Bērnu ģībšana ''Dziesmu svētkos''.

Reitings 230
Reģ: 20.01.2015
Daudz sociālajos tīklos runā par to, ka šī bērnu ģībšana ir organizatoru vaina, ka šie nomokot bērnus, ka nedodot normālu pārtiku, bet patiesībā tā ir pašu dalībnieku vaina. Tā vietā, lai izvēlētos normālu, sabalansētu pārtiku, ko piedāvā organizatori tie izvēlas pirkt vietējos veikalos čipšus, limonādes, cepumus, un šeit tam arī visam ir sekas. Kurš liek dalībniekiem pēc mēģinājuma staigāt pa Rīgu? Ja esi noguris - dodies uz nakstsmītni un atpūties.

Pa lielam šis viss ir sekas ''eiropas standartiem'' ēdināšanā, bērnu audzināšanā, fiziskās sagatavotības trūkumā.
12.07.2015 14:29 |

10 gadi
Reitings 44031
Reģ: 11.02.2015
Ki-kii, bļā, nu tak cepiens par to, ka visos iepriekšējos dziesmu un deju svētkos ir bijis tieši tas pats!!! Bet bērni tā masveidā neģība!!! :D :D Tad nu loģisks ir viens no iespējamiem iemesliem - mazkustīgais dzīvesveids un lielāka izvēlība pārtikas ziņā.
14.07.2015 17:15 |

Reitings 71
Reģ: 15.06.2013
Mani fascinē, ka tie, kas te visaktīvāk spriedelē, pat nebija svēktu dalībnieki! Visur - pilnīgi visur, nevis kāds ir pajautājis viedokli tiem, kas piedalījās, bet savu viedokli nepārtraukti izsaka tie, kam pat nav ne jausmas, kas notieka iekš mēģinājumiem.
Šie bija mani otrie Dziesmu svētki.
Pirmkārt, kā jau iepriekš rakstīju, ēdiens un ūdens BIJA nodrošināts. Tas, ka daži ir pārāk izlepuši, tāpēc neēda - tas gan ir skaidrs, un tad arī nav brīnums, ka ģība. Es pati esmu izvēlīga uz ēdienu, bet ēdu visu, bija samērā ok, protams, ne kā mājās, bet noteikti neko sliktu nevar teikt. Ēdiens bija silts, tas pats galvenais. Un, ja reiz kādam bija tik milzīgas problēmas ēst šo ēdienu, kur ir problēma iedot savam bērnam līdzi ko ēst? Vecāki vareni, lai bļautu, cik viss ir slikti, bet reāli, lai saģērbtu savu bērnu silti un pabarot - to nē, labāk pieskandināt visu pasauli ar to, cik viss ir slikti un negodīgi.
Otrkārt, par to slodzi. Jūs smejaties? Šie slodzes ziņā, manuprāt, bija vieni no vieglākajiem dziesmu svētkiem. Laiks arī lutināja, jo nebija karsts. Mēģinājums gāja vidēji no pusdeviņiem līdz vieniem, kad bija pusdienas. Ap pustrijiem/trijiem atsākās un tad piecos/sešos beidzās. Pat skolā ir jāsēž ilgāk. Jā, Mežaparkā pulcēšanās bija no 7.30, bet lielākā daļa kolektīvu brauca ap astoņiem, jo stāšanās sākās 8.30. Nesaprotu, kas par muļķībām, ka mēģinājumi iet līdz 23.00. NEVIENU reizi tā nebija! Viss beidzās jau piecos vai sešos. Tas, ka kāds aiziet gulēt divpadsmitos vai nezinu cik vēlu, nu atvainojiet, tā jau nav orginizatoru vaina - šeit atbildību var uzņemties tikai skolotāji un vecāki.
Treškārt, ja kāds var apgalvot, ka bērni pārguruši, vai kāds redzēja, kas notika noslēguma koncerta beigās? Visi laistījās, ārdījās un dejoja kā jukuši, un pēkšņi nevienam nebija slikti :D
Un, lai kāds man parāda kaut vienu bērnu, kurš būtu šausmās par to, kas notiek!! Es apkārt esmu dzirdējusi tikai pozitīvas lietas, un neviens dalībnieks nav čīkstējis, izņemot vecākus, kuri paši pat tur nebija!!!
Dziesmu svētki ir brīvprātīgs pasākums - neviens nespiež tur piedalīties, neviens nespiež jums laist savus bērnus piedalīties. Katram pašam ir jāizvērtē, vai bērns spēs paciest to slodzi, kā viņš pacietīs jaunus apstākļus un utt. Nevis teikt, ka organizatori vainīgi, jo nav tas un tas. Šķiet, ka daži no šī pasākuma sagaida kaut kādas smieklīgas un neizpildāmas prasības.
Dziesmu svētki - tas ir PIEDZĪVOJUMS, un celšanās agri no rīta, mēģinājumi un utt. pie tā visa PIEDERĀS!!! Neesmu dzirdējusi NEVIENU dalībnieku, kas par to sūdzētos, kamēr pieauguši cilvēki, vecāki un nez kas, ir sacēluši tāāādu ažiotāžu un drāmu, ka nu tikai!
14.07.2015 19:10 |

Reitings 71
Reģ: 15.06.2013
Ak, jā, sēdēt VARĒJA! Atceros, ka iepriekšējos svētkos tik tiešām vislaik stāvēju kājās, bet tagad nebija nekādu problēmu apsēsties, neviens neko neaizrādīja. Protams, vislaik sēdēt nevar, piemēram, kad ir jāveido kustības.
Par ūdens beigšanos un nevarēšanu pusstundu dabūt te kaut kur lasīju, vispār smieklīgi :D Ūdens bija visur, dalīja kastēm. Nu, tad paņem divas pudelītes, ja tev beigsies :D Kā var par šito vispār kādu vainot? Sanāk organizatoriem jāstaigā katram no pakaļas un jāpieved viss, viss, jo visi tik nespējīgi?
Konkrēti Mežaparka koncertā (koristi) bija sākot no 5. klases. 5. klasē bērnam ir 11 vai 12 gadi. Nu, atvainojiet man, bet tajā vecumā jau ir sava galva uz pleciem, un kaut ko arī var pats izdomāt. Tas tagad tikai vecāki izdomā, ka bērni ir tik nevarīgi un neko nesaprotoši.
Par dejotājiem nerunāju, jo nedejoju un nezinu, kā tur notiekās.
14.07.2015 19:14 |

Reitings 389
Reģ: 12.10.2014
Stulbeņu bars, tie, kuri saka, ka bērnu vaina... 7.30 jau sākās mēģinājums, 22.00 bērni tiek mājās, normāli tas ir? It īpasī tie, kuri paliek gulēt Rīgas skolās, kamēr uz dušām rindas utt izstāv, brokastīs un vakariņās rupjmaize ar sieru, vecu desu, gurķis un batoniņš, pusdienas arī ar mazuma piegaršu. Ko tad brīnaties, ka bērni čipsus iet pirkt?
Vēl diriģenti tik saka: "Koris nesēž, jāstāv kājās!" neviens vārds mazajiem bērniem netika teikts par to, ka, ja slikti, lai apsēžās.
Ja nebijāt tur, tad nemaz nerakstiet, ka paši dalībnieki vainīgi. :-O
14.07.2015 19:22 |

Reitings 389
Elīza25 Zēnu kori ir 1-4 klases... tā kā nevajag.
14.07.2015 19:23 |

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Un, lai kāds man parāda kaut vienu bērnu, kurš būtu šausmās par to, kas notiek!! Es apkārt esmu dzirdējusi tikai pozitīvas lietas, un neviens dalībnieks nav čīkstējis, izņemot vecākus, kuri paši pat tur nebija!!!

Daudzi jo daudzi plusi šim te. Tā cepšanās un jauniešu nolikšana (''ak šī jaunā paaudze, tādi vārguļi un nīkuļi, kas tikai sūdzas un nejēdz normāli uzvesties...'' un tamlīdzīgi izteicieni) ir absurda. Nevajag tik pārliecinoši ķērkt par lietām, par kurām nav nojausmas, kā patiesībā notika. Neesmu redzējusi nevienu dalībnieku, kas īpaši sūdzētos par svētku norisi un gaustos par apstākļiem - ne dz svētku laikā, ne sociālajos tīklos, lielākoties visi ir ļoti laimīgi, labām emocijām un iespaidiem bagāti. Jā, iespējams ēdiens nebija augstākajā kvalitātē, noslogotība pārāk liela, miegam atvēlētais laiks pārāk mazs un vispār visas pasākuma detaļas nebija no A līdz Z perfekti pārdomātas un noorganizētas, noģībšana no pārguruma nav nekas pārsteidzošs, bet ažiotāžu ceļ tikai un vienīgi prese un pārspīlēt mīlošie vecāki, bērni un jaunieši priecājas par jautri pavadīto laiku, neskatoties uz visām nepilnībām.
14.07.2015 19:28 |

Reitings 19
Reģ: 07.05.2015
Stulbeņu bars, tie, kuri saka, ka bērnu vaina... 7.30 jau sākās mēģinājums, 22.00 bērni tiek mājās, normāli tas ir? It īpasī tie, kuri paliek gulēt Rīgas skolās, kamēr uz dušām rindas utt izstāv, brokastīs un vakariņās rupjmaize ar sieru, vecu desu, gurķis un batoniņš, pusdienas arī ar mazuma piegaršu. Ko tad brīnaties, ka bērni čipsus iet pirkt?
Vēl diriģenti tik saka: "Koris nesēž, jāstāv kājās!" neviens vārds mazajiem bērniem netika teikts par to, ka, ja slikti, lai apsēžās.
Ja nebijāt tur, tad nemaz nerakstiet, ka paši dalībnieki vainīgi.

Vai bijāt tieši šajos dziesmu svētkos? ja mēģinājums beidzās vēlākais 18:00, tad pasaki, uz kuru Rīgas skolu no Mežparku ir jābrauc 4 stundas? ( ja vēljoprojām tiek runāts par koristiem)
14.07.2015 20:00 |

Reitings 389
brunete001 Jā biju, nezinu neko konkrēti, bet ne jau tieši 18.00 mēģinājums beidzās, droši vien kamēr savācās, aiziet pēc pārtikas pakām, vēl pie tam nenormāli sastrēgumi.
14.07.2015 20:29 |

Reitings 19
Jā biju, nezinu neko konkrēti, bet ne jau tieši 18.00 mēģinājums beidzās, droši vien kamēr savācās, aiziet pēc pārtikas pakām, vēl pie tam nenormāli sastrēgumi.

4dien beidzās ap 18:00, 5dien beidzās pat 17:00. Un pa ceļam jau nu gluži nebija jāstāv kājās, un nu neticās, ka 4 stundas bija jābrauc, bija sastrēgumi, bet satiksme bija labi noregulēta, lai nebūtu tiiik ilgi jāstāv, kamēr tiek ārā no Mežaparku.
14.07.2015 20:32 |

Reitings 19
Jā biju, nezinu neko konkrēti

Kā tad tas iet kopā? biji bet nezini? ;D
droši vien kamēr savācās, aiziet pēc pārtikas pakām

droši vien, neizklausās pārāk pārliecinoši un kur vakarā bija jāiet pēc pakām? Kaut kur Mežaparkā bija arī vakariņu pakas? Nu mūsu korim, vakariņas bija skolā, nezinu, var jau būt, ka citiem bija savādāk
14.07.2015 20:35 |

Reitings 389
Droši vien, tādā ziņā, ka nebraucu līdzi koriem, kuri gulēja skolās un neizprasīju katru no visiem dalībniekiem, zinu to , ko redzēju un ko dzirdēju
14.07.2015 20:52 |

Reitings 19
Droši vien, tādā ziņā, ka nebraucu līdzi koriem, kuri gulēja skolās un neizprasīju katru no visiem dalībniekiem, zinu to , ko redzēju un ko dzirdēju

tātad, pati to nepiedzīvoji, tāpēc, manuprāt, te jau ir tā problēma, ka visi kaut ko dzird un redz, ja esi tik kategoriska, tad runā reāliem faktiem, tikai to ko pati piedzīvoji, nevies mētājies ar tādiem izteicieniem kā stulbeņu bars.
14.07.2015 21:01 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Brokastīs nebija vien biezputras vien. Ja negaršo biezputra,tad varēja ēst sviestmaizi. Bija rīta,kad bija pat ola. Ja dalībnieks pat ,tad nevar paēst no rītiem,kad ir biezputra,ola, sviestmaize,tad man patiešām liekas absurdi. Es pat no rīta nevarētu tik daudz apēst:D
Varbūt kā kurās skolās,bet zinu arī skolas,kurās baroja labi,bērni nesūdzējās,kad ir ,kas vecs, auksts. Nav jau tā,kad kaut ko uz dullo dara . Katru dienu bija atbildīgā persona,kas pieskatīja vai ēdiena porcijas atbilda vajadzīgam lielumam, pārtikas produktu termiņus.
14.07.2015 21:15 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Dejotāji gan līdz vēlam vakaram pa stadionu ņēmās un nebija nekādas masveida ģībšanas :D
14.07.2015 21:56 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Nu, bāaac... Absurds. Paši dalībnieki ir ar visu apmierināti, bet lielās tantes, gādīgie onkuļi mēģina ieskaidrot, ka viņi tomēr laiku pavadīja slikti, tika mucā turēti un par spundi baroti :D
Varbūt augstskolās sesijas jāaizliedz un varbūt sporta stundas jāizņem no skolēnu programmas, ja nu tomēr nepārpūlas? ;-)
Vienīgās versijas, kam es ticu, ir iespējamais skābekļa trūkums vai zems cukura līmenis. Pieļauju, ka daudzi bija raduši ikdienai enerģiju gūt no ātrajiem ogļhidrātiem, un cukuru kalnu neesamība svētku laikā organismam bija zināms šoks un bija jāadaptējas. Tas, ka bērni neapsēdās laicīgi, tiklīdz sajuta sagurumu, nav neviena vaina. Arī pašus bērnus, protams, vainot nevar, jo tomēr spriestspējas nav tik attīstījušās, bet vai tiešām ministrei šādu nekontrolējamu lietu dēļ būtu jādemisionē? :D Es uzskatu, ka tas būtu smieklīgi.
Un kāda te minēja brokastis.. Maize, siers, desa, ābols, sula, musli.. Kā ar to var nepietikt BROKASTĪS? Es pati, pieaudzis cilvēks būdams, apēdu VAI nu ābolu, VAI nu maizīti, VAI dažkārt abus, ja gadās viena no dienām, kad no rīta vairāk gribas ēst. :) Jā, par vienu lietu cukurmīļiem gan varēja padomāt - dienas laikā starp ēdienreizēm varēja sagādāt vai nu bulciņas vai kādus batoniņus, lai iedotu papildus enerģiju. Bet vai tas būtu korekti, arī ir strīdīgs jautājums.
14.07.2015 22:04 |

Reitings 42
Reģ: 15.02.2013
Mans deju svētku dalībnieka stāsts. Vidusskolniece, dejotāja.
Deju svētki sākās otrdienā. Skolas brokastis bija varēju izlaist, jo paēdusi biju mājās. 12os bija pirmais mēģinājums. Līdz 15tiem. Ar 5min pauzēm padzerties. Tad braucām uz skolu pusdienās, siltais ēdiens un vēl zupa. Tad no 18tiem līdz 22iem mēģinājums. Vakariņas sanāca ēst pus 23os, bet nekas traks, ja tas nenotiek ikdienā visu gadu. Uz dušu veikli skrienot tiku diezgan ātri un jau aptuveni 23:30 varēju atpūsties.
Nākamajā dienā celties nācās agri un 6:30 ēdām auzu putru, maizīti. Pilnīgi normālas brokastis. Notika mēģinājums 8-11. Tad līdz 17tiem bija brīvs un izmantoju laiku papusdienot ārpus skolas un atpūsties. Tālāk sekoja mēģinājums līdz 20tiem un tad pēc brīvas izvēles varēja vai nu doties uz atklāšanas pasākumu, vai palikt atpūsties. Siltas vakariņas neizpalika.
Ceturtdien bija otrais un pēdējais rīts ar brokastīm 6:30. Mēģinājums 8-12, ne īpaši intensīvs. Sākās visa koncerta mēģinājums, bija jānodejo vēl viena deja. Siltas pusdienas skolā un atpakaļ uz stadionu, kur atlika nodejot 3 dejas. Tālāk devāmies uz skolu nedaudz atpūsties un gatavoties ģenerālmēģinājumam 19os. Ap 22iem bijām skolā.
Piektdien jau gulējām ilgāk. Brokastis 9:30. 12os koncerts, pēc kura uz skolu paēst un 17os nākamais koncerts. Pēc koncerta brīvi. Pietika enerģijas arī patusēties.
Sestdien arī pietiekami pagulējām, brokastis 8:30. 11os noslēguma koncerts. Pēc tā pusdienas un došanās pavadīt šo nakti mājās. Svētdien no rīta braucām uz gājienu.
Protams, bij lietas, kas negaršoja, bet bija iespēja iet uz veikalu vai jau no mājām paņemt līdzi kaut ko. Kā arī stadionā varēja šo to iegādāties. Brokastīs vienmēr bij putras un maizīte, ar ko pilnīgi pietiek, pusdienās siltais un zupa un vakariņās siltais un bulciņa.
Viss kolektīvs ar svētkiem apmierināts. Veiksmīgi pārcietām ēdināšanu, lietu, sauli, aukstumu, mēģinājumus.
15.07.2015 12:25 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Vakar man sanāca parunāt ar ārstu, labu speciālistu. Aprakstīju vinam šos svētkus, to norisi, dalībnieku vecumu, režīmu, kā arī organizatoru viedokli par notikušo.
Viņš uzskata ka berni/jaunieši zaudēja samaņu dēļ stresa.
15.07.2015 12:41 |

Reitings 2
Reģ: 14.07.2015
Reina :) Tātad tu uzskati,ka ja bērni mājās nesēdētu pie datoriem un nerītu čipšus,tad viņi Dziesmu svētkos būtu mazāk stresaini un viņiem nepaliktu slikti no jēlas gaļas :) Bravo !
16.07.2015 14:06 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014
Bija rīta,kad bija pat ola. Ja dalībnieks pat ,tad nevar paēst no rītiem,kad ir biezputra,ola, sviestmaize,tad man patiešām liekas absurdi. Es pat no rīta nevarētu tik daudz apēst

Varbūt rīdziniekiem bija tā ola, pārējiem gan nebija. Lielākoties bija putra, siermaize. Un katru rītu pārsaldinātas tējas vai dzērieni. Vienu vakaru pat bija auksti kartupeļi ar zivs karbonādi. Ēdiens normāls, bet biju izbrīnīta, ka galīgi auksts.
16.07.2015 14:32 |

Reitings 389
Pati biju dziesmusvētkos, dejotājiem nekas traks, mazāk mēģinājimu, normālas pusdienas, koristi ir tie, kuriem no 7.30 līdz kādiem 19.00 kājās jāstāv. Ar pusdienu pārtraukumu, kur porcijas bija ļoti mazas. Lauku skolām tādā ziņā labi, ka viņiem brokastīs putras utt, bet katrā gadījumā brokastu un vakariņu pakās bija divas sausas rupjmaizes ar sieru un vecu desu, gurķis, batoniņš un suliņa. Ja kāds domā, ka tas ir pietiekoši mēģinājumiem no rīta līdz vakaram, jūs kļūdāties. vēl pie tam bērni no lauku skolām vēlāk aiziet tajās skolās gulēt, agrāk ceļas un varbūt tā sausā pārtikas vakariņu paka vienīgās vakariņas ir. :-| Tā kā neuzdrošinieties teikt, ka dalībnieki neģība stresa, noguruma un sliktās pārtikas dēļ.
16.07.2015 15:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits