Mani fascinē, ka tie, kas te visaktīvāk spriedelē, pat nebija svēktu dalībnieki! Visur - pilnīgi visur, nevis kāds ir pajautājis viedokli tiem, kas piedalījās, bet savu viedokli nepārtraukti izsaka tie, kam pat nav ne jausmas, kas notieka iekš mēģinājumiem.
Šie bija mani otrie Dziesmu svētki.
Pirmkārt, kā jau iepriekš rakstīju, ēdiens un ūdens BIJA nodrošināts. Tas, ka daži ir pārāk izlepuši, tāpēc neēda - tas gan ir skaidrs, un tad arī nav brīnums, ka ģība. Es pati esmu izvēlīga uz ēdienu, bet ēdu visu, bija samērā ok, protams, ne kā mājās, bet noteikti neko sliktu nevar teikt. Ēdiens bija silts, tas pats galvenais. Un, ja reiz kādam bija tik milzīgas problēmas ēst šo ēdienu, kur ir problēma iedot savam bērnam līdzi ko ēst? Vecāki vareni, lai bļautu, cik viss ir slikti, bet reāli, lai saģērbtu savu bērnu silti un pabarot - to nē, labāk pieskandināt visu pasauli ar to, cik viss ir slikti un negodīgi.
Otrkārt, par to slodzi. Jūs smejaties? Šie slodzes ziņā, manuprāt, bija vieni no vieglākajiem dziesmu svētkiem. Laiks arī lutināja, jo nebija karsts. Mēģinājums gāja vidēji no pusdeviņiem līdz vieniem, kad bija pusdienas. Ap pustrijiem/trijiem atsākās un tad piecos/sešos beidzās. Pat skolā ir jāsēž ilgāk. Jā, Mežaparkā pulcēšanās bija no 7.30, bet lielākā daļa kolektīvu brauca ap astoņiem, jo stāšanās sākās 8.30. Nesaprotu, kas par muļķībām, ka mēģinājumi iet līdz 23.00. NEVIENU reizi tā nebija! Viss beidzās jau piecos vai sešos. Tas, ka kāds aiziet gulēt divpadsmitos vai nezinu cik vēlu, nu atvainojiet, tā jau nav orginizatoru vaina - šeit atbildību var uzņemties tikai skolotāji un vecāki.
Treškārt, ja kāds var apgalvot, ka bērni pārguruši, vai kāds redzēja, kas notika noslēguma koncerta beigās? Visi laistījās, ārdījās un dejoja kā jukuši, un pēkšņi nevienam nebija slikti :D
Un, lai kāds man parāda kaut vienu bērnu, kurš būtu šausmās par to, kas notiek!! Es apkārt esmu dzirdējusi tikai pozitīvas lietas, un neviens dalībnieks nav čīkstējis, izņemot vecākus, kuri paši pat tur nebija!!!
Dziesmu svētki ir brīvprātīgs pasākums - neviens nespiež tur piedalīties, neviens nespiež jums laist savus bērnus piedalīties. Katram pašam ir jāizvērtē, vai bērns spēs paciest to slodzi, kā viņš pacietīs jaunus apstākļus un utt. Nevis teikt, ka organizatori vainīgi, jo nav tas un tas. Šķiet, ka daži no šī pasākuma sagaida kaut kādas smieklīgas un neizpildāmas prasības.
Dziesmu svētki - tas ir PIEDZĪVOJUMS, un celšanās agri no rīta, mēģinājumi un utt. pie tā visa PIEDERĀS!!! Neesmu dzirdējusi NEVIENU dalībnieku, kas par to sūdzētos, kamēr pieauguši cilvēki, vecāki un nez kas, ir sacēluši tāāādu ažiotāžu un drāmu, ka nu tikai!