Ideja tavām vakariņām

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Tā kā ar ēdienu esmu ļoti uz ''Tu'',bet daudzas no jums bieži sūdzas par ideju trūkumu gardām vakariņam, nolēmu palīdzēt un katru dienu vai ik pārdienas ielikt kādu savu mīļu receptīti katrai gaumei. Citas dienas kaut ko nedaudz sarežģītāku, citas dienas kaut ko pavisam ašu un grēcīgu, bet ne mazāk gardu :) Varat uzdot jautājums, pievienot arī kādu savu mīļu recepti, ja vēlaties.
Sākšu ar manas ģimenes vīriešu iecienītu un pavisam vienkārši pagatavojamu recepti- pasta ar ātro boloņas mērci.
Vajadzēs- 500 g cūkas malto gaļu,vienu sarkano papriku, vienu burkānu, divi tomāti, svaigu vai kaltētu baziliku, sīpolu, daiviņu ķiploka, spilvas tomātu mērci, jebkādu viegli kūstošu sieru pēc izvēles (vislabāk parmezāna, bet derēs ar tas pats krievijas), makaronus pēc izvēles- spaghetti, fusilli.
Malto gaļu ieliek bļodā, pievieno rīvētu vai smalki grieztu ķiploka daiviņu, smalki sagireztu vienu lielu sīpolu, vienu sarīvētu burkānu, neskopojoties sāli un maltus melnos piparus, samaisa. Maltās gaļas masu liek apbrūnināties uz pannas, kad brūna, pievieno pus burciņu tomātu mērces, uzgriež mazu uguni, liek vāku un sutina.
Tikmēr nomizo papriku un tomātus (var noblašēt, lai miziņa nāk viegli nost, bet nav obligāti), tomātiem izņem viducīšus, (sēkliņas nav laba lieta boloņas mērcē), nomizoto papriku un tomātus sagriež mazos kubiņos un tāpat pievieno maltai gaļai. Pievieno sāli pēc garšas. Visu sutina uz mazas uguns 20min līdz pat 1h, cik daudz laika jums ir. Jo ilgāk gaļa sutināsies, jo mīķstāka tā būs un garšas labāk savilksies kopā. Tikmēr uzvāra pastu. Beigās pievieno smalki sagrieztu baziliku (kādas 3 lapas) un sāli pēc garšas. Pasniedz ar pastu un pāri rīvetu sieru. Labu apetīti! :-)
31.07.2015 22:39 |

Reitings 144
Reģ: 04.08.2012
Labas receptes! Noteikti izmēģināšu kotlešu recepti. :-)
18.10.2015 00:39 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Nevari kkā atdalit rakstot. Nu tā, lai viss nav vienā čupā. Ceru saprati ko domaju. ;-)
18.10.2015 00:57 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Laba kotlešu recepte, noteikti pamēģināšu :) Paldies :)
18.10.2015 01:38 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Citronvistiņa
Garda un svaiga garša, turklāt arī māja smaržo pasakaini. Pamatrecepte no neta, bet ar maniem labojumiem. Var sameistarot gana ātri, tāpēc derēs gan reizēm, kad nāks viesi, gan tad, kad gribas sevi palutināt darbadienas vakarā.
Vajadzēs:
4 vistas filejas
2-3 citronus
glāzi sausa baltvīna
2tk kaltēna oregano vai Provansas garšaugu maisījuma
1tk timiāna
ķiploks
olīveļļa
sāls, melnie pipari, 1ēd.k. cukura, 1ēd.k. kukurūzas miltu (cietes)

Nelielā panniņā vai kastrolī ielej ~50ml olīveļļas un apcep sakapātu ķiploku (8-10 daiviņas). Bļodiņā sajauc eļļas un ķiploku maisījumu ar pusglāzi vīna, puscitrona sulu, rīvētu citrona miziņu (no visiem citroniem), garšaugiem, nedaudz sāls un pipariem. Maisījumu lej cepamtraukā, kurā kārto 4 vistas filejas (ja tām ir āda, tad ar ādu uz virspusi) un šķēlītēs sagrieztus citronus, pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep cepeškrāsnī 210 grādos līdz vista gatava (~ pusstundu). Trauku izņem no krāsns, vistu pārvieto citā traukā un mērci caur sietiņu pārlej katliņā, biezumus izmet. Uz straujas uguns karsē mērci pievienojot atlikušo vīnu, cukuru un kukurūzas miltus līdz mērce iegūst sīrupainu konsistenci. Vistu servē kopā ar rīsiem un tvaicētiem dārzeņiem.

19.10.2015 20:42 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
mani interesē viss, kur nav gaļa un burkāni :D iebookmarkoju ar cerībām
19.10.2015 20:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Grūbas + sēnes + siers (sīpoli, ķiploki, garšvielas - pēc katra gaumes)

Uzvāri grūbas (liec izmērcēties ūdenī uz nakti vispirms), apcep uz blakus pannas saldētos šampinjonus ar sīpoliem/ķiplokiem/seleriju/da jebko, ko gribi, samaisi kopā un ļauj garšām sajaukties. Pa virsu - milzu sauja rīvēta siera.

Nav gaļa un nav burkāni, grūti uztaisīt tik tizli, lai būtu neēdami.
19.10.2015 21:02 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Ooo, paldies, NordicBelle :) es tieši šodien nopirku vistas fileju un nezināju, ko ar viņu iesākt...rīt varētu pamēģināt Tavu recepti :-P
19.10.2015 21:27 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Heyohey, piedodiet par vēlo recepti, bet dzīvoju citā laika joslā :-P

Nolēmu padalīties ar savu ātro recepti gardām uzkodvakariņām- supergardie vistu spārniņi!
Tā kā tos vislabāk var izbaudīt, ēdot ar rokām, īstas piedevas nemaz nav vajadzīgas. Ja nu aliņš.
Jums vajadzēs (2ām personām)- Aptuveni 10 vistas spārniņus, sojas mērci, ingvera gabaliņu, ķiploku, mājās noglabāto sweet chilli mērci un medu. Ja vēlaties piedevām gardu mērcīti- vajadzēs nedaudz majonēzes, krējuma un lociņus.

Pagatavošanu- Pāris stundas pirms vakariņām vai iepriekšējā dienā lielā traukē ielej 6 ēdamkarotes gaišās sojas mērces, 3 ēdamkarotes sweet chilli mērces, 2 ēdamkarotes medus, 5x5 cm gabaliņa izmēra sarīvētas ingvera saknes, 2 sarīvētas ķiploku daiviņas, aptuveni pusēdakaroti sals un pusēdakaroti maltu piparu. Izmaisa un liek iekšā vistiņas, kārtīgi apmaisot marinādē. Mērcītei mazā bļodiņā samaisa 4 ēdamkarotes majonēs, 2 ēdamkarotes krējuma, 3 ēdamkarotes ūdens, pavisam nedaudz, pusdaiviņu sarīvēta ķiploka un padaudz smalki sagrieztu lociņu+ nedaudz sāls un karijs, ja vēlas.
Spārniņiem pirms cepšanas pievieno nedaudz olīveļļu un apmaisa, tad izkārto uz cepampapīra ar adiņu uz leju. Liek 160 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 min grila režīmā, tad izņem, apgriež un cep vēl 15 min līdz ādiņa brūna un kraukšķīga. Pirkstiņus val aplaizīt! Labu apetīti!
09.01.2016 00:19 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
NordicBelle, baaaiiiigi daudz kiploku. Uz liidzveertiigu ediena apjomu man parasti pietiek 2-3 daivinas kiploka, vakar taisot koftas (no 600g galas) pieliku kaadas 6 daivinas- 1/3 bumbaas, 2/3 meercee, bija par daudz, naacaas maskeet kiplokus ar lielu daudzumu svaigaa koriandra.
Laba recepte, bet es baidiitos tik daudz kiploku likt.
09.01.2016 13:53 |

Reitings 3925
NordicBelle, kalteeto zalumu maisijums no timiana, majorana, oregano deretu? Varbut vareetu vakaraa uztaisiit, bet nav lustes uz veikalu iet.
09.01.2016 13:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vatsons, es domāju, ka šis tas ir atkarīgs no ēdiena un pārējām sastavdaļām.. kā tās reaģē ar ķiploku :)
Man ir receptes, kurās 1 daiviņa ir pietiekams daudzums... ir arī ēdieni, kuros ar 6 daiviņām nepietiek :)
09.01.2016 14:00 |

Reitings 3925
cormeum, domaa kiploks reagee uz skaabi vai alko un paliek maigaaks? Varbuut Bellas skandinaavijas kiploki ir maigaaki, kas to zin. :D
09.01.2016 14:08 |

Reitings 5533
Tas ķiploks jau nepaliek ēdienā, tu viņu izmet ārā filtrējot mērci + citroni un baltvīns, kā arī garšaugi dara savu darbu. Ja tev bail no tā ķiiploka, ņem uz pusi mazāk, nav jau nekāda traģēdija :-P Par to garšaugu maisījumu - manējā Provansas maisījumā ir klāt drusciņ lavanda un man ļoti patik tā nianse, ko tas dod. Ja tev ir lavanda atsevišķi, piemet šķipsniņu. Ja nē, nu būs tev bišķi savādāks ēdiens nekā man, nekas, varbūt atklāsi savus trikus un nianses kā šo recepti uzlabot ;-)
09.01.2016 14:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
NordicBelle recepti neesmu provējusi, bet nu sagribējās pamēģināt, kā tad ir.. Tomēr zinu, ka dažādas sastāvdaļas var izcelt vai nomākt ķiploku.. tāpēc vienā ēdienā to liek vairāk, citā mazāk :)

Protams, arī garšas kārpiņu īpatnības spēlē lomu.. un ķiploki mēdz dažādi garšot. Piemēram, es izvairos pirkt ķīnas ķiplokus, viņiem tāda netīkamāka garša (manuprāt).
09.01.2016 14:19 |

Reitings 5533
Nu, var jau būt, ka es neesmu īpaši objektīva, man garšo ķiploki. Tādas lietas kā Aglio e Olio (pasta ar mērci no oļīveļļas, ķiplokiem un pētersīļiem), ķiplokmaizes un ķiplokmērces... Nedomāju, ka kāds vampīrs man vispār riskētu nākt klāt :-D:-D:-D
09.01.2016 14:38 |

Reitings 3925
arī garšas kārpiņu īpatnības spēlē lomu

Tas ir deguns, miiljaa, deguns. :D Reizeem nav viegli, ja moka toksikoze, bet ir arii savi plusi- iipashi sensitiivais deguns noder virtuvee, eediens sanaak nereaali labs. :D

NordicBelle, paldies.
09.01.2016 14:42 |

Reitings 3925
edomāju, ka kāds vampīrs man vispār riskētu nākt klāt

Galvenais lai viirs neraustaas naakt klaat. Ja baidaas, saties ka nav vampiirs. :D
09.01.2016 14:45 |

Reitings 5533
Tas no sērijas: "Izrādās, ka mans kaimiņš Bērziņš ir vampīrs!" "Šausmas! Kā tu to uzzināji?" "Iedūru viņam sirdī apses koka mietu un viņš nomira!"
:-D:-D:-D
09.01.2016 14:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits