Uz ko taupat?

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Sveiki visām Cosmo meitenēm! Kā jau tēmas nosaukums liecina,tad runa būs par taupīšanu, respektīvi uz ko tieši jūs taupat naudu un uz ko tieši netaupat!?
Piemēram jūs pērkot griķus, makaronus ,rīsus pirksiet lētos maxima favorit,optima linija vai gold corn ,bet varbūt dārgos kā valdo? . Vai makaronus -vai :-)
Bildēm ir vairāk ilustratīva nozīme;-),lai aptuveni saprastu manu domu. :-D
19.07.2015 20:15 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Story, Taisu raviolli ar spinātiem un sieru (iecienīti mājās). Miklu izmantoju arī lazanjā, ābolu strūdelē.. Pēdējais atklājums ir pildīti pīrādziņi makaronu mīklā un fritēti eļļā...neveselīgi, bet ņamm :D
19.07.2015 22:24 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man pārtika nav tik svarīga. Griķus, rīsus, makaronus, maizi, krējumu, cūkgaļu, liellopu, saldumus, cukuru, augļus neēdu, līdz ar to arī nepērku. Ēdu diezgan ierobežotu klāstu no pārtikas, tos arī pērku, ja kaut kas no tā, ko ēdu, ir lētāk, nopērku to. Nekādus nosaukumus neskatos, etiķetes nepētu.

Ēdienu uz priekšdienām nepērku, pērku konkrētai dienai.
19.07.2015 22:30 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Principā tiek taupīts uz to, ka retāk ejam uz veikalu. Kādreiz katru dienu (ar retiem izņēmumiem) iegāju veikalā ikreiz pēc darba, tagad mainījušies apstākļi, paradumi, lielākoties vienreiz nedēļā sapērk produktus, kuri var stāvēt visu nedēļu un tad, kad ir vajadzība pēc kā konkrēta vai sagribas kādu našķi, aiziet uz veikalu pēc tām konkrētajām lietām. Tā citādāk neskatos īpaši, neņemu ne lētāko, ne speciāli dārgāko, ja vien tā nav pārbaudīta vērtība un negribas mainīt uz citu.
Kad jāpērk pārtika kādam pasākumam, tad gan mēdzu ieskatīties akciju bukletos, kur vairāk uzrunājošu atlaižu tajā brīdī.

Runājot par makaroniem, es tik reti ēdu tos makaronus, ka man ne silts, ne auksts, kas tie par makaroniem, ja garšo normāli. :D Rīsus gan ņemu no dārgāka gala, jo man tādi, piemēram, Valdo rīsi nepatīk, ja nu galīgi nav izvēles, tad ēst var.
19.07.2015 22:33 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Varbūt kādai ir padoms kā lēti pagatavot gardu kafiju?
Man ir Tassimo kafijas automāts kuram pērku latte kafiju, kas izmaksā 25£ par 40 krūzītēm. Dienā izdzeru 2 lattes. Pieskaitot ciemiņus un vīru, uz kafiju menesi aiziet 50£. :D
19.07.2015 22:34 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Par rīsiem - es laikam nemāku dārgos labi vārīt, jo man visvairāk garšo Valdo basmati! :D Piemēram, Rapunzel basmati rīsi nav tik garšīgi, vismaz man. (t)

Par taupīšanu - nelietoju alkoholu un pirktos našķus. Kā arī daudz gatavoju mājās. Uz produktiem kā tādiem gan netaupu.
19.07.2015 22:39 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man paštaisītie makaroni ne īpaši iet pie sirds. Kādreiz vecmamma taisīja, tieši līdzīgi cormeum receptei, bet nu nepatika. Tā kā iesaku izmēģināt, lai zinātu, vai garšo.

MAD, gatavoju no 3 olām, 375g miltu un 50ml ūdens + sāls. jārēķinās, ka katri milti reaģēs maķenīt savādāk..daudzums var atšķirties nedaudz.

Meitenes, pēc šīs receptes pasta negaršos tā kā veikalā. Šāda veida recepte, ir svaigajai pastai ar olām. Parasti veikala piedāvātā pasta ir bez olām sastāvā. Bet arī vienkārša recepte pagatavošanai. Es savais pastai lielu atšķirību neredzu, bet man jau trenēta roka.

Pārtikas ziņā, izvēlos preci par kuru esmu pārliecināta un zinu, ka mani apmierina kvalitāte.
Un mums ļoti daudz ir arī pašiem savs, no manas un partnera ģimenes. Arī mīlu gatavot konservus, un kaltēt un saldēt, lai tik būtu savs. Ikdienā skatos arī, kam šobrīd ir sezona.
No alkohola pērkam vīnus un alu. Stipros nē, tie mājās no ciemiņiem palikuši, vai ir priekš gatavaošanas.
19.07.2015 22:48 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
cormeum

nakamais mans pirkums peec parvakshanas bus taa pastas mashiina, jau sen,sen sen gribu... (l)
19.07.2015 22:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Story, tā mašīna krietni atvieglos dzīvi! Protams, ja makaronus gatavo 1x gadā, tad nav jēga pirkt, bet regulārākām ēdienreizei -prīmā :)
19.07.2015 23:07 |

Reitings 206
Reģ: 04.10.2009
Tie leetie ir negarsigi.
20.07.2015 05:08 |

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
Runājot par makaroniem, esmu pirkusi gan Italpasta makaronus, gan Favorit makaronus. Godīgi sakot, atšķirību nejūtu, tāpēc vairāk pērku Favorit makaronus. Bet kad gribās garos makaronus, tad gan pērku dārgos, jo ar lētajiem divas reizes iebraucu auzās.

Ietaupu uz baltmaizi un kafiju, jo baltmaizi pati vispār neēdu jau vairākus mēnešus, bet kafija man garšo jebkāda, kaut gan arī to dzeru ļoti reti. :-D
Cenšos ietaupīt uz našķiem, bet netaupu uz augļiem, gaļas, piena izstrādājumiem.
Arī pētu atlaides.
20.07.2015 09:26 |

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
nevis izstrādājumiem, bet produktiem.****
20.07.2015 09:27 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Uz ēdienu laikam neko netaupām, kaut gan, droši vien, varētu sataupīt diezgan..
Daudzus veikala labumus aizstājam ar vietējo mājražotāju labumiem. Tie maksā dārgāk.
Par Optimas līniju produktiem - man ļoti garšo šīs līnijas zaļie zirnīši!
20.07.2015 09:53 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Es tā apzināti netaupu, bet vienkārši automātiski izvairos pirkt nepopulāra ražotāja preces, tiem pašiem Optima līnija metu līkumu, bet ne jau tāpēc, ka slikta prece tā būtu, jo neesmu pārbaudījusi, bet vienkārši nemaz nemēģinu pirkt :D pret Rimi produktiem man nav iebildumu, bet Favourit (vai kā tās Maxima preces saucās) nepērku un viss. Graudaugu produktus pērku Valdo, Oma, Dobeles dzirnavnieks utt. Šokolādes nekad nepērku nekādas Poesia vai kaut kādus šokolādes izstrādājumus...
Īsāk sakot, ja būs plauktā man nezināma prece, kuru es uztveršu kā kaut kādu kreiso un blakus būs man zināma, atpazīstama prece, es pirkšu otro, pat, ja būs lielāka cenu starpība ;-)
20.07.2015 09:58 |

Reitings 1303
Reģ: 10.12.2014
Uz eedienu netaupaam vispaar. Bet,ja taupiitu tad ietaupiitu pusi no izteereetaa.
20.07.2015 09:59 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man ir iecienītie produkti, un tad īsti nav nozīmes ir vai nav akcijas prece, piemēram Dobeles Dzirnavnieka Fusilli pilngraudu makaroni, tik labi manuprāt nav nevienam :-) , skatos arī griķi, rīsi lai ir vietējie, rīsi lai ir brūnie, ja jāizvēlas ņemu vietējos nevis ārzemju.
Uz ēdienu ietaupīt sanāk vēl, tā, ka iepērkos pārsvarā Rimi veikalā, nevis Stockamann vai Sky :-D un dārzeņus pērku tikai tirgū vai no dārza dabujam, lielveikalos to nedaru, kvalitātes ziņā, tāpat kā gaļu labāk no tirgus pērku nevis lielveikala.
Vēl es nepērku našķus, cepumus utt., un ledusskapī reti kad ko izmetu, jo nepērkam visādus sviestmaižu krēmiņus, desiņas, sieriņus utt., tos parasti kad sapērkas vēlāk nākas izmest.
20.07.2015 10:00 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Gribētu sevi un draugu piespiest ietaupīt uz saldumiem. :D
Labi,es pati īsti viņus neēdu, bet draugam gribas. Tad nu sanāk patērēties :D Domāju,ak diezgan ietaupītu.
Pērku kvalitatīvus produktus, kas jau pārbaudīti ''uz sevis'', taču uz atlaidēm.
Piemēram,ja Dobeles makaroniem atlaide, nopērku, lai skapī stāv. Nepērku 1 dienas patēriņam.
20.07.2015 10:04 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Daudziem produktiem, kaut vai tiem pašiem rīsiem, griķiem, cukuram, nesaskatu nekādu kvalitātes atšķirību Optima līnijai un dārgam galam. Manā skatījumā vienīgā atšķirība ir smukāka paciņa, kas man nesvarīgi.
Produktus, kurus parasti pērku un kuriem ilgs glabāšanas laiks, cenšos pirkt tad, kad tiem akcijas. Nepērku ūdeni pudelēs, nepērku eko produktus, nepērku visādus sīkumus- mazās šokolādītes, mazos jogurtus, tur nav ko ēst. Ikdienā reti ēdu kafejnīcās. Produktus pērku tik, cik var apēst, lai nav jāmet ārā, nekādus krājumus ar produktiem, kas ātri bojājas, priekšdienām netaisu.
20.07.2015 10:22 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
meegjinam ietaupiit uz paartikas produktiem, nepeerku daargaakus daarzenjus, ja zinu, ka citaa veikalaa tos var nopirkt leetaak. tas pats preducents, taada pasha garsha..
ja produkts ir uz akciju, biezhi nopeerku vairaakas/us pakas/gabalus.
ja kko gribaas vakarinjaas un prece ir padaarga, izdomaaju rezerves variantu ar, ko var aizstaat. man kkaa zheel izteereet kaudzi naudas paartikai, kuru taapat iznaaks pa otru galu laukaa..
draugs arii, kaa mazs beerns, ko ierauga, to vajag biezhi meegjinu paarliecinaat, ka ar tiem chipshiem var pagaidiit, jo mums maajaas ir cepumi utml. :D
20.07.2015 10:26 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
taupu uz visu
pārtiku pērku tirgū vai uz akcijām veikalos
apģērbs - skatos pēc situācijas ja kautkas patīk nopērku newyorkerī, a citreiz bez aizspriedumiem pastaigāju pa humanām un tieku pie smukām mantām par ļoti zemu cenu (l)
Saldumus gatavoju mājās....:-P
Un ietaupīto naudu vai nu krājkontā,vai arī ieguldu savās vājībās-dārglietās...:-D
20.07.2015 10:34 |

Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Ō,šī tēma man :D Vienreiz uztaisīju akciju sev,notestēju visus ikdienas produktus,kas ir zemajā cenu kategorijā(izvēlējos maksimāli zemāko cenu). Jāatzīst,ka daļa no produktiem,no zemajiem plauktiem,turpina birt manos iepirkumu ratiņos;-)

Intereses pēc - cik dārgi rīsi jāpērk, lai justu atšķirību no lētajiem?

+
Šo es arī nesaprotu. Esmu izmēģinājusi gan šā ,gan tā,bet atšķirību tiešām neizjutu. Mans ekonomijas favorīts ir Tautas un vēl vieni super lētie-balti zaļā kārbiņā,taču ražotāju piemirsu.
Makaroniem un miltiem,tajos 20 un vairāk centos gan ir jūtama atšķirība. Paši,paši lētākie tiešām ir neēdami.
Konservētā kukurūza garšu nemaina ne 50centos,ne 1.30eur(atšķirība vien tajā,ka lētākajai ir vizuāli tumšāki graudiņi).
Marinētus gurķus,ja vēlas lētus,var iegādāties tikai uz akciju periodu. Jo zemo plauktu gurķīši ir suuper neēdami,mīksti un nebaudīti dīvainā marinādē:-D
Vienīgais lētais maizes izstrādājums,ko iespējams pielietot ir formas maize(klaipiņš ap 50centiem),lai pagatavotu ķiploku grauzdiņus.
Eļļu,kas tiek lietota cepšanai(nevis svaigai lietošanai-salātiem..),izvēlos lētāko,jo nekas veselīgs tur tāpat nesanāks.
Margarīns un svests-kamēr tas nav mainīgis nosaukumu uz augu taku maisījums,tikmēr viss ir forši.
Tas pats nosacījums attiecas uz krējumu un krēma izstrādājumu :-D
Desas,gaļas..-cena nosaka gaļas klātesamību un patiku garšas kārpiņm.
Piens,kefīrs,paniņas- atšķirība vien procentos.

Ekonomēt pārtikā var,bet ne vienmēr variejot starp super lēto un dārgo. Lielākoties ekonomējot un izdabājot garšas kārpiņām,sanāks izvēlēties lētāko augstajā cenu kategorijā.;-)
20.07.2015 10:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits