Prasa gandrīz vienmēr, lai gan man arī labu laiku nav 18. Nestresoju par to, saprotu, ka tas ietilpst pārdevējas pienākumos, man nav grūti nēsāt līdzi to ID karti.
Dīvainā lieta, ko esmu novērojusi ir tas, ka pērkot kādu dārgāku viskiju vai brendiju, dokumentus prasa retāk, nekā ņemot sidru, aliņus un tamlīdzīgos ''vieglos''. :D Varbūt tikai sakritība.
Atceros vienu gadījumu, kas vēl joprojām izbrīna. Kad man bija kādi 16-17 gadi, ar māsu (nedaudz jaunāka par mani) klīdām pa vienu tirdzniecības centru, iepirkāmies, līdz atcerējāmies, ka pēc divām dienām tētim ir dzimšanas diena. Skriešus meklējām dāvanu, neko prātīgu nevarējām atrast, līdz nonācām līdz tabakas veikalam. Iešāvās prātā doma uzdāvināt cigāru joka pēc, tajā brīdi pat īsti neuztraucos, ka neesmu pilngadīga un tabakas izstrādājumus nevaru nopirkt. Pēc dažām minūtēm izgājām no tabakas veikala ar veiksmīgu pirkumu. :D Nezinu, par ko domāja pārdevējs, pusaudzei pārdodams cigāru, jo es neizskatījos diži vecāka par saviem 16-17 gadiem.