Produktu alternatīvas

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Pastāstat,ko jūs neēdat,un ar ko aizstajat to produktu? Piemēram es cūkgaļu neēdu, bet aizstāju ar vistas fileju. Uz maizes desu nelieku, labāk kādu pastēti. Nezinu vai tā ir labākā alternatīva ,bet šķiet ka drusku labāk pa desu būs :-|:-D
22.07.2015 08:47 |

Reitings 28
Reģ: 30.04.2015
Parastos miltus ar rudzu miltiem vai samaltām auzu pārslām. Nav gadījies auzu miltus uziet veikalā, bet zinu, ka tādi ir.
Gāzētos dzērienus ar negāzētu ūdeni.
Veikalā noperkamās sulas ar svaigi spiestajām. Sliktākajā gadījumā apleju mammas vārīto zapti ar ūdeni. :)
Krējumu ar grieķu vai kādu citu mazkaloriju, bezpiedevu jogurtu.
Gaļu ar zivīm un soju.
22.07.2015 18:39 |

Reitings 3450
NordicBelle es nedomāju, ka ar banāniem un āboliem nav, bet gan tā pati pankūka,kas ir no kviešu miltiem, olām un 2.5% pienu. :-P
22.07.2015 18:41 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mēģini tad cept ar auziņām, 0,5% pienu un ja ir pieejami, tad tikai olu baltumiem (šur tur var nopirkt lielās pudelēs). Nebūs jau gluži tas kā sviestā ceptas crèpes, bet labāk nekā kaut kas, kas tev galīgi negaršo :-D
22.07.2015 18:44 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Neēdu cukuru, aizstāju ar stēviju.

Mani interesē šis te. Vai veselībai no tādas aizstāšanas ir kāds labums? Es vēlos maksimāli samazināt vai pat vispār nogriezt apēsto cukura daudzumu ikdienā (diemžēl diezgan daudz to uzņemu), pilnībā no salduma atteikties nespēju, tāpēc skatos cukura alternatīvu virzienā. Bet vai tas vispār ir veselīgāk un labāk par pašu cukuru? (t) Vai ir kādi uzlabojumi, ilgstoši lietojot? Vai arī otrādāk? Kā ar garšu? Būšu pateicīga, ja kāda padalīsies ar savu pieredzi.

Vairs neēdu baltmaizi (negaršo un neprasās), tās vietā ēdu graudu maizi.
Kolas, pepšus un tamlīdzīgus gāzētos dzērienus aizstāju ar sulām.
Noteikti ir vēl kaut kas, bet uz sitiena nevaru atcerēties.
22.07.2015 18:44 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Pilngraudu milti parasto vietaa, pankuukas cepu no auzu pilngraudu (var nopirkt Rimi, Maximaa) Eedam pilngraudu makaronos. Produktu alternatiivas - censhos peec iespeejas mazaak pirkt gatavus produktus, taisu meerces pati, piem., pesto vai tomaaatu meerci. Taisu humusu pati. Cepumus, kuukas utt. nepeerkam, ja gribas kaarumus pati taisu, maajaas teju triisgadnieks, kas arii ir iemesls liidzshineejaas eedienkartes paarskatiishanai. Tagad vasaraa taisu saldeejumus no ogaam, augljiem + bezpiedevu jogurts un nedaudz cukura vai medus. Ņamm.
Shodien pirmo reizi uztaisiiju pilngraudu picu miiklu, sanaaca ljoti gardi, sabraukushi radu beerni un drauga meita taa nu jaadomaa visaadas veseliigaas alternatiivas.
22.07.2015 20:54 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Stēvija ir augs, nevis ķīmiski radīts "saldums". Atšķirībā no cukura, stēvijā ir ļoti maz kaloriju un tā neizraisa glikozes līmeņa svārstības asinīs. ES gribot pasargāt cukurbiešu audzētājus, stēviju ir "pētījusi" teju 30 gadu un nekas kaitīgs līdz šim nav atrasts. Man personīgi nepatīk dažu stēvijas produktu piegarša, bet tas ir produktu un gaumes jautājums :-)
22.07.2015 21:06 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Sviesta vietā lietoju avokado, bet ne katru dienu
Balto miltu vietā cenšos lietot tumšo rīvmaizi vai brūnos miltus
Parasto makaronu un balto rīsu vietā tvaicētie/brūnie un pilngraudu makaroni
Krējuma vietā bezpiedevu jogurtu
Gāzeto dzērienu vietā ūdeni, ūdeni ar citronu
Baltmaizi nelietoju vispār, tā vietā sēklu maizi vai rupjmaizi
Sieru cenšos lieso lietot, bet nu dažreiz nopērku gan uz maizes arī smērējamu.
22.07.2015 21:09 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Neēdu sviestu, margarīnu, krējumu. Vispār mēģinu neluetot treknos piena priduktus. Grēkoju tikai ar sieru. Tie man pārāk ļoti garšo. Ikdienā gan mēģinu izvēlēties lieso sieru. Sviesta vietā lietoju avokādo vai liesu svaigo sieru. Krējuma vietā grieķu jogurtu vai islandiešu skyr. Neesmu atradusi prātīgu alternatīvu saldajam krējumam. Veikalos esmu redzējusi tikai 10%. Varbūt ir varianti, idejas? Gaileņu laika klāt... :)
Neēdu baltmaizi un kviešu miltus. Tā vietā izvēlos rudzu, kliju maizi. Rudzu miltus, auzu pārslas maltas.
Parastos makaronus aizstāju ar pilngraudu majaroniem.
Nedzeru saldinātus un gāzētus dzērienus. Tos aizstāju ar ūdeni, kam pievienoti augļi vai zaļo tēju.
Izvairos no cukura. Aizvietoju ar medu. Plānā pamēģināt stēviju.
Nelietoju uzturā gaļu. Aizstāju ar zivīm, pākšaugiem, soju.
Cepšanu uz pannas aizstāju ar cepšanu cepeškrāsnī.
22.07.2015 21:10 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Sorry, par nepareiziem burtiem, nepareizās vietās. Neveikli pirkstiņi. :)
22.07.2015 21:13 |

Reitings 328
Reģ: 03.05.2013
Īsti nesaprotu cukura aizstāšanu ar medu. Ja runājam garšas ziņā, tad jā, bet tas, ka medus sastāvā ir daudz visādu bioloģiski aktīvo vienu un vitamīnu, minerālu nenozīmē to, ka "maģiski" medus neietekmē cukura līmeni! Vai tiešām muz 100 gramiem medus ir 5 grami cukura? :D
22.07.2015 22:57 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Cormeum, kā tu taisi sviestu?
23.07.2015 00:43 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Vienīgais, kas nāk prātā - margarīnu aizstāju ar sviestu un arī nevis tāpēc, ka veselīgāk, bet tāpēc, ka man tā garšo.
Āa, vēl kafiju un tēju dzeru bez cukura, bet ar kafijas krējumu/pienu (jā, arī tējai leju klāt :D) , jo man negaršo saldi šie dzērieni. :-)
23.07.2015 00:57 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Black dress, ļoti vienkārši. Nepieciešams ir tikai trekns saldais krējums. Sākumā saputoju putukrējumu, tad turpinu procesu līdz tas sāk saiet sviestā. periodiski pamīcu masu ar karoti un skatos, vai sāk atdalīties šķidrums. Kad tas notiek, pamaisu un pamīcu vēl nedaudz ar karoti un tad uzleju ļoti aukstu ūdeni un ar roku saspiežu un izceļu no trauka gatavu sviesta piku :)
Mazliet prasa laiku un pacietību, bet noteikti tiksi galā :)
Es rīt vai parīt gatavošu, varu atsūtīt Tev bildītes, lai saprotamāk, ja vēlies :)
23.07.2015 01:25 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
ko katrs uztveram par alternativi... ja teiskim man jauznem edienreizee 40g obv un 100g oh un 20g fat.. produktu iespejas ar ko to izdarit ir entaas.....

ja uztveram to ka teiksim aizstat krejumu ar ko citu... butiba princips nemainaas - atkarigs dzili personigi kas katram garso..... jo iespejas ir entaas
23.07.2015 13:50 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
SoulCity, ne jau visi skaita, cik tieši gramus cukura apēd dienā. Vienkārši ja ir iespēja ēst cukuru ar papildus uzturvielām (kā medus), tad kāpēc izvēlēties balto cukuru? Tāpat ar maizi.

Labā stēvijas produktā ir nevis mazāk kaloriju, bet nav to vispār. Daudz kur liek klāt maltodektrīnu un citas vielas, tad parādās arī kalorijas.
23.07.2015 13:54 |

Reitings 3450
Kaban, te runa iet vairāk par to kā ēst veselīgāk, un ierasto baltmaizi nomainīt pret rupjmaizi. Vai trekno sieru aizstāt ar liesāku. Tik precīzi g svērt produktu uzturvērtības es gan nevēlos, jo man tur ir tukša bilde. Cik g ir ogļhidrāti ,tauki un olbaltumvielu ir sierā. Vienīgi ko zinu, ka Piena produkti ir olbaltumvielas, dārzeņi, augļi, maize ir ogļhidrāti un rieksti, eļļa, avokado ir labie tauki.:-D.Un man ar to pietiek, lai gan bieži redzot kādu produktu, īsto nesaprotu, tad nu ir veselīgs tas vai naw
23.07.2015 22:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits