Georgia123, Tu vari mēģināt lasīt jebkādu juridisko literatūru vai, piemēram, palasīt rakstus "Jurista Vārdā", bet ļoti iespējams, ka neko daudz no tā neiegūsi, nesapratīsi. Varbūt vienīgi jau uzreiz attīstīsi domāšanu, varbūt kaut kas no tādām vispārzināmākām lietām paliks prātā, aizķersies kādi termini, jēdzieni.
Pirmajos kursos būs gan Latvijas tiesību vēsture, kan dažādi citi studiju kursi, kuros neapšaubāmi būs lielāka vai mazāka saskare ar vēsturi, tomēr tas, cik grūti/viegli tas būs ir tikpat daudz atkarīgs no Tevis, kā no pasniedzēja, kas Tev gadīsies.
Kad es studēju, latīņu valoda kā atsevišķs priekšmets mums programmā nebija (iespējams, to varēja paņemt kā C daļas priekšmetu no kādas citas fakultātes, bet, cik man zināms, neviens to neizvēlējās), tomēr, protams, katrā studiju priekšmetā parādīsies latīņu valodas termini un izteicieni, sevišķi starptautiskajās vai Eiropas tiesībās, kaut kas būs arī Tiesību teorijā...
Par darba iespējām - šeit jāsaka, ka viss, pilnīgi viss ir atkarīgs no Tevis pašas. Formāli, ja pretendē uz darbu valsts iestādē, visdrīzāk uz augstāku amatu par jurista palīgu kandidēt nevarēsi, tacu, ja tā nav Tava prioritāte, tad privātajā sektorā es teiktu, ka svarīgāk būs, kā sevi pierādīsi. Es sāku strādāt par jurista palīgu jau pirmajā kursā un uz to laiku, kad absolvēju (3.5 gadi, jo studēju nepilna laika klātienē, vakaros) mans amats jau bija jurists. Šobrīd jau rit n-tais gads šajā profesijā un neviens man nav iedomājies prasīt pēc maģistra grāda. Jā, man pašai ir doma, ka kādā brīdī es varētu turpināt studijas un iegūt maģistra grādu, tomēr tas vairak būtu "lai papīri kārtībā" un, lai mazliet atkal padarbinātu prātu citā virzienā. Prakse tomēr sniedz neatsveramo, to, ko lekcijās iegūt nav iespējams.
Vēlu Tev izturību un mērķtiecību - tas noderēs! :) Īpaši pirms sesijām un noslēguma darbus rakstot! :)