Čigāni - kāpēc esam tādās attiecībās ar viņiem?

Reitings 4
Reģ: 09.07.2015
Nezinu īsti kur lai šo liek, pie kādas kategorijas.
Bet runa ir par savstarpējām attiecībām.
Palasīju vecās cosmo diskusijas, ļoti daudzi/as šeit noliek čigānus.
Pati esmu 50% čigāniete.
Ne tikai šeit, bet visapkārt es dzirdu - čigāni ir narkomānu tauta, dzērāji, krāpnieki, blēži un visur tiek bāzts viss tas negatīvais. Kāpēc tāda diskriminācija pret viņiem?
Ne visi čigāni ir slikti un ne visi latvieši ir labi.
Katrai tautai ir sava kriminālā dzīve un puse- latviešiem, krieviem, angļiem, amerikāņiem, arābiem, gruzīniem. Bet dīvaini ir tas, ka čigāniem un krieviem kriminālā dzīve tiek pārspīlēta un rādīts viss no negatīvās puses, reti kur dzirdu labas atsauksmes.
Kaut vai ņemsim likumus, čigāniem ir daži likumi, kuri stipri pārspēj latviešus, piemēram, nedrīkst vecos likt pansionātā, vai meitenei nevainības saglabāšana līdz kāzām. Kaut šādi likumi būtu latviešiem.. :-)
Tagad varbūt sāksiet burīt man virsū, nu tad aiziet! ;-)
09.07.2015 19:01 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Par čigāniem piekrītu kampanellai - negatīvās pieredzes nav, bet aizspriedumi tāpat ir..

A, nu mana paziņa ir pa pausei čigāniete. Mamma krieviete, tēvs čigāns - kopā esam ar viņu studējušās un ļoti foršs cilvēks, bet es viņu, sakot godīgi, neuzskatu par čigānieti (pat uz pusi)

Tāpat arī esmu dzirdējusi par tiem lāstiem. Re ku man darbā (nedzīvoju LV) sākuši strādāt daaaaudz rumāņu, un viņi jau ir tie čigānveidīgie. Un tās rumāņu meitenes

Gribēju nedaudz palabot. Jā, čigānu īpatsvars Rumānijā ir diezgan liels, bet rumāņi NAV čigāni :D īstie rumāņi vispār lielākoties ir bāli, rudiem matiem. Tas man bija atklājums, jo aizbraucot uz ERASMUS un iepazinoties ar rumāņiem, tie bija pirmie mīti, kurus tie cenšās izkliedēt :-)
11.07.2015 09:52 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Atceros kā sen atpakaļ čigānietes bļāva uz mūsu meiteņu bariņu, ka latvietes ne vella nemākot ģērbties tik kičīgi kā viņas. Lai mēs paskatoties uz to, cik neinteresanti mēs izskatāmies. :D Arī kaut kā tādas pērles nenākas dzirdēt, piemēram, no krievu tautības meitenēm.
11.07.2015 10:09 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Tāpēc, ka no bērnības atceros, kamēr visi latvieši nopirka autobusā biļetes un gribēja vnk doties ceļā uz Rīgu, čigāni sastājās ap autobusu un viens no viņiem gāja šoferim lūgties, lai aizved viņus visus bez maksas. Kad šoferis atteica un bija novests līdz baltkvēlei, tad čigāns piekāpās, aizdzina visu ģimeni mājās un lūdzās, lai viņu vienu ved bez maksas. Pārējie cilvēki tikmēr sēž autobusā un kavē savu dienu, lai viens varētu iztirgoties un mēģināt panākt pret sevi citādu attieksmi kā pret citiem. Un šo citādo attieksmi viņš arī dabūja. Un, protams, tā nu sagadījies, ka man Rīgā uz ielas nekad nemēģina pārdot zagtas smaržas latvieši un kārtīgi cilvēki, vienmēr tie ir čigāni, netīrās drēbēs, smakojošu muti. Un tiklīdz viņiem atsaka, tā visa viņa laipnība ir galā, sākas rupjības, negācijas un lāsti. Kāds tu esi pret citiem, tādi citi pret tevi.
11.07.2015 10:17 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Zinu vienu ģimeni. Visi lofi kopti un simpatiski. Gan sieva ar vīru, gan berni. Bet viram uhhhh kads temperaments. Vinu izdaribas un savstarpejas attiecibas arī kā seriālā.:-D
11.07.2015 10:35 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Un, protams, tā nu sagadījies, ka man Rīgā uz ielas nekad nemēģina pārdot zagtas smaržas latvieši un kārtīgi cilvēki, vienmēr tie ir čigāni, netīrās drēbēs, smakojošu muti. Un tiklīdz viņiem atsaka, tā visa viņa laipnība ir galā, sākas rupjības, negācijas un lāsti. Kāds tu esi pret citiem, tādi citi pret tevi.

Tiešām nevienai nav piesējies tas krievs, kurš staigā un pārdod reliģiozas grāmatas? Sākot no budisma, beidzot ar sazin ko? :D No sākuma laipns, stāsta, ka es gaišs cilvēks, man noderēs, lai pār mani nāk svētība utt., kad pasaku, ka tiešām negribu, tad uzmet nu TĀĀĀĀDU skatienu, nosprauslā un aiziet neatvadījies :D Ir, ir tādi ne tikai čigāni (bet arī krievi :D ), varbūt mazliet atšķiras manta, ko tirgo :)
11.07.2015 10:45 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Tas, ka viņiem ir ļoti liels īpatsvars analfabētu, un milzīgi daudzi no viņiem nekad(!) nav strādājuši oficiālu darbu, bieži saskaros ar viņu kriminālo sabiedrības daļu, un viņi nemaz negrib dzirdēt par dzīvesstila maiņu. Tāda dzīve lielākoties viņus apmierina.
Bet nedomāju, ka visi ir slikti, vai ar ļauniem nolūkiem. Bet ikdienā satiekot noteikti esmu piesardzīga.
11.07.2015 14:17 |

Reitings 289
Reģ: 13.06.2015
Čigāni ir sabojājuši savu tēlu sava slinkuma dēļ. Tā kā šai tautai ir slinkums mācīties un apgūt zināšanas jau vairākus gadsimtus. Es nedomāju, ka čigāni būtu tik zemu nolaidušies, ja kaut kurā momentā viņi visi būtu sākuši mācīties un apgūt kaut kādas profesijas.
Čigāni dara to ko viņi dara pašlaik tāpēc, ka viņi neko citu nemāk darīt, vecākiem nav arī naudas izskolot bērnus, jo paši nav izskoloti un nespēj strādāt kvalificētu un apmaksātu darbu.
Tāpēc viņi zog, burās, krāpjās un visu ko citu dara. Tas viss ir nabadzības dēļ.
Čigānu bērni ir kompleksaini, tāpēc arī viņi atņem kādam to, ko paši sev ļoti vēlētos, jo nopirkt nav iespējams. Viņi uzskata, ka viņiem pienākas viss tik pat ļoti kā pārējai sabiedrībai, bet nespēj atzīt un samierināties ar paši savu vainu, kāpēc viņiem ir tāda dzīves kvalitāte.
11.07.2015 18:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits