man neinteresē ko citi palagos dara, kamēr tas nav uz ielas. (Pie reizes pameklē, kurās diskusijās par anālo seksu, ko Cosmo ienīst, es esmu teikusi, ka tas ir slikti, jo es tā nedaru)

Ā, jā, atrodi man likumā pantu, kur tas ir aizliegts? Lai es zinātu, kāpēc nevajag mēģināt, ja nu ienāks prātā.
10.08.2015 19:03 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
zini, kas bija svarīgākais visā šajā ko gribēju tev pateikt, lai esi vienkāršāka, necenties būt kas neesi, tāpēc ieliku to diskusiju. netaisos vairāk neko publicēt, kas gribēs paši sapratīs.. :-P
10.08.2015 19:18 |

Reitings 601
Reģ: 26.05.2015
saprotu un tieši tāpēc tu izveidoji šo profilu: http://cosmo.lv/profils/AngelBaby/forum/

Kāpēc tu domā, ka tas ir viņas profils?
10.08.2015 19:36 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Dāmām, kuras pāno šādi 'ietaupīt' pārsimt naudiņas gadā, maz ir nojausma, cik no valsts budžeta tiek atvēlēts vienai apmācāmā vietai? Protams, atkarīgs no izglītības iestādes, bet tie ir vairāki tūkstoši eiro. Interses pēc varat pagooglēt, cik, piemēram, maksā brīvklausītāji augstskolās par viena kursa apmeklēšanu ..

Man šāda rīcība šķiet nosodāma, tāpat kā Alexxai un vairākām citām lietotājām. Pakalpojums maksā tik, cik tas maksā; par to čīkstēt, protams, nav aizliegts; domāju, ka ja to darītu vairāk un efektīvāk, tad būtu arī reakcija no tā sniedzēja puses. Pievienojos viedokļiem, ka cenas ir nesamērīgas, bet tas veicina alternatīvu meklēšanu. Neesi students un 'žēl' maksāt ? Kājas, velosipēds, skūteris galu galā.
10.08.2015 20:21 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Nu kā var salīdzināt filmas lejupielādi no torrentiem un to, ka pieaugusi sieviete negrib samaksāt mazliet vairāk un taisīs fake e-talonu?! Kur te vispār ir loģika?!

Koaaa?:-D:-D:-D Paprasi kinoindustrijas pārstāvjiem (producentiem, režisoriem), ko viņi domā par filmu nelegālu lejuppielādi. Tu gribi teikt, ka intelektuāla darba "paņemšana" no neta nerada nekādus zaudējumus????? Par tādu lietu, kā autortiesības esi kādreiz dzirdējusi? Bet, nē, nekas jau, kas nav taustāms un tieši rokās paņemams nav zādzība:-D:-D:-D Loģika(l) Zādzība ir tikai tad, kad citam ar pirkstu var bakstīt un brēkt, ka viņš ir zaglis, kad tas varētu attiekties uz sevi pašu, tad tā vairs nav zādzība. Daudz vieglāk un patīkamāk taču citu ir saukāt par zagli, nevis pašam tā tikt nodēvētam.
11.08.2015 07:18 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Palasīju vairāk... pa vidu vēl izteikumi par ārstiem. Graujoši laba izpratne par mediķu darbu:-D. Un tas par jaunajiem talantīgajiem ārstieem, kurus privātklīnikas izķer, - āaaaaaaaa:-D:-D:-D:-D:-D
11.08.2015 07:34 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Vismaz zogot no kinoindustrijas pārstāvjiem tu iedragā JAU bagātu cilvēku budžetu, protams, nenoliedzu. Taču zogot no studentiem, kuri jau tā maksā 10 tūkstošus par studijām, lai vispār varētu mācīties, tu radi iespēju, ka viņiem nepienāksies arī tā atlaidīte, kas ir ļoti svarīga. Vnk te tāds cirks ir, ka pieaugušas sievietes cenšas ietaupīt uz studentu rēķina, bet nu ok. Neviena jau nevēlas atzīt savu īsto vecumu :)
11.08.2015 09:56 |

Reitings 601
Taču zogot no studentiem, kuri jau tā maksā 10 tūkstošus par studijām, lai vispār varētu mācīties, tu radi iespēju, ka viņiem nepienāksies arī tā atlaidīte, kas ir ļoti svarīga.

Ir diezgan daudz fakultātes, kur paliek pāri budžeta vietas. Piemēram, manā skolā, nevarēja nokomplektēt kursu, tāpēc uzņemšana notiek reizi divos gados. Ja painteresējās par nepiepildītiem kursiem, iestājas tur, tad kādā veidā varētu kaut ko nozagt no cita studenta? Jā, tā ir šmaukšanās, negodīga rīcība pret pilsētu, valsti.
Vismaz zogot no kinoindustrijas pārstāvjiem tu iedragā JAU bagātu cilvēku budžetu, protams, nenoliedzu.

Tātad, sanāk, ja laupītājs uz ielas aplaupīs pensionāru, tas būtu mazāks attaisnojums, ja aplaupītu uzņēmēju jeb turīgāku onkuli?
11.08.2015 16:27 |

Reitings 601
Taču zogot no studentiem, kuri jau tā maksā 10 tūkstošus par studijām, lai vispār varētu mācīties, tu radi iespēju, ka viņiem nepienāksies arī tā atlaidīte, kas ir ļoti svarīga.

Ir diezgan daudz fakultātes, kur paliek pāri budžeta vietas. Piemēram, manā skolā nevar nokomplektēt kursu, tāpēc uzņemšana notiek reizi divos gados. Ja painteresējās par nepiepildītiem kursiem un iestājas tur, tad kādā veidā, varētu kaut ko nozagt no cita studenta? Jā, tā ir šmaukšanās, negodīga rīcība pret pilsētu, valsti.
Vismaz zogot no kinoindustrijas pārstāvjiem tu iedragā JAU bagātu cilvēku budžetu, protams, nenoliedzu.

Tātad, sanāk, ja laupītājs uz ielas aplaupīs pensionāru, tas būtu mazāks attaisnojums, ja aplaupītu uzņēmēju jeb turīgāku onkuli?
Zādzība ir tikai tad, kad citam ar pirkstu var bakstīt un brēkt, ka viņš ir zaglis, kad tas varētu attiekties uz sevi pašu, tad tā vairs nav zādzība. Daudz vieglāk un patīkamāk taču citu ir saukāt par zagli, nevis pašam tā tikt nodēvētam.

+++
11.08.2015 16:30 |

Reitings 597
Var jau šeit dzīt sazin kādas demagoģijas un prātot Aristoteļa cienīgus tekstus, bet jā, man nekāda budžeta vietu pāri nepaliek, pat nav, es maksāju apr savu skolu 10 tūkstošo, papildus raujos darbos, lai atmaksātu kredītu un ja kādas dāmīte dēļ, kuras laiks jau IR pagājis augstskolā, un kurai jau ir stabils darbs un pārējais, man atņemtu iespēju braukt ar atlaidi - zini, pretīgi. Un smieklīgi. Katrā ziņā, normāli tas nav, tad jau sūdīgi pati izmācījusies, ja nevar atļauties samaksāt par e-talonu, tiešām derētu iestāties vēlreiz un apgūt ko jaunu! :)
11.08.2015 16:45 |

Reitings 601
man atņemtu iespēju braukt ar atlaidi - zini, pretīgi.

Kāda veidā autore varētu tev liegt braukt, ja iestātos kādā citā, nepieprasītā fakultātē, kur nokomplektēta labi ja puse, no budžeta vietām? (Es nerunāju par pieprasitām, kur uz budžeta vietām ir 3x vairāk pretendentu).
http://www.ir.lv:889/2015/7/28/ko-mums-saka-vienota-uznemsana-augstskolas
Tajā pašā laikā RTU un LLU vien kopumā palikušas ar pirmo prioritāti nepieprasītas vismaz 500 inženierzinātņu budžeta studiju vietas, par citām augstskolām nemaz nerunājot. Tas gan ne vienmēr nozīmē, ka visas šīs budžeta vietas paliks neaizpildītas, taču tās aizpildīs jaunieši, kuri ne tik ļoti vēlējušies tur iekļūt.
Secinājums tomēr ir viens - palielināt budžeta studiju vietu skaitu nav lietderīgi, jo trūkst studētgribētāju.
11.08.2015 16:53 |

Reitings 597
Nejau tādēļ, par to, kas tika runāts iepriekš - ja tagad šādu krāpšanos sāks piekopt pus Rīga, tad drīz vien studentiem tās atlaides noņems. Protams, tas ir tikai tā, tīri filozofiski, nevaru apgalvot ka tas notiks un tā, bet nu, tāda iespējamība pastāv. Kapēc riskēt? Nezinu, es savu viedokli izteicu, vairs diskusijā nepiedalos. :)

P.s. Ziniet, es īstenībā Alexxa esmu, slepenais viņas septiņdesmitais profils :D
11.08.2015 17:05 |

Reitings 601
ja tagad šādu krāpšanos sāks piekopt pus Rīga, tad drīz vien studentiem tās atlaides noņems.

Es tev piekrītu. Bet ja šādu taktiku piekops PUSE Rīgas iedzīvotāju, tās būs vēl lielāks trauksmes signāls, ka kaut kas nav īsti kārtībā ar cenām un iedzīvotāju maksātspēju (lai gan tas jau tāpat ir zināms).
11.08.2015 17:13 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Vispār negribēju piedalīties diskusijā, bet GOLDEN, neesi taču smieklīga!

Pati iesākusi šo diskusiju ar pompoziem vārdiem.. Ak, sievietes blāblāblā.. ar kādu mērķi? Pakratīt ar pirkstu? Un ja jau esi par godīgu dzīves veidu (kas nav nekas peļams), tad esi godīga līdz galam. Zagšana ir un paliek zagšana un pati nonāc pretrunās ar sevi:

Var jau šeit dzīt sazin kādas demagoģijas un prātot Aristoteļa cienīgus tekstus, bet jā

Tev jau pašai atrunas kā Aristotelim - no tipa bagātiem var zagt, jo tie paši zagļi, a no studenta nē? Zini, filmas izveidē piedalās ne tikai režisori, aktieri un producenti, kuriem tiek lielais kusaks, bet arī citi darboņi, kuri nav nekādi miljonāri. Turklāt ne vienmēr runa ir par kases grāvējiem..

lai atmaksātu kredītu un ja kādas dāmīte dēļ, kuras laiks jau IR pagājis augstskolā, un kurai jau ir stabils darbs un pārējais

Un te neviena jau neteica par universitāti, bet par profeni, arodskolu. Mož tiešām kādreiz vajag palasīt, pirms gudri mācīt citus?

P.S. Šajā diskusijā iesaistījos tikai tāpēc, ka riebjas liekulība. Nenosodu tos, kas nedzīvo 100% pareizi (jo pati tāda neesmu), ne tos, kas pareizi. Vienkārši daudzām patīk pašausmināties, kaut gan pašas nav ideālas. Un nē, negrasos izmantot atlaides, kas man nepienākas. Bet torentus gan kačāju un nejūtos vainīga.
11.08.2015 17:20 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Godīgi sakot, esat baigās cūkas. Ja tiešām nevar atļauties tos pāris eiro samaksāt par biļeti, tad jādomā par darba un/vai dzīvesvietas maiņu..
Ja runa iet par arodskolām, profesionālajām, kas brauc bezmaksas.. tas nabaga 15 gadus vecais bērns, kurš tikko ir beidzis skolu un meklē izaugsmes iespējas, netiks savā mērķprofesijā dēļ , atvainošos, vecas govs, kura negrib pirkt biļeti.. Vai augstskolām, tu tagad tiksi budžetā, lai dabūtu atlaidi braucienam, bet kāds cits dabūs maksāt tos 10 tūkstošus par skolu. Tā sanāk zagšana no valsts + cilvēku apkrāpšana. Cik tu ietaupīsi 200eur? nu baigā malacīte.. varēsi nopirkt sev vienus gucci zābaciņus no ķīnas.
11.08.2015 18:13 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Iepriekš bija komentārs, ka tā ir tikai atbildes reakcija par algu apgriešanu, biļešu celšanu debesīs utt. Kurā galā valsts konkrēti Tev ir apgriezusi algas? Ne jau valdība izlemj, ka samazināsim algas, to izlemj darba devējs. Valdība minimālo algu tikai paceļ, nevis samazina. Kā arī RS nav valsts iestāde, bet gan SIA.
Un vai neesat iedomājušās, ka aplokšņu algas u.c. šmaukšanās šo visu situāciju nepadara labāku???
11.08.2015 19:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ja tiešām nevar atļauties tos pāris eiro samaksāt par biļeti, tad jādomā par darba un/vai dzīvesvietas maiņu..

man gan šķiet, ka cilvēks, kurš nevar atļauties tos eiro biļetei, speciāli neizvēlējās darbu tālu no mājām, turklāt nevar atļauties pārvākties.. tik muļķīgs teikums, manuprāt.
11.08.2015 19:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tie, kas tikai runā, kā valsts bāž sev kabatā, cik korumpēti visi ir (jā, korumpētība pie mums ir ļoti liela un problēma, ar kuru grūti cīnīties), bet kāda cīņa var notikt, ja pretī tāda pati tauta? Visi tikai domā, kur vairāk varētu apšmaukt valsti :-D
Nesamaksāšu tur, nesamaksāšu šeit... hmm.. pīpēšu nelegālās cigaretes, dzeršu nelegālo šmigu, algu saņemšu aploksnē, nelieši, slimības naudu nemaksā man, bezdarbnieka pabalsti arī mēslaini...
11.08.2015 19:55 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Winterra , katrs uztver savādāk, bet es domāju, lai meklē darbu ar lielāku atalgojumu vai lētāku mājokli, ne jau attāluma vaina.
11.08.2015 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits