Tā kā ar ēdienu esmu ļoti uz ''Tu'',bet daudzas no jums bieži sūdzas par ideju trūkumu gardām vakariņam, nolēmu palīdzēt un katru dienu vai ik pārdienas ielikt kādu savu mīļu receptīti katrai gaumei. Citas dienas kaut ko nedaudz sarežģītāku, citas dienas kaut ko pavisam ašu un grēcīgu, bet ne mazāk gardu :) Varat uzdot jautājums, pievienot arī kādu savu mīļu recepti, ja vēlaties.
Sākšu ar manas ģimenes vīriešu iecienītu un pavisam vienkārši pagatavojamu recepti- pasta ar ātro boloņas mērci.
Vajadzēs- 500 g cūkas malto gaļu,vienu sarkano papriku, vienu burkānu, divi tomāti, svaigu vai kaltētu baziliku, sīpolu, daiviņu ķiploka, spilvas tomātu mērci, jebkādu viegli kūstošu sieru pēc izvēles (vislabāk parmezāna, bet derēs ar tas pats krievijas), makaronus pēc izvēles- spaghetti, fusilli.
Malto gaļu ieliek bļodā, pievieno rīvētu vai smalki grieztu ķiploka daiviņu, smalki sagireztu vienu lielu sīpolu, vienu sarīvētu burkānu, neskopojoties sāli un maltus melnos piparus, samaisa. Maltās gaļas masu liek apbrūnināties uz pannas, kad brūna, pievieno pus burciņu tomātu mērces, uzgriež mazu uguni, liek vāku un sutina.
Tikmēr nomizo papriku un tomātus (var noblašēt, lai miziņa nāk viegli nost, bet nav obligāti), tomātiem izņem viducīšus, (sēkliņas nav laba lieta boloņas mērcē), nomizoto papriku un tomātus sagriež mazos kubiņos un tāpat pievieno maltai gaļai. Pievieno sāli pēc garšas. Visu sutina uz mazas uguns 20min līdz pat 1h, cik daudz laika jums ir. Jo ilgāk gaļa sutināsies, jo mīķstāka tā būs un garšas labāk savilksies kopā. Tikmēr uzvāra pastu. Beigās pievieno smalki sagrieztu baziliku (kādas 3 lapas) un sāli pēc garšas. Pasniedz ar pastu un pāri rīvetu sieru. Labu apetīti! :-)
