Darbs citur, dzīvesvieta citur.

Reitings 37
Reģ: 13.07.2015
Gribas citus viedokļus, lai saprastu, kā rīkoties.
Dzīvojam Bauskā, dēls beidz 9.klasi. Iestājās mācīties Rīgā, dzīvos kopmītnēs. Pati es arī strādāju un katru darba dienu braucu no Bauskas uz Rīgu un atpakaļ. It kā jau varētu kaut ko mainīt, BET... vīram darbs ir Bauskā un Bauskas novadā, viņu izkustināt ir neiespējami. Viņš uz Rīgu negrasās pārcelties. Turklāt, Bauskā viņam ir tīri laba alga.
Es pati Bauskā vairs nevēlos strādāt, jo atalgojums tad man būtu vismaz 2x mazāks.
Mani uztrauc, kas varētu sagaidīt mūsu ģimeni, ja dēls jau tikpat kā prom, meita drīz arī būs prom, es pati dabonu braukāt tikai vīra dēļ.
Varbūt mana domāšana nav riktīga un tas ir normāli, ka es braukāju, jo Bauskā mums pašiem savs dzīvoklis, nav jāīrē. Un, bērni tāpat mūžīgi kopā nedzīvos... ?????????? Brīžiem gribas pamest viru un pazust, bet, ir viena stulba lieta, ka viņu joprojām mīlu, otra stulba lieta, ka pati jau nepelnu tik daudz, lai uzturētu sev īrētu dzīvokli un vēl bērnus.
13.07.2015 16:55 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Tava atbilde liecina, ka aizsvilies! Un, ja aizsvilies, tā tad man daļēji ir taisnība!
Bet, meitenēm jau šeit ir taisnība, ne jau es to Rīgu gribu, bet bailes un neziņa par bērniem, kuri tik un tā pametīs mājas vienā dienā, lai dzīvotu savu dzīvi... Vienīgais, gribas būt tuvumā

Bērni agri vai vēlu būs jāpalaiž! Jeb visu dzīvi skraidīsi pakaļ kā pielīmēta? Iedomājies situāciju - Rīgā dēls iepazīstas ar meiteni...Iemīlas...Nolemj precēties, bet viņas dzimtā puse ir Liepāja...Viņa vēlas dzīvot Liepājā un viņš arī izlemj, ka tā būs labi. Ko tad? Pati metīsies no Bausaks uz Liepāju dzīvot?
13.07.2015 17:59 |

Reitings 23
Reģ: 06.07.2015
Bailes par beerniem ljoti labi saprotu. Jo vairaak taapeec, ka ciemojoties pie kursabiedreneem kojaas, visu ko dabuuju redzeet, taapat iedzeeraam utt., un tas arii 15-16 g.v. Tagad man daudz kas skjiet traki, bet toreiz nekur neiekuulos. Tomeer muusdienaas, manupraat, kaardinaajumu vairaak, taapat visi tie spaisi un ripas, azartspeeles un viss cits.

Un jaa, nabassaiti ir ljoti gruuti paargriezt, tas arii fakts. Maneejais plaano studeet citaa valstii, man jau no domas vien sirmi mati :(
It kaa buutu jeedziigi noiireet kaut mazu dziivokliiti, tad arii puiku redzeetu no riita un vakaraa, nedaudz sirdsmiers buutu. Briivdienas visi pavadiitu Bauskaa. Varbuut arii no viira ir jeega padziivot atsevikji, lai ieraugi to visu citaam aciim.
13.07.2015 18:00 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja jūsu ģimenē galvenais pelnītājs ir vīrs, tad loģiski ir, ka sieviete pielāgojas

Nav taisnība.

Tā var ātri vien nonakt līdz iekšējai sajūtai, ka esi mazsvarīga, vēl vairāk - kalpone. Kāpēc kalpone? Tāpēc, ka tepat Cosmo gana daudz dzirdēts, ka, ja vīrietis pelna vairāk, un nedod dievs, DAUDZ vairāk, tad vakariņas, uzkopšana, gludināšana, bērna audznašana un citi darbi ir "jāatsrādā' sievietei, lai "kompensētu" savu bomzīgo ienesumu ģimenes budžetā.

Ir stulbi uzskatīt, ka ir OK, ja sieviete strādā 8 h diena un vēl 3 stundas pavada ceļā katru dienu, ir tā, kurai obligati japielāgojas, lai Krutajam Mamuta Nesējam ir vairāk brīvā laika olas kasīt (ups, atpūsties).

Kompromiss, dialogs, līztiesība. NEATKARĪGI no tā, kurš vairāk pelna.
13.07.2015 18:01 |

Reitings 37
Tava atbilde liecina, ka aizsvilies! Un, ja aizsvilies, tā tad man daļēji ir taisnība!

Ir taisnība, bet ne par jūtām pret vīru. To es laikam labāk zināšu, cik ļoti ir vai nav vajadzīgs man.
13.07.2015 18:01 |

Reitings 37
57days

Tik bagāts vīrs jau nav, bet par mājas darbiem, neatkarīgi no ienākumu līmeņa, sieviete ir universāla - skrien uz darbu, atgriežas, pagatavo kaut ko ēdamu, apkopj māju, vīru, bērnus....., bet vīrietis, atnāk no darba, ir piekusis, ka neko citu kā lasīt avīzes vai skatīties TV vairs nespēj.
13.07.2015 18:05 |

Reitings 17280
Man patīk ideja par pierīgas pilseteli kaut kur pa vidu. Tad varbūt berni arī avrēs uz skolu izbraukāt. Man viena klasesbiedrene no Iksķiles braukāja.
13.07.2015 18:05 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es piedāvāju tikai variantus.
:-)
13.07.2015 18:06 |

Reitings 37
Es piedāvāju tikai variantus.

Ir ok, paldies.:-)
13.07.2015 18:08 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Turklāt jāņem vērā arī " iesūnošana ".
Grūti jau pamest to ierasto vidi, bet šad tad vajag ko pamainīt :-)
13.07.2015 18:10 |

Reitings 17280
"Noguris...." Ja es kādu dienu izlemšu šķirties, tad "noguris" būs viens no galvenajiem iemesliem.

Besī. Tā nogurst mūsu vīrieši, ka svētdienā pēc visas dienas ilgas, nogurdinošas tenisa skatīšanās rociņas nokritīs, ja neapēsto ēdienu pašam būs ledusskapī jāieliek....

Mljeh.... Pašas (Cosmo gudrības salasījušās) ļaujam iztizlēt normāliem vīriešiem, un tad raudam.
13.07.2015 18:11 |

Reitings 17280
Perfekta skaistule, veiksmīga karjeriste, ideāla mājsaimniece - un tas viss trīs vienā! Tu to nevari? Tad esi tizlaka, neka 99% Cosmo apmeklētāju.

Man šodien pretīgs garastāvoklis, lūgums neņemt vērā :(
13.07.2015 18:14 |

Reitings 37
Man šodien pretīgs garastāvoklis, lūgums neņemt vērā

Bet, neko nepatiesu nepateici. :D
13.07.2015 18:15 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es pat varu iedomāties autores sajūtas. cilvēks katru dienu mēro 60 km uz Rīgu, lai strādātu SAVĀ sfērā. Atbilstoši izglītibai, kura ir iegūta. Un es ticu, ka tā braukāšana ir līdz kaklam. Es arī piekrītu dāmām par to, ka jārod kompromiss un jādzīvo kaut kur pa vidu :)
13.07.2015 18:51 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nu man neliekas, ka Bauska ir tāds gaisa gabals ka grūti izbraukāt. Tie ir kādi 65-70km, ar automašīnu 1h, ok sastrēgumos var pielikt klāt 10 - 15min, ar autobusu 1h un 10min tā raksta oficiāli sarakstā. Esmu savu laiku braukusi 1.5 -2h uz darbu, un tas nebūtu bijis traki, ja nevajadzētu pārsēsties, jo nācās braukt ar 2 transportiem caur visu Rīgu, kas ir ļoooti nogurdinoši :-(
Daudzi Rīgā pavada tikpat laika braucot uz mājām, piemēram ja darbs ir Vecrīgā un jātiek uz Berģiem tā ir stabila stunda, tas pats Ziepniekkalns kaut kur Brīvības iela, vai Mežciems un Centrālā stacija. Ar izbraukāšanu neredzu peoblēmu, bērns arī var izbraukāt, neļautu 16 gados dzīvot kojās.
13.07.2015 18:54 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man ir pārsteigums par tiem 60km. Es katru dienu braucu 45km uz darbu, vispār nejūtu ceļu, vot kad dzīvoju Rīgā, līdz riebumam bija sastrēgumi, uz šosejas brauc bez stresa. Neredzu vispār šajā situācijā problēmu, bet varbūt esmu dīvaine.
Man ir darba kolēģes kas brauc no Straupes un Cēsīm, no Siguldas, Dobeles, Lielvārdes utt., neviens nekad nav sūdzējies un Rīgā kategoriski nedzīvotu.
13.07.2015 19:00 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
ir viena stulba lieta, ka viņu joprojām mīlu,
Wow tiešām riktīgi stulba. :D :D :D

Atrēķini,cik tev katru dienu aiziet degvielā braucot uz darbu,un padomā vēlreiz,vai tomēr darbs ar mazāku atalgojumu beigās nesanāk tikpat,cik saņem pēc tam,kad atrēķini ceļa izdevumus. ;-)
13.07.2015 19:21 |

Reitings 39
Reģ: 14.07.2015
Atrēķini,cik tev katru dienu aiziet degvielā braucot uz darbu,un padomā vēlreiz,vai tomēr darbs ar mazāku atalgojumu beigās nesanāk tikpat,cik saņem pēc tam,kad atrēķini ceļa izdevumus.

Tu neproti lasīt, ka autore visu laiku uzsver, atrēķinot ceļa izdevumus, tik un tā ir labāka alga? Turklāt, ir svarīgāk strādāt darbu, kas patīk un, kur esi speciālists, nevis strādāt jebko, lai tikai tuvāk mājām. Ja pati esi kāda veikala pārdevēja, tad tiešām atšķirību nejūti, jo nav sajēgas no tā, kā ir strādāt normālu darbu.

Autorei iesaku turpināt braukāt, nevajag uz spēles likt attiecības. Ja pašķirsies, būsi vien nelaimīga un nožēlosi. Turklāt bērni var aiziet dzīvot kaut vai uz Rēzekni, ja samīlēsies, neskriesi taču pakaļ. Pie visa pieradīsi, ka bērni pamet vecāku mājas. Bet, lai pirms pabeidz vidusskolu, stājas pēc tam augstskolā, nav ko iet uz profenēm, nekas labs Rīgā nebūs.
14.07.2015 11:50 |

Reitings 44
Reģ: 14.07.2015
stājas pēc tam augstskolā, nav ko iet uz profenēm, nekas labs Rīgā nebūs.

:-D No kaut kāds alberta diploma mazāka jēga, kā no santehniķa profesijas :-D Sieviete var iet uz augstskolu, bet vecim nav ko tur darīt jo visa lielā nauda nāk ja esi labs amatnieks :-P

lielākoties cilveki ar augstāko pelna grašus :-D
14.07.2015 11:55 |

Reitings 195
Reģ: 02.02.2013
Kurš dara mājas darbus? Kādas kuram ir darba stundas. Manuprāt, ja Tu, piemēram, gatavo vakariņas, mazgā veļu, tīri māju u.c. darbus, ja darba stundas ir līdzīgas, būtu godīgi no vīra puses, ka pārceltos tuvāk Tavai darba vietai.

Ja vīrs strādā krietni garākas stundas, tad būtu negodīgi no viņa prasīt vēl papildus slodzi braukāšanai. Bet tas nav iemesls, lai šķirtos.
14.07.2015 12:02 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
bet, ir viena stulba lieta, ka viņu joprojām mīlu,
turpmak zinasu, ka milet viiru ir stulbi :-)
14.07.2015 12:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits