Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

mīksti mafini

 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Kā lai pagatavo pufīgus mafinus?:-/
Ļoti gribas uzcept melleņu mafinus,bet tik pat ļoti gribas tos patīkami gaisīgus. Esmu izmēģinājusi gan dažādas receptes,gan gatavos maisījumus,bet vienmēr tie sanāk kā kēksiņi(stingri). Šoreiz gribu tādus gaisīgus mafinus,kas nākošajā rītā aizvien būtu tādi paši un nepārvērstos par cietajiem keksiņiem:-D
Varbūt ir kāds virtuves knifs,ko pielietot?
27.07.2015 12:12 |
 
10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Es mīklai lieku klāt saldo krējumu, mafini vienmēr sanāk mīksti un ar laiku nepaliek cieti.
27.07.2015 12:16 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
http://prieksgatavot.lv/2012/08/supernammigie-mellenu-mafini/ Pēc šīs man nekad nav sanākuši cieti.
27.07.2015 12:18 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Šo linku lieku jau vairākas reizes cosmo, vienmēr labākās atsauksmes:
http://www.kikasvirtuve.lv/2011/12/dzeka-hansena-mellenu-un-sokolades.html
27.07.2015 12:21 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Lietojot eļļu sviesta vietā mīkla turas mīkstāka drusku ilgāku laiku. Tāpat arī piena vietā pienu + etiķi vai rūgušpienu, bet tad klāt sodu jāliek.
Bet vispār ar mafiniem ir tā, ka, jo ātrāk ēdīs, jo gardāki būs. Kūkām ir pretēji - jo vairāk savelkas, jo labāk garšo, bet mīklas izstrādājumiem ir visai īss lietošanas laiks. Var sasaldēt un tad atsaldēt krāsnī tieši pirms lietošanas :)
27.07.2015 12:21 |
 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Hansena recepti esmu mēģinājusi vairākkārt- arī tie bij stingri,gardi,bet ne pufīgi.
Būs jāizmēģina saldā krējuma pievienošana un sviesta aizstāšana ar eļļu;-)

ņam ņam lasot komentārus,sapratu,ka ne es vienīgā ko daru nepareizi. Vēl kādai dāmai mafini sanākuši stingri. Mēģināšu vēlreiz;-) Varbūt tiešām temperatūra pie vainas.
27.07.2015 12:26 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Cormeum ieliktā recepte, ja tai tiešām seko ir super. Mafini sanāk pufīgi un arī nākamajā dienā ir ļoti labi. Tātad ja pēc tās tev nesanāk, tad kaut kas tiek darīts ne tā.
27.07.2015 12:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man arī ļoti pufīgi sanāk..mutē kūst.. Bet tur jau noteikti nozīme ir pašiem produktiem, miltiem utt.
27.07.2015 12:30 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Šeit abas ieliktās receptes ir cupcakes receptes, tāpēc arī sanāk salīdzinoši stingri. Mafiniem sajauc mitrās sastāvdaļas, atsevišķi sausās un tad lēnām sausās iecilā mitrajās. Mīkla izdodas tāda gaisīga, tā kā rūgstoša. Cupcakes mīkla ir vairāk smooth, spīdīga, stingra.

Savu mafinu recepti nelieku, jo esmu izmēģinājusi desmitiem dažādu un neviena nav tāda, lai nākamajā dienā varētu teikt, ka ir izcili. Es labāk izcepu 2x :)
27.07.2015 12:32 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Hansena mafinos jau arī sausās sastāvdaļas jauc atsevišķi. Mazliet tricky ir ar miltiem, jo katri reaģē savādāk. Kad taisu, jūtu pēc konsistences, kad pietiek tos pievienot.. Reizēm visu to norādīto daudzumu tāpēc neievietoju..
27.07.2015 12:36 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
jap, kaut kas tur tad nav līdz galam pareizi, es tieši šos cepu 5dien vakarā, vakar vakarā vēl joprojām bija mīksti.8-)
27.07.2015 12:42 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Hansena mafinos ir vispirms jâsakuļ sviests ar cukuru, tas jau vien atšķiras no klasiskās mafinu receptes :) bet es ne sekundi nesaku, ka tā ir slikta recepte, tā ir ļoti laba! Es pati ļoti līdzīgu izmantoju gatavojot cupcakes.
27.07.2015 12:43 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man vismaz pēc struktūras Hansena recepte vairāk asociējas ar mafiniem, ne cupcakes..
Laikam jau ir nozīme tajos produktos..
27.07.2015 12:46 |
 
Reitings 50
Reģ: 29.06.2015
Jā, Hansena recepte man arī patīk, nākamajā dienā arī ir gardi, ja melleņu vietā liek ķiršus, tad ilgāk paliek mīkstāki un vispār nav tik sausi, man labāk ar ķiršiem patīk. :)
Liela nozīme, cik esmu pamanījusi, ir arī tam kāds ir sviests, kāds ražotājs.:-)
27.07.2015 13:35 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Pacelšu biš vecu tēmu, bet tā man neiziet no galvas kaut kā. :-D Šorīt tā iedomājos..kādu pannu Tu izmanto, kad Tev tie cietie sanāk? Metāla vai silikona?
31.07.2015 11:41 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
ņam ņam, kāda materiāla panna, tavuprāt, ir labāka? Esmu ļoti pieradusi pie savas metāla, reizēm prāts aizslīd pie silikona, tomēr esmu dzirdējusi sliktas atsauksmes par to :)
31.07.2015 12:07 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
cormeum, es tieši uz tiem mūsu mīļajiem Hansena mafiniem izmēģināju silikona..un zini - ar metāla sanāca daudz foršāki, šiem, kas cepti silikonā, dažas maliņas tādas pacietas un viducis arī nav tik mīksts kā metāla pannā ceptajiem. Nezinu, kādi būs rīt, atstāšu vienu eksperimentam. Bet iedomājos, ka varbūt tur tā vaina, ka citām ne tik mīksti sanākot.
Man silikona pannā labas ir sanākušas tādas, kas pašas par sevi ir ļoti gaisīgas (nu, piem, biskvītveidīgie, kuru sastāvā stingri sakultas olas), bet visi pārējie man patīk metāla pannā ceptie. Varbūt tās vienkārši tādas manas krāsns prasības, jo citiem it kā sanākot ļoti labi arī silikonos. :-)
31.07.2015 12:17 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Paldies, ņam ņam!
Reizēm šķiet, ka nozīme ir it visam, pat garastāvoklim gatavojot..
Mana krāsns arī ir visai cimperlīga.. nebūtu piešāvusies tik ērti maizi tajā cept, sen būtu iegādājusies jaunu :D
31.07.2015 12:22 |
 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
kādu pannu Tu izmanto

Silikona. Esmu pat mēģinājusi cept bez pannas:-D vienkārši ielikusi papīrformiņas uz paplātes un piepildījusi. Man vienkārši nav lemts baudīt pašgatavotus mafinus:-(:-D
31.07.2015 12:27 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Adiland, pirms met plinti krūmos, pamēģini šos - http://prieksgatavot.lv/2013/05/sokolades-mafini/
Bildē var redzēt, kāds mīksts viducis, varbūt šie izdosies labi..:-)

cormeum, jā, tā tas ir, it sevišķi visādas jaunas kūkas mēģinot.:-D
31.07.2015 12:32 |
 
Reitings 85
Reģ: 02.11.2012
Esmu sapratu dažus priekšnoteikumus autores problēmai, lai kēēksi būtu mīskti un patīkami arī nākamajā dienā, tie obligāti ir jāieliek kādā traukā, respektīvi, jānosedz, uzreiz pēc atdzišanas - tad arī aiznākamajā dienā tie būs smaržīgi un mīksti. Turklāt, nozīme ir mīklā. Jo vairāk olu, sviesta, jo tie garšīgāki + svarīgs ir mīklas biezums/šķidrums. No viegli lejamas mīklas kēksi arī iegūst patīkamāku, mīkstāku konsistenci. Ir viena laba recepte, tieši melleņu mafiniem, bet nav pie rokas.
Par pannu runājot - neesmu vērojusi atšķrības metāla/silikona formām. Izmantoju silikona jau pēdējos gadus, iepriekš ir bijušas metāla - savā virtuvē nejutu nekādas problēmas silikonam, bet + par to, ka vieglāk izmazgā un ātri ātri ielikt jau nākamo porciju!
31.07.2015 12:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits