Dusmas uz tanti sabiedriskajā!!!

Reitings 375
Reģ: 06.10.2010
Baaaaaacccc.... Nu vai nav cūcība? Nupat,10min vecs atgadījums.. stāvu kājās 15.trolejbusā,bakstos telefonā,centrāltirgū iekāpj protams,bars ar vecenēm,viena prasa-eto pjatnadcatij? (Es nesadzirdēju) novēršos no telefona,prasu-ko lūdzu? Viņa uz mani paskatījās ar tik neizpratnes pilnu skatienu un pārjautāja to pašu citai sievietei,ar piebildi-eta ģevuška po russki ņepoņimajet..es viņai virsū,a ti po latišski umeješ??? Šī SĀK latviski man vāvuļot-tāda jauna smuka meitene,20 gadi jau(patiesībā vairāk :D ), nemāk krievu valodu,es pati trīs valodas māku,jūs jaunie galīgi izlaisti,utt.. A man vispār pa dzīvi tās vecenes tik nenormāli spēj uzvilkt ar savu bezkaunību,pat to,kas nav vērsta personīgi pret mani,ka šoreiz vnk momentā sāku bļaut viņai virsū,ka nesadzirdēju vnk sākumā,ko viņa man teica,lai nediršās,pajautāju vai viņai mājās ir ļoti garlaicīgi,ka jākasās sabiedriskajā. Viņa man atkal,ka mākot 3 valodas,un pateica-fuck you,par ko es drusku iesmīnēju. :D viņai aizmugurē sēdošās meta man ar roku,sak' neņem galvā.. man bija pilnīgs afekta stāvoklis,piegāju pie durvīm un izkāpu ārā,lai neielaistu viņai piparu gāzi sejā.. izkāpu ārā un gandrīz izplūdu asarās,saprotu,ka tā ir tikai veca,marasma mākta tante,un ka ar tādām ir pilnas ielas,bet es šobrīd jūtos tik nenormāli aizskarta un aizvainota,kā cilvēks,kā latviete,metas šķērmi no domas,ka šīs te tantes patiešām tā arī uzskata,ka visiem obligāti viņām krieviski jāatbild un ja nē,tad skatās šķībi labākajā gadījumā.... grrr ceru,ka šī paaudze izmirs un vēlāk nekas tāds nebūs. Atvainojiet par iespējams,bezjēdzīgu tēmu,bet varbūt jūs mani sapurināsiet vai nomierināsiet,jo esmu tik nenormāli saniknota šobrīd... atvainojos par kļūdām,rakstu no telefona.
13.07.2015 12:34 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Es arī esmu no tām trakajām, kas ātri aizsvilstas, tā kā neesi vienīgā :D Tiesa, raudāt es neraudu.
Man tas ir no garastāvokļa atkarīgs, ja labs, tad es pasmaidīšu un laipni atbildēšu. Ja slikts - tad ir kaput. (e):-D
13.07.2015 14:36 |

Reitings 47
Reģ: 09.07.2015
uniqueღ- nez ko tavs draugs par to saka?
13.07.2015 14:38 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Autore, paturi prātā, ka diemžēl, mūsu gadsimtā cilvēkus cilvēkus bieži vien var pàrsteigt ar laipnību un pieklājību. Audzini rakturu, lai nepakļautos šādām provokācijām.

Kā arī iesaku nerādīt uz citiem ar pirkstu, pirms neesi pārliecinājusies, ka pašas rokas ir tīras. Ne vienas, ne otras uzvedību par adekvātu nosaukt nevar. Atšķirība it tajā, ka tu to tanti nepāraudzinàsi, bet ko darīt tev pašai ar sevi? Sāc ar pārmaiņām sevī un tad tu spēsi saprast, ka tas nemaz nav tik viegli .
13.07.2015 14:39 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Switched on, "atvainojiet lūdzu " jau arī vispār var pateikt tā ka cilveks zili mells aiz dumam paliek :D lielaka dala strīdu rodas no nepareizi izvēlētas intonācijas, tomēr ja man ja notēlo pati laipnība ar vārdiem "ko lūdzu?", man diezgan grūti iedomāties to intonāciju un sejas izteiksmi lai tas skanētu laipni. Kkā samocīti sanāk. Tieši tāpēc šīs frāzes manā leksikonā ikdienā nav un tajās retajās reizes kad tiek lietota, tas ir tikai situācijas kad kāds cits ir pateica kaut ko loti ārkārtēju.
13.07.2015 14:42 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu tavā vietā droši vien būtu pateikusi, ka nesadzirdēju un ka viņai nav tiesību man par to tagad aizrādīt. Mierīgi, adekvāti un tā, kā patiesībā arī ir. Bet ir normāli aizsvilties, kad sakrājas šādi varianti, pašai ir tā bijis. Tomēr no psihošanas nekas labāk nepaliek, un redz, ne tā tante kaut ko saprata un arī pašai tagad dusmas. Vajag atbildēt tā, lai pašai par rīcību nav kauns. :)
13.07.2015 14:43 |

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
Lasot komentārus skatos, ka pāris aitas neizlasīja meitenes rakstīto :-D
laikam latviešu valodu neprot, tāpēc pilnā apmērā nesaprot ko autore raksta (l)
Bet citu meiteņu komentāri ir ļoti labi!

Veiksmīgu dienu! :-P (tūlīt kāda aizsvilsies!)
13.07.2015 14:44 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Tavs_Vīrietis Lidmašīnā mani aizstāvēja, jo vainīga es nebiju. Vien tik, cik muti palaidu par daudz. Jā, es pēc kāda laika nokaunos par savu uzvedību.. Ja esmu kopā ar mammu (viņa manus izgājienus pazīst), tad jau viņa laicīgi man aiztaisa muti :D
Es pati apzinos, ka man nav pilns rublis, jo es dažreiz par daudz izrunājos. Kaut kur ārpus Latvijas sen jau būtu atrāvusies.
13.07.2015 14:46 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Ja var pajautāt svešam cilvēkam "ko lūdzu", par pārējo pat nerunājot, tad pie sava kultūras līmeņa ir pietiekoši ko stradat!

Pirmo reizi šādu sviestu lasu par "Ko lūdzu?". ;-)
13.07.2015 14:52 |

Reitings 375
Izrādās,ka es visu mūžu nepareizos vārdus esmu lietojusi,pārjautājot,ja neesmu ko sadzirdējusi. Vecāki no mazām dienām ir iemācījuši teikt nevis ''ko?'',bet ''ko lūdzu'' vai arī ''kā lūdzu''. Un bez gariem ''atvainojiet,es jūs nesadzirdēju'',''atvainojiet,ko jūs teicāt'' utt.
Nez vai Vatsonam pašai izdotos tik acumirklīgi noreaģēt brīdī,kad pat neskaties tajā virzienā,kad kāds kaut ko nočivina blakus,un tad,uzmetot aci,tikai saproti,ka prasīts bija tev.
13.07.2015 14:56 |

Reitings 3925
schoco, nebrīnos. Latvijā cilvēkiem klibo pieklājība. Tiesa, kamer vien es pati esmu bijusi pieklājīga, vienmer esmu saņēmusi pieklājīgu atbildi, ne vienmer tik atsaucīgu kā gribētos, bet adekvātu. Fuck you nekad neesi saņēmusi. (t)
13.07.2015 14:58 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
schoco, nebrīnos. Latvijā cilvēkiem klibo pieklājība. Tiesa, kamer vien es pati esmu bijusi pieklājīga, vienmer esmu saņēmusi pieklājīgu atbildi, ne vienmer tik atsaucīgu kā gribētos, bet adekvātu. Fuck you nekad neesi saņēmusi.

Manuprāt, nepieklājīgi ir uzspiest savu šauro redzējumu par valodas lietojumu citiem, un brīdī, kad tas nesaskan ar savu, saukt tos par nepieklājīgiem.
13.07.2015 15:00 |

Reitings 375
Un vispār,pašām pirmām kārtām,nav ko sperties iekšā transportā,ka pat nezin,uz kurieni viņš vispār ved un tad kādam prasīt. :D būtu tante uz ielas pirms kāpšanas iekšā pajautājusi. :D bet nu skaidrs,ja jau transports bez maksas,tad jau var pavizināties :D
13.07.2015 15:03 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Sabiedriskā transporta lietošanas noteikumos rakstīts, ka pasažieriem aizliegts citam citu traucēt. Līdz ar to jebkuru jautājumu, provokāciju drīkst ignorēt. Ja kāds fiziski aiztiek, var saukt policiju. Un jā, tādu kašķu tantu ir pilns-nekas efektīvāks par ignorēšanu nav izdomāts :D
13.07.2015 15:04 |

Reitings 3925
Laurentija, man pieklājības frāzes ir asinīs lai negaidīta situācija reaģētu adekvāti.
"Ko lūdzu" man ģimenē nekad nav bijusi pieklājības frāze, gandrīz vai otrādi.

Nevajag iztulkot pa savam, ka propagandēju angļu smalko stilu vai ko tādu. :D ari nelaipnai atbildei ir sava vieta un laiks. Kulturāls cilveks zinās kad un ko teikt, lai situācija raisītos vinam labvēlīgi.

Reitings 618
Reģ: 05.04.2012
schoco +1

Pirmo reizi dzirdu, ka frāze ko lūdzu ir nepieklājīga! Saprastu, ja pasaka ko, vai kas ir?! Bet tas ir absurds.. ;-)

Reitings 3934
Vatsons
Kā tad, tavuprāt, būtu jāpajautā pieklājīgi cilvēkam, ka nav sadzirdēts jautājums? :D
13.07.2015 15:05 |

Reitings 375
teika_spolite,Vatsons jau teica,jāsaka:"Atvainojiet,es nesadzirdēju" :D
13.07.2015 15:10 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Teika_spolīte.
Un jā, tādu kašķu tantu ir pilns-nekas efektīvāks par ignorēšanu nav izdomāts

Nesaki viss tā, ir redzeti gadījumi, ka tantuki vēl pakaļ skrien un auro pilnā balsī - tas tā lai visi redz un dzird, kāda neaudzinata meitene viņu aizvainojui. Pēc maniem novērojumiem visbiežak ( gandrīz vienmēr ) tās ļaunās ir jaunas meitenes. Vēl variants, kad 2x tantuki savā starpā ecējas, tad gan ir jauri noskatities :-D
13.07.2015 15:11 |

Reitings 3925

Manuprāt, nepieklājīgi ir uzspiest savu šauro redzējumu par valodas lietojumu citiem, un brīdī, kad tas nesaskan ar savu, saukt tos par nepieklājīgiem.

Jā esmu drausmīgi šaurpieriga un neuzskata ka "ko lūdzu " ir pieklājības kalngals! Ja gadās šādu frāzi saņemt sev adresētu, tas atstāj iespaidu ka cilveks ir mazizglītots un vinam ir trūcīgs vardu krājums, tirgus bābas līmenis, lai gan tur tantes biezi ir daudz laipnakas un sirsnīgākas.
13.07.2015 15:11 |

Reitings 3934
Laurentija
Nu tas arī nepieklājīgi, jo viņa (Vatsons) sarunājas ar svešu cilvēku nesasveicinoties un nestādoties priekšā :D Tad droši vien pēc Vatsona domām pieklājīgi ir tā:"Labdien! Esmu Vatsona kundze/jaunkundze. Atvainojiet, bet es lāgā nesadzirdēju, ko jūs nupat sacījāt, jo biju iegrimusi savās domās. Vai drīkstu lūgt jūs atkārtot jautājumu? " :D :D

Vatsons
Vai tev gadījumā nav uzvārds Burkā un rados Onslovs? :D
13.07.2015 15:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits