Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Motivacijas trukums, liekais svars un pedejais gads ellē.

 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Sveiki! Esmu nonakusi tada ka dilemma, nevaru isti izlemt ko darit.
Tatad mana problema ir kadi 25 liekie kilogrami. Esmu 166cm gara un sobrid sveru 85kg, man driz bus 18. Mans vislielakais svars ir bijis 90kg(tas bija sogad junija sakuma) Pa siem gandriz diviem vasaras menesiem man ir izdevies tikt vala no 5kg un es par to loti priecajos, tapat saprotu, ka tas ir tikai sakums.
Sovasar esmu paspejusi paviesoties gan pie brala Zviedrija, gan masas Lielbritanija, kur esmu vel tagad. Kamer esmu te, viss ir labi. Masa saperk daudz auglisus un darzenisus. Es piedomaju pie ta ko edu un censos ari kaut cik pa dienu pakusteties(parasti eju pastaigas) Svars nak nost palenam, bet tomer nak.
Problema sakas taja, ka augusta beigas man bus jaatgriezas Latvija. Tur mani sagaida pedejais mokosais gads pirms busu briva. Tatad vecaki ed loti daudz baltmaizi, ceptus kartupelus, visadas desas, bet tadas lietas ka augli un darzeni neperk gandriz ne maz. Sanak, ka man nav no ka uztaisit salatus, vai nav ko pielikt auzu parslu putrai brokastis, jo visa medus burka ir notesta dazas dienas un maja nestav rieksti, rozines vai kas tads, jo atri tiek notiesats(Mammai ir problemas ar paskontroli un skil ieksa visu, ko redz) Lai tiktu pie kaut kadas kabatas naudas, esmu atteikusies no skolas pusdienam. Ta vieta eju uz veikalu un noperku kaut ko veseligu, budzets sanak 5eur nedela. Dazreiz iedod vairak piem., kadus 10eur, bet ar piebildi, ka uz divam ned. Es, protams, labu gribedama sapirku darzenisus un auglisus, lai ir ko est. Tad 10nieks bija cauri viena nedela, par to bija kaskis KUR TIK DAUDZ VAR IZTERET!
Japiemin ka pagaiso gad es ari biju pie masas, tad es sveru 80kg un tris menesos nokritos uz 74kg. Tad es biju tik prieciga! Dereja skaistas drebes, es ielidu 12 UK izmera. Visi mani prieki palenam beidzas, kad atgriezos Latvija. Tur pa lenam iekritu vecajos ieradumos, liekas centos apest ari daudzas negativas emocijas. ( Tetim ir problemas ar alkoholu, biezi notiek stridi. Mammai ari ir loti smags un gruti panesams raksturs. Vina biezi mani apvaino un nolama par sikumiem, ja kaut kas nav ta ka vina grib. Japiemin, ka maja ir nolaista lidz kapeikai. Remonts bija pirms 30 gadiem, jumts ir caurs. Ja udens tek uz drebju cupu, tad paliek apaksa blodu, Nav vannas vai dusas vai tualetes. Mes dirsam lauka un curajam spaini, bet mazgajamies 1x ned. metala vannele visi tris viena udeni, man ta nekas, jo eju pirma. Vecakiem ir daudzi krediti, mamma nesen ir sanemusies vel tris atros kreditus. Vecaki grimst ar vien dzilak sava nabadziba un velk mani sev lidzi. Mamma visu laiku ir nokunkstejusies lika, vinai vienmer kaut kas sap(pati jau vainiga, jo ir 40+ liekais svars un ikdiena pieedas lidz nemanai un tad vemj un kunkst, ka ir slikti)
Tagad jau paliek skumji apzinoties, ka bus taja cauruma jaatgriezas, esot tur atceros, ka gandriz katru dienu karojas sokoladi. Tad nopirku un viena pati viisu noriju, uz to bridi kamer edu biju laimiga.
Tatad sobrid es gribu but pozitivi noskanota un ticet, ka varu turpinat zaudet svaru ari Latvija, bet vesture ir pieradijusi, ka tas nestrada. Gada laika, ko biju Latvija es pienemos svara par 15kg.
Es runaju ar brala sievu, kas uzreiz pateica, ka es nepareizi domaju. Es zinu, ka ta ir, bet pozitiva domasana mana gadijuma nestradaja. Tad vina man pajautaja TAD KADA JEGA TEV TAGAD IR CENSTIES UN UPURETIES, TAD LABAK TAGAD NEMAZ NEVAJAG SAKT
Sava jega tajos vardos ir, bet man liekas, ja nedarisu kaut ko tagad kamer varu, tad kad es atsaksu nakosreiz, varbut, svars nebus tik liels un es spesu kaut ko saglabt.
Man tada dusma bija par vienam smukam biksem, kuram 12 UK izmers, kas vairs neder. Atceros, ka vilku vinas uz skolu, tad vinas palika ar vien ciesakas lidz saka spiest un beigas vispar kaja ieksa nelida.
Tatad cilveki, jums ir kadi padomi vai ieteikumi?
24.07.2015 00:19 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es zinu, ka esi padomu vaicājusi šeit vairākkārt un ka lielais vairums uzskata, ka tev būtu jāpaliek LV un jāpabeidz skola pirms tu brauc pie brāļa vai māsas, bet es šim viedoklim nepiekrītu. Viss, ko man gribas teikt ir - bēdz! Tev nebūtu jādzīvo tādos apstākļos. :'-(
24.07.2015 00:31 |
 
Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
uz to bridi kamer edu biju laimiga.


Šeku - reku - bums!
Jāatrod citi veidi, kā sajusties laimīgai, kaut mirklīgi. Sports (ražo laimes hormonus), hobiji, radošas izpausmes, laika pavadīšana ar draugiem, brīvprātīgais darbs, sevis pilnveide. Ļoti nozīmīgi ir zināt, ka šajā pasaulē neesi viena, tāpēc jāmeklē domubiedri, jākustas - gan pārnestā nozīmē, gan tiešā-, jārod motivācija no rīta celties un dzīvot. Pēc izteiksmes stila izklausās, ka pagaidām tādas nav. Tievēšana var būt mērķis, kā labad darboties, tomēr es ieteiktu to atstāt fonā, nevis katru mazāko domiņu veltīt gramiem un kilogramiem.

Attiecībā uz finansiālo pusi - ja ir pavisam traki, varbūt vari painteresēties par iespējām vakaros strādāt. Piemēram, palīdzot ar mācībām jaunāko klašu bērniem priekšmetos, kuri pašai labi padodas. Daudzi vidusskolnieki strādā kārtīgu pusslodzes darbu. Šādu variantu gan izskati vien tad, ja pašai ar mācībām klājas teicami. Citādi - pēc gada sāksies patstāvīga dzīve, to uzsākt būs vieglāk un patīkamāk, ja tiksi budžetā - tam labi vērtējumi un sevis ieguldīšana mācībās lieti noderēs.
24.07.2015 00:42 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
NordicBelle
Paldies:-)Lai ari cik stipri es to veletos tada iespeja liekas nereala. Nav ta, ka bralis un masa nepalidzetu, vini jau ta man tik daudz ir palidzejusi, dodot atelpu. Par skolu es visvairak uztraucos, videja izglitiba ir jaiegust, lai varetu talak studet. Jau esmu noskatijusi jauku skolu Zviedrija ne talu no brala. Vel tikkai devini skolas menesi, tas ir salidzinosi labi, jo kadreiz tie bija 4gadi.
Pienemsim, ka es uz LV vairs nebraucu, tad ir jamekle kada talmacibas programma? Es mazliet papetiju interneta, bet nesapratu ka notiek macibu process un eksameni, nevar tak viss but caur internetu.
24.07.2015 00:45 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Es zinu, ka esi padomu vaicājusi šeit vairākkārt un ka lielais vairums uzskata, ka tev būtu jāpaliek LV un jāpabeidz skola pirms tu brauc pie brāļa vai māsas, bet es šim viedoklim nepiekrītu. Viss, ko man gribas teikt ir - bēdz! Tev nebūtu jādzīvo tādos apstākļos.

+++
Drausmīgi, ka jādzīvo tādos apstākļos un jācieš vecāku nolaidības sekas. Pamēģini izrunāties ar māsu vai brāli, varbūt ir iespēja jau šajā gadā pārvākties pie kāda no viņiem? Tie tomēr ir tavi vistuvākie ģimenes cilvēki, ņemot vērā, ka uz vecākiem šajā situācijā paļauties nevar. Pieļauju, ka, ja viņi ir devušies prom uz ārzemēm, droši vien arī ir piedzīvojuši to pašu ko tu, tāpēc vajadzētu saprast un palīdzēt tev.
24.07.2015 00:50 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Bonecutie
Paldies par padomu, tagad es neesmu nevienam no viniem ta atklati prasijusi vai vini var mani izmitinat. Pirms trim gaddiem, kad biju pie masas, es atklati ludzos, lai neved mani atpakal. Masa jau piekrita, bet mamma visu manu nodomu izgaza. Mammai likas, ka masa atnem vinai bernu, es esot vinas berns un vinai esot mani jaaudzina. Tagad noteikti butu tas pats, jo 18 paliks tikkai decembri. Es vel neskaitos pieaudzis cilveks:-D
24.07.2015 01:01 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tieši tapēc vecākiem būtu par tevi jārūpējas un nevis jāliek tev dzīvot šādos drausmīgos apstākļos! :-(
24.07.2015 01:03 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es reiz savai mammai teicu, ka edishu tikai to un to un man paveicaas - pirka man vistas fileju, darzenjus un riisus... Pec tavas mammas - neizklausas, ka tas notiks.. :(

Veel viens variants,kurs palidzeja manam teevam aizdomaties par ceptiem kartupelishiem, majonezeem, kechupiem un tada stila edieniem bija - nodeva analizes. Arsts pateica, nav taalu lidz diabetam un sirds slimibam. Nu ko, se ku reku 30 kg jau nometis, jo eed ljoti pareizi.

Varbut pamegini ar mammu izrunaties, ka varetu sakt est veseligi? Ipashi tagad vasaraa, visadus forshus salatus var taisit, aukstas zupas variiit... vai piedavajies, ka vakarinjas gribi taisiit pati, palidzet mammai un gatavot garshiigus, veseligus edienus?
24.07.2015 01:09 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
udenskritums, noteikti parunā ar māsu! Izstāsti, cik slikti jūties, un ka vēlies izrauties no tādas dzīvošanas bedrē, lūdz palīdzību un meklē variantus saistībā ar skolu. Es īsti nezinu kāda ir tā izglītības sistēma UK, kādas ir izmaksas, uzņemšanas noteikumi, mācīšanās un viss pārējais, vai vispār tu spētu tā uzreiz uzsākt mācības svešā valstī un valodā, taču tālmācības skola Latvijā noteikti ir viens no variantiem. Vairākas vidusskolas piedāvā šādu opciju, viss jāapgūst patstāvīgi (noteikti jāpiedomā pie slinkuma apkarošanas, patstāvības un mērķtiecības, taču tas galīgi nav nereāli), klātienē jābūt vien tikai uz CE. Viss ir izdarāms, tikai mēģini un nepadodies.

Story, izklausās, ka šis nav tas gadījums, kad ir iespējams ar mammu runāt un censties kaut ko mainīt viņas izvēlētajā dzīves veidā. :-/ Pārtika ir viena lieta, bet šeit meitenei pat higiēna nav nodrošināta nepieciešamā līmenī, dzīvošanas apstākļi ir nepieņemami.
24.07.2015 01:23 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Bonecutie

nu jaa tur suudos vinji dziivo, ta nevar. Ja autorei interesee par maaciibaaam UK, raksti man, visu pastastiishu un varu meginat palidzet. :)
24.07.2015 01:25 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Story
Man mammai jau ir cukura diabets un augsts asinsspiediens, vina dzer zales katru dienu un ed ari visadus saldumus. Es esmu vinai teikusi, lai pieversas veseligam dzivesveidam, bet vina saka: ''Kurs tad mani vairs preces?'' Un turpina est visu pec kartas.
24.07.2015 01:31 |
 
Reitings 889
Reģ: 31.01.2015
Labākais variants, protams, būtu dzīvot pie māsas vai brāļa ārzemēs, bet ja tev mamma ir tāda, kāda viņa ir un sadomājusies, ka līdz 18 gadiem esi viņas īpašums, tad ... skumīgi pat par to domāt:'-(

P.S. ja vēlies ar kādu parunāt par "liekā svara lietām", tad vari rakstīt man, visu mūžu kopš bērnības esmu cīnijusies ar lieko svaru; pēdējā gada laikā pie manis nāca apziņa, ka varu sevi mainīt, pagaidām viss procesā, vēl ir mērķi, kas jāsasniedz.
24.07.2015 02:26 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
9 mēneši nav nekas ekstrēms..

Turklāt, ir arī nozīme cik daudz Tu to neveselīgo pārtiku apēd un kādos laikos. Vari likt uz pusi mazāku porciju kā parasti (samazināsies uzņemto kaloriju skaits), turklāt ēdot katru dienu vienos un tajos pašos laikos, arī vielmaiņa uzlabosies (vismaz man tā bija).

Taviem vecākiem nav naudiņas..pati saproti, ka nesanāks šobrīd našķoties ar čia sēklām romiešu salātu lapās :-/

Galvu augšā, būs reiz lābāki laiki! :-)
24.07.2015 11:48 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Ja striķi trūkst un galu galā citu variantu nav kā atgriezties un nomocīt to pēdējo gadu, kas nebūtu nekas nereāls, ja galu galā visus šos gadus tak esi dzīvojusi pie vecākiem. Kas reāli ir viens gads? Saņemies.

Es kad sāku mest nost lieko svaru, man arī bija +22kg. Es sāku ar to, ka vienkārši samazināju porcijas. Sākumam tas tāpat palīdzēs. Un nenašķojies. Bet nu es sāku vasarā, katru dienu gāju peldēt un garās pastaigās. pirmos 11 nometu easy. Pec tam bija grūtāk.
24.07.2015 12:08 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tad kad Tev paliks 18 gadi, būsi atbildīga par savu dzīvi, varēsi to mēģināt mainīt un nedzīvot tur kur dzīvo tagad. Viss ko tu stāsti ir skumji, bet kad pieaugsi atskatīsies un varēsi pajautāt sev ko tu esi darījusi savu vecāku labā, un ko viņi...
Un varbūt pienāks diena, kad tavi brāļi un māsas un arī tu palīdzēsi saviem vecākiem nostāties uz kājām, palīdzēsi tāpat kā viņi ir palīdzējuši tev, jo arī 10 eur/nedēļā kabatsnauda ir diezgan ok, ņem vērā ka daudziem pat tā nav. Jo diez vai viss ir tik melns, ir gan jau ļoti daudz laba ko viņi tev ir devuši, tikai ikvienam dzīvē var pienākt mirklis kad rokas nolaižās.
24.07.2015 13:12 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Mazākas porcijas (lai gan psiholoģiski tas ir grūtāk, nekā tā vieta apēst lielāku porciju kaut kā mazāk kalorijaina), vairāk kustēties.

Kā būtu ar pastnieka darbu uz pusslodzi? Tas ir darbs, kur riktīgi var izkustēties (precīzāk, nekas cits neaatliek). Gan sports, gan iemesls būt arpus majam, gan naudiņa!

Talmācība IR variants, pat ja tev uz eksāmenu laiku būs jabūt Latvijā - nu neko, atbrauksi.

Mammai vajag minēt iemeslu, kapēc tu gribi palikt sogad pie māsas - saki, ka gribi mācīties Zviedrijā, un tev vajag pirms tam apgūt valodu. Kursiem naudas nav, bet pie māsas, valodas vide, varēsi apgūt bez problēmām. īsumā, bez pārmetumiem, bez neka, bet ar labu iemeslu :)
24.07.2015 13:29 |
 
Reitings 28143
Reģ: 11.02.2015
Ja ēdienkarti mājās nav iespējas mainīt, piekrītu meitenēm - ēd vienkārši mazākas porcijas! Pašiem dārziņa nekāda nav, nekādi dārzeņi neizaug???

Ja mājās ir tik bēdīga situācija, kas noved pie emocionālās ēšanas (tai brīdī jūties laimīga), atrodi katru iemeslu būt prom no mājām - iesaisties pulciņos, brīvprātīgo darbiņos, kaut kādos projektos!! Protams, sports būtu vispār ideāli! Tad, pirmkārt, vairāk izkustēsies, otrkārt, mazāk laika atliks ēšanai un kaut domāšanai par ēšanu!
24.07.2015 13:37 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tā kā Tev skola tuvojas finiša taisnei, iesaku novelt domas un enerģiju mācībās, centies sasniegt labākus rezultātus. Ja ir doma skoloties tālāk ārzemēs... tas noderēs :)
24.07.2015 13:41 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Man ir grūti noticēt visam, kas rakstīts, kaut vai tāpēc, ka es jau sen būtu lūgusi palīdzību pašvaldībā, lai kaut kā uzlabotu dz.apstākļus, kā arī domājusi par darbu. Es tiešām nesaprotu, kāpēc vasarās jābrauc uz ārzemēm atpūsties, ja var atrast darbu un pelnīt naudiņu (svars arī mazinās, ja darbojas). Un laukos ir darbs, vienīgi jāstrādā ir daudz un smagi.
Ir slikti, ka Tu spēj runāt sliktu par saviem vecākiem, jo, lai cik maz (pēc Tavām domām) viņi Tev sniedz, lai cik slikti baro, viņi par Tevi rūpējas. 5 EUR nedēļai ir pietiekoši daudz pusdienām+nesaprotu, kāpēc nevar ēst skolā piedāvāto ēdienu, jo nav jau tā, ka pavāres skolā izvēlētos tikai kaut ko neveselīgu. Ēdiens skolās mēdz būt negaršīgs, bet tas noteikti nav sliktāks par to, ko Tu nopērc veikalā.
Un es neredzu neko sliktu tajā, ka mājās ir jāēd kartupeļi un desas, jo Tu vari kontrolēt to, CIK Tu tā visa apēd, ja jau uztraucies par svaru. Skolas laikā dzīvoju ar mammu, viņai darbs bija tāds, ka 4 dienas bija prom bieži, nekas, izdzīvoju gan cīsiņu, gan ceptu kartupeļu laiku, bet par lieko svaru nečīkstēju.
Man tiešām šķiet, ka vainīgs ir tikai un vienīgi Tavs slinkums vai arī vēlme vainot savās nelaimēs citus, jo svars ir sīkums, bez ēdiena nedzīvo un esi sveika/vesela, tāpēc vari strādāt.
24.07.2015 14:05 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kā jau te tika minēts, ja ēdienu nevar mainīt tad vienkārši samazini daudzumus un ja kas liekas par treknu utt. tad to vienkārši neēd. Dzer vairāk ūdeni ja vari.

Runājot par to nomāktības apēšanu, varūt mēģini aizstāt to ar kaut ko, piemēram ja ir slikta diena bijusi, aizej paskriet vakarā lai izvēdinātu galvu, vai arī ja sāk baigi vecāki piesieties un bojāt nervus tad drusku norobežojies un aizej pastaigā. Galvenais ir neaizrauties ar pārāk lielu ēšanu un ja arī ēd tad centies ēst kādus dārzeņus. Paskaties kastāds lētāks iznāk kā piemēram ķīnas kāposti vai kas tāds ko var ēst ilgāku laiku kopā ar citiemproduktiem, bet nav gan jauztraucas ka sabojāsies gan arī ka vienā piegājienā apēdīsi.

Pat ja tev iedod tos 5-10 Eur nedēļaivai divām, neej vienā dienā visu iztērēt, ej katru dienu un nopērc katru dienu pa mazumiņam. vienu dienu kādu gurķīt, otru dienu kāpostu, trešajā tomātu utt. Jo ja tu vienā piegājienā visu sapirksi tad arī lielāka iespēja ka vienā piegājienā ar visu apēdīsi, bet šajā gadījumā tu gan mazāk apēdīsi katru dienu, gan arī vairāk pastaigāsi līdz veikalam :)

Runājot par baltmaizes ēšanu, ēst jau to var, vienkārši jāseko līdzi cik daudz tu ēd. Piemēram no rīta 1 šķēlītesbaltmaizes un vārīta/cepta oliņa nemaz tik traks nekas nebūtu, bet tik līdz sāk ēst jau vairāk to baltmaizi tā rodas problēma jo principā tu uzņem tukšas kalorijas kuras rada sāta sajūtu labi ja uz stundiņu.

Arī kad ēd, centies neapēst visu uzreiz, ēd lēnām lai arī kuņģis ātrāk sajusto to sāta sajūtu :)

Par jūsu mājas apstākļiem runājot, es zinu kā tas ir, man arī ir pazīstami cilvēki kuri ir nolaidušies tik zemu ka nav ne kur mazgāties, ne arī normālas labierīcības, velns viņiem pat nav tā metāla vanniņa, bet nu kaut kā jau tie cilvēki izdzīvo un nav jau arī paši sliktākie cilvēki, vienkārši pusi dzīves ir tā bijis jātaupas ka tagad ar neceļas nauda kaut kam vairāk tērēties, it īpaši ka bija daudzi bērni jāaudzina.

Varbūt tev irarī kāda iespēja ko vel padarīt pa vasaru, piemēram piepelnīties lasot sēnes vai ko tādu, tie būtu vel pāris eur lai nopirktu dārzenīšu pietam laba pastaiga.

Centies dienā ar daudz staigāt, es pati jūtu ka man drusku vairāk pašlaik ir pienācis nost jo vienkārši nestaigāju tik daudz kā pierasts, tā kā tas ar ko maina ;)

Kopumā vēlu tev veiksmi un turies! Viens gads nemaz nav tik ilgs laiks kā pašlaik liekas, paskries garām nemanot :)
24.07.2015 14:30 |
 
Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Tas nav normāli. Es visticamāk parunātu ar māsu par to, vai nevarētu uzreiz pēc 18 pārcelties pie viņas un pēdējo semestri nomācītos tālmācībā. Pie reizes tā pusgada laikā iemācītos valodu.
24.07.2015 14:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits