Uz ko taupat?

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiki visām Cosmo meitenēm! Kā jau tēmas nosaukums liecina,tad runa būs par taupīšanu, respektīvi uz ko tieši jūs taupat naudu un uz ko tieši netaupat!?
Piemēram jūs pērkot griķus, makaronus ,rīsus pirksiet lētos maxima favorit,optima linija vai gold corn ,bet varbūt dārgos kā valdo? . Vai makaronus -vai :-)
Bildēm ir vairāk ilustratīva nozīme;-),lai aptuveni saprastu manu domu. :-D
19.07.2015 20:15 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Tās, kuras uzskata, ka taupa kaut ko, jo nepērk kaut kādas produktu kategorijas, gan man liekas jokaini dažas te nepērk alkoholu un uzskata to par ietaupīšanu...tātad ja es neēdu suši, tad arī ietaupu?

Cits piemēram iztērē 100 un vairāk eiro mēnesī alkoholam ,čipsiem, saldumiem utt, a es varbūt tos 100 eiro arī ietaupu mēnesī nepērkot. Un es nesaku, ka vispār kaut ko nepērku. Mēs pērkam gan kādu saldumu, bet ļoti reti, ap ziemassvētkiem sanāk vairāk, jo liekam klāt bērniem paciņās, un tad es arī redzu ncik ietaupu uz viņiem nip nepērku katru mēnesi. Tā pat ir arī ar čipsiem, nu mēs šad un tad nopērkam, bet tusiņos, to vietā izvēlamies burkānu un kaut ko citu graužamu, arī ietaupas.
20.07.2015 14:47 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Taisu lielākas iepirkšanās tūres, iepērkos lielākoties piemājas veikalā, kur esam lojalitātes programmā (kas gada beigās izmaksā dividendes) un kur ir labi piedāvājumi un ļoti labas kvalitātes veikala zīmols gan sausajiem produktiem, gan gaļām un konservētām lietām. Daudz izmantoju saldētavu - zaļumus un lokus glabāju sagrieztus kastītēs, mērču pārpalikumus sasaldēju un tad no 7 mērcēm uztaisu vienu unikālu rissoto :-D Šad un tad cepu veselu vistu no kuras sanāk cepetis vakariņās, auksta gaļiņa salātos un sviestmaizēs un no skeleta es izvāru buljonu. Vistas zupa, kas gatavota uz buljona bāzes ir debešķīga. Vesela vista parasti maksā tikpat cik 2-3 filejiņas. Rīsus pērkam lielos maisos, šad un tad arī āziešu veikalā, jo gan gardāki, gan daudzkārt lētāki par porcijpaciņ-rīsiem.
Piedevās bieži vārām, piemēram, lēcu putru vai zirņu biezeni - vairāk oh kā, piemēram, rīsos. Ēdam daudz dārzeņu, īpaši tos, kas ir sezonā un vispār dikti gatavojam mājās. Nepērku to, kas ir lētākais, bet šad un tad parēķinu, kas sanāk lētāk - uztaisīt pašai (piemēram, gourmet katčupu) vai nopirkt veikalā. Abi ar vīru esam baigie ēdēji un mums ēdiens ir baudas avots, tapēc taupām gardi.
20.07.2015 17:03 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Uz pārtiku laikam varu teikt, ka netaupu. Lielu daļu produktu cenšos izvēlēties ekoloģiski ražotu, pat vīnu dzeru eko :D Tāpat arī vienmēr izvēlēšos pilngraudu produktus, kas paši par sevi jau ir dārgāki par parastajiem. Bet ir produkti, kurus pērku no lētā gala, jo tie gluži vienkārši labāk garšo. Izdodas ietaupīt vairāk uz to, ka nepērku gatavu produkciju, izvēlos sezonālos augļus, dārzeņus. Ziemā bieži pērku saldētas ogas, arī dārzeņus. Visai reti ēdu ārpus mājām, tā vietā pati pagatavoju to, ko būtu izvēlējusies restorānā, bet vismaz zinu, kas lācītim vēderā un jāsaka, ka izdodas ļoti, ļoti ietaupīt. Piemēram, vakar pagatavoju vistu pēc ķīniešu receptes, izdevās fantastiska, bet iztērēju knapi 6 eur, restorānā par to pašu būtu samaksājusi 30 eur un produktu kvalitāte būtu pat sliktāka.
20.07.2015 18:57 |

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Cits piemēram iztērē 100 un vairāk eiro mēnesī alkoholam ,čipsiem, saldumiem utt, a es varbūt tos 100 eiro arī ietaupu mēnesī nepērkot

Bet tur jau tas āķis,ka taupīšana šajā gadījumā skaitās,ja no SEV nepieciešamajiem produktiem izvēlies lētāko. Tas ir- ja jūs pērkat maizi,tad taupīšana TAVĀ gadījumā būs,ja izvēlēsies Latvijas Maiznieka kukulīti,tā vietā,lai ņemtu Lāču maizi. Šīs gadījums,kad apraksti: citi pērk-mēs nē,tas norāda uz dzīvesveidu,ne to,kā ekonomējat uz produktu iegādi.;-) Lai nu kā,forši ,ka konču vietā var izvēlēties burkānus,kas ir krietni lētāki
20.07.2015 19:04 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Varu piekrist klaviatūrai par to ietaupīšanu uz eksotisko ēdienu gatavošanu mājās - īpaši, ja sastāvdaļas pērk indiešu/tajiešu utt veikaliņos nevis no SantaMaria. Pati regulāri gatavoju pavasara rullīšus (50 gab pagatavošana maksā ~100kr, savukārt veikalā paciņa ar 10 rullīšiem tikpat. Restorānos vēl vairak), dažādus karijus, asās nūdeles, zupas utt. Viena no populārākajām mūsmjās ir vista saldskābā tomātu mērcē, kas arī mājās gatavojot ir +\- 100kr par 4 porcijām, savukārt pasūtot take out vai pērkot pusfabrikātu būtu 2-6 reizes dārgāk un kas to viņ zin, kas tajā mērcē iekšā.
20.07.2015 19:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu nu, ja es pasiekalojos pie laša Rimčikā un nenopērku, jo līdz algai 10 eiro palikuši, tad tā nav taupīšana, bet dzīvesveids? Interesanti :D
20.07.2015 19:30 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
pērku visu eko,tas maksā vairāk un man nav žēl naudas jo dēļ veselības ir tā vērts vien!
20.07.2015 20:06 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Nu nu, ja es pasiekalojos pie laša Rimčikā un nenopērku, jo līdz algai 10 eiro palikuši, tad tā nav taupīšana, bet dzīvesveids? Interesanti

Jā, to sauc par nemācēšanu plānot :D
20.07.2015 20:07 |

Reitings 17280
Scandinavian, nu var nosaukt arī tā :) Bet nu, teiksim, vientuļas pensionāres vai minimalās algas saņēmējas gadījumā to tomēr gribētos vairāk saukt par taupīšanu, nevis stilīgi bomzīgu dzīvesstilu.
20.07.2015 20:17 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
vientuļas pensionāres vai minimalās algas saņēmējas gadījumā

Arī šīs kategorijas cilvēki zin, ko saņem un, kā jātērē finanses, lai visam pietiktu. Nekā jauka jau tur nav, bet ir eksemplāri, kas pat iekrāt pamanās. Starp citu, nereti apbrīnoju māmiņas, KĀ viņas visu māk saplānot, ietaupīt, atrast izdevīgāko..
20.07.2015 20:20 |

Reitings 17280
Man prieks par visiem minimālās algas un tuvu tam saņēmējiem, kas māk plānot finanses tā, ka sanāk nopirkt gandrīz visu, ko gribās, un vēl iekrāt.
20.07.2015 20:40 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Vacija ir cilveki, kas nodarbojas, salidzinot produktus no discounter veikaliem ar parastajiem, normalo cenu un sastada gramatinas, bukletus par precem, kuras ir tiesi tas pasas tikai cita iepakojuma discounter veikala. Razotajs no pilnigi tas pasas adrese, vienadi sastavi. Ir ari tie pasi produkti ar sliktaku sastavu, bet ir adi identiski. Razotaji jau censas slept adreses, bet siem tapat izdodas atrast. Tik man sie produkti nenoder, jo tadus nelietoju lielakoties :D
20.07.2015 20:51 |

Reitings 17280
Grapefruit, Rīgā arī var pētīt. Gold Corn mannai uzturvērtība, kalorijas, viss pa gramiem ar zīmi aiz komata sakrīt ar blakus esošo Dobeles mannu, cenas starpība, sķiet, 5-10 centi (vēl trešajam zīmolam atšķīrās tas viss). Aizdomas, ka razotāsj reāli tas pats. Griķu pārslas kartona kārba, Herkulesam un Gold Corn (laikam) arī aizdomīgi izskatas pēc ta paša ražotāj,a vienīģi uz vienas pakas nav zīmju aiz komata, lai izskatas citādi. Cenas satrpība, šķiet, ap 15-20 centi.

Ja man kādreiz ir laiks, tad es mēdzu pētīt :) Patiesām ir produkti, kur cenu nosaka zīmols, nevis sastāvs. Tas gan nenozmē, ka Optima Līnija tirgo lasi par siļķes cenu, diemzēl.
20.07.2015 20:57 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Taupu uz iepirkumu maisiņiem - pirkumus lieku somā, kura man ir gana ietilpīga :D

Par visu pārējo - pērku vidusmēra preces, čekoju arī akcijas, nepērku saldumus (negaršo), cenšos vairāk gatavot mājās :)
20.07.2015 21:27 |

Reitings 17280
Es taupu uz miskastes maisiem - to vieta lietoju lielos Rimi maisus :P
20.07.2015 21:30 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es mistkastes maisus nelietoju vispār :D Ja nu ļoti vajag - pilns priekšnama plaukts ar vecās mammas sakolekcionētiem maisiem un dažādu apģērbu veikalu maisiem un maisiņiem :D
20.07.2015 21:33 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Šobrd es piespiedu kārtā taupu uz ūdens rēķina. :D Tik skumji, tā slāpst, bet slinkums iet uz veikalu. :D

Ikdienā taupu uz sabiedrisko transportu (mājas, darbs, mājas). Uz pārtiku netaupu, jo ir mazulis un vīrietim garšo garšīgas lietas. Taupu uz saimniecības precēm- piemēram, man ir dziļi vienalga kādu līdzekli gāzt podā - viņi visi man liekas vienādi, veļas mīkstinātāju pērku pēc smaržas no akcijas plaukta, to tāpat jāpērk reti. Taupu uz vienkāršās kosmētikas rēķina - nagu lakas nepērku, lētāk sanāk 1x mēnesī uzlikt gelish (13eur aptveni, ieskaitot ceļa izdevumus), tāpat nepērku šampūnus no krutā plaukta - esmu mēģinājusi, tādēļ zinu, ka man nav nekādas starpības (matus nekrāsoju, nededzinu utml). Taupu... Principā, nekur vairs netaupu... Bet, laikam, vajadzētu. Tagad tā palasot un padomājot - es varētu čupu naudas ietaupīt!
20.07.2015 21:44 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Taupu planojot edienu .

Perku to ko zinu , ka izmantosom un pectam nebus jamet aaraa.

Savadak gan perku ko gribu :-)
20.07.2015 21:45 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
kur par 13 eu var uzlikt gelish? drīz būšu Rīgā,varbūt varu uzlikt? :)

pērku visus pirkumus internetā, man ir saraksts, skatos atlaides, sapērku un visu piegādā nākamajā vai tai pat dienā uz mājām. :)
20.07.2015 22:01 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man ir meistarīte pie kuras lieku jau gadiem, tapēc man par kārtīgu procedūru no A-Z ir tikai simboliska samaksa...
Bet, cik esmu vērojusi citus cenu piedāvājumus, jo nesen, pirms kristībām maija beigās, pie savējās netiktu, tad tāpat tā vidējā cena ir 15eur. Zinu, ka NailBar Origo ir 15 - 21 eur, atkarīgs no tā vai ņem arī manikīru - vai ir noņemšana; bija (?) NailExpress - arī salīdzinoši lēti.Šobrīd Gelish pats par sevi nav dārgs pakalpojums, tikai laicīgi jāpiezvana un jāpiesakās.
20.07.2015 22:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits