Jaunieshu/pusaudzju apgjeerbu veikali vs veikali sievieteem

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man godiigi sakot, liidz shim nebija ne jausmas, ka dazi veikali ir paredzeeti junior un dazi sievieteem un ka pieaugushas sievietes redz negjeerbjaas forever21. Veel jo vairaak, ka redz peec 25 gadu sasniegshanas esot jaateerpjaas no sievieshu veikalu klaasta. Tik nelaime taa, ka tie sievieshu eleganto veikalu piedaavaajums ir taads, ko es apsveertu valkaat peec 50 gadu slieksnja vai arii paaraak sviniigs un formaals. Labi, nevilkshu savos 30 shortinjus ar uzrakstu - kiss my butt, bet arii mom jeans man liekaas briesmiigi. Veelos padiskuteet par sho teemu, tieshi par ikdienas apgjeerbu. Tad kaadi veikali ir piemeeroti 25 gados, kaadi ir piemeeroti 30 gados. Ko vairs nevajadzeetu vilkt, sasniedzot noteiktu vecumu?
17.07.2015 18:22 |

Reitings 1246
Reģ: 21.05.2014
Velkāju visu, kas man tīk, ļoti reti un ar lielu piespiešanos varētu uzvilkt ofisa tipa drēbes un kaut ko oficiàlu, pārsvarā plēstie džinsi, rūtaini krekli, kedas un kaut kas tādā garā.
Vispār es visu šodienu nostaigàju pa veikaliem, godīgi, pārsvarā tajaa h&m, new jorker u.tml. apģērbi ir diegaini, slikti nošūti vai šitie vasaras topiņi vispàr ir bez nošuutasm viileem, izsktaas kaa vnk nogriezts audums un sašuuts, lai liidzinaas kreklam - taa man baigaa probleema, gribaas man kreklu ar uzrakstu vai foršu džemperi, bet es jau peec auduma redzu, ka kvalitaate źopā un driiz vairs nevarees velkaat.

Tādeeļ sapirku visu bez ziimeejumiem, printiem - just vienkraasainas dreebes - nopirkšu krāsu, lai pati varētu ar šabloniem sarakstiit un saziimeet tàdus citātus/rakstiņus kaa man gribeeetos.
17.07.2015 20:06 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vecums nenosaka, ko ģērbt. Brīvajā laikā vari kaut kartupeļu maisā staigāt, bet darbā tev jāģērbj tas, kas ir atbilstošs tavam amatam. Ja strādā bankā vai citā ofisā, kur darbs ar klientiem, Hello kity un plēstie džinsi nederēs. Nāksies vien stīvēties kostīmos atbilstoši etiķetei. Ja darbs radošā sfērā vai birojā, kur nav nekāda saskarsme ar klientiem un vadība nav uzlikusi ierobežojumus- ģērbies kā gribi. Kaut vai Hello kity no galvas līdz kājām.
17.07.2015 20:11 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Man jau šķiet, ka nav nekas tāds, ko vairs nevajadzētu vilkt, sasniedzot 30 gadu vecumu. Viss vairāk atkarīgs no figūras īpatnībām, ko var vai nevar atļauties.

Tik nelaime taa, ka tie sievieshu eleganto veikalu piedaavaajums ir taads, ko es apsveertu valkaat peec 50 gadu slieksnja vai arii paaraak sviniigs un formaals.

Tiešām? :D Tā man likās, ka bija pirms gadiem 10, bet ne jau tagad. Ja nu vienīgi ārvalstīs ir daži tādi izņēmum-veikali, kuri tiešām paredzēti pensionāriem, bet visādi citādi.. viss ir gaumes , piestāvēšanas un sakombinēšanas jautājums. Drīzāk problēma ir ar izmēriem, jo sieviešu veikalos izmērs 34 ir lielāks kā jauniešu veikalos pieejamais izmērs 34, bet arī šajā lauciņā jau vērojamas pozitīvas tendences.
17.07.2015 20:38 |

Reitings 52
Reģ: 15.07.2015
Veikalā kolekcijas ir sakārtotas pēc stiliem un vecuma grupām - tas atvieglo iepirkšanos, bet tas vēl neko nenozīmē.
Atšķirību veikalu piedāvājumos var pamanīt - gan jau, ka Tev arī ir tāds veikals, kurā Tu nekad neej! Tas viss ir atkarīgs no cilvēka gaumes. Jebkurā veikalā var nopirkt kaut ko atbilstošu sev!
Es neteiktu, ka sievietei pēc 25 jāģērbjas formāli, bet es uzskatu, ka sievišķīgam piesitienam un elegancei ir jābūt, pat ja tas ir sporta tērps. Un drēbei jābūt arī pietiekami kvalitatīvai, ko vairāk piedāvā tie "elegantie" veikali :) Man ir vienalga, es pēc saviem 25 varu uzvilkt plēstos džinsus ar botiņām vai aiziet uz veikalu tenniņbiksēs VAI aiziet uz darbu elegantā, melnā klieitiņā un augstpapēžu kurpēs - svarīgāk man tas, kā tās drēbes izskatās kopumā. Lai nav nevīžīgi, bet ir sakopts koptēls un tīras, kvalitatīvas drēbes. Pērc, kur gribi - DKNY vai Terranovā, nav nozīmes, ja prot izvēlēties sev atbilstošo :)
17.07.2015 20:58 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Tu mani samulsināji ... laikam būšu forever tīnis , un jo vairāk gadu man ir , jo vairāk negribu un neesmu pieklājīgā sieviete .

Man ir tieši, tieši tāpat. Tuvojos 25 gadu vecumam, taču manu ikdienas drēbju klāstu veido apģērbs no tādiem veikaliem kā "Cropp Town" un "House". Iespējams, tāpēc man joprojām veikalos, ja vēlos nopirkt kādu dzērienu, prasa pasi, taču ko darīt - ģērbjos tā, kā jūtos. Mūžīgi jauna :)
18.07.2015 00:07 |

Reitings 10575
Man manos 30 prasa pasi, ja neesmu ofisa klasiskajā stilā vai arī ar darba sejas izteiksmi :D
18.07.2015 00:13 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Vienu dienu varu saģērbties kā ofisa glaunā darbiniece, otrā kā princese, un trešajā kā 8.klases skeitere :D Iepērkos gan Cropp Town, gan Monton un arī visādi mazie veikaliņi.

Bet prasa man visur pasi, riebjas :D
18.07.2015 00:18 |

Reitings 10575
Vienu dienu varu saģērbties kā ofisa glaunā darbiniece, otrā kā princese, un trešajā kā 8.klases skeitere

Sieviete visai dzīvei (prototips) ;-)
18.07.2015 00:22 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, gan pieaugušo, gan arī junioru veikalos var pircējs kaut ko var atrast sev..
Piemēram, Reserved veikals:

Ja attēlā redzamā kleitai sajūtos par vecu, tad šeit būs kaut kas piezemētāks..
18.07.2015 00:22 |

Reitings 1814
cropp , new yorker jauniešiem un visadi monton, mohito , reserved sievietēm.
18.07.2015 00:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man arī prasa pasi , neskatoties uz to, ka bieži eju ar meitu :D
18.07.2015 12:53 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Pff, es neiespringstu.
Ja pasākumam par atbilstošāku uzskatu uzcirts zīmuļkleitu un augstpapēdenes, tad to daru, ja gribu, tad velku džinsu šortiņus, plēstas džinsas un maiciņas utt.
Man nav grūti pieskaņoties pasākumiem, bet ikdienā ģērbjos, lai man ir ērti t.i., kā tīnis + absolūti nesievišķīgi. :D
18.07.2015 13:03 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Kapec tads skaitlis - 25? Man liekas, jaunietis taču skaitās līdz gadiem 30. Precīzi vairs neatceros, bet apmēram tā to dala sociālos pētījumos.
Mani tāds jautājums nenodarbina. Velku to, kas patīk un der. Vienīgi esmu sevi pieķērusi, kļūstot vecākai, iegādāties kvalitatīvākas drēbes un mazāk. Ja kādreiz studiju laikā man teju puse drēbju bija no New Yorkera, tad tagad, esot Latvijā, tajā veikalā pat neeju. Tad drīzāk kādu maiku vai legingus varu nopirkt Primark, kur tie ir 3x lētāki, bet labākas kvalitātes kā NY.
18.07.2015 13:09 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Mērķauditorijam katram veikalam ir sava, protams. Taču kopskatā - velc ko gribi. Izmēri atšķiras visur, tādēļ teikt, ka katrā veikalā var ko sev atrast būtu nekorekti :D

Kā es bieži mēdzu teikt, galvenais ir zināt pamatlietas, kas pašam piestāv. Tad arī ar nevīžīgiem matiem un maiciņu, uz kuras ir kaķēni, vienmēr var izskatīties lieliski.
18.07.2015 13:30 |

Reitings 389
Reģ: 12.10.2014
Patiesībā es neteiktu, ka tie veikali ir tik obligāti nodalīti. Piemēram zara. Tur apģērbu var atrast gan jauniešiem, gan sievietēm gados un sievietēm "pa vidu". Arī Mango, Lindex, Mohito, tāda vaida "dāmu" veikalos arī jaunām sievietēm vis kaut kas ir atrodams. ja patīk H&M preču klāsts, tad tur arī ir visiem vecumiem.
Un es nedomāju, ka ir kas tāds, ko var velkāt pusaudžu gados, bet nevar 25 gados, ir sievietes, kuras velkā bikškostīmus un ir sievietes, kuras velkā šortus ar t-krekliem utt. :-D
18.07.2015 15:13 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Kapec tads skaitlis - 25? Man liekas, jaunietis taču skaitās līdz gadiem 30.
Nope, http://likumi.lv/doc.php?id=175920 jaunietis ir persona vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

Atbildot uz jautāmjumu - piekrītu viedoklim, ka vecums nav svarīgs apģērba izvēlē. Svarīgi ir, kas cilvēkam piestāv un (ja runa par darba apģērbu) ir atbilstošs ieņemamajam amatam.
Pati lielākoties iepērkos humpalās, alternatīva stila internetveikalos, H&M.
18.07.2015 15:32 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Ak, es vispār nemaz neiepringstu uz apģērbu izvēli. Ģērbju to, kas man liek justies labi. Vēl nesen sanāca tāda situācija, ka es vienā apģērbu veikalā nejauši ieklīdu bērnu nodaļā, jo ieraudzīju baigi feino krekliņu, kā reize uz mani (esmu smalka auguma), pāķēru un tikai ģērbtuvē sapratu, ka norādītais izmērs ir kaut kas "līdz 145 cm", laikam. Bet tas krekliņš man derēja un baigi smuki izskatījās, tāpēc es vienkārši to nopirku. Protams, pārdevēja pie kases pateica: "Ā, jūs zināt, ka šis ir no bērnu nodaļas?" Jā, nu, tajā dienā es biju tērpusies tīģerādas print maxi kleitā un ar sarkanām lūpām, bet, nu, kāpēc gan es nevarētu uzvilkt arī feinu krekliņu ar multeņu varoni uz, piemēram, dārza svētkiem? Makes no sence.
18.07.2015 15:53 |

Reitings 10575
vienā apģērbu veikalā nejauši ieklīdu bērnu nodaļā, jo ieraudzīju baigi feino krekliņu, kā reize uz mani (esmu smalka auguma), pāķēru un tikai ģērbtuvē sapratu, ka norādītais izmērs ir kaut kas "līdz 145 cm", laikam

Man arī viens džemperītis ir no Lindex bērnu nodaļas un pat diezgan klasisks. Pārdevējas piezīme gan ļoti neprofesionāla.
18.07.2015 15:59 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Jā, nu, neprofesionāla, bet es neapvainojos. :)
18.07.2015 16:02 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
"Ā, jūs zināt, ka šis ir no bērnu nodaļas?"

Nezinu gan, kas tur neprofesioāls. Pārdevēja pirms pirkuma informē klientu, lai nav tā, ka klients skrien atpakaļ un saka, ka nepamanījis, ka nopircis bērnu apģērbu.
Kad es strādāju apģērbu veikalā, bija ne mazums džeki, kas nesa atpakaļ drēbes, sakot, ka nepamanīja, ka meiteņu :D
18.07.2015 16:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits