Uz ko taupat?

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiki visām Cosmo meitenēm! Kā jau tēmas nosaukums liecina,tad runa būs par taupīšanu, respektīvi uz ko tieši jūs taupat naudu un uz ko tieši netaupat!?
Piemēram jūs pērkot griķus, makaronus ,rīsus pirksiet lētos maxima favorit,optima linija vai gold corn ,bet varbūt dārgos kā valdo? . Vai makaronus -vai :-)
Bildēm ir vairāk ilustratīva nozīme;-),lai aptuveni saprastu manu domu. :-D
19.07.2015 20:15 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Uz pārtiku īsti netaupām. Nav tā, ka pērkam tikai dārgāko preci, skatāmies arī, kur ir atlaides, bet nebūs tā, ka nepirksim to, ko ļoti gribam, tikai tāpēc, ka ir dārgi. Piemēram, rīsus pērkam tikai un vienīgi valdo basmati, jo tie mums garšo labāk. Tāpat arī ar makaroniem, pērkam tikai vienu notiktu firmu, lai gan viņa nav no pašiemm lētākajiem. Saldumus parasti pērkam, ja ieraugām kaut ko labu uz akciju, bet arī, ja mums kārosies tieši viena šokolāde, kurai nebūs akcija, ņemsim to. Nu kaut kā tā.
20.07.2015 10:49 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Es vienreiz nopirku bāzē lētos makaronus un rīsus (katru 5 kg iepakojumā), nu bāc, tas bija vnk vāks!!! :D :D Uzreiz sajutīsiet atšķirību, sākot ar to, ka viņus jāvāra daudz ilgāk, beidzot ar krāsu un garšu ( jeb tās neesamību!!!)... Tagad pērku tikai Valdo rīsus, griķus un PastaItalia makaronus! Bet vispār pērku vidēja līmeņa produktus, no Optimas līnijas nekad neko neesmu nopirkusi!
Vienīgais lētais, ko pērku ir tēja paciņās.
20.07.2015 10:52 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Ar rīsiem ir tā, ka esmu eksperimentāli notestējusi visas lētās versijas un atgriezusies pie Valdo, tvaicētie man patīk no Omas.
No pārējiem pārtikas produktiem izvēlos to, ko standartā esmu iecienījusi. Ja kaut kas sāk iet uz beigām, pavaktēju akcijas, bet krājumus lielākus par 2 iepakojumiem katram produktam netaisu.
Vakar bija situācija, kad meklēju šķeltos zirnīšus. Rimi bija tikai divi varianti pieejami - lētais gold corn un Anniņas virtuve (arī jau nekas dižs, bet iepakojums skaistāks). Atšķirība cenā bija par 0,70 eurocentiem un arī ne uz vienādiem gramiem. Paņēmu Anniņu, jo, ja ir nopirkts labs bekons, tad nevar taču tagad kaut ko galīgi vienkāršu klāt ņemt :D Jāsaka, ka pie tā plaukta ilgi gozējos, lai gūtu atbildi uz jautājumu - Kas gan tādiem šķeltajiem zirnīšiem var atšķirties?
Uz ko taupu? - Nepirkšu dzērienu, ja zinu, ka pēc pusstundas būšu mājās un varēšu padzerties.
20.07.2015 11:01 |

Reitings 7743
Par rīsiem, griķiem, nu tiešām - es nejūtu atšķirību starp dārgajiem un lētajiem, tiešām. Makaroniem - jā, tos lētos nemaz par makaroniem nosaukt nevarētu, jo vārot saķep un maz atgādina normālu makaronu konsistenci. Tas, protams, tikai mans subjektīvais viedoklis.
20.07.2015 11:11 |

Reitings 7743
marchixa, nu bet priecājies, ka tev garšo dajebkuri rīsi, arī lētie! Man, piemēram, garšo vienādi dajebkura kafija, gan dārgā krutā, gan lētākās pakas, uz to arī sanāk forši ietaupīt

Man arī visas kafijas un vēl dažas lietas garšo vienādi. Nu bet - tas tiešām bija jautājums, jo ir pirkti gan lētāki gan dārgāki produkti - atšķirība tiešām nekāda, tad nu - kāpēc maksāt vairāk, ja garšo identiski? Varbūt tiešām vajag no vēl dārgāka plaukta pamēģināt, lai sajustu atšķirību, varbūt tiešām ir kaut kādi super garšīgie, kurus neesmu izmēģinājusi. Vāru kā parasti, nekā īpaša nav. Tāpēc arī bija jautājums par cenu, varbūt pat konkrētu firmu var nosaukt, kad atcerēšos - nopirkšu un padalīšos atsauksmēs - jūtu vai nejūtu atšķirību.
20.07.2015 11:16 |

Reitings 7743
Marchixa, es pērku garos basmati. Tie, kurus pērku LV maksā aptuveni 4 EUR, precīzi neatceros.

Ok, lieku sarakstā, meklēšu, nopirkšu, izmēģināšu. :)
20.07.2015 11:18 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
vienas porcijas izmaksas tiem rīsiem, griķiem, makaroniem utt. ir tik salīdzinoši zemas, ka baigā taupīšana, pērkot lētākos, tāpat nesanāk. Protams, ikdienā cenšos neaizrauties ar makaronu paciņu pirkšanu par 4 eur, bet pirkt Optima līnija, lai taupītu uz Italpasta, neredzu jēgu. Kaut arī piem. par Rimi pienu esmu dzirdējusi, ka tas ir tas pats Rīgas Piensaimnieka piens, ko salej arī citās, dažus centus dārgākās pakās :D Bet es esmu gatava piemaksāt arī par ērtāku iepakojumu.

Atšķirību kvalitātē un garšā ļoti jūtu gandrīz visam, arī eļļai, tāpēc cenšos iepirkt labus produktus uz atlaidēm. Un taupīt uz kino un sušī :D
20.07.2015 11:20 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Iepërkoties veikalā vienmër skatos uz atlaidēm, bet ja tãdu nav vai arī ir zemākajai klasei tad pērku produktus vidusmēra cenās. Pašas zemākās klases produktus nepērku.
Netaupu apgerbam, skaistumkopšanai.
20.07.2015 11:27 |

Reitings 7743
Nav tā, ka pērkam tikai dārgāko preci, skatāmies arī, kur ir atlaides, bet nebūs tā, ka nepirksim to, ko ļoti gribam, tikai tāpēc, ka ir dārgi.
Saldumus parasti pērkam, ja ieraugām kaut ko labu uz akciju, bet arī, ja mums kārosies tieši viena šokolāde, kurai nebūs akcija, ņemsim to.

Mums arī kaut kā tā ir. Nav tā, ka visu tikai un vienīgi uz akcijām vai lētā gala meklējam.
20.07.2015 11:27 |

Reitings 4298
Mums liela nozīme ir pārtikas kvalitātei - no lētā gala pērku tikai tos produktus, kuriem kvalitāte praktiski nevar atšķirties. Piemēram - griķi - pilnīgi iespējams, ka viens un tas pats audzētājs piegādājis savu produkciju gan dārgākam, gan lētākam fasēšanas uzņēmumam, griķi tiek novākti, iztīrīti un fasēti, līdz ar to kvalitātes atšķirības starp ražotājiem varētu būt niecīgas.
Savukārt, makaroni tiek ražoti no dažādām izejvielām (olas, milti, ūdens) un tur jau ir svarīga šo izejvielu kvalitāte. No latvijā nopērkamajiem priekšroku dodu Barilla, bet arī Dobeles fusilli makaronus esam atzinuši par labiem.
20.07.2015 11:28 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man jau šķiet, ka tāda nepirkšana, jo nelieto saldumus, alkoholu, maizi un tt. nav īsti taupīšana.
Runājot par rīsiem, tad protams, ka atkarībā no šķirnes garša būs savādāka. Grūti salīdzīnāt apaļos, brūnos, jasmīnu vai basmati rīsus. Taču nedomāju, ka dažādu ražotāju basmati rīsi būs principāli atšķirīgi. Ja pieejamas dažādas opcijas vienādiem produktiem (piemēram, basmati rīsiem, ņemšu lētākos).
Es atzīšos, ka īsti netaupu uz pārtikas rēķina. Vienīgais ietaupījums sanāk uz produktiem, kurus es zinu, ka lietoju, un veikalā šobrīd akcija (runa iet par produktiem, kas ātri nebojājas putraimi, saldētie produkti un tt). Manā gadījumā lielākais ietaupījums būtu mākulīgi saplānot kā izlietot ledusskapja saturu. Savādāk es mēdzu aizmirst, ka piens jau ir, un nopērku vēl vienu paku (tāpat ir ar jogurtiem, gaļu un tt.). Rezultātā sanāk mest ārā :( Vai arī gadās kaut ko nopirkt, bet vakarā nav spēkā vai vēlmes ņemties. Un tā vairākas dienas pēc kārtas...
Brīvdienās lasīju foršu rakstu par saldēšanu žurnālā Ieva. Tāpēc sablenderēju un sasaldēju upenes. Domāju, ka jāievieš beidzot kāda organizācija ledusskapī un saldētavā (lasīju, ka ir arī speciālie app'i, kas ir kā virtuālais ledusskapis un saldētava, kur var ieskatīties neesot mājas un tad izdomāt ko pirkt un ko nepirkt) :)
20.07.2015 11:34 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Manā gadījumā lielākais ietaupījums būtu mākulīgi saplānot kā izlietot ledusskapja saturu. Savādāk es mēdzu aizmirst, ka piens jau ir, un nopērku vēl vienu paku (tāpat ir ar jogurtiem, gaļu un tt.). Rezultātā sanāk mest ārā Vai arī gadās kaut ko nopirkt, bet vakarā nav spēkā vai vēlmes ņemties. Un tā vairākas dienas pēc kārtas...

Man arī šādi gadās, jo viendien pēc darba atnācu mājās un iečekojot ledusskapi, izmetu ārā ēdamo kādu ~5EUR vērtībā...pat žēl palika naudas :D jo pērkam savus mīļākos produktos, kad tie ir akcijās Rimi :) un man sanāk iepirkt rezerves produktiem, kuriem derīguma termiņš ir vēl mēnesi vai kaut kā tā, bet laiks tik ātri paiet, ka diemžēl nepaspējam izlietot :-/
20.07.2015 12:01 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
Taupu uz kvalitāti..

Labāk nopirkušu kaut ko pilnvērtīgāku un mazak, nekā lētāku, bet tajā pašā laikā uzpūstu gaisu un košu iepakojumu.
Skatos sastāvus. Gan pārtikai, gan apaviem/apģērbam. pērku rezervi, ja laba lieta un uz Atlaidi.
Ir lietas, ko cenšos nepirkt vispār latvijā, bet labāk aizbraucu uz ārzemēm.

Vēl taupu uz transportu- eju daudz kājām, braucu ar riteni, izmantoju sabiedrisko...
Auto, tikai lielākai pārvietošanai/izbraukumiem paredzēta. Ieguvums no tā- svaigs gaiss, fiziskās aktivitātes, nav jāstāv lieki sastrēgumos, ekanomija uz degvielas rēķina, jādomā par auto novietošanu un maksu.

Taupu uz atkritumiem- šķiroju , izvairos no liekiem plastmasasmaisiņiem un iepakojumiem.

Esmu dzivokļa iemītnieks, bet produktus cenšos iegādāties no lauku tantiņām pa tiešo . Cita garša un cita smarža un uzturvielas arī.
20.07.2015 12:27 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
+++marchixa
Taupīt uz pārtiku nav vērts, bet veikalos tiešām ir atsevišķi produkti, kur kvalitāte ir vienāda- atšķiras tikai cena un iepakojums. Piemēram, marchixa pieminētie putraimi. Tāpat cukurs, sāls. No drošiem avotiem man ir zināms, ka dažiem ražotājiem tajās pakās ir viena un tā pati produkcija no tā paša ražotāja Un par makaronien taisnība jums-lētie no dārgajiem ļoti atšķiras-lētie tiešām saķep. Tāpat ar citiem produktiem, kuriem ļoti atšķiras kvalitāte.
20.07.2015 13:47 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
ko salej arī citās, dažus centus dārgākās pakās

Tas nav noslēpums, ka viena ražotne piegādā produkciju vairākiem ražotājiem (vienā vietā sapakos gan Optima līnija, gan Valdo (tīri kā piemērs)). Saturs abiem būs vienāds, bet, ja pagadīsies mazliet sliktāka raža vai iepirkums, tad tas tiks lētajam ražotājam. Tur arī ir tas riska faktors.
20.07.2015 14:01 |

Reitings 140
Reģ: 10.06.2014
kaut kad izmēģināju makaronu lēto variantu, nu ēdami nebija, saķepuši, pat ar garšvielām bija nebaudāmi.. tāpēc uz rīsiem, griķiem, makaroniem vairs netaupu. ir atsevišķi produkti, kuru kvalitāte neatšķiras, bet cenas gan, no tādiem produktiem izvēlos lētāko..
20.07.2015 14:09 |

Reitings 168
Reģ: 20.07.2015
uz prezervatīviem taupu, ja vecene grib pisties ar prezervatīvu tad lai pati pērk
20.07.2015 14:10 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Tās, kuras uzskata, ka taupa kaut ko, jo nepērk kaut kādas produktu kategorijas, gan man liekas jokaini (t) dažas te nepērk alkoholu un uzskata to par ietaupīšanu...tātad ja es neēdu suši, tad arī ietaupu? :D
20.07.2015 14:12 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es taupu uz visu ko - gan uz apgerbu ( tas ir neperku katru menesi kko , bet taisu iepirksanas tures, kad perko ko vajag ), uz partiku - perku uz atlaidem un dazreiz ieperku vairuma, tapat ari uz visadiem tirisanas lidzekliem , bet taja pasa laika neperku letako un sastavu ari petam. :)
20.07.2015 14:18 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es neperku desas, maltasgalaaizstradajumus, visadus fast-food,bet nezinu vai to var nosaukt par taupisanu. Laikam :D
Vienigais, kam netaupam partikas zins ir berns, tas mums kaa karalis ed (l)
20.07.2015 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits