Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Krāsnī cepti jaunie kartupeļi - kā?

 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
Labrīt, dāmas. (l)
Šodien vēlos izcept jaunos kartupelīšus cepeškrāsnī, taču man vienmēr sanāk tādi mazliet pacieti, kaut arī cepju ilgāk. (t) Gribu, lai jūs padalaties ar to, ko jūs darāt, lai jums beigās sanāktu mīksti kartupeļi?
19.07.2015 11:12 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
cepu*
19.07.2015 11:14 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Es no sàkuma apvàru lîdz tam, lai var iedurt. Tad uzberu garśvielas, uzlieku sviestu un cepeśkràsnî iekśà.
19.07.2015 11:15 |
 
Reitings 363
Reģ: 05.04.2015
Daru tieši tāpat kā Liana un sanāk debešķīgi... siekala sāka tecēt :D
19.07.2015 11:37 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
Labi, paldies meitenes. :-P
19.07.2015 11:46 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Man arī vnk krāsnī sanāk mīksti - sagriežu 4trās daļās, apleju mazliet ar eļļu, uzberu garšvielas un viss!
Citreiz uzlieku vispirms, piemēram, 180 vai 200 grādus, un kad viņi tādi mazliet mīkstāki, uzgriežu 220, lai apbrūninās skaisti un paliek mīksti, un smuki!

Man žēl daudz katlus tērēt un laiku! :-)
19.07.2015 12:40 |
 
Reitings 143
Reģ: 29.06.2015
Ja es varētu pati krāsnij regulēt grādus, būtu jau ļoti labi. :-D
Bet kad iegādāšos tādu ar regulējamiem grādiem, noteikti pamēģināšu tavu versiju. ;-)
Un jā, ar katliem man arī negribās ņemties, bet jāiztiek kā ir pagaidām. :-D
19.07.2015 13:01 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Es arī griežu uz pusītēm vai četrām daļām, atkarībā no tā, cik lieli kartupeļi. Pārleju ar vīnogu kauliņu eļļu, apberu ar sāli un pipariem un šauju iekšā uz tiem 200 grādiem. Beigās kādu zaļumiņu un gatavs.
19.07.2015 13:42 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Parastos fri cepju uz 240grādiem un pati regulēju. Cepu aptuveni 15 min ,citreiz 20. Parastos folijā vēl neesmu mēģinājusi, bet ir ēsti un tā pat ir veselīgāk. Tik man šķiet tas folijs kur aizdegsies. Parastajiem fri pusfabrikātiem cepampapīru ar nelieku.
19.07.2015 13:43 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Pārleju ar vīnogu kauliņu eļļu,
. Ar ko viņa atšķiras no olīveļļas vai rapšu? :-)
19.07.2015 14:23 |
 
Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Tūlit iešu cept kopā ar vakar iemarinēto vistu :-);-)
19.07.2015 14:43 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Es ari šodien iemarinēju vistu stilbiņus,tā man kā ašā ideja. Zilā siera mērce ar ķiplokiem un franču sinepēm + pieriveju 14%holandes sieru. Mmm likās garda mērcīte. (l)
19.07.2015 14:54 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Vīnogu kauliņu eļļu var izmantot augstākā temperatūrā. Rapšu un olīveļļa ātrāk sāk piedegt
19.07.2015 15:16 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
vispirms kartupeļus novāra katlā sālsūdenī un pēc tam apbrūnina cepeškrāsnī vai vēl labāk - sviestā uz pannas, lai zeltaina "garoziņa" + dilles pa virsu! (l)
19.07.2015 16:14 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Sognare, man personīgi vīnogu kauliņu eļļā patīk tas, ka tai nav izteiktas garšas kā arī tā konsistence viņai nešķiet tik eļļaina kā citām eļļām. Piemēram, uzlejot uz rokas ir tāda sajūta, ka tas ir tīrs ūdens, nevis eļļa (protams, mazliet pārspīlēti, bet aptuveni tā arī ir).
Vīnogu kauliņu eļļu izmantoju gadījumos kad bail, ka eļļa varētu sabojāt produkta garšu. Olīveļļa arī protams ir laba un to arī pārsvarā izmantoju, piemēram, gaļas pagatavošanai.
19.07.2015 16:18 |
 
Reitings 2442
Reģ: 20.04.2014
Bļāviens, šī diskusija tā sakārdināja... sagribējās izmēģināt visas jūsu metodes. :D
19.07.2015 16:26 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Undiya paldies, bet vīnogu kauliņu eļļa ir tāda pašā (līdzīga cenā) kā olīveļļa.?:-)
19.07.2015 16:43 |
 
Reitings 10098
Reģ: 19.11.2014
Arī pašas olīveļļas ir dažādās cenu kategorijās, taču, jā ir nedaudz dārgāka, bet cik nemācēšu pateikt.
19.07.2015 16:50 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es mazliet apvāru sālsūdenī. Eļļu sajaucu ar garšvielām, no visām pusēm apslaku kartupeļus un cepu ar ventilatoru. Sanāk mīksti, ar kraukšķīgu garoziņu ;)!
19.07.2015 17:18 |
 
Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Jūs gan sarežģījat sev dzīvi!:-P
es ņemu mini kartupelīšus (krietni mazākus nekā vistas ola), samazgāju tīrus, apleju ar eļļu, biki sāli, kādu garšvielu un krāsnī. Uz 60 min kaut kādos 230 grādos. Sanak vnk ideāli!(l)
19.07.2015 17:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits